Dodaj do ulubionych

Spostrzeżenia przejezdnego

23.02.15, 09:23
Witam,

Jako że miałem okazję zawitać w ten weekend do Rzeszowa, dwa pytania nie dają mi spokoju:

1. Skąd taka ogromna liczba hoteli w i szczególnie naokoło Rzeszowa?
Ani w samym Rzeszowie, ani w okolicach nie ma chyba tylu spektakularnych atrakcji, które by tłumaczyły ogromną liczbę hoteli. Czy to czasem nie jest jakieś przeinwestowanie związane z dostępnością funduszy europejskich?

2. Czemu na rynku jak i w okolicach jest tyle kebabowni?
Macie małą ale bardzo sympatyczną starówkę, ale liczba kebabowni - szczególnie na rynku - poraża. Czy tak było od dawna, czy to jakaś ostatnia moda, że człowiek czuje się jakby był w Stambule?

Z góry dziękuję za odpowiedzi i proszę mnie źle nie zrozumieć. Pytania nie mają być złośliwe, Rzeszów i okolice to piękny kawałek Polski, ale te dwie kwestie mnie nurtują.
Obserwuj wątek
    • chris1970 Re: Spostrzeżenia przejezdnego 23.02.15, 14:30
      Większość hoteli nastawiona jest na ruch biznesowy. W weekendy zarabiają na przyjęciach weselnych i różnych szkoleniach firmowych. Sporo jest też ośrodków SPA, sam nie wiedziałem, że takie są. A jednak.
      Generalnie w Rzeszowie oferta gastronomiczna znacznie się poprawiła w ciągu ostatnich 5 lat. Są restauracje na każdą kieszeń. Cieszy mnie to, że w godzinach obiadowych można dobrze zjeść na sumę od 11,50 do 17 złotych obiad dwudaniowy z napojem.
      Oprócz restauracji zawsze jest miejsce na punkty małej gastronomii oferujące tanie jedzenie. Kebabownie zastąpiły punkty z zapiekankami i hot - dogami. Moim zdaniem lepiej, bo przynajmniej kebaby zawierają wiecej warzyw niż taka zapiekanka, albo hot - dog.
      Jedynie mam wątpliwości co do mięsa tam serwowanego. Dobrym zjawiskiem jest powstawanie burgerowni, gdzie można zjeść trochę lepsze burgery.
      • 21_a_w_e chris1970 23.02.15, 15:28
        Typowym przedstawicielem klechostanu podkarpackiego jestes - burgery OK - bo amerykanskie za to kebaby BEEE bo tureckie.
        • wislocki12 Muzułmańska De 23.02.15, 21:35
          No tak, w De w ogóle kebabów nie ma, że o Turkach nie wspomnę... ;-))
          • 21_a_w_e Re: Muzułmańska De 23.02.15, 23:44
            W De sa dönnery a Turkow pelno - ale co z tego , mi nie przeszkadzaja. Tylko Polaczki kreca nosem bo mysla ze to oni sa pepkiem swiata.
            • wislocki12 Europejsko-germańska tolerancja 23.02.15, 23:53
              Lejesz miód na moje serce - "W De sa dönnery a Turkow pelno - ale co z tego , mi nie przeszkadzaja."
              Gratuluję typowo europejsko-germańskiej tolerancji! ;-))
              • 21_a_w_e polska tolerancja 24.02.15, 07:43
                Polska to taki dziwny kraj, gdzie ludzie na ulicy ogladaja sie na ulicy jak widza murzyna lub osobe niepelnosprawna. Polska to takie prymitywne mejsce gdzie ludzie licytuja sie kto z oponentow jest wiekszym Zydem i kto ma bardziej garbaty nos. To w Rzeszowie policja lapie arabskich studentow na bulwarach za to, ze biegaja wieczorami. O rusofobi nie trzeba pisac, a tym ze kazdy Ukrainiec to banderowiec a Czech to smieszny pepik wiedza juz dzieci w szkole. Szwab ma na rekach krew i nigdy nie bedzie bratem to dla kazdego oczywiste. Sasiad ma nowe cos tam -wiec napewno ukradl a Krysia pracuje gdzies tam - wiec na pewno ma plecy. Lac z was mozna ;-)
                • chris1970 Re: polska tolerancja 24.02.15, 11:22
                  To sobie lej. Od dawna wiadomo, że masz problemy z oddawaniem moczu.
                • wislocki12 Folksdojcze i ich potomstwo 24.02.15, 11:31
                  Jednego nie ma w Polsce - folksdojczów i ich potomstwa. ;-))
                  • 21_a_w_e Re: Folksdojcze i ich potomstwo 24.02.15, 14:52
                    No to jestescie rasowo czysci - tylko wasy pogolcie i slome z butow powyciagajcie.
                    • wislocki12 Aryjski folksdojcz bez zarostu 24.02.15, 19:47
                      Rozumiem, że twoim zdaniem folksdojcz to rasa, oczywiście, aryjska i bez zarostu... ;-))
    • rz2014 Re: Spostrzeżenia przejezdnego 24.02.15, 15:57
      Hoteli w Rzeszowie mamy dość dużo gdyż często organizowane są przez firmy w nich konferencje biznesowe, spotkania.

Kebabów jest trochę ale nie znów tak bardzo dużo.
    • wislocki12 Signum temporis? 24.02.15, 21:13
      Może i masz rację z tymi hotelami, że o owych, jak je nazywasz, "kebabowniach" nie wspomnę, ale pamiętaj, że jeszcze 15 lat temu w Rzeszowie nie było ani jednej galerii, a teraz jest ich kilkanaście... :-))
      PS. mam wrażenie, że nigdy nie słyszałeś o niewidzialnej ręce rynku, że o prof. Balcerowiczu nie wspomnę... ;-))
      • 21_a_w_e bufon jestes 24.02.15, 21:27
        Jak ktos ci mowi ze Rzeszow to wiocha to przyjmij to do wiadomosci i nie dyskutu bo nie masz racji.
        • wislocki12 Zgadnij, o kim mowa? ;-)) 24.02.15, 21:52
          Warto wiedzieć: bufon to "Człowiek zarozumiały, pyszny, pretensjonalny" (Wikisłownik) ;-)) Zgadnij, o kim mowa? ;-))
          • 21_a_w_e Re: Zgadnij, o kim mowa? ;-)) 24.02.15, 21:56
            O tobie - to przeciez jasne :-)
            • wislocki12 I to już wszystko? 24.02.15, 22:45
              I to już wszystko? Gratuluję głębi i przenikliwości wywodu, co by to nie miało znaczyć! ;-))
    • panbagien Re: Spostrzeżenia przejezdnego 24.02.15, 22:24
      Dzięki za odpowiedzi.

ps Nie wiem po co w ogóle rozpoczynacie dyskusje z 21_a_w_e. To przecież typowy troll. Każdy Wasz post go żywi i wzmacnia.
      • wislocki12 Chyba masz rację... 24.02.15, 22:41
        Chyba masz rację... On nawet definicji pojęcia "bufon" nie jest w stanie zrozumieć, niestety... To już chyba jakaś dziedziczna degradacja intelektualna! :-((
        • 21_a_w_e Re: Chyba masz rację... 24.02.15, 23:22
          Milo sie czyta intelektualna dyskusje zakompleksionych pajacykow., ktorych celem jest wkurzenie EWY. Piana wam sie z geby leje a ja sie smieje :-)
          • wislocki12 Jaka EWA, tak piana... 24.02.15, 23:48
            Jakie dyskusje? Z Tobą? Nie żartuj! No tak, Jaka EWA, tak piana... ;-))
            • 21_a_w_e Re: Jaka EWA, tak piana... 24.02.15, 23:56
              Mi sie powoli nudzi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka