28.04.16, 22:34
"16-latek i jego koleżanka wypluli i podeptali hostię podczas mszy św. Teraz staną przed sądem rodzinnym.
Przypomnijmy: w kościele Ojców Franciszkanów 14 kwietnia doszło do profanacji hostii. Wierni dowiedzieli się o tym w ubiegłą niedzielę podczas kazania. - Uważamy, że należało ich o tym poinformować, żeby na przyszłość zwrócić uwagę na tego typu incydenty - usłyszeliśmy w kościele Ojców Franciszkanów w Jaśle."
A może dwie godziny religii (katechezy) w tygodniu to jednak przesada? :-((

rzeszow.wyborcza.pl/rzeszow/1,34975,19991572,sprofanowali-hostie-teraz-odpowiedza-przed-sadem-rodzinnym.html#ixzz479ghWexr
Obserwuj wątek
    • chris1970 Re: Przesyt? 29.04.16, 09:18
      Gdyby do zdarzenia doszło w trakcie katechezy, rozumiałbym Twój tok rozumowania i pogląd, że uczniowie mieli przesyt.
      A jednak doszło do zdarzenia w kościele, do którego, jak się domyślam, poszli sami, nikt ich tam w dybach nie zaciągnął.
      • wislocki12 736 godz. 29.04.16, 12:22
        A jeśli nie przesyt to co?
        Religia - 736 godz., fizyka - 320 godz., chemia - 160 godz. :-(

demotywatory.pl/4385800/I-niech-mi-ktos-powie-ze-Polska-nie-jest-krajem-fanatyczno-religijnym
    • rz2014 Re: Przesyt? 29.04.16, 16:02
      Co to ma być????
      Stanęła mu pewnie w gardle i wypluł, a że pod butem było to mógł przydeptać. A tu wielkie hallo.
      Ten kraj nie zmieni swojej mentalności dopóki czarnuchy będą mieć tu coś do gadania. Niech się lepiej modlą i tyle a nie wpieprzają w prywatne sprawy.
      Podobnie kolęda - co to ma być? Nachodzenie i wypytywanie. Czy to jakiś wywiad???
      Ja osobiście
      "NIE POTRZEBUJĘ POŚREDNIKÓW W MOJEJ ROZMOWIE Z PANEM B"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka