regionalista 02.03.05, 20:15 Ciągle zasłaniamy się Unią, zapominając, że nasze zarobki są dużo niższe, więc każda podwyżka opłat jest odczuwana boleśniej niż w UE. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: re Re: Droższe surfowanie IP: *.man.rsk.pl 02.03.05, 21:32 podwyżka w RSK z poślizgiem od kwietnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odbiorca Re: Droższe surfowanie IP: *.man.rsk.pl 02.03.05, 22:31 czego bzdury piszą ja jestem odbiorcą RSK i już dziś wrzucili mi do skrzynki rachunek od 1-go marca na 67,10 zł,a jakość taka sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: Droższe surfowanie IP: *.man.rsk.pl 02.03.05, 22:35 oni mają mózgi zamulone kitem pszczelim,co nam wciskają Unię ,proszę porównać zarobki,my do nichto poziom Wietnamu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irek Re: Droższe surfowanie IP: *.man.rsk.pl 02.03.05, 22:40 kwota z watem w sieci miesięczna nie powinna przakraczać 50 żł,w przeciwnym razie zmienię operatora lub zawieszę,żyje się coraz cięże to prąddo góryto czynsz ludziom nic a dla mafii wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pr Re: Droższe surfowanie IP: *.osk.enformatic.pl 03.03.05, 07:11 warto wspomnic, ze sami zesmy sobie zgotowali ten los ustalajac na 22% wyzsza ze stawek VAT. Z tego co pamietam mialo to byc przejsciowe. Przeciez w innych krajach ten podatek jest nizszy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rees RSK ściemnia IP: 195.136.36.* 03.03.05, 08:03 Ci z RSK chwalą się trochę na wyrost. Od kwietnia dopiero stawka netto bedzie (minimalnie) obniżona - natomiast w marcu bez zmian - czyli po podwyżce płacimy całkiem sporo. A poza tym zapominają że w momencie jak VAT zmieniono z 7% na 0% oni cen (brutto) nie zmienili argumentując to w jakiś dziwny sposób i twierdząc że w zamian za to nie będą podwyższali cen po wzroście VAT-u. I co panowie? Amnezja jakaś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: RSK ściemnia IP: *.rsk.pl 03.03.05, 13:31 Następny który nie ma pojęcia o VAT !!! Nigdy w Polsce nie bylo 0% Vat'u na internet tylko stawka zwolniona. Ale jak widać nie tylko ty tego nie rozróżniasz. Nawet w telewizji slyszalam jak blondynka mówila 0% :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rees Re: RSK ściemnia IP: 195.136.36.* 04.03.05, 07:19 Pani Aniu - zapewne brunetko ;) Jest mi niezmiernie miło, że mogłem umożliwić Pani pochwalenie się swoją ogromną wiedzą na temat systemu podatkowego w Polsce;) Zapewne jest Pani studentką jakiejś niezmiernie ciekawej ekonomii, wyjątkowo kompetentną pracowniczką Urzędu Skarbowego, tudzież wybitną księgową i stąd Pani NIESPOTYKANA wiedza... heh Ale ma Pani poważny problem - nie rozumie Pani istoty tego co czyta... bo proszę mi powiedzieć - jaki to ma związek z moją wypowiedzią???!!! CZY TO COŚ ZMIENIA? Jako klientowi indywidualnemu koło d*** mi lata czy to 0% czy stawka zwolniona - ważne dla mnie ze netto=brutto. Reszty nie muszę wiedzieć i wystarcza mi, że potrafię się sam z podatku rozliczyć. No ale może nie potrafię się wznieść na tak wysokie horyzonty myślowe w tej kwestii jak Pani ;) Jeśli Pani chce możemy potoczyć dysputę np na temat łożysk kulkowych, oporów toczenia i współczynników tarcia... Tylko czy to coś zmieni w pani życiu w temacie prowadzenia samochodu? Proszę pomyśleć i na więcej razy dwa razy przeczytać tekst na który Pani odpowiada. Pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Droższe surfowanie IP: *.man.rsk.pl 03.03.05, 08:33 Tez pamiętam jak RSk mówiło, że jak vat wróci do 7% (wtedy gdy wprowadzono 0%i tłumaczono sie z podwyżki), to wrócą do dawnych stawek. Krótka pamięć i teraz 12,10 więcej, paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś
flint Re: Droższe surfowanie 03.03.05, 08:50 Własnie dostałem rachunek i firma RSK podniosła opłaty od 1 marca a nie jak piszcie od kwietnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Droższe surfowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 09:08 TP.SA nie musi walczyc o klienta.A co do Intertele to "firma" której za jakosć jej usług nie powinno być juz dawno na rynku.Tak niesolidnej i olewającej klienta firmy dawno nie widziałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1 Re: Droższe surfowanie IP: *.intertele.pl / *.tyczyn.intertele.pl 21.03.05, 18:21 potwierdzam, olewaja, klamia i wykrecaja sie jak moga! nigdy nie brac od nich internetu bo to same klopoty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Droższe surfowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 10:29 Za taką jakość jaką oferuje RSK to nawet 10 zł bym nie dał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Droższe surfowanie IP: *.man.rsk.pl 03.03.05, 11:30 Nie we wszystkich krajach UE stawka VAT jest 22 proc. W niektórych jest 15 proc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Re: Droższe surfowanie IP: *.pl 03.03.05, 12:26 A kto mi w centrum rzeszowa (hetmanska 13a) podlaczy internet? Kiedy dowiadywalem sie rok temu nikt nie chcial mi podlaczyc oprocz tpsa... podejrzewam ze sytuacja sie nie zmienila... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: Droższe surfowanie IP: *.man.rsk.pl 09.03.05, 23:25 zapytaj na rzeszowskim forum o sieciach sieci.rzeszowiak.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aska Re: Droższe surfowanie IP: *.man.rsk.pl 03.03.05, 13:56 Tez dostałam rachunek 67.10!!!! A na stronie rsk jest ze od kwietnia 64 zł, to dalczego w marcu tak dużo, tego jakoś nie wyjaśniają. Ciekawe jak w zeto, moze warto sie przenieśc, bo rsk olewa sobie klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czino Re: Droższe surfowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 14:23 to moze i obnizy TPsa:D eh skoro tyle sieci osiedlowych bedzie nie obciazonym opadtkiem dokladnosci 22%:] moze Neostarda sie zlituje i nad nami :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Droższe surfowanie IP: *.man.rsk.pl 03.03.05, 16:35 RSK bzdury plecie. Właśnie dostałem fakturę na marzec z kwotą do zapłaty 67,10zł. To nie jest dbanie o klienta, teraz się zastanawiam czy dobrze zrobiłem nie przechodząc do ZETO, tam gwarantowane do końca roku 50 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanka Re: Droższe surfowanie IP: *.cm-upc.chello.se 03.03.05, 19:16 Nie bierzcie drodzy internauci slow prezesa Slupka za dobra monete!To kadzenie jakim karmi wszystkich ktoregos dnia (mam nadzieje) zamilknie.Co za wspanialomyslnosc!on nie podniesie kosztow za internet no bo nie musi! Tylu juz w rogi wyrebal ze teraz moze pozwolic sobie na takie obietnice!Na poczatku to na Nazimka nie bylo wogole internetu(domki) dopiero po wielu staraniach mieszkancow dostep byl mozliwy a jakze tylko ze "wpisowe'' to suma 1500 zlotych! I to wlasnie dzis za te wyludzone od zdeterminowanych ludzi pieniadze bedzie rozwijal inwestycje! co za bezczelnosc i chamstwo i jaka przebieglosc! Nie dajcie sie omamic, dla pojawiania sie w mediach ten czlowiek gotow jest naklamac wiele ale i na niego wkrotce przyjdzie czas............ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Młody Re: Droższe surfowanie IP: *.man.rsk.pl 04.03.05, 00:10 Ja tez dostałem juz rachunek na 67,10 zł. Strasznie się śpieszą w tym RSK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zełon Re: Droższe surfowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 07:42 Tez bylem kiedys klientem "rsk" i nie takie byly problemy.. sami podwyzszali sobie nie wiadomo za co.. juz raz byla podwyzka w zwiazku z wejsciem do unii.. :) i znowu zdzieraja kase. Jeszcze wczesniej podwyzszyli koszty dlatego ze nie bylo dawno podwyzki. :) Jak dla mnie ta firma to porazka. Stosowalem mnustwo wnioskow o obnizenie internetu bo jego jakosc byla tragiczna.. o ile byla, zazwyczaj internetu brakowalo na caly week&, zawsze zaslaniali sie regulaminem ktory sami podczas trwania umowy zmienili. Wszystkich klientow pseudo providera rsk goraco pozdrawiam i podziwiam za cierpliwosc :) Zycze mnustwa zdrowia i nerwow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Młody Re: Droższe surfowanie IP: *.man.rsk.pl 04.03.05, 15:57 Jeśli rzeczywiście będą dalej kłopoty z łączeniem w soboty, to RSK straci klientów. Za tę cenę już można oczekiwać dobrego połączenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Droższe surfowanie IP: 62.93.43.* 05.03.05, 12:05 Po prostu nas załatwili. Wiadomo, że dziś bez internetu juz się nie da pracować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Młody Re: Droższe surfowanie IP: *.man.rsk.pl 06.03.05, 10:31 Dlatego jęczymy i płacimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Droższe surfowanie IP: *.man.rsk.pl 06.03.05, 20:51 Może ZETO przedłuży swoją promocję i będzie można jeszcze zmienić operatora, przynajmniej na Nowym Mieście. Zmiana za 99 zł, abonament około 50zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: Droższe surfowanie IP: 212.160.172.* 09.03.05, 14:24 Ale dziwny lament. Ja mam Neostradę i mam gdzieś narzekania na cenę i jakość. najlepiej się jeszcze z kimś dogadać - maleją koszty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Młody Re: Droższe surfowanie IP: *.man.rsk.pl 10.03.05, 13:56 A ile to kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student Re: Droższe surfowanie IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.03.05, 08:11 Liczę na to, że operatorzy zaczną z sobą konkurować, obniżając ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Internauta Re: Droższe surfowanie IP: 62.93.43.* 14.03.05, 10:18 Nie tylko ceny, ale przede wszystkim jakość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tekla Re: Droższe surfowanie IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 22.03.05, 11:08 Ostatnio dostałam fakturkę od zeto - 59 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: molten Re: Droższe surfowanie IP: 80.48.0.* 14.03.05, 22:22 Są i chytrzy providerzy.Data-Net /Okulickiego/ zmienił cennik w ten sposób,że do dotychczasowej ceny dodał vat, a równocześnie, bez powiadomienia klientów zmienił w nowym cenniku transfer np. z 256kbps na 200 kbps. Cena niby rośnie tylko o vat, ale jakość usługi siadła o 25-30 %. Złodziejstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzych Re: Droższe surfowanie IP: *.man.rsk.pl 15.03.05, 17:54 Czy faktycznie Unia na nas tę podwyżkę wymogła? Nie mogliśmy mieć dłuższego okresu przejściowego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uta Re: Droższe surfowanie IP: *.dami / 213.76.164.* 16.03.05, 18:40 fttp://zaba@poczta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzych Re: Droższe surfowanie IP: *.man.rsk.pl 19.03.05, 20:29 W innych dziedzinach mamy długie okresy przejściowe, więc nie rozumiem dlaczego akurat tu wywalczyli nasi politycy taki krótki. Pewnie daltego, że sami rzadko się posługują internetem. Odpowiedz Link Zgłoś