anka1 09.10.01, 11:39 znowu mnie nie wpuszcza a jak juz to na krotko buu((( i na dodatek moj kroton lysieje. co robic? pomozcie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Dorota Re: a ten durny portal IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 09.10.01, 11:56 Porozmawiaj z nim po męsku. Zagróź że jak zgubi jeszcze jednego to zrzucisz go z okna na ziemię. Skutek murowany. PS A tak naprawdę to pewnie ma przędziorki. To takie malutkie pajączki prawie niewidzialne gołym okiem na spodniej stronie liści. Wykąp go w ciepłej wodzie powtórz kurację za trzy dni albo kup coś na przędziorki. Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: a ten durny portal 09.10.01, 12:10 dzieki Dorotko. myslisz ze mogly go tak nagle napasc? do tej pory rosl pieknie i nawet kwitl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: a ten durny portal IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 09.10.01, 13:01 Przepraszam,że dopiero teraz odpowiadam ale pracuję i wpadam na witrynę co jakiś czas. Na bank przędziorek. Jego rozwój z jajeczka do "imago" trwa trzy dni. Teraz zrobiło się sucho i ciepło (grzeją) a one to uwielbiają. Jak będziesz kwiatka kąpać systematycznie( pod prysznicem) to przejdzie jak ręką ujął ( najlepiej co trzy dni)Spróbuj postawić go też w kuchni - krotony uwielbiają ciepło i wigoć. Moje wszystkie krotony stoją w kuchni. Jak urosną i przestawiam je do pokoju to po paru tygodniach opadają im liście. Wtedy znowu jadą do sanatorium w kuchni. Na razie. Jadę do banku więc mnie nie będzie przez jakiś czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo Re: a ten durny portal IP: 9.67.96.* 09.10.01, 12:06 cześć Ania!!! nie przejmuj się!, pobrykaj sobie trochę! tygrysek(neo) Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: a ten durny portal 09.10.01, 12:49 czesc Neo! nie moge brykac mam za duzo pracy i ludzi za plecami((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo Re: a ten durny portal IP: 9.67.96.* 09.10.01, 12:54 szkoda......chlip, chlip tygryski lubią brykać!, a szczególnie młode, ale nie lubią brykać same! może pózniej...... a co z naszą Ronją? chyba tak ją pracą zawalili ze rano się raz odezwała i od tamtej pory nic......buu tygrysek jest smutny..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronja Re: a ten durny portal IP: 212.244.252.* 09.10.01, 14:04 Aniu! Muszę Cię ostrzec! Przędziorki jak raz się czepią człowieka to wracają! Przygotuj się więc na Wielki Kam Bek Przędziorków!!! neo, wprawdzie zarzucona pracą, ale sobie od czasu do czasu pobrykują! W przeciwnym razie, zżarłaby mnie energia, a tak ulatnia się co i rusz przy wygłupach! A w ogóle, to jak dobrze pójdzie, to od listopada wyląduję na Dworcu Centralnym, buuu... Właściciel mieszkania które wspólnie ze znajomymi wynajmuję, wyrzuca nas na zbity pysk... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo Re: a ten durny portal IP: 9.67.96.* 09.10.01, 14:10 co?????????? nie martw się Ronjeczko, jakby coś to zamieszkasz u tygryska, na wrzosowisku!!! ale napewno nie na dworcu!! tygrysek.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronja Re: a ten durny portal IP: 212.244.252.* 09.10.01, 14:21 He, he, Tygrysku, ale ile fajnych ludzi bym poznała!;) Nie, no mam jeszcze czas do końca miesiąca na znalezienie sobie czegoś, ale nie powiem, żeby mi się znowu uśmiechało szukanie jakiegoś lokalu. Człowiek się w końcu przywiązuje do miejsca, w którym od tylu miesiecy mieszkał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo Re: a ten durny portal IP: 9.67.96.* 09.10.01, 14:18 co?????????? nie martw się Ronjeczko, jakby coś to zamieszkasz u tygryska, na wrzosowisku!!! ale napewno nie na dworcu!! tygrysek.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hania Re: w sprawie lysiejacego krotona :-) IP: *.lebork.sdi.tpnet.pl 09.10.01, 19:35 A bo te krotony spryskiwac trzeba letnia woda .... spryskiwac czesto .... spryskiwac wytrwale .....bo rzeczywiscie lubia wilgoc. I nie martw sie liscie odrosna Pozdrawiam Cie :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: w sprawie lysiejacego krotona :-) 10.10.01, 08:09 naprawde odrosna? bo lysy jest taki brzydki... a moze jeszcze mi powiecie dlaczego zielistce schna konce listkow? tez nie wiem co z tym robic. Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: a ten durny portal Ronja Neo!!! Dorota!!! Hania!!! 10.10.01, 08:14 zapomnialam sie przywitac przez te kwiatki ale juz naprawiam faux pas. Dzien dobry! witajcie! jak sie macie! Ronja zamieszkaj u mnie tymczasem! dojazdy sa uciazliwe ale od czasu do czasu kaszlaka Ci pozycze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: a ten durny portal Ronja Neo!!! Dorota!!! Hania!!! IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 10.10.01, 08:22 Dzień dobry ! Jestem jestem ale na razie pracuję Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: a ten durny portal Ronja Neo!!! Dorota!!! Hania!!! 10.10.01, 08:24 a ja zaraz zaczne :))) Dorotka moze poradzisz mi cos jeszcze z ta zielistka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: a ten durny portal Ronja Neo!!! Dorota!!! Hania!!! IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 10.10.01, 08:47 A co konkretnego ? Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: a ten durny portal Ronja Neo!!! Dorota!!! Hania!!! 10.10.01, 08:54 a pisalam juz ze schna jej konce listkow i sa brzydkie. zielono zielono a tu nagle braz! Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: a ten durny portal 10.10.01, 08:58 znikam na troche ale sie odezwe jak bede mogla! na razie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronja Re: a ten durny portal IP: 212.244.252.* 10.10.01, 09:51 A ja się właśnie pojawiłam!!! To bez sensu... Odpowiedz Link Zgłoś
mirinda Re: a ten durny portal 10.10.01, 10:20 Ronja mam Cię - może byś sie w końcu wzięła do roboty!!!! a tak na marginesie dlaczego nie odpowiadasz na e - maile generałe??? ja nie dośc że muszę toczyć wojnę by dostać się na Forum to jeszcze zero odzewu od podwaładnych obrażam się na całe żeycie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronja Re: a ten durny portal IP: 212.244.252.* 10.10.01, 12:26 Mirinda! Nie było mnie w czwartek i w piątek, to co miałam, telepatycznie odebrać??? Ja tu zwiedzałam lekarzy drżąc o swoje zdrowie, a genrał na mnie psioczy, buuuuuuuuu... Odpowiedz Link Zgłoś