Dodaj do ulubionych

Browar Lezajsk

IP: *.175-200-24.mtl.mc.videotron.ca 22.11.02, 18:13
Moze dyskusje o Lezajsku zaczniemy od browaru,ja kiedys pracowalem w tej
firmie,moze odezwa sie byli i aktualni pracownicy browaru to bysmy sie
dowiedzieli co tam sie dzieje.
Obserwuj wątek
    • Gość: goska Re: Browar Lezajsk IP: *.proxy.aol.com 23.11.02, 06:27
      Zapomnij!
      Na tym forum nie dowiesz sie niczego.
      Ludzie w Lezajsku prawdopodobnie zapadli w sen zimowy.
      No bo co????????
      Tu sie kompletnie nic nie dzieje.
      • Gość: roxboro Re: Browar Lezajsk IP: *.175-200-24.mtl.mc.videotron.ca 23.11.02, 15:15
        Ja mysle,ze problemem jest dostepnosc do Internet, i pewnie koszty polaczen,nie
        ma tam ilus serverow,ze mozesz sobie wybrac co tansze do polaczen,jest jeden
        monopolista Telekomunikacja i basta.Bylem tam w tym roku,to w wiekszosci
        surfuja po Internecie dzieci i mlodziez.
      • Gość: C****K Re: Browar Lezajsk IP: 213.199.192.* 07.01.03, 00:38
        Witam
        Ja tam nie pracuje ale sie odezwe :)
        I wcale nie zapadlem w sen zimowy :P
        No

pozdrawiam !!
    • still1 Re: Browar Lezajsk 06.12.02, 08:08
      • still1 Re: Browar Lezajsk 06.12.02, 08:09
        a co z wykupem akcji???
        • Gość: roxboro Re: Browar Lezajsk IP: *.175-200-24.mtl.mc.videotron.ca 08.12.02, 20:18
          A czy ktos cos wie o jakis akcjach,bo ja nie
        • Gość: still Re: Browar Lezajsk IP: proxy:* / 137.33.109.* 12.12.02, 07:32
          Leżajsk śpi.......................................................
          .......................................................
          .......................................................
          czy się obudzi?????????
          • Gość: roxboro Re: Browar Lezajsk IP: *.175-200-24.mtl.mc.videotron.ca 14.12.02, 01:13
            Ja tego nie rozumiem Browar,olbrzymia firma,ktora zyje jak ja rynek zaakceptuje
            nie posiada wlasnej web site,nie reklamuje sie.Cos jest nie tak.Taka firme stac
            chyba nawet na utrzymanie servera w Lezajsku.Chyba nie kupie tych shares.
    • Gość: sam Re: Browar Lezajsk IP: *.katowice.tpnet.pl / *.chicago-24rh15rt.il.dial-access.att.net 06.01.03, 00:14
    • Gość: gosc Re: Browar Lezajsk IP: *.man.rsk.pl 07.02.03, 21:32
      Najważniejsze ze piwo jest dobre
      • Gość: Pool Re: Browar Lezajsk IP: *.krak.tke.pl 18.02.03, 20:07
        Gość portalu: gosc napisał(a):

> Najważniejsze ze piwo jest dobre
        Ale zmieniło smak i jest inne, nie wiem czy ktoś to zuważył.
        Pozdrowienia.
    • Gość: Mpiotrek Re: Browar Lezajsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.03, 20:47
      Słyszałem, ze mają kończyć z produkcja piwa Leżajsk, zobaczycie ze juz niedlugo
      w sklepach bedzie tylko Zywiec i Heineken- wystarczy spojrzec na EB... tez bylo
      dobre piwko... ale to wszystko robia spece z Heinekena, ktorzy wymyslili ze
      Lezajsk bedzie marka regionalna produkowana dla Podkarpacia i Malopolski i juz-
      a wystarczyloby troszke reklamy- juz teraz w Krakowie chodza bujdy, ze nie
      robia Lezajska, gosc w pubie mi mowi, ze od jakiegos czasu im Zywiec Trade nie
      przywozi piwka... Przeciez i tak browar produkuje w wiekszosci Tatre i Warke...
      a na puszkach pisze wyprodukowano pod nadzorem .... w ZPL S.A. Nie moge juz
      tych gosci z Heienekena, a poza tym to piwko robia coraz gorsze- pamietam jak
      jeszcze w szkole sie walilo Lezajsk Premium Polonia A.D. 1525 czyli dzisiejsze
      pełne... Jedyne co zrobil Zywiec to wprowadzil nowe logo... :)
    • Gość: roxboro Re: Browar Lezajsk IP: *.234-202-24.mtl.mc.videotron.ca 20.02.03, 02:34
      Panowie nie jest tak zle znowu,mieszkam na ziemi kanadyjskiej.Ostatnio tzn. w
      ostatnia sobote bylem na polskiej zabawie i co w barze zastalem lezajskie
      piwo,w calym Ontario ,w kazdym sklepie alkoholowym mozna bez problemu dostac
      Lezajsk $2Can,wcale niedrogo,Zywiec kosztuje tyle samo
      • Gość: Mpiotrek ciezko znalezc piwko Lezajsk w Krakowie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.03, 10:15
        ja za piweczkiem z Leżajska to sie musze ochodzić po Kraowie, aż do monopola na
        królewskiej... ludzie co to ma byc??? zeby piwa Lezajsk w sklepie nie bylo...
        Czasami to wyglada jak w tej reklamie Zywca:
        "-Leżajsk w puszce poproszę...
        - What?"
        ale to nie jest tylko zły sen... to sie dzieje naprawde!!!
        GUL GUL GUL LEŻAJSKI FULL
        A jak w innych miastach? Ja o dziwo nie mialem takiego problemu z kupieniem
        Lezajska w Łodzi i w Świnoujściu- po prostu wchodzilem do sklepu i po prostu
        tam sobie stalo i czekalo na mnie... nawet mieli Dortmundera, ktorego nawet w
        Rzeszowie ciezko bylo kupic!!!
    • Gość: goska a w Nowym Jorku IP: *.proxy.aol.com 20.02.03, 17:55
      Nie ma problemu z kupieniem <Lezajska> na Boro Parku na Brooklynie w NY i w
      innych skupiskach Polakow.Oczywiscie,w polskich sklepach,bo Amerykanie pija
      badziewia same.No coz,nie znaja sie ;-) Ale widzialam tez piwo <Lomza>,ci z
      polnocnego-wschodu zawsze cos musza wymyslic.Czy widzieliscie taka "marke" w
      Polsce,w Lezajsku chocby? Niech ktos mi odpowie.Moze sie doczekam :-)
      • Gość: Mpiotrek Re: a w Nowym Jorku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.03, 20:39
        W krakowie to sa wszystkie piwa jakie tylko prosukuja, niektore to nawet
        pierwszy raz na oczy widzialem "Browa Rybnik" albo "Pilsener"... Lomza tez
        gdzies widzialem... A w Lezajsku nawet w monopolu nawet tego nie spotkasz...
        po prostu popieraja rodzimy przemysl z Lezajska :) Nie ma glupich chyba sie
        przenosze do NY bo W Kraku nie ma piwka Lezajsk, co to sie porobilo!!!
        • Gość: goska Re: a w Nowym Jorku IP: *.proxy.aol.com 21.02.03, 06:07
          Pewnie,ze popieram rodzimy przemysl :-)
          Lezajsk jest the best.
          Nie jestem jakas specjalna zwolenniczka piwa,ale na <Lezajsk> zawsze sie
          skusze ;-)
          • Gość: Mpiotrek Re: a w Nowym Jorku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.03, 15:56
            ja tez , ale ostatnio cos sie zepsulo- to juz nie to samo piwo, moze
            przestawiaja juz produkcje na Zywca, ale na razie leja jako Lezajsk :-)
    • Gość: roxboro Re: Browar Lezajsk IP: *.234-202-24.mtl.mc.videotron.ca 06.03.03, 02:33
      a bo to wszystko pic na wode,w Lezajsku mieszkaja ludzie ktorzy pracowali i
      pracuja na warzelni,fermentowni albo lezakowni,ci ludzie moga powiedziec jak
      sie 15 lat temu gotowalo piwo,na kazdy rodzaj piwa byla osobna receptura,osobno
      sie gotowalo osobno sie trzymalo w tankach,a teraz co gotuja jakis 15 albo 20%
      extract,dodaja rozne dodatki i otrzymuja inne piwo
      • Gość: Damian K. Re: Browar Lezajsk IP: *.shbiuro.com.pl / 172.22.6.* 10.03.03, 11:05
        Nie no moim zdaniem nie jest tak źle. Fakt Heineken dyktuje warunki co do
        sprzedaży i promocji piwa. EB dlatego sie już nie reklamuje gdyż władowali za
        duże pieniądze a nie było aż takiego wzrostu sprzedaży. A jeżeli ktoś się
        martwi o browar to co można powiedzieć na wyprodukowanie 1mln hektolitrow ?
        I tak w Leżajsku browar jest najbardziej "prosperującym" zakładem z
        wszystkich ...
        • Gość: Mpiotrek Re: Browar Lezajsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.03, 23:27
          W tym roku Browar zafunduje nam kolejna impreze z cyklu Turniej Miast o Złoty
          Kufel.. W Leżajsku w tym roku zagrają Wańka Wstańka (to ci co śpiewali piosenkę
          o naszym piwku "Gul Gul Gul...") i Elektryczne Gitary... Nie wiecie co będzie w
          innych miastach?
    • Gość: woychicago Re: Browar Lezajsk IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 23.04.03, 06:08
      ........a bylo to tak.....dawno ,dawno temu zawitalem do Chicago
      pierwsze kroki skierowalem do sklepiku z piwem.....szukam,szukam...jest!!!!!!
      na dolnej polce....butelka z napisem LEZAJSK.no pomyslalem nie zapomne swojego
      miasta,a zwlaszcza" Kina Radosc"....to bylu czasy.......
      --------....Leszek!!!!!polewaj 5 kufli ...tylko rowno do kreski a nie ponizej>>>
      ..........wiec siegam po dwie butelki,z radoscia nise do domu aby w ciszy i
      spokoju delektowac sie tak wspanialym trunkiem...
      ......jeszcze raz przygladam sie butelce.....a zwlaszcza zawartoscia
      ...patrze i wlasnym oczom nie wierze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      .....znowu nie domyli butelek.... w srodku plywaly koty!!!!!!!!!!!!
      .i zamienil stryjek kose na kijek..kupilem sobie meksykanskie piwo w jasnej
      butelce........ach ten smak???????????????????????????????????????????????
      • Gość: Damian K. Re: Browar Lezajsk IP: *.shbiuro.com.pl / 172.22.6.* 23.04.03, 14:51
        A może data przydatności do spożycia się skończyła ? Piwo niestety zachowuje
        ją jedynie przez 6 miesięcy od daty produkcji a ile ta butelka leżała w tym
        sklepie to jedynie Bóg wie ... i sprzedawca :P
        • Gość: lokalny patryjota Re: Browar Lezajsk IP: *.shbiuro.com.pl / 172.22.2.* 25.04.03, 13:30
          PIwo jaki jest każdy kto pił to wie ,nie jet to ten smak co kiedyś ale zawsze mocny leżajsk był dobry .A pozatym
          oprucz tpsa mamy jeszcze jednego providera na rynku lokalnym jet nim osiedlowa śieć kablowa.
          • Gość: Damian K. Re: Browar Lezajsk IP: *.shbiuro.com.pl / 172.22.6.* 25.04.03, 16:31
            Gość portalu: lokalny patryjota napisał(a):

> PIwo jaki jest każdy kto pił to wie ,nie jet to ten smak co kiedyś ale
            zawsze m
            > ocny leżajsk był dobry .A pozatym
            > oprucz tpsa mamy jeszcze jednego providera na rynku lokalnym jet nim
            osiedlowa
            > śieć kablowa.

Sorki ale co ma piernik do wiatraka ??:) Tzn co ma browar Leżajsk to naszej
            kochanej OSK :P
          • Gość: Mpiotrek Re: Browar Lezajsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.03, 11:02
            Gość portalu: lokalny patryjota napisał(a):

> PIwo jaki jest każdy kto pił to wie ,nie jet to ten smak co kiedyś ale
            zawsze m
            > ocny leżajsk był dobry .A pozatym
            > oprucz tpsa mamy jeszcze jednego providera na rynku lokalnym jet nim
            osiedlowa
            > śieć kablowa.

??? moze mi ktos to wyjasnic??? bo nie bardzo rozumiem? Gosc sie wyrwal z tym
            providerem :)))
    • Gość: Mpiotrek Re: Browar Lezajsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.03, 17:24
      kiedys wpadlo mi do reki piwko Lezajsk sprzedawane w USA, znajomy przywiozl,
      zeby porownac smak... i od dziwo to Amerykanskie z butelki bylo lepsze od
      naszego... chociaz tamtemu ledwo co i sie konczyl termin przydatnosci do
      spozycia. Kazdemu moga zdazyc sie wpadki!!! A ja jednak wole tamto
      Amerykanskie pwio (no i butelka tez taka fajna byla!!!)
    • Gość: Mpiotrek Re: Browar Lezajsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.03, 15:38
      a jakie wedlug was bylo najlepsze lub jest najlepsze pifko u nas robione...
      wedlug mnie Dortmunter Stron byl, a teraz Lezajsk Mocne :))) Gul Gul Gul
    • Gość: Roxboro Re: Browar Lezajsk IP: *.81-202-24.mtl.mc.videotron.ca 08.05.03, 01:27
      ja mysle ze nalepszy byl Kristal albo Cristal,odpowiednio gotowane,90 dni
      lezakowane-to bylo piwo
      • Gość: kuba Re: Browar Lezajsk IP: *.t17.ds.pwr.wroc.pl 10.05.03, 21:36
        we Wrocku piwko Leżajsk jest tylko w hipermarketach jedynie na jednym z
        osiedlowych sklepow kolo mojej uczelni(jeden z drozszych sklepow we Wrocku piwo
        Lezajsk puszka 3.1zł!!!!) jest nasz browarek sklep nazywa sie manhatan (pewnie
        dlatego tak drogo) no ale cóz za dobre trzeba placic :)
        • Gość: AlexDelarge Re: Browar Lezajsk IP: *.shbiuro.com.pl / 172.22.6.* 12.05.03, 01:49
          właśnie wczoraj wracając z zajęć i w czasie drogi do łódzkiego akademika,
          przechodząc przez kolejne skrzyzowanie naszła mnie ochota na piwo. wstąpiłem do
          całodobowego sklepu Orlen'u (stacja benzynowa) i mało się nie pośliznełem przed
          lodówka....... piwo LEŻAJSK MOCNE, w puszce. 3,10zł.

warto było.

heheh
    • Gość: Mpiotrek Re: Browar Lezajsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.03, 19:42
      a pamietacie Zlotego Asa? kiedys pamietam, ze piw produkowanych w Lezajsku bylo
      mnostwo- przypominam sobie Kristal, Sambor, Zloty As, Zloty Kier, Karmi...
      niestety bylem wtedy nieletni, wiec moglem tylko podziwiac etykietki w
      sklepach :))) no moze czasami sie zalapalem na lyczka, ale nic poza tym wiec
      nie moge oceniac tych piw... Ciekawe jaka promocje wymysla w tym roku z tym
      Turniejem Miast, bo w tamtym roku, to cos chyba sobie zapomnieli... :)))
      • Gość: Roxboro Re: Browar Lezajsk IP: *.175-200-24.mtl.mc.videotron.ca 30.05.03, 01:33
        Poniewaz nasz region jest zwiazany z przemyslem piwowarskim polecam ciekawy
        artykul www1.gazeta.pl/gospodarka/ w dziale rolnictwo tytul:Jaki los czeka
        browary Van Pur,Kujawiak i Warszawski
    • Gość: Mpiotrek Re: Browar Lezajsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.03, 20:19
      Przez chwile Heineken w Polsce zajmowal drugie miejsce w produkcji piwa, ale
      widac ze nie daje za wygrana.. Mam nadzieje tylko ze browar w Rakszawie nie
      skonczy jak ten w Łańcucie!!! Ale w sumie jaki jest sens kupinia zaklady i jego
      zamkniecia? TEgo do tej pory nie rozumiem...
      • Gość: Roxboro Re: Browar Lezajsk IP: *.175-200-24.mtl.mc.videotron.ca 31.05.03, 03:42
        Ja mam pytanie czy obecny vice burmistrz Lezajska p. Daniel Zajac to jest byly
        glowny piwowar z Browaru Lezajsk.
        • Gość: Damian K. Re: Browar Lezajsk IP: *.shbiuro.com.pl / 172.22.6.* 31.05.03, 09:35
          Dobrze myslisz, to jeden z bylych jakis tam dyrektorow w browarze. A co do
          zamykania browarow zaraz po ich zakupieniu, więc co do VanPuru to nic nie
          wiem, jednak sprawa zamknietych browarow w Gdańskui i Braniewie znam.

W Gdańsku browar zamknięto z powodu nie możności jego dalszej rozbudowy, jako
          że browar w tamty mieście znajdował się w centrum miasta, i był otoczony przez
          inne posesje, a przez to nie mieli możliwości rozbudowy browaru. Do tego
          dochodziły jeszcze problemy z wodą, która jak wiemy jest co by nie mówić
          głownym składnikiem piwa i to od niej zależy wiele.

W Braniewie sprawa troche inaczej się miała. Brawar w Braniewie leży w
          niedalekiej odległości od Elbląga, a gdy dwa dośc duże browary leżą w
          granicach okolic jeden z nich jechał na dość dużych startach, a był to Elbląg,
          jako że był większy, miał większe możliwość itp. zamknięto Braniewo :(
          • Gość: Mpiotrek Re: Browar Lezajsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.03, 00:22
            Ciekawe co znowu wymysla jak beda zamykac Browar w Rakszawie i Warszawie?
            Pewnie tez cos w tym stylu... ale az sie dziwi, ze Heineken nie pozbyl sie
            Browaru w Cieszynie? Cos mi tu nie pasuje do strategii firmy, przeciez to jest
            bardzo maly browar!!! A nasz w Łańcucie to zamknęli... :( Piliście może takie
            piwko "Pałacowe" robione też u nas... Bo ja już szukam go w sklepach kawał
            czasu i jeszcze go nie widziałem, sorki raz, ale nie miałem kasy, a jak
            wróciłem sie po niego to już nie było :(
            • Gość: Roxboro Re: Browar Lezajsk IP: *.175-200-24.mtl.mc.videotron.ca 01.06.03, 05:42
              Oj zebys ty widzial jak to piwo bylo robione w Lancucie to na pewno bys sie go
              wiecej nie napil
              • Gość: Damian K. Re: Browar Lezajsk IP: *.shbiuro.com.pl / 172.22.6.* 01.06.03, 10:42
                Gość portalu: Roxboro napisał(a):

> Oj zebys ty widzial jak to piwo bylo robione w Lancucie to na pewno bys sie
                go
                > wiecej nie napil

Dokładnie ...
                • Gość: Mpiotrek Re: Browar Lezajsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.03, 09:33
                  Widzieliscie juz najnowsza promocje piwka Lezajsk- przy zakupie 5 piw Pelne
                  dostaje sie maly kufelek 0,33 z nowym juz logo Browaru... calkiem fajny ja juz
                  go mam... Teraz tylko kombinuje skad wziac ten nowy kufel 0,5 tez nowym log...
                  Ciekawe co wymysla na turniej miast? Moze znowu Harley?
                  • Gość: Damian K. Re: Browar Lezajsk IP: *.lezajsk.info / 172.22.6.* 09.06.03, 15:25
                    Pozyjemy zobaczymy, jak to się mówi ... A harleya to ja bym za darmo nie
                    chciał tak między nami mówiąc :-).
                    • Gość: Roxboro Re: Browar Lezajsk IP: 206.47.122.* 09.06.03, 18:44
                      No nie mow nawet kolka
                      • Gość: Damian K. Re: Browar Lezajsk IP: *.lezajsk.info / 172.22.6.* 10.06.03, 13:53
                        Kolko moze jeszcze tak :-).
                        • Gość: Mpiotrek Re: Browar Lezajsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.03, 21:41
                          ja tam wolalbym jakies auto... albo cokolwiek.. tylko zeby nie bylo tak ze kto
                          najwiecej zbierze czegostam to wygra... bo znowu Czoper wszystko zgarnie... :)
                          Moze wymysla w tym roku cos orginalnego??
    • Gość: Mpiotrek Co sie slalo ze strona www.lezajsk.com.pl??? IP: *.eko.uj.edu.pl 27.06.03, 13:41
      Ostatnio cos mi nie wchodzi na strone... moze w koncu wzieli sie za nia? teraz
      nawet nie ma czym nacieszyc oka, przedtem bylo tylko logo browaru :) A kto
      wogole robil ta strone, albo mial zrobic?
    • Gość: Damian K. Re: Browar Lezajsk IP: *.lezajsk.info / 172.20.6.* 15.07.03, 12:15
      Mam taką propozycję, otóż pracownicy browaru co kwartał dostają do rąk
      biuletyn browarniany wydawany w browarach grupy Zywiec, może ktoś chciałbym
      sobie poczytać ten biuletyn jeżeli nie ma do niego dostępu. Mam możliwość
      zeskanowania go i umieszczenia go na jakimś serwerze, przystaje ktoś na to ?
      • Gość: Roxboro Re: Browar Lezajsk IP: 206.47.122.* 15.07.03, 14:03
        Ja mysle ze nie masz co sie zastanawiac
        • Gość: Damian K. Re: Browar Lezajsk IP: *.lezajsk.info / 172.16.2.* 25.07.03, 23:53
          Ok troche to długo trwało, ale zawsze lepiej późno aniżeli wcale :)))

members.lycos.co.uk/lezajsk/biuletyn.clubb
          Po ściągnięciu zmienić rozszerzenie clubb na rar i ropzakowac, miłej lekutry
          życze.
          • Gość: Mpiotrek Re: Browar Lezajsk IP: *.eko.uj.edu.pl 28.07.03, 14:45
            Nie wiem o co chodzi... moze napiszesz :) Bo jakos ten link mi nie wchodzi...
            • Gość: Damian K. Re: Browar Lezajsk IP: *.lezajsk.info / 172.16.2.* 28.07.03, 22:17
              Wiem, wiem :). Konto zablokowali a o co chodzi to pisze w poscie z 15.07.
              Niestety musze znaleźć inne konto :-). Ale postaram sie jak najszybcjiej.
              • Gość: Mpiotrek Re: Browar Lezajsk IP: *.eko.uj.edu.pl 29.07.03, 11:08
                Oki... jakos przeoczylem tego posta... Zawsze chcialem sobie poczytac co tam w
                braowarze sie dzieje, ale jak szedlem tam to sie okazywalo, ze zadnego numeru
                Kuriera Grupy Zywiec nie ma!!! Zresszta tam juz nic nie ma do wziecia i
                poczytania... A o sklepie na terenie to juz nie mowie, bo nie mozna tam kupic
                juz nawet firmowego kufla!!!
                • Gość: Damian K. Re: Browar Lezajsk IP: *.lezajsk.info / 172.16.2.* 31.07.03, 19:28
                  Kurier grupy zywiec wydawany jest tylko dla pracownikow wiec nie dziw sie ze
                  nie mozna dostac go w kioskach :-).
    • Gość: Mpiotrek Re: Browar Lezajsk IP: *.mol.uj.edu.pl 04.09.03, 12:28
      Bylem ostanio w Tesco i chcialem sobie kupic ZLotego Bazanta... jakiez bylo
      moje zdziwienie gdy na puszcze napisane bylo "Imported"... Od kiedy nie leja
      juz tego w Lezajsku??? W sumie to ZLoty Bazant z Lezajska nie mial dobrej
      opinii, ale mi zawsze smakowalo!!!
      • Gość: Damian K. "ShadoW" Re: Browar Lezajsk IP: *.lezajsk.info / 172.16.2.* 05.09.03, 20:27
        Gość portalu: Mpiotrek napisał(a):

> juz tego w Lezajsku??? W sumie to ZLoty Bazant z Lezajska nie mial dobrej
        > opinii, ale mi zawsze smakowalo!!!

Szczerze mówiąc to nie wiem. Być może akurat trafiłeś na importowane a nie na
        to z Leżajska. Ale jednak piwo slowackiego to piwo slowackie i nic go nie
        zastąpi :)
        • Gość: Roxboro Re: Browar Lezajsk IP: *.133-131-66.nowhere.mc.videotron.ca 29.10.03, 01:57
          Jak tam Browar Lezajsk a moze Browar Stare Miasto-jeszcze stoi,czy ma juz
          nowego wlasciciela?
          • Gość: Damian K. "ShadoW" Re: Browar Lezajsk IP: *.lezajsk.info / 172.16.2.* 29.10.03, 14:43
            Dlaczego miały mieć nowego właściciela ?:) Wszystko po staremu, piwo się leje,
            browar się modernizuje i rozbudowuje.
            • stefanprotek Browar Leżajsk nie istnieje 05.11.03, 08:02
              Gość portalu: Damian K. "ShadoW" napisał(a):

> Dlaczego miały mieć nowego właściciela ?:) Wszystko po staremu, piwo się
              leje,
              > browar się modernizuje i rozbudowuje.

1. Może się i leje ale nie ma już Browaru Leżajsk (jako firmy)
              2. Nie istnieją juz Zakłady Piwowarskie w Leżajsku (jako firma)
              3. Chodza słuchy, że również marka zniknie z rynku.
              4. Jest tylko kolejny zakład produkcyjny Grupy Żywiec a dokładniej
              zdaje się Heinekena?
              5. Zlikwidowano wszelką samodzielność zakładu w Leżajsku.
              6. Nie ma już księgowości w Lezajsku, nie ma zarządów i prezesów
              jest jeden z mniej liczących się w grupie dyrektor itp itd.

Pozdrawiam

--------
              Socjalizm albo zdrowie
              wybór należy do Ciebie !
              --------
              • Gość: Damian K. "ShadoW" Re: Browar Leżajsk nie istnieje IP: *.lezajsk.info / 172.16.2.* 05.11.03, 21:36
                stefanprotek napisał:
                > 1. Może się i leje ale nie ma już Browaru Leżajsk (jako firmy)
                > 2. Nie istnieją juz Zakłady Piwowarskie w Leżajsku (jako firma)
                > 3. Chodza słuchy, że również marka zniknie z rynku.

Chodzą słuchy, że Leżajsk ma zostać wysadzony w powietrze. Wierzyć czy nie ?

> 4. Jest tylko kolejny zakład produkcyjny Grupy Żywiec a dokładniej
                > zdaje się Heinekena?

Tak samo jak browar w Warce, Żywcu i Elblągu razem z Leżajskiem stanowią tzw.
                Grupę Żywiec, której właścicielem jest spółka Heineken (AG?).

> 5. Zlikwidowano wszelką samodzielność zakładu w Leżajsku.

J.W.

> 6. Nie ma już księgowości w Lezajsku, nie ma zarządów i prezesów
                > jest jeden z mniej liczących się w grupie dyrektor itp itd.

No raczej rudno aby był prezes całej grupy w Leżajsku ? Jest dyrektor (nie
                wiem dlaczego powiedział Pan mniej liczących się, ale mniejsza o to). Zarząd
                spółki znajduje się w Warszawie (nie nie w Żywcu ;), fakt że w Leżajsku nie ma
                księgowości (ta została scentralizowana dla wszystkich browarów bodajże w
                Warce).

P.S. Jak zwykle czuć pesymizm w pańskich wypowiedziach ... :-)).

• Gość: Roxboro Re: Browar Leżajsk nie istnieje IP: *.133-131-66.mc.videotron.ca 06.11.03, 03:53
                  Mysle Damian,ze nie zrozumiales o czym Stefan pisze,Browar tylko fizycznie
                  istnieje w Lezajsku,ale to nie jest zaklad samodzielny-o jego zywocie inni
                  decyduja,dzisiaj jest ale jutro jakis tam gdzies prezes zadecyduje ten
                  skreslamy z listy,i niewazne ze wczoraj zainwestowali iles tam mln w
                  maszyny,czy tez nowe linie,dzisiaj powie: mamy inne priority i nie ma wyjscia-
                  zaklad zamkniety.
                  • stefanprotek Re: Browar Leżajsk nie istnieje 06.11.03, 09:16
                    Dzięki Roxboro..

Właśnie dokładnie tak.
                    Mieliśmy kiedyś duży (na naszą skalę oczywiście) zakład tytoniowy.
                    Przez chwilę była nawet nadzieja, że zacznie się rozwijać. Przebąkiwano
                    o jakiś dużych inwestycjach.
                    A jest jak jest. Marginalny zakładzik o minimalnym zatrudnieniu.

Ten sam scenariusz dzieje się z Browarem.

I takie przykłądy mozna mnożyć.

Gdyby nie duży wysiłek zainteresowanych to samo stało by się
                    z zakładami Horteksowymi w Leżajsku.

To są tylko kolejne klocki do układanki, która się nazywa:
                    "Upadek miasta Leżajska"

A co na to władze?

Pozdrawiam

--------
                    Socjalizm albo zdrowie
                    wybór należy do Ciebie !
                    --------
                  • stefanprotek Re: Browar Leżajsk nie istnieje 06.11.03, 09:19
                    I jeszcze jedna, drobna uwaga do Roxboro:
                    Browar Leżajsk nawet fizycznie nie istnieje
                    w Leżajsku.
                    Poza kilkoma metrami kwadratowymi placu postojowego
                    CAŁY znajduje się w gminie.

Ale to tylko na marginesie :-)

Pozdrawiam

--------
                    Socjalizm albo zdrowie
                    wybór należy do Ciebie !
                    --------
                  • Gość: Damian K. "ShadoW" Re: Browar Leżajsk nie istnieje IP: *.lezajsk.info / 172.16.2.* 06.11.03, 13:52
                    Roxboro dobrze wiem o co panu steafowi chodziło. Czy ja napisałem iż nie ma
                    racji w 2 pierwszych kwestiach ?:) Po prosty napisałem jak sprawa wyglądą w
                    funkcjonowaniu Grupy Żywiec i tyle. Aaaa i co do zamykania, to dyretkor czy
                    tam prezes z grupy który tak lubiał zamykać browary w Leżajsku został
                    oddelegowany do Holadnii :), niestety nie pamiętam jego nazwiska.
                    • eifel.65 Polskie browary zbankrutują? 16.12.03, 08:07
                      www.se.com.pl/iso/Dzisiaj/Wiadomosci/Kraj/kraj_7.shtml
                      • roxboro Re: Polskie browary zbankrutują? 28.02.04, 05:19
                        Browar,jeden z najwiekszych potentatow w Starym Miescie,jeden z najwiekszych
                        pracodawcow w okolicy-a my nic o nim jakos nie piszemy-moze ktos wie jakie piwo
                        sie teraz leje?
                        • shadow_k Re: Polskie browary zbankrutują? 29.02.04, 17:14
                          Tatra, Leżajsk, Warka to są głowne. Jeszcze znikome ilosci Podkarpackiego i
                          Zlotego Bazanta. Cos mi przez uszy przeleciało że Heineken ma ochote ze względu
                          na wodę lać u nas to piwo, ale ile w tym prawdy nie mam pojęcia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka