Dodaj do ulubionych

Gdzie tanio kupić OC samochodu ?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 21:58
nie mam jeszcze 25 lat i żadnych zniżek, kupiłem "brykę" z silnikiem 2196
ccm. Napiszcie gdzie tanio ubezpieczyć.
Pytałem w PZU, HDI i Warcie, ale tam chcą prawie 2000 zł a ja za Alfę dałem
2800 zł. Gdzie logika ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Franek Re: Gdzie tanio kupić OC samochodu ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 22:24
      Sprzedaj samochód, innego wyjscia nie ma. W Angli samochód kupisz za 500/600
      funtów, pierwsze ubezpieczenie to prawie 1000 funtów.
    • Gość: autor Re: Gdzie tanio kupić OC samochodu ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 00:50
      znajdź przedstawiciela/agenta obsługującego wiele firm ubezpieczeniowych. I
      wybierz ofertę. Taniej niż 1400 nie będzie raczej. Nie możesz na rodzica
      zarejestrować?
    • Gość: Lidka Re: Gdzie tanio kupić OC samochodu ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 10:07
      w Rzeszowie na Pl.Wolności 15 (w pasażu), ta firma reklamuje się w Anonsach.
      Ja ubezpieczyłam za 1488 też z silnikiem 2.2
      • Gość: Jas Re: Gdzie tanio kupić OC samochodu ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 21:40
        Jest towarzystwo ubezpieczeniowe na 3 maja, przy wspólnym ubezpieczeniu z
        rodzicem nie ma zwyżki za twój młody wiek, ale dowód musi byc na dwie osoby.
        • bravocharlie Re: Gdzie tanio kupić OC samochodu ? 03.02.07, 23:28
          Koleżance o brokera chodziło. Najlepiej zadba o Ciebie.
        • Gość: Musi Re: Gdzie tanio kupić OC samochodu ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.07, 10:31
          Ja chcę sam ubezpieczyć, bo jestem jedynym właścicielem i prowadzę firmę, a
          samochód jest śodkiem trwałym. Muszę to zrobić do 6.02 bo 8.02.2007 kończy się
          dotychczasowa polisa i muszę zdążyć ją wypowiedzieć.
          Jutro spróbuję w Compensie, bo na telefon przedstawiono mi dość ciekawą ofertę.
          Dziękuję.
    • Gość: LeskoOK Re: masz link - oblicz składkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 09:24
      masz link. Ja dostałem polisę pocztą do Leska

www.compensa.rzeszow.pl/kalk_menu.html
      • Gość: Godden Re: masz link - oblicz składkę IP: *.nat.rsk.pl 05.02.07, 12:51
        Najtaniej pewnie bedzie w Pocztowym. Tani jest takze Hestia.
        Zagladnij na ulice Kolejowa, na 1 pietrze jest firma brokerska, maja szeroka
        oferte cos Ci na pewno wybiora.

Ja akurat mialem znizki na OC, ale zadnych na AC, ktore koniecznie musialem
        wykupic. Polecili mi Hestie, wtedy byla najtansza w pakiecie.
        • Gość: Musi Re: a jednak w Compensie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 10:34
          tu okazało się najtaniej, zapłaciłem 1488 zł.
          Jeśli chodzi o Hestię, to właśnie im wypowiedziałem, bo była o 230 zł droższa.
          Dziękuję wszystkim za pomoc.
    • Gość: majeran Re: Gdzie tanio kupić OC samochodu ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 18:23
      A ja chciałbym mniej zapłacić za "poldka" poj.1598
      czy TUW-y to też ubezpieczenia i czy muszę dopłacać do polisy jak im braknie na
      odszkodowania ? (taką ulotkę dostałem z polisą)
      Kiedyś miałem w TUW Florian OC Skody, było najtaniej, ale podobno już go nie ma.
    • Gość: Laguna 2.0 Re: a na R Lagunę 2.0 ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 15:51
      mam 29 lat, 60 % zniżki i proponują mi za samo OC 395 zł, gdzie można znaleźć
      taniej?

Tylko nie chcę Link4 i MTU !!!
      • Gość: matacz tylko nie Link4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 14:36
        masz rację, jak do nich przeszedłem to zapłaciłem 330 zł, a za rok (bez szkody)
        chcieli już 444 zł.

Wypowiedziałem !
        • Gość: PZU? Re: tylko nie Link4 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.07, 08:06
          Wydaje mi się że najlepszą ofertę mają jednak w PZU.
          • Gość: Laguna Re: tylko nie Link4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 08:54
            395 zł to jest w PZU, a mam trzy tańsze (Benefia, Compensa, Cigna)
      • Gość: pstryk wyszukaj w internecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 21:12
        wpisz w googlach "rzeszów ubezpieczenia" a będziesz miał tyle ofert, że głowa
        pęka
        • markoc4 Re: wyszukaj w internecie 12.02.07, 09:41
          Najtaniej jest w Benefii www.benefia24.pl. Ja za Citroena Xsarę 1.9 D
          zapłaciłem za pakiet OC + NNW + Assistance 250,50 zł. W innych firmach za samo
          OC składka dla mnie wynosiła ok. 400 zł. Mam maksymalne zniżki.
          • mateusz.maciejczyk Re: wyszukaj w internecie 13.02.07, 01:01
            A ukończyłeś 25 lat? w wielu firmach bierze się jeszcze kilkadziesiąt złotych za
            • mateusz.maciejczyk Re: wyszukaj w internecie 13.02.07, 01:02
              tzn. okres posiadania prawo jazdy
    • Gość: dobra rada Re: Gdzie tanio kupić OC samochodu ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.07, 21:25
      Najlepij idź do Multiagencji ubezpieczeniowej tam wyliczą Ci w kilku firmach i
      wybierzesz najtańszą. Osobiście polecam Stawarz A Ubezpieczenia
    • mateusz.maciejczyk Odpowiadająć kolejno na pytanie: 13.02.07, 00:58
      1. Na kolejowej 1 bodajże, jest firma. Są tam 3 miłe panie, które współpracują z
      kilkoma firmami ubezpieczeniowymi. Wrzucają dane do komputerów a te im analizują
      gdzie co i jak oraz po ile :-) Napisałem miłe, ponieważ nic za to się nie płaci
      a robią bardzo fajne zestawienie. Można tam również ubezpieczyć się na takich
      samych warunkach jak w siedzibie innych firm tyle, że tam masz kilka opcji na
      miejscu, więc po co jeździć po całym mieście? :-)

2. Proponuję kupić sobie motór i go zarejestrować na siebie przez kilka lat
      zrobisz sobie zniżki nawet te 60% :-) za bezkolizyjną jazdę a ubezpieczenie małe
      :-P z 30zł rocznie ;]

3. Najlepiej wziąć zarejestrować na rodzica (ze zniżkami) i zostać
      współwłaścicielem. Ja osobiście tak zrobiłem na kolejowej w zestawieniu wyszło
      że OC najbardziej opłaca się (zważywszy na mój wiek) w samoopomocy za 1.7 płacę
      480zł rocznie (60% zniżka mojego taty) nie ma żadnych dodatkowych opłat od wieku
      jak jest w PZU

A logika? Na to nie licz w dzisiejszych czasach ;-) jej po prostu brak :-P

Zamiast pytać na forum przejdź się na kolejową i wypytaj :-) powinny panie Ci
      pomóc (tam gdzie Tablitek ma siedzibę)

Pozdrawiam
      • Gość: Mateusz Re: Odpowiadająć kolejno na pytanie: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 10:17
        kiedyś wyliczyłem sobie składk na stronie internetowej www.compensa.rzeszow.pl
        i poszedłem właśnie do tego biura na Kolejowej bo wisi tam logo Compensa, ale
        pani nawet nie chciała liczyć "bo Compensa ma drogo" i policzyła w innym
        towarzystwie. A że było drożej więc poszedłem 100 metrów dalej na Plac Wolności
        do Compensy i było tak jak na stronie internetowej.

Myślę, że chciała mi wcisnąć to, co było dla niej korzystniejsze.
        • mateusz.maciejczyk Re: Odpowiadająć kolejno na pytanie: 13.02.07, 10:23
          możliwe nie przeczę (biznes to biznes ;P) :-) ja napisałem jak było w moim przypadku
        • mateusz.maciejczyk a i sprawdzizlem ;-P 13.02.07, 10:26
          Wyszło, że compensa rzeczywiście ma drogo ;P:P tzn w moim przypadku płaciłbym wg
          strony 680zł :-)
          • mateusz.maciejczyk Re: a i sprawdzizlem ;-P 13.02.07, 10:27
            tzn. dokładnie 714 zł
            • Gość: Mateusz Re: a i sprawdzizlem ;-P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 12:53
              nie mówię, że tylko Compensa, ale w moim przypadku (we wrześniu 2006)
              zapłaciłem 1023 zł w Compensie jako małolat, a pani na Kolejowej proponowała mi
              coś ok. 1300 w innej firmie.

Być może teraz stawki zmieniły się.
              • Gość: liki Piszę pracę nt. ubezpieczeń OC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 09:02
                Piszę pracę licencjacką o ubezpieczeniu komunikacyjnym OC i jednym z działów
                jest analiza stawek ubezpieczeniowych OC na podkarpaciu (Rzeszów, Tarnobrzeg,
                Krosno, Przemyśl oraz powiaty: rzeszowski, przeworski, stalowowolski, mielecki,
                jasielski i bieszczadzki). Do analizy przyjęłam 7 największych polskich
                zakładów ubezpieczeń oraz Link4 i AXA z uwagi na inny sposób sprzedaży polis.
                Składki dla kobiety i mężczyzny w wieku do 25 lat, 26-45 lat i powyżej 45 lat.
                Samochody o pojemności: do 900, do 1300, do 1600, do 1800, do 2000, do 2200,
                powyżej 2201.

Ostatnią analizę stawek przeprowadzę 15 marca, ale już teraz mogę stwierdzić,
                że wykresy składek przypominają „siatkę ogrodzeniową”, w zależności od różnych
                czynników oraz czasu zawarcia i wieku pojazdu.

Do najdroższych ubezpieczycieli OC zaliczam: Allianz, AXA, Link4
                do średnich: PZU, Cigna STU, Compensa, Uniqa, Warta
                do tańszych: HDI Samopomoc (do niedawna, coś się zmienia)

Ciekawostka: jeżeli zostaniemy poszkodowani przez kogoś ubezpieczonego w
                w/wym.zakładach, to na samochód zastępczy pomimo, że nie prowadzimy
                działalności gospodarczej, możemy liczyć przy min. formalności od Allianz, AXA
                i Compensy
    • gwiazda_podkarpacia Re: Gdzie tanio kupić OC samochodu ? 13.02.07, 15:46
      prawda jest taka, że żeby znaleźć tanie OC trzeba pochodzić po wielu firmach i popytać
      dlaczego? dlatego, że różne firmy stawiają na różne profile kierowców...
      różne firmy posiadaja też rózne programy lojalnościowe, np dla pracowników
      jakiejś firmy, dla rolników, dla posiadaczy karty płatniczej jakiegoś banku etc, etc...
      i jeszcze jedno - tanio nie znaczy dobrze - nawet jeśli chodzi o OC,
      z którego korzystasz nie Ty, ale poszkodowany. powodów jest wiele.
      wymieniliscie Floriana, który działał rok i zniknął - ludzie mieli problemy
      wypowiedzeniem umowy, z uzyskaniem zaświadczenia o przebiegu ubezpieczenia itd
      poza tym.. trzeba uważać na oferty jakie dostajecie od agentów - jeśli zdarza
      się sytuacja, że któraś z ofert jest podejrzanie niższa od innych należy
      dokładnie sprawdzić jakie zniżki otrzymujecie oraz co podpisujecie na wniosku
      jeśli otrzymujecie znizki, które wam nie przysługują, w przypadku szkody
      będziecie musieli dopłacić róznicę w skłądce - w najgorszym wypadku ktoś
      nie dostanie odszkodowania w "normalnym" terminie
      • gwiazda_podkarpacia Re: Gdzie tanio kupić OC samochodu ? 13.02.07, 15:48
        i jeszcze jedno - nie wszystkie firmy respektują zniżki za bezszkodowość
        uzyskane dzięki "motórowi" albo innemu tego typu wehikułowi, nawet jeśli podlegał rejestracji
        • Gość: mika Re: Gdzie tanio kupić OC samochodu ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 10:05
          tak jest, nawet PZU już nie honouje przyczep, motorowerów i motocykli
          • Gość: baciarek Re: Gdzie tanio kupić OC samochodu ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.07, 12:10
            Jak ktoś ma konto w mBanku to tam można wykupić tanio ubezpieczenie spośród 7
            firm ubezpieczeniowych m.in. HDI, moż płacić miesięcznie półrocznie i rocznie.

Pozdrawiam
            • Gość: monster Re: Gdzie tanio kupić OC samochodu ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 14:37
              przez mBank to beznadzieja, miesięcznie, ale 20 % drożej niż u agenta, który
              przyjedzie do domu.
    • Gość: Hetman TYLKO NIE LINK 4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 07:57
      w lipcu ub. roku w Łodzi najechał mnie Ford ubezpieczony w Link4. rzeczoznawca
      pojawił się u mnie po 32 dniach, nie wiem ile wydałam na telefony do tej
      badziewiastej firmy. Nie ma żadnej placówki w Polsce poza warszawą.

Nigdy Link 4 !!!!
      • Gość: mag Re: link4 IP: *.ipartners.pl 22.02.07, 13:53
        Jakoś nie chce mi się wierzyć.. Miałam podobną sytuację z Link4 i rzeczoznawca
        był następnego dnia, a wszystko razem z rozliczeniem trwało parę dni - na pewno
        mniej niż dwa tygodnie. Z tego co się zorientowałam wtedy, w ich przypadku
        siedziba nie ma znaczenia bo wszystko dosłownie załatwisz przez telefon, ja
        zresztą sama nie dzwoniłam, tylko oni kontaktowali się ze mną, więc żadnych
        kosztów nie poniosłam
        • Gość: Nietoperz Re: link4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 10:42
          osobiście nie mam doświadczeń, ale na wielu internetowych forach ludzie
          przeklinają Link4 i wracają do firm, które mają oddziały w terenie, zwłaszcza
          jeśli ubezpieczaja auto-casco.
          • Gość: Amman Simon Re: link4 - nie polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 13:11
            w 2003 mając 40 % zniżek w Compensie dałem sie skusić i przeszedłem do Link4,
            zapłaciłem coś ok. 440 zł. W międzyczasie spowodowałem jedna szkodę i przy
            wznowieniu w 2004 r. chcieli juz prawie 700 zł, tj. wzrost o ponad 35 %.
            Wróciłem do Compensy za 550 zł.
            Żle traktują "szkodowców", a przecież każdemu może zdarzyć się stłuczka.
          • taurus_75 Re: link4 02.03.07, 10:51
            Mam podejrzenie że szczególnie negatywne opinie mają agenci innych firm, którym
            Link nie daje zarobić bo sprzedaje przez net i tel:-))
            • Gość: super-dynow Re: link4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 13:37
              być może opinię tworzą agenci, ale ja właśnie finalizuję ubezpieczenie i oferta
              przy 2 latach bezszkodowych, silnik 2196 ccm, płatne jednorazowo:
              Link4 - 1044 zł
              AXA - 1106 zł
              PZU - 980 zł
              HDI - 903 zł
              Compensa - 906 zł
              Hestia 973 zł

dodatkowo na telefon do Link wydałem ok 8 zł.
              • Gość: Mysia Re: link4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 09:41
                ja mieszkam w Głogowie Młp., za Peugeot 206 2.0 wiek kierowcy 24 lata w UNIQA
                zapłaciłam 1011 zł, w Linku chcieli 1044, a AXA to zupełna porażka z tymi 12
                ratami. Lepiej zapłacić kartą gdzie indziej i spłacać co miesiąc.
    • Gość: KlechaWiktor co zrobić z drugą ratą OC ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 10:42
      wczoraj kupiłem autko na giełdzie i dostałem polisę Warty, II rata płatna jest
      do 19.05.2007. Nie chcę jej płacić, bo kupiłem od osoby do 25 lat i rata to
      810 zł.

Podobno mogę wypowiedzieć umowę i zawrzeć nowa z innym. Czy to możliwe ?
      • gwiazda_podkarpacia Re: co zrobić z drugą ratą OC ? 26.02.07, 11:44
        nie będziesz płacił tej II raty!!!!
        musisz się zgłosić do warty i przepisać polisę NA SIEBIE!!
        wtedy składka będzie "zrekalkulowana" i policzona zgodnie z Twoim dowodem rejestracyjnym - na razie z umową kupna sprzedaży.
        prawdopodobnie - jeżeli poprzedni posiadacz płacił tak dużo,
        możliwe że dostaniesz polisę do listopada, czyli do końca tej polisy,
        którą dostałeś, za darmo lub z niewielką dopłatą.
        tak czy siak.. masz 30 dni żeby zgłosić się do warty i albo tą umowę wypowiedzieć
        albo przepisać na siebie
        • Gość: KlechaWiktor Re: co zrobić z drugą ratą OC ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 11:00
          dzięki za poradę. Przynajmniej do listopada pozostanę w Warcie, tylko z ich
          auto-casca nie skorzystam.
    • prezydentduren Mam kierownicę z prawej strony, gdzie ubezpieczyć 28.02.07, 16:54
      zjechałem 12 dni temu z Walii, mam Wauxhall Omega 2.0 i kierownicę po prawej.
      Przekładkę zrobię dopiero za dwa miesiące. Czy znacie firmę, która ubezpieczy
      mi na brytyjskich numerach OC z kierownicą po prawej.
      HDI Asekuracja, PZU, Hestia, Link4, PTU, MTU i Allianz odmówiły.
      • prezydentduren Re: Mam kierownicę z prawej strony, gdzie ubezpie 14.03.07, 14:31
        nikt mi nie pomógł, ale znalazłem dwie oferty: CIGNA STU i COMPENSA nie
        odmawiają. Taniej było w Compensie - polecam.
    • Gość: kolo Re: Gdzie tanio kupić OC samochodu ? IP: 84.38.160.* 17.03.07, 02:03
      konczy mi sie ubezpieczenie gdzie tanio moge ubezpieczyc samochod dwuletni z
      silnikem 1.6?
      • gwiazda_podkarpacia Re: Gdzie tanio kupić OC samochodu ? 17.03.07, 08:51
        to zleży od wielu czynników, poczytaj ten wątek od początku...
        a potem napisz ilu jest właścicieli, gdzie są zameldowani, ile mają lat itd
      • Gość: Aśka Re: urodziłam się w 1982 i nie mam zwyżek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 15:27
        nie mam jeszcze ukończone 25 lat, ale zwyżek już mi nie naliczyli, dlatego
        wczoraj zmieniłam polisę z HDI Asekuracja na Compensę. Dostałam również
        gwarancję zachowania dotychczasowych zniżek, gdyby mi się - odpukać -
        przytrafiła stłuczka w okresie ubezpieczenia.
        Polecam sprawdzić i wyliczyć składkę na rzeszowskiej stonie Compensy
        www.compensa.rzeszow.pl
        • Gość: Darek Re: urodziłam się w 1982 i nie mam zwyżek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 19:07
          TU Allianz równiez nie nalicz zwyzki za młody wiek, jesli jest sie
          wspóudziałowcem, szkoda przypisana jest do samochodu a nie do ubezpieczonego.
          W czwartek w Gazecie Wyborczej był artykul o ubezpieczeniach komunikacyjnych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka