Dodaj do ulubionych

mam histerie

22.08.11, 17:54
www.koniecmilczenia.pl/art/40sfp.html
a wy co macie?
Obserwuj wątek
    • olga_w_ogrodzie Re: mam histerie 22.08.11, 18:13
      masz histerię ?
      a czemu link ten ?

nie masz histerii.
      co innego masz.

ja mam lęk i poczucie winy, nadmiar uczuciowości./ elementy obecne, prócz innych, w histerii/
      oraz ciągłe oglądanie się na to, co świat o mnie pomyśli. /obecne w narcyźmie/
      pisze Lowen : " Często spotykamy mieszaninę lęku i depresji, ponieważ występują obok siebie elementy histerii i narcyzmu. Dotyczy to szczególnie osobowości borderline/.../"

a od zarania to mam natrętne myśli o przemijaniu i niebycie.
      gapię się na tłumek ludzi na przystanku i sobie myślę o tym, że za 100 lat wszyscy będziemy martwi.
      no, może się uchowa pojedyncza sztuka i będzie jeszcze jakoś wegetować w wielu kat 112.
      myślę też o tym, na ile będziemy już rozłożeni - my, co się spalić na zażądamy uprzednio.
      • czubata Re: mam histerie 22.08.11, 18:24
        A ja myślałam że zaburzenia dyssocjacyjne były kiedyś histerią zwane. Ale pewnie się mylę. A swoją drogą ciekawa diagnoza. Ja mam Chad.

> a od zarania to mam natrętne myśli o przemijaniu i niebycie.
        > gapię się na tłumek ludzi na przystanku i sobie myślę o tym, że za 100 lat wszy
        > scy będziemy martwi.

Refleksyjność to choroba? Jakoś myślimy w tym samym czasie o tym samym.w

> myślę też o tym, na ile będziemy już rozłożeni - my, co się spalić na zażądamy
        > uprzednio.

Wszystko i jedno czy spalą mnie czy zakopią. Wierzę w życie po śmierci,jak i w śmierć po śmierci. Wolałabym życie.Niebyt mnie przeraża.
        • olga_w_ogrodzie Re: mam histerie 22.08.11, 18:37
          czubata napisała:

> Refleksyjność to choroba? Jakoś myślimy w tym samym czasie o tym samym.

refleksyjność, gdy wciąż natrętnie wraca jeden temat, to już obsesja często.
          albo natręctwo.

Wszystko i jedno czy spalą mnie czy zakopią. Wierzę w życie po śmierci,jak i w
          > śmierć po śmierci. Wolałabym życie.Niebyt mnie przeraża.

mnie też, choć przecież wtedy nie boli.
          • czubata Re: mam histerie 22.08.11, 18:39
            > mnie też, choć przecież wtedy nie boli.

Nie boli ale nie ma tam niczego, nawet ukochanego psa.
        • gamonie_2 Re: mam histerie 22.08.11, 18:40
          od czasu wejscia lamitrinu na rynek, ilosc chadu sie dramatycznie zwieksza. kampanie marketingowe wytworzyly juz chad typu 17 i to nie jest ostatnia liczba.
          • olga_w_ogrodzie Re: mam histerie 22.08.11, 18:42
            producenci generują ChAdów a ChADów całą obfitość ?
            • gamonie_2 Re: mam histerie 22.08.11, 18:49
              psychiatrzy zobowiazali sie wytworzyc do konca przyszlego roku, 50 nowych jednostek chorobowych zeby wyjsc na przeciw potrzebom preznie roziwjajacego sie przemyslu farmaceutycznego, konia pociagowego swiatowej gospodarki w dekadzie kryzysu
              • olga_w_ogrodzie Re: mam histerie 22.08.11, 18:53
                faktem, że, na pewno łatwiej wytwarzać jednostki chorobowe psychiatrom,
                niż, np., ortopedom.
                albo wmawiać nieistniejące.
                choć we wmawianiu sobie, to przodują chyba pacjenci.
                złaszcza ci, którzy książek medycznych za dużo czytają.
                • gamonie_2 Re: mam histerie 22.08.11, 19:01
                  testuje sie na razie na zwierzetach kolka zastepujace konczyny tylnie, pozwalajace wyleczyc nareszcie tupot i szur nocny, uprzykrzajacy pozycie rodzinne, dotychczas nieuleczalne choroby.

podreczniki psychiatri sa jak podreczniki do nabozenstwa, sluza umoralnianiu jednostki. wazne jest lunosc byla swiadoma jak odroznic dobro od zla i wiedziala gdzie ma zglosic sie po pomoc w celu przepedzenia demona.
        • olga_w_ogrodzie Re: mam histerie 22.08.11, 18:41
          histeria jak psychopatia się pewno źle kojarzyła, więc się teraz o zaburzeniach dysocjacyjnych mówi.

a może mnie głowa boli dysocjacyjnie właśnie teraz.
          • czubata Re: mam histerie 22.08.11, 18:49
            > a może mnie głowa boli dysocjacyjnie właśnie teraz.

Być może. Jakby cię nie zdysocjowało,i tak sobą pozostaniesz :)
            • olga_w_ogrodzie Re: mam histerie 22.08.11, 18:55
              widzisz - nie wyszłam dziś i od tego może jeszcze gorzej.

jutro mam sesję, no to będę musiała wyleźć.

najgorsze, że jesień tuż, tuż.
              tego to się naprawdę boję.
              • czubata Re: mam histerie 22.08.11, 18:58
                Ja też się boję, ale udaje że się nie boje, bo ja do swojej głowy i tak nie mogę dodać ani jednego włosa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka