monia8510
28.07.12, 07:35
Witam wszystkie kobietki, które z naszą chorobą marzą o dzidziusiu :) Jest tu sporo takich wątków, ale większość z nich jest już dość stara, więc rozpocznę nowy. Jestem młodą mężatką i już od dawna pragnę mieć dzidzię, ale z wiadomych przyczyn mam wiele obaw. Ataki mam bardzo rzadko, ostatnio 2 lata temu i biorę Depakine 300 dwa razy dziennie. Ostatnio powiedziałam mojemu neurologowi, że chcemy mieć z mężem dziecko i powiedział, żebyśmy brali się do roboty. Gdy pytałam, czy nie powinniśmy zmienić leku lub że chyba powinnam brać kwas foliowy, powiedział żeby się nie martwić. Chociaż parę lat temu jak na jakiś czas wycofał mi ten lek, powiedział że skoro jest dobrze, to lepiej nie brać, bo pewnie będę kiedyś chciała mieć dziecko .... masakra. Moja ginekolog jeszcze ,,lepsza" powiedziała, że lekarz ma zmienić mi lek na bezpieczny dla dziecka i tyle! Nawet nie pytała, co biorę i nie interesowało ją, jak powiedziałam, że wg niego powinnam nadal brać Depakine... porażka. Dlatego podzielcie się obecne oraz przyszłe mamusie swoimi doświadczeniami, bo ja już nie wiem, co robić :)