olga_w_ogrodzie 15.06.14, 02:16 no i się udało. moi wygrali. sądziłam, że na Mundial ten się wcale nie załapię, ale Włochom od tylu lat kibicuję, że mię wciągnęło było. #ForzaAzzurri no! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zbite_wisnie Re: Mundial 15.06.14, 02:42 Mój zapał do kibicowania jest żaden, bo obecnie football strasznie się ujednolicił. Kiedyś było więcej teatru : drużyny różniły się grą, miały swój styl. Teraz tylko u Niemców widzę swój styl osobny . Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: Mundial 15.06.14, 02:45 ten mecz akurat ogrom ludu chwalił. na świecie całym. rewelacja. a zaraz gra Wybrzeże Kości Słoniowej z Japonią. nigdy nie widziałam chyba jak gra Japonia. Odpowiedz Link
zbite_wisnie Re: Mundial 15.06.14, 09:35 ale mi nie chodzi o upadek footballu, bo akurat te mistrzostwa moga dostarczać wrażeń. padają potęgi , są gole, się dzieje. tylko mi jako kibicowi tylko i wylącznie euro-mundialowemu trudno się tu z kimś utożsamić. Kiedyś było wiadomo, że Anglia gra atletycznie i ma długie precyzyjne podania przez całe boisko. Niemcy to maszyna z obroną nie do przejścia. Drużyny z ameryki południowej są finezyjne technicznie, a z europy północnej to sprawny football drużynowy bez indywidualności. Szwedzi mają Zlatana. Włosi to banda rzezników z kretyńskimi fryzurami, a najwspanialsza jest Portugalia pod wodzą Figo. W której tej to drużynie nieustannie było widać smutek w oczach i depresję i ożywiali się w kontratakach zrywając się płynnie jak stado małpek. Obrona była jak zamurowana. Trener był szalony. Był stary wyga Figo i młokos Ronaldo, były wyrachowane faule i teatr pod sędziego, po prostu było wszystko w nich. Odpowiedz Link
wolfbreslau Re: Mundial 15.06.14, 12:36 a ja wlasnie czekam na mecz niemcow....:-0 a poza tym, jest mi zasadniczo obojetne kto i co wygra. i tak uwazam caly wspolczesny sport za targowisko proznosci, przewał finansowy i jak mawiali madrzy cezarowie: jak nie mamy chleba, damy im igrzyska :-) no i dali :-)0 Odpowiedz Link