04.10.14, 14:20
codziennikfeministyczny.pl/matuszewski-gwalt-outingiem/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=matuszewski-gwalt-outingiem
chłopiec od feministek oburza się outingiem. też bym się oburzał. ale

czy żyjący w konkubinacie nie wiedział o wyczynach konkubenta? czy żyjący w konkubinacie nie wiedział o treści artykułów i nie miał wpływu na to, żeby agora temat odpuściła? Czy upokarzanie kobiety publiczne, która nie jest celebrytką, bezprecedensowe po prostu, nie pozwala przewidzieć, że się zemści? Przecież to jak facet kopiący niedźwiedzia w brzuch i moralizowanie, że zaczyna gryźć nieopodal stojącą żonę. Sorry ale siła czynu literata jest tak olbrzymia, że nie umiem wzruszyć się odpowiedzialnością zbiorową. To jak wojna na której kule tych dobrych też zabijają niemieckich cywili.
Obserwuj wątek
    • sodwadniony Re: oburzeni 04.10.14, 14:23
      Jak się kogoś wprowadza w taki stan upokorzenia w jej własnym łóżku w jej własnym domu, które staje się centrum mediów to trudno mi moralizować nad taką osobą i jej czynami.
      • sodwadniony Re: oburzeni 04.10.14, 14:30
        Głosy: ?może w sumie sam chciał?, albo tu parafraza z klasyka, choć cytat): ?jak można chłopa w ogóle zgwałcić?? są zwyczajnie oburzające.

A co pana konkretnie oburza? Nakazuje pan branie odpowiedzialności za swoje słowa kobiecie która doznaje nagłego odsłonięcia intymności co nieraz u mnie zaawansowanych życiowo kończy się samobójstwami, stanami psychotycznymi, a zdejmuje pan odpowiedzialność za swoje życie z faceta wchodzącego do łóżka kobiety na jej zaproszenie? Kobieta molestuje faceta w swoim łóżku dotykaniem? Panie idź pan się leczyć na feminizm.
        • sodwadniony Re: oburzeni 04.10.14, 14:37
          Później autor pisze

"W środowisku emancypacyjnym osób nieheteronormatywnych dokonywanie ujawnienia orientacji seksualnej jest ogólnie uważane za niestosowne, tym bardziej, że w większości przypadków może poważnie zaszkodzić osobie outowanej, niekiedy narazić jej życie lub zdrowie."

a jak ze zdrowiem pani Dunin ma być?

coś mi się zdaje, że w tym łózku rozwiązał się doniosły sojusz feministyczno-gejowski. dwóch narcyzów jednak nie da rady sobie dać miłości.
          • sodwadniony Re: oburzeni 04.10.14, 14:58
            Możliwe, że pewne kręgi zaczynają dostrzegać, że głównym wrogiem są beibibumersi. Ale załatwiać ich trzeba maczetami, a nie torturami!
    • jalusa Re: oburzeni 11.10.14, 10:01
      Feministki wycięły tekst autora.

"Tekst długo nie powisiał – dwa dni później dostałem wiadomość od znajomej, że w redakcji doszło do zawirowań i po głosowaniu podjęto decyzję o wycofaniu mojej opinii. Argumentem miało być to, iż pomijam fakt, że w ujawnieniu homoseksualizmu Karpowicza nie chodziło o samo ujawnienie, a o konflikt interesów w przyznawaniu NIKE. "

Choć argumentacja głupawa. Powinien chyba wylecieć za oczywiste świństwo jakie robi pani krytyczce. Powielanie argumentu o konflikcie interesów jest bez sensu. Bo albo ten konflikt już jest samym udziałem pani Dunin, albo nie ma go wcale. Zresztą to po prostu jest nagroda, a nie zamówienia publiczne. Jakieś środowisko chce komuś dać kasę i tyle. Jakie tu mają być reguły? Obydwie strony w tej przepychance używały argumentów zastępczych tylko po to, żeby przysrać drugiej stronie z zemsty.
      • jalusa Re: oburzeni 11.10.14, 10:07
        Ja bym bronił jasno : Zemściła się i miała do tego prawo jak napadnięty ma prawo się bronić.

Ale dogmat o geju ofierze i kobiece ofierze jest widać niepodważalny w niektórych umysłach. CHoćby wcześniej gej okazał się bydlakiem, choćby kobieta sama wykorzystywała swój seksapil do robienia interesów z władzą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka