16.04.15, 11:14
myśliwa zabiła żyrafę i jej ciało posłużyło za żywność dla wioski. no i podobno stary był samiec, wyjebany ze stada.
ludzie się wkurwili. nie wkurwiają się chyba codziennie na pracowników ubojni, może dlatego że krowa nie jest piękna? albo że pracownicy nie wrzucają zdjęć przy trupie jak leżą i się uśmiechają. tja bo pewnie płaczą z rozpaczy.
Obserwuj wątek
    • olga_w_ogrodzie Re: żyrafa 16.04.15, 12:37
      człowiek nie musi jeść mięsa.
      ono mu nie jest potrzebne.
      PBK uznał ostatnio, iż "człowiek już taki się urodził, że białka potrzebuje".
      jak najbardziej.
      tyle, że ogrom białka jest np. w strączkowych.
      a ogrom cierpienia tzw. zwierzów hodowlanych...
      • ragnarv Re: żyrafa 16.04.15, 14:09
        wydaje mi się że oni tam nie mają ogromu strączkowych
    • arek_zwawy Re: żyrafa 16.04.15, 14:31
      Być może stosują hierarchię. Na przykład gdyby odstrzelono na ulicy ssaka Rangarva to by się wkurwiali. Jak odstrzelono żyrafę to się wkurwiają. A jak zabija się świnię to nie. Inni by się wkurwiali tylko jakby odstrzelono żyrafę, a inni jakby tylko Rangarva. Ludzie mają różne gusta.

A tak ogólnie żywią się głównie roślinami kraje tamtejsze i jak mają co jeść to zdrowo wyglądają. W odróżnieniu do krajów, które żywią się mięsem.
    • arek_zwawy Re: żyrafa 16.04.15, 14:46
      A ta pani zabija dlatego bo sprawia jej to przyjemność, a nie dlatego bo jest głodna lub inni są głodni.

Płaci za zabijanie tyle, że mogłaby za to kupić im pełno jedzenia skoro jest taka empatyczna.
      • olga_w_ogrodzie Re: żyrafa 16.04.15, 14:58
        zabijanie dla radochy./polowanie/

i gadki o potrzebach ludzi, którym kły i pazury znikły wszak - czemu?
        no to idź jeden z drugim do lekarza i wyniki sprawdź po diecie wege.

• arek_zwawy Re: żyrafa 16.04.15, 15:09
          I najlepsze, że to co jedzą ludzie jest mało potrzebne.

Ludzie, którzy polowali dla jedzenia jedli podroby. Głodni ludzie instynktownie łapią się za podroby jak coś upolują. Mają dużo witamin. A dziś wpierdala się głównie mięśnie. Indianie je tylko suszyli na zimę.

Mięso jest pożywne jak się je rzadko. A wyobrażenia współczesne o mięsie w każdym posiłku "pełnowartościowym" to pic marketnigowy. Nigdy człowiek nie miał dostępu do tylu mięsa. Wytłukł by wszystko w okolicy chyba i ciekawe jak skąd by wział na to energie i możliwości.
          • arek_zwawy Re: żyrafa 16.04.15, 15:13
            Można się nauczyć które rośłiny są trujące. A zwięrzęta? Jakby nie polowano na małpy AIDS by nie było.
            • olga_w_ogrodzie Re: żyrafa 16.04.15, 18:00
              /tekst prywatny, ale widzę sens/
              naprawdę to wiem - bez mięsa ok, bo mam wyniki świetne.
              poza jednym parametrem, ale on wspólnego z dietą nie ma nic - trzeba czego innego szukać.
              ale tak dobrej morfologii, to i w ciąży nie miałam, gdy jeszcze jadłam mięso.
              doktor oceni o co idzie z tymi płytkami, ale już poczytałam - jest ok. - brak mięsa, pazurów, kłów - mi nie szkodzi.
              płytki do sprawdzenia.

przy okazji: ja mam taką drobną wadę serca - wypadanie płatka zastawki.
              mówiono mi, że drobiazg.
              teraz się zbadałam znów - no nie taki drobiazg: może przez to bóle serca, problem ze snem, lęk.
              ględzę o tym, bo może nie było głupio się umordować badaniem od a do zet - już wiem, np. że jednak na serce brać leki.
              może ktoś ma podobnie - okropny lęk przed badaniem, ale coś tam trzeba.
      • ragnarv Re: żyrafa 16.04.15, 19:30
        wydaje mi sie że chodziło o to że się zyrafa nie zmarnowała a nie że została zabita w celu nakarmienia. cel zabicia nie wiem jaki był możliwe że dla przyjemności.

• olga_w_ogrodzie Re: żyrafa 17.04.15, 20:58
          niby zawsze jest wybór kanałów w tv i pilot - ale doprawdy trudno pominąć np. reklamy mięsa.
          a mi się nie chce oglądać czegoś, co od razu widzę: mordowanie, hodowanie w warunkach skandalicznych etc. choć to reklamy elegancko ubrane - a jednak płacę za nie, mam wykupiony jakiś tam zestaw - czemu nie ma kanałów, których reklam nie muszę oglądać?
          no nie ma reklam pysznych i tanich kotlecików sojowych - bo co? Za małe przebicie wegetarian? Szkoda.
    • al-szamanka Re: żyrafa 17.04.15, 22:16
      ragnarv napisał:

> myśliwa zabiła żyrafę i jej ciało posłużyło za żywność dla wioski. no i podobno
      > stary był samiec

Wkurza mnie jej tłumaczenie. To po co pozowała z uśmiechem, kładąc się obok zabitej żyrafy? Wstrętne!!!
      • ragnarv Re: żyrafa 18.04.15, 11:25
        To po co pozowała z uśmiechem, kładąc się obok zab
        > itej żyrafy? Wstrętne!!!

mam wrażenie że dla internautów większe znaczenie ma że zrobiła zdjęcie niż to że zastrzeliła

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka