Dodaj do ulubionych

Slodkosci przedswiateczne

26.11.14, 17:18
Dziewczyny co przyrzadzacie slodkiego na swieta?
Mnie jakos ciagnie jak nigdy do slodyczy wiec wrocilam do wyrobow wlasnych.
Zrobilam kokosanki i nie za bardzo wyszly w wersji bezmacznej ale znosnie smakowaly
kulki "sezamowe" wg przepisu wiwi- fajne! (uformowalam weza, schlodzilam i skroilam w grube plastry zeby zaoszczedzic czas)
chodza za mna sezamki i granola bars
Nie polecam tego przepisu, skleilam cala mase miodem bo sie rozlatywala
www.yummly.com/recipe/external/No-Bake-Oatmeal-Raisin-Bars-533824
nastepnym razem wyprobuje ten przepis:
food.allwomenstalk.com/raw-recipes-to-eat-for-energy/8/
desery na bazie avocado najzwyczajniej mi sie znudzily ...
wiwi pieklas pekanowe ciasteczka z bloga miwah?
Obserwuj wątek
    • liley11 Re: Slodkosci przedswiateczne 26.11.14, 20:31
      Zawsze robie cos Doroty z mojewypieki.com i zawsze wychodzi. Ogolnie to piekarz ze mnie zaden:)
      • espionka Re: Slodkosci przedswiateczne 26.11.14, 22:19
        pieklam kiedys pierniki alpejskie z mojewypieki (bardzo smaczne). Z tego co pamietam u Doroty kroluja raczej tradycyjne przepisy z maka pszenna i szklanicami rafinowanego cukru, zadne tam RAW albo inne alernatywne ale moze sie myle. Pewnie bede sie objadac w Polsce na swieta :))
    • espionka Re: Slodkosci przedswiateczne 27.11.14, 12:55
      www.kierunekzdrowie.com/2013/03/pyszne-domowe-sezamki.html
      • liley11 Re: Slodkosci przedswiateczne 28.11.14, 21:43
        Tak, Dorota nie jest eco raw:) ale jak znasz zamienniki to mozesz zastapic produkty podane w przepisie.
    • espionka Re: Slodkosci przedswiateczne 29.11.14, 11:01
      ja jedyne co moge zamienic to cukier na brazowy a i tak jak zmniejsze jego ilosc ciasto traci smak, make pszenna juz nie bardzo wiem na co zamienic bo nie z kazdej innej uda sie ciasto.
      • wiwi1 Re: Slodkosci przedswiateczne 01.12.14, 15:39
        Ja nic ostatnio nie pieke i z gotowaniem tez nie bardzo ostatnio, robie co najszybciej i najprosciej. Nie mam weny ani ochoty. I czasem i bulki kupie pszenne i make pszenna tez. Ech.... mam wyrzuty sumienia, ale jak kiedys mowilam Liley przechodze w zwiazku trudny okres, separacja, wiec do kuchni nie chce mi sie nawet zagladac.
        Te pekanowe ciasteczka z bloga miwah to wytrawne sa?Jesli tak to je robilam, takie chyba z rozmarynem, bardzo fajne wyszly, ale jadlam je tylko ja, dzieci nie chcialy;)
        Pierniczki kiedys robilam bardzo fajne z mielonych migdalow i melasy, gdzies tu wrzucalam przepis.
        Ja w tym roku zrobie chyba te pierniczki:
        www.mojewypieki.com/przepis/szybkie-pierniczki
        maka pszenna w skladzie. W zeszlym roku zakladalam podobny watek, wrzucilam tam kilka fajnych przepisow na swiateczne slodkosci, jak znajde ten watek to wrzuce linka.
        Pozdrawiam:)
        • espionka Re: Slodkosci przedswiateczne 01.12.14, 20:28
          wiwi rzucilo mi sie kiedys w oczu na matkach polkach- bardzo mi przykro z tego powodu. Mi sie wydaje i to powidzialam Liley, ze ty z nas jestes najbardziej eco. My make pszenna na okraglo jemy :)
          Napisze ci na priva wiadomosc.
          • wiwi1 Re: Slodkosci przedswiateczne 04.12.14, 20:46
            dzieki espionka, no niestety, pomimo prob z mojej strony i braku wspolpracy z drugiej strony nie jestem w stanie funkcjonowac razem z mezem.
            Wiadomosci na priv od Ciebie nie dostalam.
        • espionka Re: Slodkosci przedswiateczne 04.12.14, 15:13
          wiwi nie moge znalezc przepisu na pierniki z mielonych migdalow i melasy- mozesz tu wrzucuc?
          Znalazlam tylko ten:
          www.yummly.com/recipe/Almond-Cookies-_-Sugar-Free-Recipezaar
          • wiwi1 Re: Slodkosci przedswiateczne 04.12.14, 20:48
            espiona mam te dwa przepisy na pierniczki:
            www.primalpalate.com/paleo-blog/paleo-christmas-cookies-grain-free-gingerbread-men/
            www.primalpalate.com/paleo-recipe/gingerbread-cookies-2/
            Robilam te pierwsze.
    • espionka Re: Slodkosci przedswiateczne 07.12.14, 19:53
      w koncu napisalam wiwi na gazete
      • wiwi1 Re: Slodkosci przedswiateczne 23.12.14, 16:46
        Espionka przepraszam, ze sie nie oddzywalam, ale ostatnio mialam bardzo duzo zajec, przez ostatnie trzy tygodnie nie mialam nawet czasu usiac porzadnie kawy sie napic. Napisze Ci o wszystkim w mailu.
        • espionka Re: Slodkosci przedswiateczne 07.01.15, 17:49
          o to fajnie, czekam z niecierpliwoscia i mam nadzieje, ze stytuacja sie unormowala.
    • karolina_zet Re: Slodkosci przedswiateczne 01.01.15, 20:44
      Ja po czasie ( albo wlasnie w czas bo dopiero mnie uswiadomiono co do tego bloga). Moze Wam sie przyda:
      www.jadlonomia.com/
      choc przypuszczam ze znacie :)

Przy okazji - sto lat nie zagladalam na blog Miwah ( choc przyznam ze mnie doluje jej zorganizowanie i cudenka ktore robi) mozecie podrzucic linka? Dzieki i pozdrawiam - dla mnie zawsze M5+ ( hehe pewnie ten + jest juz w wieku szkolnym)
      • espionka Re: Slodkosci przedswiateczne 02.06.15, 18:06
        ciastka owsiane bez maki
        alebabka.blogspot.co.uk/2013/01/ciasteczka-owsiane-bez-maki.html
        • espionka Re: Slodkosci przedswiateczne 02.06.15, 18:15
          nutella:
          www.food.com/recipe/raw-vegan-nutella-501828

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka