Dodaj do ulubionych

Ad hitlerum

30.03.19, 08:56
krytykapolityczna.pl/kultura/teatr/skrzywanek-niziolek-mein-kampf-recenzja/
Panie Majmurek. A czemu nie zauważył pan tego, że Hitlera popierały kobiety masowo, tak ze nawet było hasło, że go wybrały, to był pierwszy wybór Niemek po dostaniu prawa wyborczego.

I czemu nie zauważa pan swojego resentymentu?

Mężczyzni chcą kontrolować kobiecą seksualność? Mamy epidemię samotnych matek i mężczyzn którzy odmawiają odpowiedzialności za kobiecą seksualność. Odmawiają płacenia alimentów choć w każdej kulturze punktem honoru było zadbanie o swoją rodzinę.
Obserwuj wątek
    • 136ty Re: Ad hitlerum 30.03.19, 08:59
      Ta idea ze mezczyzni chcą kontrolować kobiecą seksualność to ostatnia deska ratunku lewicy zbudowana na iluzji. Owszem, mężczyzni pokazują czasem konsekwencję tego co dzieje się w naszej kulturze. Jeśli to pan nazywasz checia kontroli to ja powiem ze to co pan robi jako intelektualista propagandzista jest z istoty checia kontroli nad rzeczywistością zbudowana na własnych resentymentach i racjonalizacjach.
    • 136ty Re: Ad hitlerum 30.03.19, 09:08
      To lewica zbudowała współczesną obsesję seksualną zachodu ze swoimi obsesjami płci , genderów, "wyzwolenia seksualnego". To wy uprzedmiotowiliście kobiece ciało. Wszystko budujecie na swoich chorych projekcjach i resentymentach. Mężczyzni dziś są wsciekli nie dlatego ze stracili nad czymś kontrolę tylko przez to ze zyja w kulturze w ktorej degradowanie meskiej płci jest obsesją.
      • 136ty Re: Ad hitlerum 30.03.19, 09:14
        ZYjąc w swiecie lewicowej propagandy nieustannie fakt ze urodziłeś się z cipką jest uznawany ze urodziłeś się boginią, urodziłeś się z susiakiem urodziłeś się z piętnem cokolwiek zrobisz. Pan Majmurek wini mężczyzn za rzekomy patriarchat i wini mezczyzn za to ze są głodni i źli. W przypadku kobiet w obu przypadkach jesteś przedmiotem podziwu i troski.
        • 136ty Re: Ad hitlerum 30.03.19, 09:21
          Dziś jest modne hasło resentyment. Lewica zaczęła dostrzegać to słowo, gdy już całkowicie przegrała. Propagatorem tego hasła był Nietzsche.

DOtyczyło ono przedewszystkim chrześcijaństwa. Ale on socjalizm postrzegał jako jego formę. Czy resentyment dotyczy nacjonalistów?Owszem, ale to jest dokładnie ten sam resentyment którym kieruje się lewica. Różni ich tylko inne skłonności psychiczne. Ci po prawej mają bardziej nalane mordy ci po lewej są bardziej małamygowaci.
          • 136ty Re: Ad hitlerum 30.03.19, 09:24
            Mowi pan o obwinianiu za własne porazki.

Prosze mi powiedzieć czemu popularnością cieszy sie Peterson ze swoim poradnikiem jak zyc którym głównym hasłem jest wziecie odpowiedzialnosci za wlasne zycie. A kazda idee wziecia odpowiedzialnosci za wlasne zycie lewica pietnuje jako brak czujnosci politycznej i fałszywy coaching?
            • 136ty Re: Ad hitlerum 30.03.19, 09:28
              Dziś lewic jest całkowitą wydmuszką której doskonałą ilustracją jest pana osoba. Akademicka papka słowna w eleganckiej formie której celem jest przylepienie gemby i nic wiecej. Nie macie zadnego odziaływania innego na rzeczywistość niż w interesie własnych sponsorów ataku z pozycji super ego . A sponsorem tym jest największy gracz giełdowy na swiecie który destabilizuje panstwa swoimi zagraniami. Kapitalizm w formie krystalicznej.
    • 136ty Re: Ad hitlerum 30.03.19, 09:36
      Wszedzie gdzie jest uprzedmiatawianie kobiecego ciała mamy lewicę.

Hollywood czyli tradycyjne zaplecze demokratów. Współczesne gwiazdeczki pop które zajmują się promocją wulgarnej prostytucji które popierają Hilary Clinton. Madonna powiedziała nawet ze jesli wybierzemy Hilary to ci obciagnie laske.
    • 136ty Re: Ad hitlerum 30.03.19, 09:58
      "Znajomo brzmi też scena, gdy aktorzy zasiadający przy stole jak rodzina w farsie dla drobnomieszczańskiej publiczności deklamują całe passusy z Mein Kampf o zdegenerowanej sztuce, która zamiast zajmować się wychowaniem młodzieży w duchu tego, co najszlachetniejsze, deprawuje i wypacza jej najszlachetniejsze instynkty. Podobne słowa padają dziś w Polsce nie tylko przy wielu stołach, ale także z ust niejednego wysoko postawionego urzędnika publicznego."

A może jest w tym element prawdy?

Lewica całkowicie zarzuciła idee wychowania moralnego zastępując je diagnozą intelektualną i edukacją seksualną. Jeśli ciągle propagujemy wizje ze jest zle, jest zle, jestesmy ofiarami to w bedzie zle, zle i bedziemy ofiarami.

Nie pisze tego wszystkiego z pozycji miłośnika prawicy. Tylko z pozycji człowieka ktory widzi ze to co robi lewica to po prostu czyste zaprzeczenie drugiej strony bez grama zrozumienia ze jest w niej coś czego sama nie ma. Dokładnie to samo dotyczy prawicy.
      • 136ty Re: Ad hitlerum 30.03.19, 10:06
        Lewica słusznie krytykowała prawicowy autorytaryzm i idee siłowego narzucenia wzorców życia. Ale przy tym całkowicie wylała dziecko z kąpielą, kończące się po drugiej stronie całkowitą bezkształtnością. Efektem tego jest coraz bardziej idiotyczna sztuka wspolczesna, ktora nie jest zadna sztuką, bo sztuka to jest coś co się dopieszcza treningiem a nie jest ciągiem skojarzeń tworzących instalacje ktora moze zrobic kazdy idiota. Dzieci bogatych rodziców po prostu się bawią i nazywa się to dziś sztuka. I podobna abnegacja była w realnym socjaliźmie w którym wszedzie był brud na ulicach i wszystko miało słabą jakość.
        • 136ty Re: Ad hitlerum 30.03.19, 10:14
          Była zresztą ta sama idea w filmie Ona. Lewicowo pastelowym świecie hipisterskiej lewicy. W którym nie ma żadnego oporu. BYła tam instalacja na której była po prostu nagrana śpiąca matka. Praca w której nic realnego się nie produkuje bo równie dobrze komputer moze to lepiej zrobić.
    • 136ty Re: Ad hitlerum 30.03.19, 10:17
      Współcześnie zresztą PIS też miał więcej kobiet popierających niż PO. Jakoś lewica to całkowicie wypiera ze swojej świadomości innym przypisując pseudo socjologię.
      • 136ty Re: Ad hitlerum 30.03.19, 10:18
        Słuchałem ostatnio socjologa rosyjskiego, liberała. On też wskazuje ze Putin trzyma się dzieki poparciu kobiet i że obecnie ono się załamało i dlatego niedługo upadnie.
        • 136ty Re: Ad hitlerum 30.03.19, 10:30
          Nawet w przypadku Trumpa było podobnie choć nie tak charakterystycznie jak tutaj.

Ameryka jest już absurdem feministycznej propagandy. Idziesz na studia humanistyczne to niemal niczym innym się nie zajmujesz niż gender i feminizm. W polityce młodych ludzi to jest jedyny temat nie ma nic innego. I tam taki dwubiegunowy podział bardziej stawia mezczyzn po stronie Trumpa. Ale....W sytuacji gdy Hilary miała być pierwsza kobietą prezydentem, gdy po prostu feminizm kipi w kazdym zakatku kraju nie miała prawie zadnego wzrostu w elektoracie kobiet, podczas gdy wzrosl procent kobiet popierajacych republikanow. Samotne matki kelnerki zagłosowały na Trumpa.
    • 136ty Re: Ad hitlerum 30.03.19, 10:35
      Zachodnia subkultura Incel czylo mezczyzn ktorzy widza ze nie znajda kobiety ma swoje zrodło w feminizmie, ale wcale nie w tym ze panie awansowaly zawodowo itd.

Feminizm nauczył dziś mężczyzn autoagresji. To jest czysty efekt propagandy feministycznej i taki jest jej realny cel. Faceci z gory spoleczenstwa za pomoca tej propagandy chca władzy nad reszta.
      • 136ty Re: Ad hitlerum 30.03.19, 10:39
        to jest tez efekt wspolczesnej kultury randkowania ktora propaguja amerykanie. Sila rzeczy w niej mezczyzni beda wykluczani bo kobieta wybiera. SIłą rzeczy kobiety bedąc z jednej strony mając przewage na koncu beda czuc się emocjonalnie odrzucane za co pozniej beda sie mscić na mezczyznach.

To wszystko tworzy silny konflikt plciowy i jest epidemia samotnych matek najmniej malzenstw od wieku, zapasc demograficzna.
        • 136ty Re: Ad hitlerum 30.03.19, 10:42
          Oglądał pan film zaginiona dziewczyna? Ta ksiazke napisała amerykanska feministka. Czyli ta ktora najlepiej zna sprawki od podszewki. Ksiazka o psychopatce ktora poczuła się odrzucona . Tam nie było autorytarnych mezczyzn. Sami mili mezczyzni.

Jakoś dziwnym trafem gdy kobiety zaczynają pisać książki jest w nich całkowicie coś przeciwnego niż mówi lewica i całkiem to co mówi krytyka feminizmu.Zagioniona dziewczyna, 50 twarzy Greya.
          • fo.e Re: Ad hitlerum 30.03.19, 10:50
            mielisz ten sam temat od lat, praktycznie przepisując wcześniejsze posty. czyli coś Cię boli. kto tu się kreuje na ofiarę?
            • 136ty Re: Ad hitlerum 30.03.19, 11:10
              boli mnie to ze przez to ze oni miela od lat ten sam temat od lat, widze marsze nazioli w liczbie sto tysiecy w moim kraju.
              • 136ty Re: Ad hitlerum 30.03.19, 11:56
                Pytanie brzmi co boli pania fo.e skoro szuka bólu na forum depresja? Czy ja jej zapycham pocztę tym spamem niezmiennie od lat?

• fo.e Re: Ad hitlerum 30.03.19, 12:38
                  1. jestem ciekawa nowych paranoi i fascynacji
                  2. ćwiczę obojętność w obliczu zupełnie bezinteresownej agresji
                  3. oswajam się z retoryką skrzywdzonego mężczyzny - zawsze się jakaś fajtłapa znajduje w realu
                  • 136ty Re: Ad hitlerum 30.03.19, 12:46
                    Jeśli czujesz się agresywnie potraktowana na tym forum to znaczy ze masz paranoje, ktora zreszta masz.

znajduje się w realu to na co zasłużyłaś.

To nie jest retoryka skrzywdzonego mezczyzny tylko mezczyzn ktorzy właśnie przestali chcieć być krzywdzeni. Jak miałem poczucie krzywdy wierzyłem w feminizm.
                  • 136ty Re: Ad hitlerum 30.03.19, 12:58
                    Nie bronisz swoich opinii bo ich nie masz. Mężczyzni mają opinie bo mezczyzni testują idee. Kobiety jedynie testują mężczyzn. Ty masz tylko ad personum w swoim mozgu.
                    • 136ty Re: Ad hitlerum 30.03.19, 13:15
                      dlatego też termin fajtłapa odnosi się jedynie do mężczyzn. w przypadku kobiet jest kobieta dyskriminowana. test.
                      • fo.e Re: Ad hitlerum 30.03.19, 13:23
                        sjp.pwn.pl/sjp/fajtlapa;2458309.html
                    • fo.e Re: Ad hitlerum 30.03.19, 13:15
                      ad personam - myślisz, że fajtłapa to do Ciebie? tego nie wiem, może jak się wypłaczesz na forum, bohatersko testujesz idee :-) chociaż mam wrażenie, że Ci, którzy tak chętnie powołują się na cywilizacyjne osiągnięcia rodzaju męskiego, mają do zaoferowania światu jedynie poczucie niespełnienia. pełno jest gości, którym się wydaje, że z racji przynależności do płci męskiej są lepsi i w drugą stronę, że kobiety, z racji przynależności do tej drugiej, mają wobec nich jakieś zobowiązania. trzeba być przygotowaną i się nie dziwić.
                      • 136ty Re: Ad hitlerum 30.03.19, 13:56
                        Naprawde tylko tyle dałaś rade wyprojektować na mnie?

Trafiłaś jak kulą w płot. Nie mam najmniejszego poczucia tożsamości zbiorowej i poczucia lepszym bo sobie jakąś przynależność uroję. Nigdy nie miałem zresztą poczucia silnej męskiej tożsamości grupowej. I nawet nie uwazam tego za wadę czy cos takiego. Lubie siebie, a nie jakiś obraz swojej płci. Co więcej pisałem z całkowitym przekonaniem ze kobiety mogą osiągnąć co chcą. Nie zrozumiałaś co piszę. Domyślam sie ze chodziło ci o moja obronę meskiego swiata, który atakują feministki jako niedziałający. On jest działający. Ten świat działa na drodze rywalizacji. I tak samo jak chcesz możesz rywalizować, a nie opowiadać głodne kawałki o kobiecych wartościach. I to wcale nie musi oznaczać przypisywanej mezczyzna agresji.

Ja nie uwazam ze kobiety maja jakiekolwiek zobowiazania wobec mezczyzn. Ja mowie ze mezczyzni nie maja zadnych zobowiazan wobec roszczen feminizmu, który jest o rzekomym wykluczaniu kobiet z czegoś. Nie wiem skad te projekcje? Podejrzewam ze wlasnie z kobiecego mozgu ktory w tym samym momencie przypisywałyby sobie roszczenia gdzie facet tego nie robi.
                        • 136ty Re: Ad hitlerum 30.03.19, 14:00
                          W swoim życiu nigdy od ludzi nie chciałem niczego innego tylko to zeby zdjeli ze mnie poczucie winy. Niczego innego. Nawet jakbym miał być goły na pustyni, chce mieć być czysty od poczucia winy i znajdę drogę. To takie jak ty obwiniają mezczyzn za swoje frustracje i ciagle maja roszczenia
                        • 136ty Re: Ad hitlerum 30.03.19, 14:05
                          Ja nie mam problemu z tym ze kobiety sa takie i takie. Ja mam problem z feminizmem. Ze tez feministki zawsze mysla ze jak mezczyzni krytykuja feminizm krytykuja kobiety. Nie, ja krytykuje narcyzm.

Jestem niedołęgą, impotentem i coś tam jeszcze...I nie mam problemu ze silna piekna kobieta nie ma na mnie ochoty. Mam problem z feminizmem ciagle wrzucający mnie w poczucie winy.
                          • 136ty Re: Ad hitlerum 30.03.19, 14:08
                            Moje opowiesci nie były wychwalaniem mezczyzn i obrona chrześcijańskiego porzadku.

Były rozwijaniem tła dlaczego zarzuty feminizmu są błędne. To nie uzalanie się. Ty to za to odbierasz bo patrzysz w kategoriach swojej płci i urojen feminizmu. Ja mówie ze swiat jest dobry o ile nie bedziemy go sobie zatruwać oskarzeniami.
                            • 136ty Re: Ad hitlerum 30.03.19, 14:27
                              Ty tam gdzie pokazuje czemu mezczyzni nie mają fajnie uwazasz za uzalanie się. NIE!

Pokazuje tło równowagi w swiecie i to z czego wynika poczucie nierowności feministek. Dlaczego mezczyzni sa tacy a tacy i ze to jest dobre.

Moje teksty sa tylko o skonczeniu z poczuciem winy a nie o zadnych roszczeniach
                        • 136ty Re: Ad hitlerum 30.03.19, 14:13
                          To jest zresztą notoryczne.

Peterson, profesor o liberalnych klasycznie poglądach został przez feministki uznany za faszystę. Nawołuje do odpowiedzialności mężczyzn, feministki krzyczą ze on chce dysponować ich ciałami. To jest paranoja po prostu. Czy kobiety rozumieją coś takiego jak analityczne myslenie?
          • 136ty Re: Ad hitlerum 30.03.19, 11:08
            Lewica dziś wpadła w absurd . Bo nie zrozumiała swojej natury.

Jakie były ostatnie słowa buddy? O nietrwałej naturze zjawisk. Niedawno przypadkiem dowiedziałem się, że Karol Marks uczył się buddyzmu i praktykował medytacje. I widział nawet podobieństwa ze swoją filozofią. Ta idea zmienności to idea dialektyki. I dziś zachowuje się jak stara rozzalona wdowa trzymająca się swoich dogmatów i siedzi w butach całkiem podobnych formalnie do tych niegdyś prawicowych.

Problem tylko w tym ze z punktu widzenia buddyzmu intelektualizm jest pomyłką, a lewica tak go kocha...
            • dragon2016 Re: Ad hitlerum 30.03.19, 14:34
              136 no tak.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka