Dodaj do ulubionych

Trójkąt dramatyczny

16.10.23, 17:55
Modna na lewicy kultura ofiary to angażowanie wyobraźni w tzw trójkąt dramatyczny.

pl.m.wikipedia.org/wiki/Tr%C3%B3jk%C4%85t_dramatyczny
Bardzo ciekawy jest fragment gdy mowa jest o tym że osoby z deficytami nieustannie podkreślają że coś robią dla innych, a bardzo szybko stają się prześladowcami .

Doświadczenie pokazuje niezmiennie że ludzie którzy uważają się za ofiary robią się coraz bardziej psychotyczni.

Gdy słyszę o pomaganiu i o tym że ktoś jest ofiarą wedle dobroduszkow wiem że zaraz będzie przemoc. To jest istotą kłamstwa liberalnego . Dlaczego często okazuje się że mamy do czynienia z gowienkiem opakowanym w sreberko
Obserwuj wątek
    • dotera Re: Trójkąt dramatyczny 16.10.23, 17:57
      Psychopatka psychoanalityczka Alice Miller na tym żerowała aż w końcu jej syn napisał o niej książkę opisując swoje dzieciństwo . A to wielką adwokatka dzieci i wydobywania ich gniewu
      • dotera Re: Trójkąt dramatyczny 16.10.23, 18:02
        Jak patrzę w oczy ideologow nowej lewicy , liberałów widzę w nich wytrzeszcz psychopatyczny. Za młodu tacy puchaci mili sliscy chcą pomagać a z czasem coraz bardziej psychopatyczni. Choć akurat podejrzewam że część to cyniczna agentura , świadoma kim jest, ale użyteczni idioci stają się tacy od karmienia się ta ideologia ofiary
        • dotera Re: Trójkąt dramatyczny 16.10.23, 18:07
          Pomagać możesz wtedy gdy jesteś silny i masz do tego dodatkowa moc żeby obdzielić nią innych.
          • dotera Re: Trójkąt dramatyczny 16.10.23, 18:13
            Nie tak wielu jest psychopatów naturalnych morderców którzy są po prostu agresywni bo chcą sobie dobrze zrobić. W przytłaczającej większości agresja jest zawsze usprawiedliwiania właśnie byciem ofiarą. Dla jasności to nie dotyczy tylko lewicy. Ale demiurdzy społeczni od lewicy zaczęli te manipulacje, później przejęła je też prawica.
            • dotera Re: Trójkąt dramatyczny 16.10.23, 18:40
              Na początku nie rozumiałem tego jak w kulturach wschodu bardzo podkreśla się rolę intencji obdarowującego pomagającego . Niby powierzchownie jasne ale czemu aż tak podkreślać. Z czasem zrozumiałem też przypominając sobie własne zachowania gdy dawałem a intencje nie były do końca czyste . Chcesz pomagać? Rób to tylko gdy wypływa to z miłości. Najpierw pomóż sobie. W tym sensie nie jesteś też nic innym winien bo w grę wchodzi też nadmierne poczucie winy u osób z deficytami
              • dotera Re: Trójkąt dramatyczny 16.10.23, 19:06
                Pomaganie to wielką sztuka. Dobrymi intencjami piekło jest wybrukowane. Gdyby ludzie nie czynili innym problemów wystarczająco by pomogli. Chcesz pomóc przede wszystkim napraw swoje wady i charakter.
                • dotera Re: Trójkąt dramatyczny 17.10.23, 08:16
                  Często za pomaganiem kryje się chęć skorumpowania kogoś, uzależniania. Jeśli coś dostajesz za darmo ty jesteś towarem. Świat byłby rajem gdyby ludzie jedynie się szanowali, bez całej ideologii pomagania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka