26.01.24, 22:57
Są mity znane. Są też nieznane w oficjalnym kanonie. To znaczy takie opowieści które składają się z różnych kawałków wydających się bez związku, ale z jakiś powodów się powtarzają co znaczy że musi być w nich ukryty mit uniwersalny.
Obserwuj wątek
    • dotera Re: Mity 26.01.24, 22:59
      Czasem dostrzegam takie historie. Myślę że synchronie na takie historie chcą wskazywać.
    • dotera Re: Mity 28.01.24, 23:26
      W mitach są informacje. Magiczne mikstury. Tajemnice naszych bohaterów na ich marginesów zeszytach
    • dotera Re: Mity 29.01.24, 11:49
      Zaczynam rozumieć gdzie szukać wiedzy istotnej, a nie tej którą piora mózgi.
      • dotera Re: Mity 29.01.24, 16:39
        Wczoraj przypadkiem na skutek własnego błędu czy raczej braku gruntu zrozumiałem potrzebę poznania kolejnej dziedziny. Z czasem oddzielając to co istotne od nieistotnego widzę mądrość dawnych czasów przed nowoczesnych . Współcześnie jest bardzo dużo bicia piany a mało myslenia szukającego istoty. To znaczy nie umieją tego uczyć.
        • dotera Re: Mity 29.01.24, 16:42
          Ale mnie wczoraj tchnęło naukowo. Natkniecie się na dwie dziedziny wiedzy. Jedna racjonalna a druga szalona. Ale jogin powiedział że szaleństwo jest potrzebne ale pod kontrolą. Z reguły szaleństwo oznacza jej brak.
          • dotera Re: Mity 31.01.24, 12:18
            Szkoda że dopiero teraz odkryłem sens wiedzy. A może tak powinno być zawsze, tylko przepalilem mózg praniem mózgów, bo za bardzo chcieli to sprzedawać jako przymus wiedzy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka