Dodaj do ulubionych

Rosyjska agentura

05.04.24, 18:26
m.youtube.com/watch?v=34uDrw79tgg
W Polsce nikt nie prowadzi polityki prorosyjskiej. Antyrosyjskie elektoratów zaś wynika z pracy odgórnej propagandy która zaczęła się w pewnym momencie całkowicie z kapelusza. Później dowiedzieliśmy się czemu . Było przygotowanie do polityki wschodniej. O tym zadecydowali politycy.

Zaś nie wykluczam że w Polsce jest mnóstwo agentury dowolnej łącznie z oczywistych względów z rosyjską bo oni są dobrzy w te klocki, z tego powodu że Amerykanie którzy je przejęli mogli być słabo zorientowani kogo zatrudniają
Obserwuj wątek
    • dotera Re: Rosyjska agentura 05.04.24, 18:40
      Antyrosyjskie to pałka polityczna która wszyscy walą się po głowach nawzajem. Tylko trudno uznać, które ruchy miałyby być prorosyjskie polskich polityków. Z całą pewnością nie jest nimi polityka wschodnią z amerykańskiej inspiracji.

Natomiast co mogłoby być prorosyjskie? Myślę że jeśli Rosjanie czegoś by chcieli to wepchać Polskę i zachodnią Ukrainę w łapy Niemiec tak żeby nie robiła problemów w handlu z Europa. Sądzę że w tym sensie PiS dużo zrobił mimo że uważał że robi przeciwnie. Skazał Polskę na dryf w kierunku niemieckim , absurdalna polityka wschodnia
      • dotera Re: Rosyjska agentura 05.04.24, 18:46
        W polskim interesie była sytuacja przed Majdanem która była idealna . Wedle której po cichutku robimy interesy ze wszystkimi wokół. Każde mącenie w naszym regionie oznacza dla nas tylko straty i te w oczywisty sposób się sprawdzają. Każde mącenie w naszym regionie to front kolejnej wojny światowej na naszym terytorium. To konflikty że wszystkimi wokół.
        • dotera Re: Rosyjska agentura 05.04.24, 18:53
          Przed Majdanem mieliśmy pewna suwerenność w odgadywaniu się z rosnącym ekonomicznie wschodem . Teraz nie mamy żadnego ruchu. Jesteśmy skazani na wieczne wasalstwo i podcierania tylko Niemcom
    • dotera Re: Rosyjska agentura 05.04.24, 19:12
      Wyjaśnię co robi ten kanał.

Moim zdaniem obecnie Unia chce różne retoryki , nawet sprzeczne , które zyskały władze niekoniecznie w jej interesie wprost tak ukierunkować żeby zagrały na dalszą federalizacje.
      • dotera Re: Rosyjska agentura 05.04.24, 19:20
        Obserwowałem dziwne ruchy w propagandzie, które mnie zdumiewały. Dziś na przykład wisienka na torcie nagła zmianę w retoryce TVN.

Moje zdanie jest tak że Niemcy po cichutku oddolnie niejawnie wprost chcą zmienić politykę która jest dla nich niekorzystna w drugą stronę. Warto sprawdzać kogo są różne media , instytucje i przemycana w nich propaganda. Kto się z kim układa. Niestety jest tak że wszyscy wokół Polski mogą się ułożyć w przeciwnych scenariuszach LACZNIE Z ROSJA , a my będziemy koziołkiem ofiarnym. Dziś oglądając polską politykę rozumiem czemu my od dwóch wieków dostajemy po dupie. Od czasów rozbiorów zawsze rządzą tu obcy przeciwko nam.
        • dotera Re: Rosyjska agentura 05.04.24, 19:24
          Gdy mówi się o ukropolinie tak naprawdę oznacza to że został dokonany rozbiór zarówno Ukrainy jak i Polski. Sprytnie nas załatwili. Ci którzy to zrobili dogadaja się z Rosją zaraz. Chodziło tylko i wyłącznie o to żeby zachodnia Ukrainę oderwać od Rosji.
          • dotera Re: Rosyjska agentura 05.04.24, 19:27
            Po oderwaniu dogadają się. Wszystko zaś będzie decydowanie nad naszymi głowami.
            • dotera Re: Rosyjska agentura 05.04.24, 19:39
              Chyba że Chiny uznają że mają nieco inne zdanie. Oni jak widzę z pewnych oznak drobnych też chcą pomącić.
        • dotera Re: Rosyjska agentura 05.04.24, 19:46
          Dziś TVN mnie przekonał że Rosjanie już swoje wygrali i zrobiło się przetasowanie układów. Pewien kanał amerykański przypadkowo obejrzany pokazał mi też że zachodzi właśnie zmiana mądrości etapu. Właśnie skończyła się pewna era i zaczyna nowa.
    • dotera Re: Rosyjska agentura 06.04.24, 01:06
      GW modli się żeby obudzić narrację której nienawidzi. Niepotrzebnie. Ona sama wzrośnie. W swoim tempie. Co się odwlecze to nie uciecze
      • dotera Re: Rosyjska agentura 06.04.24, 01:20
        Nic personalnego . Tylko o tym że zło nie jest permanentne, a dobro jest wieczne

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka