Dodaj do ulubionych

ceny w danii

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.03, 18:40
wybieram sie niedlugo do danii i mam pytanie do tych, ktorzy ostatnio tam byli jakie mniej wiecej sa ceny, czy
porownywalne do tych w polsce? dziekuje za wszstkie wiadomosci i czekam na odpowiedzi, pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: rogro Re: ceny w danii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.03, 08:34
      Byłem w Danii cztery lata temu, więc dokładnych cen nie pamietam, ale nie
      sądzę, żeby sie wiele zmienily. Kurczę, było drogo - drożej niz w Polsce !
      Ale nie żałuj na wstepy do parków rozrywki (oczywiście, z dziećmi) - idzie sie
      tam z reguły na cały dzień i zalicza po kolei wszystkie atrakcje, a nie ma
      żadnej chały. Wszystko do jedzenia i picia trzeba brac ze sobą, kupione
      wczesniej w sklepie - będzie wiele taniej. jest to powszechne wśród duńczyków,
      poczatkowo sie temu bardzo dziwowalismy. W Legolandzie jest nawet specjalna
      przechowalnia na torby-lodówki z prowiantem!
    • Gość: Iwa Re: ceny w danii IP: *.matarnia.pl / 192.168.10.* 02.08.03, 21:42
      Byłam w Danii w zeszłym roku .Ceny są bardzo wysokie.Mam na mysli ceny
      żywności.Wszystko kupowaliśmy w Niemczech , nawet chleb.Najpierw myslałam że to
      przesada,ale jak zobaczyłam ceny to zrozumiałam.
    • Gość: Monika Re: ceny w danii IP: 217.97.128.* 04.08.03, 09:52
      Niestety generalnie jest bardzo drogo, zwłaszcza noclegi. Warto więc wcześniej
      zdobyć namiary na jakieś sprawdzone miejsca. Faktycznie we parkach rozrywki,
      ZOO itp. wszyscy taszczą ze sobą wielkie kosze piknikowe i biesiadują w
      specjalnie przygotowanych do tego miejscach, a mało kto korzysta z punktów
      gastronomicznych. Niemniej jednak trzeba się przygotować na to że taka
      wycieczka będzie kosztować i to niemało. Przy okazji długiego majowego weekendu
      pojechaliśmy właśnie do Danii. Jest tam naprawdę wiele wspaniałych i
      czarujących miejsc, ale pięciodniowy wypad (choć przyznaję że treściwy)
      kosztował nas tyle co dwutygodniowa wycieczka do Grecji.
      • ela1001 Re: ceny w danii 06.08.03, 09:08
        Nie wiem gdzie chcecie nocować . Jeżeli na campingach to przygotuj się na
        konieczność wykupienia specjalnej karty ważnej przez rok na kraje skandynawskie
        w cenie 80 koron od osoby.
        Dla mnie było to totalnym zaskoczeniem.
        Generalnie Dania jest droga.
        Najtańszą żywność kupisz w sieci Netto.
        • kvik Re: ceny w danii 11.08.03, 14:06
          droga dania i tak i nie, zalezy na jaka kieszen
          obiady (drugie danie) mozesz zjesc juz za 40 koron w barach przy duzych
          magazynach, smacznie podawane
          drogie jest picie w barach-restauracjach ale takze i w sklepach
          drogie sa papierosy (mozna tez np. kupic kase piwa 36 butelek za 60 koron
          czyli za okolo 35 zl)
          parowka z bulka tak zwany hot-dog kosztuje okolo 15-20 koron
          typowy obiad w restauracji z dwuch-trzech dan okolo 100-150 koron

gdyby dunczycy nie jadali w barach-restauracjach to te juz dawno by zamkneli,
          dania nie jest krajem tanim dla turystow ale ceny sa dopasowane do zarobkow i
          dla dunczykow w danii wcale nie jest drozej niz dla niemcow w niemczech i tak
          np. w hotelu *** pokuj 2 osobowy ze sniadaniem na znanej plazy vejers strand
          (to zachodnie wybrzeze jutlandii a jest tam cudownie) kosztuje 600 koron cirka
          80 euro) a porownywanie z grecja jest bezsensowne
          ktos moze zapytac a co takiego ma dania, ze jest drozsza od grecji ?
          fakt w danii nie ma akropolu czy rodos ale jest za to super czyste powietrze,
          super spokuj, piekne plaze (zachodnie wybrzeze) i czysta woda, piekne
          niekonczace sie wydmy, super wyposazone (90%) letnie domki z ogrodkami, o´key
          brak gwarancji na sloneczna pogode ale wypoczynek gwarantowany dla wszystkich
          tych co sa zmeczeni gwarnym i rojnym poludniem,
          mozna by powiedziec inaczej - wszyscy ci co mieszkaja w dyzych miastach maja
          dosyc stresu na codzien i chca poprostu wypoczac i nic nie robic, dla tych
          dania - skandynawia
          ci co mieszkaja w malych miasteczkach i nie maja rozrywek na codzien - dla
          tych poludnie europy, tam moga sie przez dwa tygodnie zestresowac co starczy
          im na caly rok
          tam jest deczko taniej ale to co zaoszczedza na chlebie czy piciu wydadza na
          inne pokusy, ktorych jest wiele

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka