03.03.26, 10:19
www.youtube.com/shorts/HwForT95ZJA
rozszerzyłbym to na cały gatunek ludzki niezależnie od płci. Pomagać należy gdy jest zagrozenie życia.

Więkoszość ludzi ofertę pomocy odbiera jako słabość oferującego, nawet jeśli sami poproszą. Ludzie tak bardzo pomocy w zyciu codziennym nie potrzebują, bardziej potrzebują grać w swoje gierki psychologiczne.

CHcesz pomagać to pamiętaj o tej stronie życia wypchniętej na margines, ezeczywitego cierpienia.
Obserwuj wątek
    • dotera Re: pomaganie 03.03.26, 10:21
      Jako osoba która potrzebowała pomocy, bardziej oczekiwałem zeby ktoś mi nie szkodził, nic nie oferował dawał pomagał tylko nie szkodził. Jesli nie będziemy sobie szkodzić, pomożemy w wiekszosci problemów na świecie. Tylko tyle wystarczy,
      • dotera Re: pomaganie 03.03.26, 10:34
        W dekalogu nic nie ma o pomaganiu. Jest dużo by czegoś nie robić. Wysytarczy. Zrodłem zła jest relacja do innego. O tym sa zaburzenia osobowości. Dekalog jest o wyjsciu z tej zaleznosci i tsaniu niezaleznym. Jak to zrobisz a na to trzeba długiej swiadomej pracy, zostaniesz uznany za anioła! Zajmij się sobą i stań pięknym człowiekiem. Wtedy będziesz pomagał tym korym nikt nie chce pomoc.
        • dotera Re: pomaganie 03.03.26, 10:44
          Zeby rzeczywiście pomoc trzeba umiec. Pomaganie to taka perwersyjna gierka. Czesto stosowana wlasnie zeby zaszkodzić.

Zachód ją zrozumiał i zastosował do swoich manipulacji. Ciagle pomaga afryce, a afryka ciagle gloduje a oni ją doją z surowców
          • dotera Re: pomaganie 03.03.26, 10:52
            W zyciu trzeba brac odpowiedzialność a nie pomagć.

Bardzo podobał mi się motyw ze swiata Jane Austin. Oni pomagali w sposob niewidzialny w dalekim kręgu. Brali odpowiedzialność za rodzinę , ale w dalekim tle. Tam zresztą zawsze dalekie tło grało rolę, która wpływalo na zdarzenia dostrzegane.
            • dotera Re: pomaganie 03.03.26, 11:25
              Kiedyś mi migneła scena z angielskiego serialu z 19 wieku, czasów nędzy klasy robotniczej. RObotnicy chcą poprawy swojego losu, a właściciel firmy mowi policjantowi zeby rozpedzic te towarzystwo. Policjant zaś do niego : lepiej jak proszą niż jak sobie sami wezmą.

Umiejętnym manipulowaniem pomaganiem możesz spacyfikować jednostkim az do samozagłady. Pomaganie buduje poczucie winy, zależności. A jednoczesnie pomagajacy zrobi wszystko zeby czasem sobie ktoś nie poradził sam. Jak na memie : Nad przepascia pomagajacy wyciaga reke wspinajacemu się po drabinie, a jednoczesnie kreci korbą z drabinką zeby ona suneła w dół.
              • dotera Re: pomaganie 03.03.26, 11:38
                Ulubiona gierka zachodu jest według trójkąta Kat Ofiara Wybawiciel. Notorycznie w ich propagandzie.
                • dotera Re: pomaganie 03.03.26, 12:47
                  Sam szef CIA najlepiej powiedział jakie jest ich zadanie

www.youtube.com/watch?v=6RmEsPE7iq0

Mike Pompeo About CIA : We lied, We cheated, We stole

Choć oczywiście nie powiedział o mordowaniu. Za każdy obalaniem rzadów na swiecie ktore były przez nich nazywane wyzwalaniem i pomaganiem stały ich mordy, za ktore przerzucali odpowiedzialność na rządy obalane.
                  • dotera Re: pomaganie 03.03.26, 12:48
                    DLatego nigdy nie zostały wyjasnione zadne zbrodnie , mimo ze dochodziła strona która miała rozliczać do władzy. Bo CIA mordowało dla tej strony

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka