Dodaj do ulubionych

meonline zwierza sie i pyta

12.06.09, 23:59
ciągle się od czegoś uzalezniam.
nie umiem zyc bez uzaleznienia.
co oznacza,ze?

co myslicie?

i przeraza mnie normalne zycie,jakim zyja ludzie,ktorych widze na codzien.
czyli praca, po pracy do domu, zona,maz,dzieci,obiad, lozko,poranek,kolejny
dzien,zakupy, kino od czasu do czasu,cokolwiek, nie mowie,ze to zle, ale ja
sie tego boje,widze w tym nude,ktora zabija bardziej niz papierosy i cala ta
toksycnza ciekawa[?] reszta razem wzieta
Obserwuj wątek
    • meonline Re: meonline zwierza sie i pyta 13.06.09, 00:03
      meonline napisała:

> ciągle się od czegoś uzalezniam.
      > nie umiem zyc bez uzaleznienia.
      > co oznacza,ze?
      >
      > co myslicie?
      >
      > i przeraza mnie normalne zycie,jakim zyja ludzie,ktorych widze na codzien.
      > czyli praca, po pracy do domu, zona,maz,dzieci,obiad, lozko,poranek,kolejny
      > dzien,zakupy, kino od czasu do czasu,cokolwiek, nie mowie,ze to zle, ale ja
      > sie tego boje,widze w tym nude,ktora zabija bardziej niz papierosy i cala ta
      > toksycnza ciekawa[?] reszta razem wzieta

toksyczna*

tak pisze,jakbym miala tak zyc,ale sie boje, eh. uniewazniam ten tekst o
      przerazeniu.

o uzaleznieniach aktualny.
    • mskaiq Re: meonline zwierza sie i pyta 13.06.09, 04:37
      Kiedy sie uzalezniesz od czegos to nie bardzo kontrolujesz Siebie.
      Twoje uzaleznienie/akontroluja Ciebie.
      Ja sie odzwyczailem od wszelkich uzaleznien, lepiej mi bez nich.
      Jesli chodzi o zycie rodzinne to nie jest takie nudne, czesciej bywa
      trudne ale to juz kwestia umiejetnosci komunikowania sie z bliskimi,
      trzeba sie tego nauczyc.
      Serdeczne pozdrowienia.
      • beatrix-kiddo Re: meonline zwierza sie i pyta 13.06.09, 06:26
        mskaiq napisał:

> Ja sie odzwyczailem od wszelkich uzaleznien, lepiej mi bez nich.

Ręce opadają. Normalnie bzdura roku. "Odzwyczaić się od uzależnień" -
        opatentowałeś już ten sposób? Bo wiesz, miliony ludzi po terapiach się plączą
        może niepotrzebnie, wystarczy się "odzwyczaić", ha ha ha.
        Ty weź sobie poczytaj o uzależnieniach, to głupot o odzwyczajaniu nie będziesz
        wypisywał.
        • mskaiq Re: meonline zwierza sie i pyta 13.06.09, 10:28
          Znam ludzi ktorzy bez terapi pozbyli sie alkoholizmu, palenie
          papierosow, kawy, shopoholizmu, pracoholizmu, itp. Znam rowniez
          ludzi ktorym udalo sie naqwet pozbyc krytykanctwa.
          Serdeczne pozdrowienia.
          • co_z_twarza_malenczuka Re: meonline zwierza sie i pyta 13.06.09, 11:10
            t pozbyc krytykanctwa.

panie mask, widze ze napierdala pan o krytykanctwie jak towarzysz gomulka,
            slyszalem ze czytal pan wojaczka strzelam wiec ze pan jest pokolenie 68. wiec
            panie mask, co ma pan ma do powiedzenia na temat pandemi grypy z 68 roku. i
            drugie pytanie, z pana rejony bo pan blizej, co z koreo? bedzie wojna czy nie
            bedzie?
          • beatrix-kiddo Re: meonline zwierza sie i pyta 13.06.09, 11:30
            mskaiq napisał:

> Znam ludzi ktorzy bez terapi pozbyli sie alkoholizmu, palenie
            > papierosow, kawy, shopoholizmu, pracoholizmu, itp. Znam rowniez
            > ludzi ktorym udalo sie naqwet pozbyc krytykanctwa.
            > Serdeczne pozdrowienia.

Taaa, ty w ogóle mnóstwo ciekawych osób znasz, szkoda, że tylko w twojej chorej
            wyobraźni istnieją.
            Jeśli ktoś się pozbył alkoholizmu bez terapii, to znaczy, że nie był uzależniony
            od alkoholu, więc nie pieprz głupot tylko poczytaj trochę, to nie boli.
            • co_z_twarza_malenczuka Re: meonline zwierza sie i pyta 13.06.09, 11:33
              > Jeśli ktoś się pozbył alkoholizmu bez terapii, to znaczy, że nie był uzależnion
              > y
              > od alkoholu, więc nie pieprz głupot tylko poczytaj trochę, to nie boli.

ty glupia kobieto. grzesiuk nie byl uzalezniony?
              • beatrix-kiddo Re: meonline zwierza sie i pyta 13.06.09, 11:37
                co_z_twarza_malenczuka napisał:

>
                >
                > ty glupia kobieto. grzesiuk nie byl uzalezniony?

A skąd ja mogę to wiedzieć? To może psychoterapeuta stwierdzić.
                Ogólnie w literaturze przedmiotu panuje pogląd, że osoba uzależniona od alkoholu
                sama z tego nie wyjdzie, Tobie też proponuję doczytać.
                • co_z_twarza_malenczuka Re: meonline zwierza sie i pyta 13.06.09, 11:39
                  broszurki sekty AA chyba sobie poczytalas.

chcialbym zobaczyc grzesiuka na terapii. to mogloby byc intrygujace.
                  • beatrix-kiddo Re: meonline zwierza sie i pyta 13.06.09, 11:43
                    Nie mój drogi, nie broszurki AA, tylko publikacje psychoterapeutów i psychologów. To nie moja wina, że taki pogląd panuje, on Ci się może nie podobać, ale niestety w 99% przypadków tak jest.
                    Może Grzesiuk był w tym 1%, podobnie jak Celińska. Nie wiem, nie znam sprawy a przede wszystkim człowieka.
                    Natomiast powtarzam: pisanie bzdur, że od uzależnienia można się "odzwyczaić", oznacza tylko, że Mask pojęcia o uzależnieniach nie ma.
                    • co_z_twarza_malenczuka Re: meonline zwierza sie i pyta 13.06.09, 11:47
                      stanislaw grzesiuk to ostatnia nadzieja bialych obywateli mezczyznopodobnych. bo
                      ktos ma byc wzorcem, jesli wszyscy ida pod skalpel?

odzwyczaic to odzwyczaic, znaczy ze mozna wyjsc z nalogu i nic wiecej.
                      • beatrix-kiddo Re: meonline zwierza sie i pyta 13.06.09, 11:52
                        No OK :-)
                        Mnie tak naprawdę wkurzyło tylko to, że guru Mask znowu się odzywa i rzekomo
                        cierpiał na wszystko.
                        Nie dość, że chorował na wszystkie możliwe choroby, których się pozbył (zauważ,
                        że o czymkolwiek ktoś nie napisze, odzywa się Mask i twierdzi, że też to miał),
                        to jeszcze teraz okazuje się, że miał "wszelkie uzależnienia".
                        Czyli jak rozumiem, Mas był: nałogowym palaczem, nałogowym alkoholikiem,
                        narkomanem, pracoholikiem, zakupoholikiem, seksoholikiem, hazardzistą itd. i
                        wszystkiego się pozbył bez terapii!
                        Sorry, ale jakoś mi się nie chce w to wierzyć i szlag mnie trafia, jak ten
                        oszołom robi ludziom wodę z mózgu.
                        • co_z_twarza_malenczuka Re: meonline zwierza sie i pyta 13.06.09, 11:56
                          bez przesady, napisal cos o probie przelotnego seksu i odrazu mowienie ze
                          seksoholizm. o paleniu i chlaniu pisal
                          • beatrix-kiddo Re: meonline zwierza sie i pyta 13.06.09, 12:02
                            Przecież ja się nabijam :-)
                  • beatrix-kiddo Re: meonline zwierza sie i pyta 13.06.09, 11:47
                    Zresztą w ogóle z alkoholizmu ciężko jest się wydobyć, statystyki mówią, że
                    nawet terapia jest skuteczna tylko w 10% przypadków.
                    To jest koszmarna choroba.
                    • co_z_twarza_malenczuka Re: meonline zwierza sie i pyta 13.06.09, 11:49
                      raczej koszmarne rozmiekczenie narodu. jak grzesiuk zostal to przestal. jak
                      suchy zostanie to nie wyjdzie.
                      • co_z_twarza_malenczuka Re: meonline zwierza sie i pyta 13.06.09, 12:00
                        w dobrze zorganizowanym niemieckim kacecie grzesiuk walczyl zeby nie
                        zmuzulmaniec. a dobrze zorganizowanym hipermarkecie lunosc walczy zeby nie przytyc.
                        • co_z_twarza_malenczuka Re: meonline zwierza sie i pyta 13.06.09, 12:06
                          chlopiec wrzuca fote odluszczonego brzuszka, i narod krzyczy szacun, wielka
                          robota. bohater, wiekszosc polega i sie roztyla.

a posrodku ludzie jeszcze walczyli zeby nie znieruchomiec i nie zezgredziec,
                          czyli jak pan mask z 68, ktory biega. niestety wiekszosc polegla . a teraz juz
                          chodzi zeby znieruchomiec calkowicie i zamienic sie w pomnik
                          beztluszczowo-bezmarszckowy. coraz gorzej coraz gorzej
                      • nienill Re: meonline zwierza sie i pyta 13.06.09, 13:32
                        a ja ostatnio uosobienie Suchego na miescie spotkalam. bo wszystko pasowało:
                        dzinsy, koszula, okulary przeciwsloneczne,
                        czarne, skorzane buty ze szpiczastym przodem
                        głos i sposob mowienia!
                        robienie kariery
                        i te piekne majteczki w pionowe, niebiesko-zielone pasy wystajace spod spodni,
                        gdy sie wypial aby cos podniesc z ziemi
                        boski był
                        az zal tych lat na forum zmarnowanych dla takiego chlopca
            • lucyna_n Re: meonline zwierza sie i pyta 13.06.09, 19:11
              Beatrix okropną i męczącą krucjatę uprawiasz
              ale może bym i przyznala razję ale od czasu kitajcow wogóle nei cenie sobie
              twojej opinii na żaden temat
              być w chinach i tylko tyle zobaczyć że chińczycy to kitajce,
              cholerna niesprawiedliwość, cholerna.
              • beatrix-kiddo Re: meonline zwierza sie i pyta 14.06.09, 06:22
                Jakoś to przeżyję :-)
                • lucyna_n Re: meonline zwierza sie i pyta 17.06.09, 12:02
                  od czasu twojego szlachetnego wpisu jak chcę określić kogoś o ciasnym umyśle i
                  nieumiejącego patrzeć to mówię "wiesz, jak ta od kitajców"
                  :)
                  • beatrix-kiddo Re: meonline zwierza sie i pyta 17.06.09, 12:57
                    To straszne, i jak ja teraz będę z tym żyć?
                    Chyba się utopię z rozpaczy, buuuu ;-)
        • co_z_twarza_malenczuka Re: meonline zwierza sie i pyta 13.06.09, 10:55
          ustalmy jedno beatrix zeby przestac chlac to trzeba przestac chlac
          • co_z_twarza_malenczuka Re: meonline zwierza sie i pyta 13.06.09, 10:58
            czy on sie klul czy nie klul? w pudelku nic nie pisza na ten temat.
            • co_z_twarza_malenczuka Re: meonline zwierza sie i pyta 13.06.09, 11:30
              to niestety dramat artysty, za mlodu dekadencja woda i no future, epoka
              schylkowa, a tu los plata figla, sie zyje dalej, epoka optymistyczna, wiec
              trzeba sie naciagac zeby miec za co zyc.
          • beatrix-kiddo Re: meonline zwierza sie i pyta 13.06.09, 11:33
            co_z_twarza_malenczuka napisał:

> ustalmy jedno beatrix zeby przestac chlac to trzeba przestac chlac

No ja się zgadzam w całej rozciągłości, problem tylko, że jak ktoś jest chory na
            alkoholizm, to raczej nie przestanie chlać bez pomocy z zewnątrz.
            A już twierdzenia Maska, że się "odzwyczaił" od wszelkich uzależnień, to kuriozum.
            NB, panie Mask, nie odzwyczaił się pan od jednego uzależnienia - od wypisywania
            bzdur na forach. Może tak więcej mycia twarzy mydłem, to pomoże?
            • co_z_twarza_malenczuka Re: meonline zwierza sie i pyta 13.06.09, 14:00
              > No ja się zgadzam w całej rozciągłości, problem tylko, że jak ktoś jest chory n
              > a
              > alkoholizm, to raczej nie przestanie chlać bez pomocy z zewnątrz.

wpierdala sie ta zaleznosc zewnetrzna, chyba po to zeby zaleznosc wzmocnic. jak
              sie jest zaleznym to jak przestac byc uzaleznionym? zwlaszcza jak to jest sila
              wyzsza z AA, zastepstwo dla sily wzyszej alkoholu. czy cpunem sie chce byc
              nawet jesli suchym, czy czlowiekiem?
              • surikotka Re: meonline zwierza sie i pyta 14.06.09, 00:33
                > wpierdala sie ta zaleznosc zewnetrzna, chyba po to zeby zaleznosc wzmocnic.
                zeby wzmocnic skutecznosc odzwyczajania od rzeczy, ktora w danym momencie
                najwiecej szkod wyrzadza

jak
                > sie jest zaleznym to jak przestac byc uzaleznionym? zwlaszcza jak to jest sila
                > wyzsza z AA, zastepstwo dla sily wzyszej alkoholu.
                najpierw trzeba przezyc,a dopiero potem mozna sie zastanawic jak zyc
    • mskaiq Re: meonline zwierza sie i pyta 13.06.09, 12:53
      bardzo wiele zalezy od motywacji. Jesli istnieje mozna pozbyc sie
      kazdego uzaleznienia, bez niej bardzo trudno.
      Mozna przestac pic dla dziecka, dla osoby ktora sie kocha, o wiele
      trudniej dla samego siebie.
      Serdeczne pozdrowienia.
      • glausy Re: meonline zwierza sie i pyta 13.06.09, 13:31
        beatrix, Ty się nie podniecaj. na tego kolesia szkoda nerwów. wsadź siebie mask do wanny z mydłem i w niej pobiegaj (nie, nie zwariowałam, dla niego wszystko możliwe), załóż jakąś infolinię i tam truj do ciężkiej cholery. a najlepiej zajmij się spisywaniem swoich mądrości, będzie dobry materiał dla psychiatrów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka