Dodaj do ulubionych

totalna inwigilacja

03.09.09, 20:06
Moje dziecko ma w szkole od tego roku dziennik elektroniczny, oceny,
nieobecności, korespondencja mailowa z nauczycielami, jednym słowem total.
Biedne dzieci.
Obserwuj wątek
    • blue-bazzz Re: totalna inwigilacja 03.09.09, 20:13
      niedługo pielęgniarki szkolne będą prowadzić akcje obowiązkowego chipowania dzieci.
      • lucyna_n Re: totalna inwigilacja 03.09.09, 20:15
        na to wygląda
    • policja_wstac Re: totalna inwigilacja 03.09.09, 22:07
      ale, ze co, ze rodzice maja goraca linie z buda? to moze jeszcze kamerki w
      szkole. to wtedy wszyscy by chyba wyladowali w psychiatryku. ja w podstawowce
      ciagle mialem poczucie ze rodzice mnie sledza i sie ogladalem czy nie ma ich gdzies.
      • naqoyaqatsi Re: totalna inwigilacja 03.09.09, 22:09
        to jest strasne..a nie mozesz zglosisc ze nie chcesz miec kontaktu mailowego z
        nauczyciekla? ja bym sie bal z kims takim mialowac:/
    • ichnia Re: totalna inwigilacja 04.09.09, 09:11
      lucyna_n napisała:
      > Moje dziecko ma w szkole od tego roku dziennik elektroniczny, oceny,
      > nieobecności, korespondencja mailowa z nauczycielami, jednym słowem total.
      > Biedne dzieci.

Ale o co chodzi? O dzieci się tak bardzo martwisz? A nie wygodne to, że rodzic
      siedząc w domu, nie musi się wysilać, chodzić do nauczyciela i wypytywać, bo ma
      wszystko w komputerze? A jak ma lęk przed bezpośrednimi kontaktami ludźmi to już
      w ogóle bajka.
      • lucyna_n Re: totalna inwigilacja 04.09.09, 11:17
        przejebane mają dzieciaki
        a znając nauczycieli i tak okażdą pierdołę będą się kazali stawiać osobiście,
        oni jak twarzy nie widzą i nie mogą cię osobiście sprowadzić do poziomu małego
        krzesełka to nie odpuszczają.
        z punktu widzenia rodzicow może i wygoda, ale to takie w sumie jakbyś mowił nie
        ufam ci, nie wierze w to co mówisz, ja muszę mieć tu wszystko w smsach i mailach
        czarno na białym. jakbym była dzieciakiem to zjadłby mnie strach przed
        rodzicami, a ilość kar zostałaby drastycznei pomnożona, bo jak coś nakręciłam to
        sobie potem odrobilam i summa sumarum wychodziło dobrze, a onis ię tylko
        końcowym świadectwem interesowali, a tak, to by było coś okropnego.
        • ichnia Re: totalna inwigilacja 04.09.09, 11:26
          lucyna_n napisała:
          > przejebane mają dzieciaki
          Oni może i tak. A ja wyczuwam jakby Twoją obawę i niechęć do tak częstych i
          nieuniknionych kontaktów z nauczycielami. Ale może się mylę.
          Według mnie to nie jest złe, pozwala na bieżąco śledzić postępy (lub nie)
          dziecka i stwarza możliwość odpowiedniego zareagowania w porę. Może i jakieś
          wady takiej metody są, nie wiem, nie sprawdzałam.
          • kornblumenblau.pl Re: totalna inwigilacja 04.09.09, 11:32
            > Według mnie to nie jest złe, pozwala na bieżąco śledzić postępy (lub nie)
            > dziecka i stwarza możliwość odpowiedniego zareagowania w porę

dotychczas wywiad byl co miesiac, i wpierdol raz na miesiac. jakbym mial dostac
            za kazda pale, to ja dziekuje.
            • lucyna_n Re: totalna inwigilacja 04.09.09, 11:37
              Ja dziecka nie biję, ale tak to dwa razy w miesiącu robilam pogadankę na temat
              stopni, a teraz co, co drugi dzień mam z tą pedagogiką wyjeżdżać?
              • kornblumenblau.pl Re: totalna inwigilacja 04.09.09, 11:40
                awantury sa gorsze. trzy dni przed wywiadowkami juz slablem, w dzien wywiadowki
                mialem dol, a wieczorem nasluchiwalem krokow za drzwiami, jakby policja miala
                przyjsc.
                • ichnia Re: totalna inwigilacja 04.09.09, 11:58
                  kornblumenblau.pl napisał:
                  > awantury sa gorsze. trzy dni przed wywiadowkami juz slablem, w dzien wywiadowki
                  > mialem dol, a wieczorem nasluchiwalem krokow za drzwiami, jakby policja miala
                  > przyjsc.

Głębokie wyrazy współczucia.
                  • kornblumenblau.pl Re: totalna inwigilacja 04.09.09, 11:59
                    ja tez ci wspolczuje ichnia, zal mnie bierze jak cie czytam
          • lucyna_n Re: totalna inwigilacja 04.09.09, 11:35
            bardzo proszę odkleić się od mnie i wygody rodzica, i wczuć w te dzieciaki, to
            one kiblują w budzie poł dnia, z nauczycielami będącej w 2/3 gnomami i
            reprezentującymi żenująco niski poziom, a teraz jeszcze codzienna dwaka stresu i
            nieuchronność kary, z tej szkoly to się jakiś obóz karny robi, zero życia.
            Dla rodzicow wad nie ma, dla dzieciaków wady są, może ja jestem wyrodna matka że
            zamiast się cieszyć to myślę jakbym się czula na ich miejscu.
            • ichnia Re: totalna inwigilacja 04.09.09, 12:05
              lucyna_n napisała:
              > bardzo proszę odkleić się od mnie i wygody rodzica,

Oczywiście, nie ma sprawy.

i wczuć w te dzieciaki, to
              > one kiblują w budzie poł dnia, z nauczycielami będącej w 2/3 gnomami

Za to później będą kiblować w robocie co najmniej 8 godzin każdego dnia z
              niewiadomo jakimi kretynami będących szefami. Niech się przyzwyczajają ;)

> zamiast się cieszyć to myślę jakbym się czula na ich miejscu.

A poważnie, to nie wczułam się jakoś specjalnie w ten klimat. Żadne nowe reformy
              i reformacje niczego w tym temacie nie zmienią. Wiadomo, że nikt szkoły nie
              lubił, nie lubi i lubić nie będzie (a może są tacy??), a przejść przez to
              trzeba. Choćby tam zrobili zjeżdżalnię na kółkach i fono-fotobłyski, buda to buda.
              • aurelek_lucynek Re: totalna inwigilacja 04.09.09, 20:49
                To już wiem czyją cholerną teczkę musiałem niedawno na stażu sklejać i tworzyć spis zawartości...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka