Dodaj do ulubionych

DZIECI OWSIKA SZYKUJCIE KASE

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.04, 13:18
Juz po raz 12 bedzie zbieral szmal nasz biznesmen.Szykujcie kase dla niego bo
jest coraz bardziej glodny,a ma pare spraw karnych na swoim koncie,adwokaci
kosztuja.Ci ktorzy zaraz mnie beda chcieli zjechac najpierw niech pochodza po
szczecinskich szpitalach i zapytaja ile maja sprzetu z akcji owsiaka za kase
ktora byla uzbierana przez 11 lat w szczecinie
ps.wejdz na strone oficjalna i wyraz krytyke o owsiaku,dostajesz bana na
ip.to jest jak sekta.
Obserwuj wątek
    • Gość: henio56 Re: DZIECI OWSIKA SZYKUJCIE KASE IP: *.comnet.krakow.pl 09.01.04, 13:56
      To ,że banują to źle, ale powiedz szczerze czy o dostojnikach kościelnych można
      się swobodnie wypowiadać, też banują. Ten biznesmen się rozlicza z datków ,bo
      inaczej by go zamkneli.Czy Caritas się rozlicza,i co im zawdzięczają szpitale.
      Owsiak kupuje sprzęt do szpitali w których go nie ma. To nie są pieniądze tylko
      dla szpitali szczecińskich. A może nikt nie wystąpił do Owsiaka o przekazanie
      takiego sprzętu. Ja tam napewno dam na WOŚP ,nie łożę na tacę w kościele,
      kolędy, to przekażę na cele charytatywne. Dawałbym na PCK, ale oni są ambitni
      i już nie zbierają do puszek. A swoją drogą to w końcu powinno to być
      uregulowane prawnie i część moich podatków powinna byc przekazana na cele które
      sam wybrałem, a tak wbrew mojej woli pieniądze z moich podatków idą na
      utrzymanie różnego rodzaju sekt religijnych zamiast ratować np. chore dzieci
      które przyszły na świat wbrew woli ich rodziców, a sekty udzielają tylko
      wsparcia duchowego i zarabiają na ich pogrzebach.
      duchowego.
      • rrado Re: DZIECI OWSIKA SZYKUJCIE KASE 09.01.04, 14:01
        Gość portalu: henio56 napisał(a):

> To ,że banują to źle, ale powiedz szczerze czy o dostojnikach kościelnych
        można
        > się swobodnie wypowiadać, też banują.

pogadajcie sobie chlopaki jak idiota z idiota. pozdrawiam rado
      • Gość: olo Re: DZIECI OWSIKA SZYKUJCIE KASE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.04, 14:34
        henio ja o owsiaku a ty oczym?
        • Gość: henio56 Re: DZIECI OWSIKA SZYKUJCIE KASE IP: *.comnet.krakow.pl 09.01.04, 16:20
          ja też o Owsiaku, rrado to obrońca kościoła dla którego idiotą jest każdy kto
          jest antyklerykałem.
          • rrado Re: DZIECI OWSIKA SZYKUJCIE KASE 09.01.04, 16:30

> ja też o Owsiaku, rrado to obrońca kościoła dla którego idiotą jest każdy kto
            > jest antyklerykałem.

idiota jest ktory ocenia 300 tys grupa ludzi jakby byl on jeden. pozdrawiam rado
            • Gość: henio56 Re: DZIECI OWSIKA SZYKUJCIE KASE IP: *.comnet.krakow.pl 09.01.04, 19:49
              te 300 000 to niby kto, katolicy ?
              • piotr33k2 Re: DZIECI OWSIKA SZYKUJCIE KASE 09.01.04, 23:43
                żeby ci co krytykują owsiaka zrobili chociaż jedną setna tego dobrego co on,
                toby był raj na ziemi .zawsze znajdą się jakieś zawistne gnidy którym wydaje
                sie że pozjadali wszystkie rozumny a są zwykłymi kmiotkami.
                • Gość: henio56 Re: DZIECI OWSIKA SZYKUJCIE KASE IP: *.comnet.krakow.pl 10.01.04, 10:51
                  dzisiaj można poczytać ile to WOŚP przekazała sprzętu dla szpitali w
                  województwie.
              • rrado Re: DZIECI OWSIKA SZYKUJCIE KASE 10.01.04, 16:32

> te 300 000 to niby kto, katolicy ?

nie ksieza. ale nie wiem czy nie lubisz wszystkich katolikow czy tylko ksiezy
                moze sie doprecyzujesz? pozdrawiam rado
            • Gość: Lex Re: DZIECI OWSIKA SZYKUJCIE KASE IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 12.01.04, 13:44
              heniu,ty nie dlatego jesteś idiotą,że jesteś "anyklerykałem".to akurat nie ma
              nic do rzeczy.
      • Gość: :) Re: DZIECI OWSIKA SZYKUJCIE KASE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.04, 12:27
        Henio - alez mozesz oczywiscie zdecydowac na co ida Twoje pieniadze - od tego
        roku :) - 1 % z podatku od os. fiz. deklarujesz na jaka organizacje pozytku
        publicznego wplacasz - art. 27d ustawy o podatku dochodowym od osob fizycznych -
        czyli masz np. w symie do zaplacenia 8000 zł podatku (19% dochodu - tak z
        grubsza i w uproszczeniu to pokazuje , prosze sie nie czepiac) - czyli 1/19 z
        tego to 421 zł mozesz wplacic organizacji pozytku publicznego a reszte do US :)
        • Gość: :( Re: DZIECI OWSIKA SZYKUJCIE KASE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.04, 12:38
          sory - zla interpretacja to jest 1% z kwoty podatku :(
          • Gość: henio56 Re: DZIECI OWSIKA SZYKUJCIE KASE IP: *.comnet.krakow.pl 11.01.04, 08:21
            dzięki za informację,o szczegóły zapytam w US
            • Gość: Lex Re: DZIECI OWSIKA SZYKUJCIE KASE IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 12.01.04, 13:47
              heniu,a moze nie w us,tylko w ub?tak mi coś wyglądasz...
    • Gość: powolniak Re: DZIECI OWSIKA SZYKUJCIE KASE IP: 194.146.200.* 10.01.04, 10:52
      Oj olo olo.
      Zazdrość kłuje?
      • Gość: henio56 Re: Do rrado IP: *.comnet.krakow.pl 10.01.04, 18:01
        Mamuniu, to aż tylu ich jest ? Wiara, poglady polityczne,wykonywany zawód,
        stanowisko to nie powód aby kogoś lubieć albo nie. Dzielę ludzi na dobrych i
        złych. Co do księży to mam wśród nich wielu znajomych, jednak Ci którzy
        wstąpili do zakonu dla Boga i posługi wiernym, giną w tłumie tych co stan
        duchowny traktują jak dobrze płatne ,uprzywilejowane stanowisko , z perspektywą
        szybkiego wzbogacenia się. Księża z pełnionej przezemnie funkcji też się
        nabijają, ale nigdy się na siebie nie obrażamy. Nie lubię fanatyzmu i
        wykorzystywania ludzkiej naiwności. Za komuny kościół brał łyżeczką, teraz
        chochlą. Tylko patrzeć jak się udławią. W chwili obecnej traktowani są lepiej
        od byłych członków PZPR. Kiedyś jeden z tych ambitnych poszedł do mego szefa
        na skargę i fałszywie mnie oskarżył bo śmiałem mu zwrócić uwagę. Dobrze, że
        byli świadkowie których bezczelność klechy wyprowadziła z równowagi. Walczę nie
        z kościołem, ale z mafią cwaniaczków w sukienkach.

• rrado Re: Do rrado 10.01.04, 18:15

Wiara, poglady polityczne,wykonywany zawód,
          > stanowisko to nie powód aby kogoś lubieć albo nie. Dzielę ludzi na dobrych i
          > złych.

nareszcie cos rozsadnego.

Co do księży to mam wśród nich wielu znajomych, jednak Ci którzy
          > wstąpili do zakonu dla Boga i posługi wiernym, giną w tłumie tych co stan
          > duchowny traktują jak dobrze płatne ,uprzywilejowane stanowisko , z
          perspektywą
          >
          > szybkiego wzbogacenia się.

to przesada. ale twoje posty sa pelne antykoscielnej fobii i nienawisci. nie
          wie skad ci sie to wzielo.

Za komuny kościół brał łyżeczką, teraz
          > chochlą. Tylko patrzeć jak się udławią. W chwili obecnej traktowani są lepiej
          > od byłych członków PZPR.

i znowu zaczynasz. a taki byl ladnuy poczatek. jakby dwie rozne osoby pisaly.
          pozdrawiam rado
          • Gość: henio56 Re: Do rrado IP: *.comnet.krakow.pl 10.01.04, 19:57
            Trochę już przeżyłem,nie jestem ślepy ani głuchy. Potrafię odróżnić dobro od
            zła.
    • Gość: olo Re: DZIECI OWSIKA SZYKUJCIE KASE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.04, 20:17
      • Re: DZIECI OWSIKA SZYKUJCIE KASE
      rrado 09.01.2004 14:01 odpowiedz na list

> To ,że banują to źle, ale powiedz szczerze czy o dostojnikach kościelnych
      można
      > się swobodnie wypowiadać, też banują.

pogadajcie sobie chlopaki jak idiota z idiota. pozdrawiam rado
      rado i kto tu jest idiota?????
      odpowiedz mi
      olo.
    • Gość: olo Re: DZIECI OWSIKA SZYKUJCIE KASE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.04, 20:26

(PAP)
      Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy zagra też w Iraku. Jurek Owsiak ma połączyć
      się z obozem w Babilonie, gdzie stacjonują Polacy. Jak mówi wiceminister obrony
      Janusz Zemke, inicjatywa, by Orkiestra zagrała też w Iraku, wyszła od
      żołnierzy.W niedzielę w Babilonie zagra nie tylko Wielka Orkiestra Świątecznej
      Pomocy, ale również ukraińska orkiestra wojskowa. A to z okazji uroczystego
      przekazania dowództwa.ALE JAJA
      Teraz odemnie 3 grosze.Podobno 1 mln. papira ma dac sam Husajn.Bieda w Iraku
      a owsik jeszcze zabierze im ,no to skandal juz na calego.
      • Gość: MF Re: DZIECI OWSIKA SZYKUJCIE KASE IP: 217.153.159.* 10.01.04, 22:57
        Do ubiegłego roku przekazywałem pewne sumy choć bez przekonania.W tym roku
        jednak po wyczynach Owsiaka pokazanych w telewizji latem roku ubiegłego nie dam
        ani grosza. Są inne sposoby udzielenia pomocy potrzebującym. A ten pokaz
        medialny z inicjatywą Polskich żołnierzy w Iraku przypomina mi " czyn
        społeczny" lat siedemdziesiątych.A fe! Panie Zemke
        • piotr33k2 Re: DZIECI OWSIKA SZYKUJCIE KASE 10.01.04, 23:21
          pewno, nie dawaj, daj pedofilom na tace.
          • Gość: FM Re: DZIECI OWSIKA SZYKUJCIE KASE IP: 217.153.159.* 10.01.04, 23:34
            Pedofilom??? czyżbyś był jednym z nich? Nie podejżewałem cię do tej pory.
            Czyżbym się mylił?
            • piotr33k2 Re: DZIECI OWSIKA SZYKUJCIE KASE 10.01.04, 23:36
              a czy ja wyglądam na takiego co to chodzi z tacą?
              • Gość: FM Re: DZIECI OWSIKA SZYKUJCIE KASE IP: 217.153.159.* 11.01.04, 00:05
                Nie wiem jak wyglądasz? I nie jestem ciekaw. Ale piszesz w sposób sugerujący
                podejrzenie że nim jesteś lub jeszcze gorzej.Zmień treści Piotrze 33k2
                • piotr33k2 Re: DZIECI OWSIKA SZYKUJCIE KASE 11.01.04, 00:19
                  no pewno, zgorszony jesteś jak owsiak wywrócił stragan z nielegalnie
                  sprzedającymi na jego imprezie okularami a jak coś naprawdę gorszącego to zraz
                  zmień treści ,najlepiej schować głowę w piasek i udawać że niema sprawy ,jak
                  się czepiacie w swojej pruderyjnej świętości kogoś kto tyle dobrego zrobił i
                  zrobi ,tyle dzieci dzieki swojej charyżmie uratował to nie udawajcie
                  zdziwionych że ktoś czepia naprawdę poważnych spraw których ujawniono tylko
                  wierzchołek góry lodowej .
                  • Gość: FM Re: DZIECI OWSIKA SZYKUJCIE KASE IP: 217.153.159.* 11.01.04, 00:32
                    Niczym nie jestem zgorszony.A stragany te były jednak legalne, masz niepełne
                    wiadomości.No i impreza nie była tylko jego. Tak jak i ta impreza nie jest
                    jego. pracuje na jego laury tysiące ludzi. Dotarło???
                    • piotr33k2 Re: DZIECI OWSIKA SZYKUJCIE KASE 11.01.04, 00:40
                      do ciebie chyba mało dotarło !impreza była jego, jest jego i bedzie jego!bo on
                      ją wymyslił ,on ją organizuje i bez niego nie bedzie istnieć podobnie jak
                      wielka orkiestra świątecznej pomocy .stragan z okularami był nmielegalnie
                      postawiony na terenie przystanku gdzie niemiał prawa stać ,same okulary były
                      legalne jeżeli tak się upierasz ,ja wiem że są tacy których w oczy kole
                      sukcesy owsiaka i chcieliby zawłaszczyć sobie prawo do tych sukcesów albo
                      przynajmniej zdewauować je z typowej polskiej zawiści i warcholstwa .DOTARŁO!
                      • Gość: kolejarz Re: DZIECI OWSIKA SZYKUJCIE KASE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 00:46
                        Do niektórych nigdy nie dotrze, że tacy jak Owsiak czy Kotański rodzą się tylko
                        raz. Z jednej strony są zwykłymi ludźmi z pzrywarami, właściwymi dla gatunku
                        ludzkiego a drugiej strony, będąc obdarzeni charyzmą, robią rzeczy wielkie. I
                        zawsze znajdą się wiejskie kundelki, gotowe obszczekać - taka ich rola. Na
                        szczęście na tym to się kończy. Byleby kundelki nie przemieniały się w hieny i
                        szakale.
                        • piotr33k2 Re: DZIECI OWSIKA SZYKUJCIE KASE 11.01.04, 00:50
                          dzięki kolejarz za głos zdrowego rozsądku, zarówno w tym przypadku jak i
                          niczym nieuzsadnionej i histerycznej nagonki na lubinską .
                          • Gość: kolejarz Re: DZIECI OWSIKA SZYKUJCIE KASE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 01:10
                            Po prostu nie mogę znieść głupoty. Jeżeli jest podyktowana zwykła zawiścią,
                            trudno - ludzie są różni. Gorzej, jeżeli za atakami kryje się jakiś paskudny
                            interes, a ataki są przeprowadzane z hipokryzyjną troską o..... i tutaj można
                            wpisać dowoloną treść. Nabierają wtedy znamion wiarygodności, tym bardziej, że
                            ludziom przeciwko którym są skierowane nie daje się możliwości obrony. Zawsze,
                            o każdym można anonimowo powiedzieć, że jest złodziejem lub skrumpowaną szmatą.
                            Smuga cienia w umyśle czytającego pozostanie. Ja już nie mogę patzreć jak
                            machina urzędniczo-partyjna niszczy porządnych ludzi i łamie kręgosłupy.
                            Przecież oni na każdego potrafią znależć bat, dlatego tak cenię ludzi, którzy
                            potrafią się postawić i zbuntować. Naprawdę potrzeba do tego bardzo dużo odwagi.
                            • piotr33k2 Re: DZIECI OWSIKA SZYKUJCIE KASE 11.01.04, 02:28
                              święta prawda ja sam krytykuję ale krytyka musi mieć jakiś uzasadnienie
                              logiczne i czemuś służyć lub musi być poparta dowodami, niekoniecznie
                              sądowymi, np. krytyka jurczyka jest ze wszech miar uzasadniona .niektórzy
                              forumowicze wykazują się wyjątkową inwencją w załatwianiu swoich prywatnych
                              porachunków i wykorzystują do tego publiczne forum ,a szkoda bo gdyby chociaż
                              część swojej energi wykorzystali na krytykowaniu rzeczywistych przekretów i
                              nieprawidłowości byłoby duzo pozyteczniej dla miasta ,regionu i polski.
                              • Gość: henio56 Re: DZIECI OWSIKA SZYKUJCIE KASE IP: *.comnet.krakow.pl 11.01.04, 09:03
                                Owsiak, jak każdy inny śmiertelnik może popełniać błędy. Nie byłem obecny przy
                                incydencie ze straganami więc bazuję na informacjach z prasy, aby sprawę
                                wyjaśnić Owsiaka postawiono przed Sądem. I bardzo dobrze, bo jemu też może się
                                we łbie przewrócić. Tyle ,że On w odróżnieniu od innych nie uchyla się
                                odpowiedzialności. WOŚP przypomina mi zryw Solidarności, tą wielką chwilę
                                spontaniczności narodu.Jest mi przykro,że lewicowy prezydent Krakowa prof.Jacek
                                Majchrowski uznał,że sylwester to impreza która może odbyć się na Rynku a WOŚP
                                nie, bo jak stwierdził Rynek się ograł i przeniósł imprezę na dzielnicę żydowską
                                aby katolicy za dużo nie wydali w drodze do kościołów. Zaraz z córką idę po
                                serduszka, niech wie ,że trzeba się dzielić i pomagać innym. Gorąco wszystkich
                                namawiam aby uczynili podobnie, te pieniądze nie pójdą na fury i skóry.
                                Pozdrawiam Szczecin,Gryfino i całe moje ukochane Pomorze Zachodnie, pokażcie
                                wszystkim, że to właśnie tu mieszkają najbardziej solidarni w niesieniu pomocy
                                innym.
                                • rrado Re: DZIECI OWSIKA SZYKUJCIE KASE 11.01.04, 20:58

> Owsiak, jak każdy inny śmiertelnik może popełniać błędy.

a np ksiadz tez moze popelniac bledy? pozdrawiam rado
                                  • piotr33k2 Re: DZIECI OWSIKA SZYKUJCIE KASE 11.01.04, 22:31
                                    ksiądz powinien być jak żona cezara.
                                    • Gość: henio56 Re: do rrado IP: *.comnet.krakow.pl 11.01.04, 23:16
                                      ksiądz też może popełniać błędy, tylko,że w zdecydowanej wiekszości nie stają
                                      przed Sądami. Sprawy są umarzane, gdyż zamieszani w przestępstwa są
                                      politycy,włodarze miast,prezesi,dyrektorzy,sędziowie,prokuratorzy,policjanci
                                      tj. ludzie władzy,śmietanka towarzyska.
                                      • rrado Re: do rrado 11.01.04, 23:20

> ksiądz też może popełniać błędy, tylko,że w zdecydowanej wiekszości nie stają
                                        > przed Sądami. Sprawy są umarzane, gdyż zamieszani w przestępstwa są
                                        > politycy,włodarze miast,prezesi,dyrektorzy,sędziowie,prokuratorzy,policjanci
                                        > tj. ludzie władzy,śmietanka towarzyska.

i to wszystko w czasie gdy i polska centralna i powiadtowa rzadzi antykoscielna
                                        lewica? pozdrawiam rado
                                        • Gość: henio56 Re: do rrado IP: *.comnet.krakow.pl 11.01.04, 23:41
                                          to jest lewica kościelna.Ty myślisz ,że do kościoła chodzą tylko członkowie PiS
                                          i LPR-u ? przecież to jedna banda, oficjalnie się niby kłócą, ale póżniej się
                                          przepraszaja przy wódeczce bo łącza ich wspólne interesy.Biznes to jest biznes.
                                          Pozdrawiam.
                                        • Gość: przecinack vivat racja IP: 81.210.44.* 11.01.04, 23:42
                                          app racja dojdzie do wladzy i zrobi ze wszystkim
                                          porzadek... czekam z niecierpliwoscia...
                                          • Gość: henio56 vivat Antyklerykalna Partia Postępu " R A C J A " IP: *.comnet.krakow.pl 11.01.04, 23:50
                                            mam taka nadzieję, siostrzyczko.Pozdrawiam
                                      • Gość: Lex Re: do rrado IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 12.01.04, 13:51
                                        heniu,trudno!nie możesz być"śmietanką"tacy jak ty też są potrzebni.
    • Gość: olo Re: DZIECI OWSIKA SZYKUJCIE KASE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.04, 12:20
      Widze ze z owsiaka przeskoczyliscie na kosciol, a rekordu i tak nie bedzie
      zebrali 23 mln.spoleczenstwo biednieje nam.jeszcze raz wybierzcie kwasniewskich
      na prezydenta,sld do parlamentu to owsik bedzie sie musial przeniesc do innego
      kraju.a mi sie powodzi dobrze w tak rzadzonym kraju.
      pozdrawiam
      sciema.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka