Gość: Ktos Re: koniec Wolności Słowa IP: *.177.wmc.com.pl 14.10.09, 19:44 wiadomosci.wp.pl/kat,1019387,title,Przesluchiwani-bo-pisali-Ksyfek-o-prezydencie-Szczecina,wid,11595233,wiadomosc.html?ticaid=18ec3 wbiło mnie w fotel ja to przeczytałem! jak za komuny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: internauta ile zarabia prezydent miasta? IP: *.chello.pl 14.10.09, 23:16 z ilu funkcji, ma za dużo pieniędzy i za dobrze jak się bawi w takie zagrywki Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: ile zarabia prezydent miasta? 14.10.09, 23:36 nie wiem czy on nie sciga z urzedu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wirtualnapolska Przesłuchiwani, bo pisali jakiś "ksyfek" IP: *.chello.pl 14.10.09, 20:27 Wirtualna Polska opisuje o co w tej sprawie chodzi. Na zlecenie prokuratury policja przesłuchuje osoby, które na forach internetowych negatywnie wypowiadały się o popieranym przez PO prezydencie - podaje portal tvp.info. Zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa złożył pan prezydent. Wpisy, które zbulwersowały zawiadamiającego to 'Ksyfek","liberał na niby ", a PO nazywali organizacją przestępczą. Resztę artykułu można przeczytać na portalu wirtualna polska. Czyli nie chodzi o prezydenta, ale o partie polityczną PO, której członek jest ministrem sprawiedliwości!Ja akurat nie pamiętam tych wątków, widocznie nie było mnie wtedy w szczecinie lub nie zaglądałem na forum, kiedy o tym pisano, ale ja walczę o wolność słowa. Polska to nie Białoruś! Czy o taki standardy chodzi PO? Prezydent i władza ma rządzić a nie ścigać wyborców rozgoryczonych skutkami władzy, którą oni wybrali i której dali instrumenty do jej sprawowania. Nie myślałem, że dożyję takich czasów!!!Głosowałem na PO i na prezydenta. Co ja mam teraz myśleć o tej władzy? Że władza, duże pieniądze odbierają rozum i demoralizują? Odpowiedz Link Zgłoś
konspirant.0 Re: Przesłuchiwani, bo pisali jakiś "ksyfek" 14.10.09, 20:33 dziwi mnie milczenie Wyborczej czyżby wstyd ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wirtualnapolska czyli chodzi też o PO? IP: *.chello.pl 14.10.09, 20:40 Z artykułu w wirtualne polsce wynika, że nie chodzi tylko o wpisy dotyczące pana prezydenta, ale także o PO, która poczuła się urażona wpisami. Czyli jest kontekst polityczny i pytanie o niezależność prokuratury i sprzyjanie władzy przez GW! Odpowiedz Link Zgłoś
konspirant.0 Re: czyli chodzi też o PO? 14.10.09, 21:53 prokuratura odmówiła śledztwa, a potem pod naciskiem jednak wszczęła postępowanie, mam pytanie :kto naciskał ? Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: czyli chodzi też o PO? 14.10.09, 21:57 konspirant.0 napisał: mam pytanie :kto naciskał ? ''''''''''''''''''''''''''''''''''''' Czarna zaraza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: republikanin Re: czyli chodzi też o PO? IP: *.chello.pl 14.10.09, 22:33 według wirtualnej polski tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przeciwbólowy gdzie my żyjemy, na Białorusi? IP: *.chello.pl 15.10.09, 09:36 Gdzie my żyjemy, rząd spotyka się z Rysiami na stacjach i cmentarzach a ludzie z partii rządzącej zachowują standardy i pomysły rodem z Białorusi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słuchacz Re: gdzie my żyjemy, na Białorusi? IP: 62.69.217.* 15.10.09, 09:52 Pan Prezydent w "Rozmowach pod krawtem" wyraźnie powiedział,że chodzi mu o ustalenie osób, które pisały o nim i rodzinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słuchacz prsz czy szwagier to rodzina? IP: *.chello.pl 15.10.09, 11:01 Pan prezydent powiedział, że chodzi mu także o ustalenie kto pisał o jego rodzinie? Dziennikarze pisali o szwagrze i jego związkach z ...tak czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazarowicz czy będę nagrywane rozmowy na bazarach? IP: *.chello.pl 15.10.09, 10:06 czy my mieszkańcy Szczecina będziemy nagrywani także na bazarach, w parkach i innych miejscach gdzie klnie się na władzę? czy już takie dyspozycje są przygotowywane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kornelia efekt bedzie uzyskany-zastraszenia ludzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.09, 10:46 Prezydent RP nie powinien z sądu wychodzić w takim razie, skoro tyle słow padło pod adresem jego i jego zony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amator czy PO pozwie dziennikarzy? IP: *.chello.pl 15.10.09, 10:58 Czy PO pozwie dziennikarzy? Z tekstu zamieszczonego w Wirtualnej Polsce wynika, że donoszący w imieniu partii PO obraził się za nazwanie jej organizacją przestępczą. Osobiście nie kojarzę tego wątku. Ale rozumiem, że spór toczy się o to czy są przestępcy w szeregach PO? Kiedyś był spór czy SLD można nazywać organizacją przestępczą? Oglądam telewizję i słyszę (już 3 krotnie, centralnie na żywo w telewizji), że rząd PO zachowuje się jak mafia, redaktor prowadzący nie protestu a dziennikarz kontynuował myśl,powiedział że mafia karze złapanego i tego który wpadł a aferach i ze podobnie do sycylijskiej postępuje rząd. inny dziennikarz poszedł jeszcze dalej i powiedział, że premier polskiego rządu kryje przestępców, powinien ich aresztować już w sierpniu a szefa CBA nagrodzić, wtedy to by były standardy, dlaczego PO nie pozwie dziennikarzy za takie słowa wypowiadane w mediach publicznych i komercyjnych?Czy w naszej lokalnej PO są osoby mające konflikt z prawem?Co pisali na temat dziennikarze?Dziennikarze bardzo często piszą ostrzej od forumowiczów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
miro_to_ja Re: koniec Wolności Słowa 15.10.09, 11:22 chodzi tylko i wyłącznie o to, by zakneblować usta inaczej myślącym. Używa się do tego aparatu państwowej represji. Spotkałem się kilkakrotnie z odmową wszczęcia postępowania przez prokuraturę w sytuacji obrażania i poniżania mnie daleko bardziej ewidentnej niż ta z krzystkiem. no cóż! Jerzy Urban, człowiek przenikliwie mądry, już dawno powiedział, że władza wyżywi się sama. Cóż! Trzeba iść po powielacz do piwnicy, odkurzyć go i kręcić, kręcić... Odpowiedz Link Zgłoś
konspirant.0 Re: koniec Wolności Słowa 15.10.09, 12:20 Wyborcza na tym straci, dzennikarz, który ujawnia źródło informacji jest spalony Odpowiedz Link Zgłoś
konspirant.0 Re: koniec Wolności Słowa 15.10.09, 14:41 miro_to_ja napisała: > chodzi tylko i wyłącznie o to, by zakneblować usta inaczej myślącym. Używa się > do tego aparatu państwowej represji. I to jest sedno sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnikgłosu czy radny PO mówił,że powinien dać w mordę? IP: *.chello.pl 15.10.09, 13:09 czy radny PO powiedział do byłego szefa partii w regionie, obecnego senatora, że powinien dać mu w mordę? PO ma czelność uczyć ludzi kultury słowa? kto nazywał demonstranta debilem? nie ludzie z PO? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: informatyk czy sprawdzono kompy pracowników magistratu? IP: *.chello.pl 15.10.09, 15:20 czy skontrolowano twarde dyski ludzi z PO, z magistratu, biura prezydenta miasta, czy dokonano sprawdzenia zawartości dysków twardych w ich komputerach domowych i służbowych? ip wybranych osób to za mało, to wycinek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezkompromisowy donosiciel zaprasza na spotkanie? IP: *.chello.pl 15.10.09, 15:57 Pojawiła się informacja, że prezydent zaprasza na spotkanie z nami, nieanonimowe, przecież nikt normalny nie spotka się z donosicielem! Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Blogerzy o zastarszaniu internautow w Szczecinie 15.10.09, 16:13 Na Salonie24 pojawil wpis w jednym z blogow nt naszej sprawy: iszbin.salon24.pl/131852,nie-bylo-zadnych-afer-byly-tylko-wyroznienia-dla-najlepszych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: solidarnośćnetowa forumowicze pozdrawiają blogerów!!! IP: *.chello.pl 15.10.09, 17:48 chwała blogerom i forumowiczom, donosiciele wypad z forum!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witold Nikot Re: koniec Wolności Słowa IP: *.szczecin.mm.pl 15.10.09, 19:26 To człowiek biorący wzorce Stalinowskie w zachowaniach. Stalin też zwalczał "obrażajacych" go. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taktak Re: koniec Wolności Słowa IP: *.chello.pl 15.10.09, 21:39 tak, Stalin nazywany był słońcem ZSRR Odpowiedz Link Zgłoś
konspirant.0 Re: koniec Wolności Słowa 15.10.09, 21:52 Nasze szczecińskie Słoneczko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donosperfidny Krzystek chciał nas wykończyć po cichutku! IP: *.chello.pl 15.10.09, 22:33 cichy tropiciel! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samotnik Re: Krzystek chciał nas wykończyć po cichutku! IP: 62.69.217.* 16.10.09, 07:35 szkolona policja też wyciąga z tłumu pojedyńczo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oportunista Re: koniec Wolności Słowa IP: 62.69.217.* 16.10.09, 10:12 ciekawy artykuł w dzisiejszej Wyborczej, broniący Krzystka i cytaty Zeda,Anamar itp, zastanawiam się dlaczego nie ma go w wersji internetowej, czyżby wstyd ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przepr Re: koniec Wolności Słowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.09, 10:45 rozumiem, ze te 3% postow ww, z wszystkich wpisow na forum dotyczacych tej sprawy, ma stanowic wyrocznie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trawnik Jurczyk jest uczniem TW Świętego? IP: *.chello.pl 16.10.09, 10:06 Prezydentem był TW Święty zarejestrowany w 1977 roku, Krzystek u niego robił za wicka, teraz jest Krzystek prezydentem, ale pozostawił ludzi od Jurczyka przy sobie. Stąd te esbeckie metody, kapowania na ludzi? Krzystek na zawsze pozostanie już pomocnikiem Jurczyka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksywak co robił Krzystek w szkole, gdy go przezywali? IP: *.chello.pl 16.10.09, 11:35 Co robił Krzystek w szkole gdy go koledzy przezywali? Nie miał przezwisk? Każdy miał ksywy w szkole, na podwórku!Gdzie leciał podkapować? Też na palantownę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trzeżwyPOlak czyli Palikot i Wałęsa mogą ublizać bo są z PO? IP: *.chello.pl 16.10.09, 14:38 Palikot i Wałęsa nazwali prezydent chamem i sk.synem, oni mogą bo popierają PO? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staryinternauta Re: koniec Wolności Słowa IP: *.chello.pl 16.10.09, 16:56 przykra sprawa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca-IPpodagaze Re: koniec Wolności Słowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.09, 17:40 My dzieci płaczące za Stalina jeszcze raz uwierzylismy w wolność słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staryinternauta Re: koniec Wolności Słowa IP: *.chello.pl 16.10.09, 18:33 Stalin nawet jak ludzi mordował to też jeszcze chciał by go oni kochali, do samego końca, w końcu był nazywany słońcem ZSRR! Odpowiedz Link Zgłoś
konspirant.0 Re: koniec Wolności Słowa 16.10.09, 18:46 Jak to ma się do sprawy szczecińskiej : www.dziennik.pl/wydarzenia/article352404/Dzieci_wyzywaja_prezydenta_na_Naszej_klasie.html czy faktycznie ma znaczenie przynależność partyjna ? Odpowiedz Link Zgłoś
konspirant.0 Re: koniec Wolności Słowa 16.10.09, 18:56 Pan Prezydent wzoruje się na Sielawie: "Rok temu burmistrz Sieniawy postanowił zamknąć forum. Na tym nie poprzestał. Postanowił rozprawić się z internautami. Poprosił prokuraturę o ustalenie adresów IP komputerów, z których były wysyłane posty i o ustalenie nazwisk autorów. - Prokuratura ustaliła sprawców, po czym odstąpiła od ścigania tego czynu z uwagi na brak interesu społecznego - informuje Mariusz Tworek z Prokuratury Rejonowej w Przeworsku. - W grudniu ubiegłego roku do Sądu Rejonowego w Przeworsku wpłynęły prywatne akty oskarżenia, w których Adam W., pełniący funkcję samorządową, oskarżył trzy osoby o to, że pomówiły go na samorządowym forum internetowym - mówi Lucyna Oleszek z Sądu Okręgowego w Przemyślu. Nie udało się ustalić adresów IP komputera, z którego wysyłane były wpisy osoby podszywającej się pod burmistrza. Do sądu pozwany został natomiast internauta, który napisał na forum, że włodarze oglądają telewizję w godzinach pracy oraz inny, który krytykował kampanię wyborczą Adama Wosia. Również pani Anna, która dwa lata temu prowadziła kampanię konkurenta obecnego burmistrza." http://interwencja.interia.pl/wczoraj/news?inf=1284947 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staryinternauta Re: koniec Wolności Słowa IP: *.chello.pl 16.10.09, 19:12 po prezydencie Polski jeżdzą okropnie, to fakt, nie głosowałem na niego ale jestem to w stanie przyznać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej który z PO ścigał redaktor Kowalewską? IP: *.chello.pl 16.10.09, 22:07 Pewna wiadomość, jeden pan ze szczecińskiej PO jeżdził i robił zdjęcia pani redaktor Kowalewskiej! Zdjęcia miejsc, w których zdaniem fotografa amatora z PO pani Jola parkowała nieprawidłowo! czy ludzie ze szczecińskie PO są poważni? Odpowiedz Link Zgłoś
konspirant.0 Re: który z PO ścigał redaktor Kowalewską? 16.10.09, 23:11 Gość portalu: andrzej napisał(a): > Pewna wiadomość, jeden pan ze szczecińskiej PO jeżdził i robił zdjęcia > pani redaktor Kowalewskiej! Zdjęcia miejsc, w których zdaniem fotografa > amatora z PO pani Jola parkowała nieprawidłowo! czy dlatego pani Jola napisała tendencyjny artykuł broniący prezydenta Krzystka ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifik Re: koniec Wolności Słowa IP: *.chello.pl 03.12.09, 21:28 a z synem socjolog? Odpowiedz Link Zgłoś
konspirant.0 Re: koniec Wolności Słowa 04.12.09, 18:09 Gość portalu: fifik napisał(a): > a z synem socjolog? fifik, a wiesz o co ciebie chodzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
konspirant.0 Re: koniec Wolności Słowa 05.12.09, 19:27 www.youtube.com/watch?v=dXPaQj9--6I Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiadomośćdnia dziennikarze byli podsłuchiwani! IP: *.chello.pl 16.10.09, 23:48 Rzeczpospolita donosi, że w 2008 roku B. Rymanowski był podsłuchiwany przez ABW. PO ma chyba jobla na tle podsłuchów? Szefem ABW jest gość związany z PO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: superstacja zadzwonił facet do superstacji i nazwał PO.. IP: *.chello.pl 16.10.09, 23:55 Zadzwonił facet-słuchacz do Superstacji i powiedział na całą Polskę, że PO to Partia oszustów, czy jego też zamkną? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdroje prawnicy:zagrożona jest Wolność Słowa IP: *.chello.pl 17.10.09, 09:00 Wstałem i czytam, że prawnicy mówią zgodnie: zagrożona jest wolność słowa w Polsce! ABW nagrywał dziennikarzy Gmyza, Rymanowskiego.Akcja nielegalna!Szefem ABW jest Bondaryk z PO!Coraz lepiej dzieje się w Polsce!Skandal goni skandal!Rymanowski wtedy zajmował się robieniem filmu o szpiegu Zacharskim! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaSekielskim koniec wolności słowa w Polsce! IP: *.chello.pl 17.10.09, 09:39 Sekielski w TVN24:to nie jest przypadek, prokuratorzy i ABW będą mieć kłopoty, Sekielski powiedział, że zapewnienia Tuska w sprawie podsłuchów były nic nie warte! Odpowiedz Link Zgłoś
konspirant.0 Re: koniec wolności słowa w Polsce! 17.10.09, 10:03 i jaki z tego morał, dziennikarze walczą TYLKO o siebie a Władza musi wiedzieć, kto donosi dziennikarzom ( to tak w kwestii "szczecińskiej") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mec.K. Re: koniec Wolności Słowa IP: *.chello.pl 17.10.09, 10:22 Mecenas K w TVN24-istnieje zagrożenie wolności słowa w Polsce!Nagrano komórkę służbową rymanowskiego!Gdyby nie proces z Rzeczpospolitą to by się sprawa nie wydała! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podsłuch Rolicki:zagrożona wolność słowa! IP: *.chello.pl 17.10.09, 11:05 Redaktor Rolicki: zagrożona wolność słowa, inwigilacja społeczeństwa poszła za daleko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podsłuch Re: koniec Wolności Słowa IP: *.chello.pl 17.10.09, 11:37 co interesuje władze z jakim lekarzem kontaktował się dziennikarz? Odpowiedz Link Zgłoś
konspirant.0 Re: koniec Wolności Słowa 17.10.09, 12:05 zależy co ten lekarz powiedział Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrkruszyna Kruszyński;cechy autoryatrnego państwa IP: *.chello.pl 17.10.09, 13:06 Mecenas prof kruszyński powiedział, ze mamy cechy państwa autorytarnego! Gdzie jest ochrona dóbr osobistych Rymanowskiego i Gmyza, dlaczego nagrywane sa rozmowy między Gmyzem a Rymanowskim, dlaczego nie zniszczono tych nagrań, ABW złamało prawo nie niszcąc materiałów z Gmyzem i rymanowskim, powinni też zostawić tylko Sumińskiego, prokuratura łamie prawo mówi Kruszynski! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: koniec Wolności Słowa IP: *.chello.pl 17.10.09, 14:44 paragraf trzysta trzydzieści jeden - nadużycie władzy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJjjjachowicz państwo staje sie polityczne IP: *.chello.pl 17.10.09, 15:39 redaktor Jachowicz:państwo staje się polityczne! Odpowiedz Link Zgłoś