Gość: stosek Re: Czternastolatka zadebiutowała jako pisarka IP: *.chello.pl 13.02.10, 22:57 pogratulować to jej można kasiastych rodziców, którzy wysyłają ją do Chin (bo takie ma marzenie), oraz to, że wydają jej książkę. Do tego naprawdę nie trzeba być wybitnym. Każda mamusia i każdy tatuś powie córce, że ładnie pisze itd. Jeszcze pewnie rozdają te "powieści" za darmo. No i ten laptop od babci :-D Odpowiedz Link Zgłoś
mihal111 Re: Czternastolatka zadebiutowała jako pisarka 13.02.10, 23:20 Zazdrość ściska 4 literki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-idiot Re: Czternastolatka zadebiutowała jako pisarka IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.02.10, 23:36 kolo ma rację, niech ta paniusia z dziadziem wrzucą książkę córci do sieci, to poczytamy i ocenimy, bo na razie to wiadomo tyle, że z byle grafomanki durni rodzice dla kasy zrobią Pratchetta i będą chcieli w tefauenie do śniadania pokazywać. Odpowiedz Link Zgłoś
miszczu.pl Po co a wrzucać do sieci 14.02.10, 07:41 przecież ty juz oceniłes i wyrok wydałeś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klepson SuPER, Jagodo! a teraz do roboty! tylko z umiarem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.10, 00:15 to wspaniałe, że masz takie ciągoty do przelewania na papier (czy może raczej arkusz w Wordzie) tego co wymyśli Twoja głowa! dużo czytaj inspiruj się i nie wychodź ze świata wyobraźni na dłużej niż tego wymaga test z matematyki czy powrót do domu kiedy jest ciemno. A zresztą - po prostu pracuj, pracuj, pracuj i... KOCHAJ to co robisz, bo tylko ciężką pracą i miłością do tego co się robi (czyli pasją) dochodzi się do wielkości. Szczyty przed Tobą, idź i się rozwijaj w nieskończoność. Pozdrawiam PS nie zwracaj uwagi na buractwo czające się dookoła - ci ludzie zazdroszczą, bo każdy przecież marzył żeby być wielki, a Ty jesteś na dobrej do tego drodze (która się nigdy nie skońćzy). Odpowiedz Link Zgłoś
phoven Być może 13.02.10, 23:38 Koledze wyżej byc moze rzeczywiscie zazdrosc zzera cztery litery - ale to co napisał to prawda. Nie piszę tego bynajmniej złośliwie - ale to na prawdę jest taki trochę kompleks rodziców, bądz inaczej - chec przyblizenia swojemu dziecku nieba. Ksiazka dziewczynki, jak to ksiazki czternastolatek - jest beznadziejna, tyle, ze to nic złego. Bułhakow czy King w tym wieku też nie byli geniuszami pióra - w końcu prócz talentu trzeba też sobie wyrobić warsztat. A opisywana książka to niestety rzeczywiście pewnego rodzaju prezent od rodziców dla swojej córki. Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Wielke halo 14.02.10, 00:57 Moja corka tez juz pisała w wieku 14 lat, tyle ze po angielsku. Wydała short stories w USA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gruby Re: Wielke halo IP: 91.123.169.* 14.02.10, 20:18 Po angielsku łatwiej się pisze bo język jednak znacznie prymitywniejszy od polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mon Re: Czternastolatka zadebiutowała jako pisarka IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.02.10, 23:42 Liczy sie jakosc a nie ilosc (cyferki) zaraz ktos tu sie zacznie scigac i kasiazke wyda 13 latka, potem 12 latek. Ludzie przeciez nie o to chodzi zeby sie ze wszystkim scigac Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 wnusia wymysli, mamusia napisze, dziaduś wyda 13.02.10, 23:58 a tatulo przeczyta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziki Re: wnusia wymysli, mamusia napisze, dziaduś wyda IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 14.02.10, 00:03 A chociaż ktoś z was przeczytał tą książkę? Ja czytałem i dla mnie rewelacja. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: wnusia wymysli, mamusia napisze, dziaduś wyda 14.02.10, 00:07 i nie zauważyłeś plagiatowania "Eragona"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziki Re: wnusia wymysli, mamusia napisze, dziaduś wyda IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 14.02.10, 00:11 Chyba tylko Ty zauważyłaś...Jeśli w ogóle czytałaś...Bo to całkiem inne klimaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Eragon to tez prawie plagiat IP: *.chello.pl 14.02.10, 12:12 Watki sciagniete z klasyki fantasy i S-F (Star Wars chociazby), ogolnie kicha. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 "tfu-rczość " pamiętniczkowa 14.02.10, 12:38 całe pokolenia dziewczyne w jej wieku jakieś bzdety w pamiętniczkach zapisywały,ale nie miały grafomańskich zapędów i dziadusia z drukarnią:) Drugą Masłowską ani panią Rowlings to owa Jagodzia nie będzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: "tfu-rczość " pamiętniczkowa IP: *.chello.pl 14.02.10, 13:35 tak z ciekawości zapytam.. czytałaś/eś? czy to taki sąd bez podstaw będący zapewne wyrazem frustracji. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: "tfu-rczość " pamiętniczkowa 14.02.10, 14:33 Gość portalu: ciekawy napisał(a): > tak z ciekawości zapytam.. czytałaś/eś? > czy to taki sąd bez podstaw będący zapewne wyrazem frustracji. .................. fragmenty, które świadczą o marnym , bardzo marnym warsztacie pisarskim, szkoda czasu na taki gniot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc portalu Re: "tfu-rczość " pamiętniczkowa IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 14.02.10, 16:44 Tak, na pewno czytała...posty innych...tę recenzje w ogólnopolskim tygodniku(www.przeglad-tygodnik.pl/index.php?site=kulturalia&name=55) tez jej pewnie zasponsorował bogaty dziadek..a także wywiad w Superstacji i te wszystkie artykuły w prasie i innych mediach. no to gość musi być bardzo bogaty(Kulczyk?)...zajadła sfora ruszyła...ehh, szkoda na was słów.polactwo(buractwo?) wychodzi z was jak innym słoma z butów...chociaż pewnie to u was idzie w parze Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: "tfu-rczość " pamiętniczkowa 14.02.10, 19:48 zaiste świetna recenzja, którą zalinkowałeś "Tak aby kolejny tekst nie był dobry „jak na nastolatkę”, tylko po prostu dobry." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: "tfu-rczość " pamiętniczkowa IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 14.02.10, 20:58 No, ale Twoim zdaniem to w ogole beztalencie...a ja myse ze beztalenciem jestes TY.Przypuszczam ze jedyne co mozesz napisac, to jakis zajadły koment pod książka dziecka, nie mówiac o fabule która ma 300 stron. ten news tez pewnie dziadek w Panoramie wykupił... www.youtube.com/watch?v=SP1MY7yhOtI widac ze w Wlentynki siedzisz sama...i pewnie nie masz dziecka...dlatego rozumiem że z calej pochlebnej recenzji wybierasz to co tylko Tobie pasuje, aby sączyc swój jad do świata. Napisz ksiazke, jakąkolwiek, złą czy dobra, nieważne,pokaz ja swiatu, niech gdzies ja zrecenzuja, zaprasza Cię do telewizji, wtedy bedziesz mieć prawo do ferowania wyroków.Bo tak to brzmisz jak stara brzydka baba, której niewiele w życiu nie wyszło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: "tfu-rczość " pamiętniczkowa IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 14.02.10, 20:59 Której niewiele w zyciu wyszło...tak miało brzmiec Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: "tfu-rczość " pamiętniczkowa 15.02.10, 00:36 Gość portalu: gosc napisał(a): > Napisz ksiazke, jakąkolwiek, złą czy dobra, nieważne,pokaz ja swiatu, niech gdzies ja zrecenzuja, zaprasza Cię do telewizji, wtedy bedziesz mieć prawo do ferowania wyroków.Bo tak to brzmisz jak stara brzydka baba, której niewiele w życiu nie wyszło... .................... ho ho ,a tobie chamówo co wyszło? grafomańskie dziecko, bo widac masz tak emocjonalny stosunek do tematu,że pewnie matula tej "powieściopisarki" jesteś puknij się głową w klawiaturę zanim napiszesz 2 x takie brednie żeby wyrazić opinię o książce nie muszę innej napisac,żeby wyrazić zdanie nt filmu nie muszę żadnego nakręcić, itp, itd Odpowiedz Link Zgłoś
dominikjandomin Re: "tfu-rczość " pamiętniczkowa 14.02.10, 22:46 Gość portalu: gosc portalu napisał(a): > Tak, na pewno czytała...posty innych...tę recenzje w ogólnopolskim > tygodniku(www.przeglad-tygodnik.pl/index.php?site=kulturalia&name=55) Ta, oto cytat z tejże recenzji: "Rówieśnikom autorki powieść z pewnością może się spodobać, nieco starszym pozostaje trzymać za autorkę kciuki i zachęcać: pisz dalej. Tak aby kolejny tekst nie był dobry „jak na nastolatkę”, tylko po prostu dobry." Czyli generalnie: szkoda pieniędzy na gniota (tylko milej napisane). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziki Jakaś pedrylowata tufta IP: *.chello.pl 15.02.10, 00:47 Z obślizgłymi mackami podszywa sie, po raz kolejny pod mój nik dziki. jak nie macie pomysłu na swój pseudonim to poproście 14latke niech wam coś wymyśli. Odpowiedz Link Zgłoś
fotodiagnoza debiut w wieku 14.02.10, 00:45 "Długo szukaliśmy w internecie, by się o tym upewnić - mówi matka dziewczynki Elżbieta Dębińska-Wójcik. - W internecie znaleźliśmy tylko wzmiankę o Amerykaninie Christopherze Paolinim, który nad pierwszą książką zaczął pracować, kiedy miał 15 lat. Jagoda robiła to gdy była dużo młodsza." nie tym mierzy się jakość pisarstwa. przykład wypowiedzi dowodzi tylko, że mówić, pisać czy czytać trzeba umieć (nie mówiąc o mniemaniu..) a ilość nie zawsze koresponduje z jakością. nie neguję, że nastolatka jest w stanie napisać książkę (książki Jagody Wójcik nie czytałem) ale czy jest zdolna napisać książkę wybitną..? młodej pisarce życzę wartości, których życzyć powinno się przyjaciołom. nie uważam by miejsce w księdze rekordów było czymś nobilitującym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jobrave Re: debiut w wieku IP: *.range86-148.btcentralplus.com 14.02.10, 01:09 Tu,poniżej fragment, który znalazłem na : merlin.pl/Gwiezdne-oczy_Jagoda-Wojcik/browse/product/1,754357.html#fullinfo Objawieniem bym tego nie nazwał. "I wtedy Wajolet zaczęła gładko snuć opowieść. Postanowiła na razie opowiedzieć im wszystko w dużym skrócie. Mówiła o tym, że już w bardzo starych czasach istniały cztery klany. Zwały się Kamla, Szitksu, Mazu i Iwanesca. Istniała pewna gwiazda żywiołowa i każdy klan mógł władać jednym żywiołem. Jednak Kamla opanowali wszystkie cztery żywioły oraz mieli o wiele większą moc niż wszystkie klany razem wzięte - w tej chwili przerwała opowieść, bo kelnerka przyniosła zamówienie. - Nikt nie znał ich tajemnic klanowych, a każdy klan chciał poznać tajemnicę, jak udało im się posiąść tak ogromną moc? Istniały pogłoski o skarbie, dzięki któremu członkowie Kamla byli tak potężni, ale tylko oni wiedzieli, gdzie jest. Kamla wyróżniali się też tym, że umierali jak normalni ludzie. Każdy klan ma swoje tajemnice, co może zabić jednego z członków, ale Kamla mogło zabić wszystko to, co zabija normalnych ludzi. I tylko to ich osłabiało. Do tego było ich bardzo mało." Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 tak wygląda tandeta: 14.02.10, 01:33 Gość portalu: jobrave napisał(a): > Tu,poniżej fragment, który znalazłem na : > <a href="merlin.pl/Gwiezdne-oczy_Jagoda-Wojcik > "I wtedy Wajolet zaczęła gładko snuć opowieść. Postanowiła na razie opowiedzieć im wszystko w dużym skrócie. Mówiła o tym, że już w bardzo starych czasach istniały cztery klany. Zwały się Kamla, Szitksu, Mazu i Iwanesca. Istniała pewna gwiazda żywiołowa i każdy klan mógł władać jednym żywiołem. Jednak Kamla opanowali wszystkie cztery żywioły oraz mieli o wiele większą moc niż wszystkie > klany razem wzięte - w tej chwili przerwała opowieść, bo kelnerka przyniosła zamówienie.- Nikt nie znał ich tajemnic klanowych, a każdy klan chciał poznać tajemnicę,jak udało im się posiąść tak ogromną moc? Istniały pogłoski o skarbie, dzięki któremu członkowie Kamla byli tak potężni, ale tylko oni wiedzieli, gdzie jest. > Kamla wyróżniali się też tym, że umierali jak normalni ludzie. Każdy klan ma swoje tajemnice, co może zabić jednego z członków, ale Kamla mogło zabić wszystko to, co zabija normalnych ludzi. I tylko to ich osłabiało. Do tego było ich bardzo mało." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NikaVocalica Re: debiut w wieku IP: *.chello.pl 14.02.10, 01:46 Hm, wygląda to mniej więcej podobnie do mojego "pisania", kiedy miałam 13 lat. Znaczy, chyba nie ma się czym podniecać, ale ja się w sumie nie znam za bardzo (sama mam 15 lat). Odpowiedz Link Zgłoś
marac Re: debiut w wieku 14.02.10, 02:39 Dzięki za wygrzebanie fragmentu. No i co? Król jest nagi, co było do przewidzenia. Przeraźliwa grafomania. A rodzice jej zrobili niedźwiedzią przysługę. Teraz się cieszy, a za 15 lat będzie się wstydziła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witrak() Re: debiut w wieku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.10, 01:12 > nie neguję, że nastolatka jest w stanie napisać książkę (książki Jagody Wójcik > nie czytałem) ale czy jest zdolna napisać książkę wybitną..? Bo od razu musi dostać literackiego Nobla, prawda ? Jak napisze coś przyzwoitego, to zdecydowanie za mało ? > młodej pisarce życzę wartości, których życzyć powinno się przyjaciołom. nie uwa > żam by miejsce w księdze rekordów było czymś nobilitującym A kto rozważa to w kategoriach księgi Guinnessa ? Chyba tylko stali bywalcy tego forum... :-P Odpowiedz Link Zgłoś
osmanthus Czternastolatka zadebiutowała jako pisarka 14.02.10, 01:19 "Koszalinianka z drugiej klasy Gimnazjum nr 9 jest najprawdopodobniej najmłodszą powieściopisarką na świecie. - Długo szukaliśmy w internecie, by się o tym upewnić - mówi matka dziewczynki Elżbieta Dębińska-Wójcik. - W internecie znaleźliśmy tylko wzmiankę o Amerykaninie Christopherze Paolinim, który nad pierwszą książką zaczął pracować, kiedy miał 15 lat. Jagoda robiła to gdy była dużo młodsza" To kiepsko szukaliscie: www.annacros.com/CA/CA-bio.html www.lejournaldulimousin.over-blog.com/article-19949132.html wiki.answers.com/Q/Who_is_the_youngest_author_in_the_world archiviostorico.corriere.it/2009/maggio/23/Spagnolo_anni_autore_piu_giovane_co_8_090523025.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
gostekk No niestety, jest o 2 lata młodszy chłopiec 14.02.10, 01:22 z Wrocławia (Adam Seredyński), który wydał książkę. Ale i 14 lat jak na debiut to super wynik - gratulacje :D Odpowiedz Link Zgłoś
pj.pj W samizdacie zadebiutować może nawet niemowlę 14.02.10, 02:13 Cóż, obawiam się, że wiele dzieci w tym wieku pisze jakieś opowiadanka czy nawet powieści (sama pisałam, większość koleżanek pisała...) - zwłaszcza obecnie w erze fanfików. Ale to jeszcze nie znaczy, że należy z tego robić "literaturę". Obrotni rodzice + samizdat = Księga Guinessa? O to chodzi? Nie powinno się sprzedawać źle napisanych (jak Eragon) książek z reklamą, że napisało je dziecko - to jest emocjonalny szantaż wobec czytelnika, któremu nie pozwala się skrytykować słabej, wtórnej fabuły, płytkich postaci, przewidywalnych zwrotów akcji - "bo przecież autor ma 15 czy też 9 lat". Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemadry Czternastolatka ma debilna matke 14.02.10, 03:38 "najwazniejsza jest nauka" - mowi ta wiejska krowa, nierozumiejac ze najwazniejsze jest nie przeszkadzac dzecku w rozwijaniu jego naturalnych talentow i osobowosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdegustowany Re: Czternastolatka ma debilna matke IP: *.chello.pl 14.02.10, 13:33 Brzydko napisałeś. Wystawiłeś tym samym świadectwo sobie. nie lubie takich ludzi jak ty. Przychodzicie nie proszeni, zachowujecie się wulgarnie. Sądzicie innych bez podstaw, bez szacunku. W dodatku uważacie, że zawsze macie rację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Loki idealnie ta opinia pasuje to twej matki IP: *.ists.pl 15.02.10, 01:15 która nie dała rady wychować syna ;p Odpowiedz Link Zgłoś
juljan2000 Czternastolatka zadebiutowała jako pisarka 14.02.10, 06:18 Witam, moja corka napisala swoja pierwsza ksiazke w wieku 12 lat, wydala w wieku 13 lat i zdolala sprzedac okolo 1000 kopii. Co prawda nie w Polsce, tylko w USA - w jezyku angielskim, ale tylko dlatgo, ze jezyk angielski opanowala w duzo wiekszym zakresie niz jezyk polski. Wiecej szczegolow na jej stronie www.weronikajanczuk.com PS. Swoja strone internetowa zbudowala sama, bazujac na ksiazkach wypozyczanych z bibliotek, jak miala 15 lat. Pozdrawiam-juljan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jobrave Re: Czternastolatka zadebiutowała jako pisarka IP: *.range86-148.btcentralplus.com 14.02.10, 08:09 Wiedziałem, wiedziałem! Wiedziałem, że się zacznie! A moja córka, w wieku czterech lat, napisała powieść na maszynie do szycia. Odpowiedz Link Zgłoś
juljan2000 Re: Czternastolatka zadebiutowała jako pisarka 14.02.10, 11:25 Polacy maja to do siebie, ze kazdemu zazdroszcza, albo chca "dowalic", nawet bez konkretnego powodu, tak poprostu...Poza tym, jak ktos nie ma nic madrego do dodania, to wypisuje bzdury typu: debilna matka, albo "maszyna do szycia"...Nic dodac, nic ujac - maszynist(k)a po prostu... Odpowiedz Link Zgłoś
pan_glosny Ewa Lach 14.02.10, 13:07 Ewa Lach ("Przygrywka") Zadebiutowała napisaną w wieku 14 lat powieścią młodzieżową "Zielona banda" (I wydanie w 1961 roku). Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Ewa Lach 14.02.10, 14:35 pan_glosny napisał: > Ewa Lach ("Przygrywka") > Zadebiutowała napisaną w wieku 14 lat powieścią młodzieżową "Zielona banda" (I > wydanie w 1961 roku). ................................. no masz, zepsułeś misterny plan rodzinki grafomańskiej dostania się do Księgi Guinessa,a tam sprawdzali, sprawdzali, ech:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goralnizinny Re: Ewa Lach IP: *.ed.shawcable.net 14.02.10, 23:57 Ewa Lach (rodem z Bystrej Slaskiej)to rocznik 1945,(niech mi moja krajanka wybaczy zdrade wieku), jej pierwsza ksiazka ukazala sie gdy miala 16lat. Potem wydala "Kosmohikanow" w 1962. Ja tez w tym wieku pisalem do poduszki, na szczescie nawet moja rodzina tego nie przeczytala. Gratulacje dla mlodej pisarki. Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Czternastolatka zadebiutowała jako pisarka 14.02.10, 13:44 Każdemu jak najwięcej według jego potrzeb i możliwości, byle tylko nie kosztem innych. Niech to motto przyświeca także wszystkim kilkuletnim autorom, życzę im jak najwięcej wydanych książek, aby tylko nikt nie musiał ich czytać. P.S. Kto wie, może nawet kiedyś ludzie zaczną wydawać książki jeszcze przed urodzeniem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata Re: Czternastolatka zadebiutowała jako pisarka IP: *.chello.pl 14.02.10, 13:50 Gratulować nie będę, bo nie ma czego /chyba, że samej chęci do pisania, w dzisiejszych czasach ..../. Książkę wydała rodzina a nie niezależne wydawnictwo, które zweszyłoby talent i interes finansowy. Z fragmentów wynika, że nie jest to dobra powieść, a język tez pozostawia wiele do życzenia nawet jak na nastolatkę. Niech sobie dziewczę dalej pisze skoro to uwielbia, a dziadek to wydaje, skoro lubi wnuczkę. Kupujemy na własne ryzyko ;-)) Jak młodej nie uderzy sodówka, to może kiedyś się rozwinie. p.s. czy młoda osoba nie wie, że w komputerze są programy do sprawdzania ortografii - podobnoż były z tym problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata Re: Czternastolatka zadebiutowała jako pisarka IP: *.chello.pl 14.02.10, 14:02 merlin.pl/Gwiezdne-oczy_Jagoda-Wojcik/browse/product/1,754357.html#fullinfo Dlaczego rodzina robi krzywdę Jagodzie? Dziewczyna ma 15 lat nie 7. Nie musicie jej dodawać otuchy i podlizywac sie recenzjami. Jż. ma zostać pisarką, nie moze żyć pod kloszem. Odpowiedz Link Zgłoś
dakota77 Czternastolatka zadebiutowała jako pisarka 14.02.10, 20:49 W firmie print on demand to kazdy grafoman, niezaleznie od wieku moze wydac ksiazke;-). Zwlaszcza jak firma nalezy do rodziny:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo czterolatek zadebiutował jako malarz IP: *.chello.pl 14.02.10, 22:07 Syn namalował obrazek akwarelkami w przedszkolu. Pod koniec roku przedszkole zrobiło giełdę prac, rodzice je kupowali za symboliczną złotówkę /pieniądze szły na poczęstunek dla dzieci/. No normalnie wysyp młodych malarzy w Szczecinie. I rzeźbiarzy, bo były też figurki z plasteliny. Odpowiedz Link Zgłoś
tuszczyzna Czternastolatka zadebiutowała jako pisarka 14.02.10, 22:56 To będzie z pewnością kamień milowy w literaturze polskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
cichosza-sza nachalnie promujaca coruchne mama 14.02.10, 23:40 kiepsko sprawdzala i prawdopodobnie nie zna angielskiego. No, ale powinien byl sprawdzic autor artykulu. www.amazon.com/Child-authors/lm/R2UDHKJ2FEZ5JN odniesienia do ksiazek napisanych przez 6-7 latkow. www.essortment.com/all/childauthors_rbdz.htm Perhaps the youngest author would be Dorothy Straight of Washington DC. At the age of 4, she penned a book entitled “ How The World Began” which was published in 1964. Odpowiedz Link Zgłoś
dominikjandomin Re: nachalnie promujaca coruchne mama 15.02.10, 01:01 Za to na Merlina umiała wstawić dwie recenzje "och i ach". Dziwne, ze każda z recenzentek tylko jedną książkę zrecenzowała... tylko tę. I tylko same superlatywy. Skoro książka taka dobra, czemu nie poszła do dużego wydawnictwa? Odpowiedz Link Zgłoś
rzeczyslaw Czternastolatka zadebiutowała jako pisarka 15.02.10, 00:03 JEST MŁODSZA !!! Niestety mam smutną wiadomość dla naszej rodaczki. Może nie aż tak bardzo smutną. W ubiegłym roku norweskie wydawnictwo Kolofon (www.kolofon.no) wydało powieść "Den magiske ringen" (Magiczny pierścień) młodej norweskiej pisarki pochodzenia polskiego Karoliny Eriksen (ur.16/03/1996). Dziewczyna rozpoczęła pisanie książki kilka lat wcześniej. Wszystko wskazuje więc na to, że niestety, Jagoda nie jest najmłodszą pisarką na świecie - prawdopodobnie w Polsce tak. Dla ścisłości podaję kod książki w międzynarodowym systemie ISBN: ISBN 978-82-300-0554-5. Cena książki 234 NOK. pozdrawiam rzeczyslaw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zorro Re: Kuc pewnie będzie najstarszy, IP: *.chello.pl 15.02.10, 00:07 No a co powiedzieć o takim Kutzu który debiutuje nad grobem, po to aby tylko zabłysnąć jako slunzak o nieustalonej tożsamości i do tego permanentnie zestresowany. Wspominać go i czytać będą nieuki z sąsiedztwa. Wstyd Panie Kuc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziki Re: Kuc pewnie będzie najstarszy, IP: *.chello.pl 15.02.10, 00:48 Ja w tym wieku pierwszy raz się upiłem , a mój brat po kościołach krad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz Niestety to sciema! IP: *.pres.cable.virginmedia.com 15.02.10, 02:13 Niestety to sciema. To ze ktos napisal ksiazke to dzis ZADEN dowod na to iz jest dobrym pisarzem. Rodzice wylozyli 10.000zlotych (bogata rodzinka), wydrukowali cyfrowo 400 sztuk ksiazki. I juz :) Tez tak moge. Aczolwiek mam nadzieje ze owa pisarka NAPRAWDE dobrze pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
1a7 W ub. roku wyszła ksiązka 13 latki, 15.02.10, 02:40 która zaczęła pisać jak miała 11 lat. Chodzi o "Apollo" Natalii Włodarczyk, zob np. na www.interesik.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor co za debilizm!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.10, 07:14 jak powszechnie wiadomo w literaturze nie liczy się treść ani forma, tylko wiek twórcy. Taki Lowry "Pod wulkanem" napisał, jak miał 56 lat - DO NICZEGO!!! Takie "cóś", to każdy może.... Teraz czekamy na obraz niewidomego, najlepiej malowany na nartach pod wodą. Odpowiedz Link Zgłoś