Dodaj do ulubionych

Galeriowce będą pod ochroną

19.03.10, 10:43
A ja proponuje wszystkie budynki (nawet nowo oddawane) objąć opieką
konserwatora zabytków ! Nie będzie problemów na przyszłość - nie dojdzie już
do następnego wandalizmy przestrzennego !

Poza tym wszyscy będziemy się czuli jeszcze bardziej zadowoleni niż w tej
chwili, gdyż następny urzędnik będzie czuwał i dbał o nasze dobro.

Brawo !!!

Obserwuj wątek
    • lemisiaque Re: Galeriowce będą pod ochroną 19.03.10, 10:51
      Pana propozycja jest bardzo ciekawa. Niewątpliwie jakiś nadzór nad całością architektonicznego kształtu miasta by się przydał. Tylko nadzór z prawdziwego zdarzenia, a nie komedia której efekty mamy przyjemność podziwiać w tym mieście.

Polska to dziki pod tym względem kraj i choć wiem, że Pan miał na myśli coś dokładnie odwrotnego i właśnie pragnie tej wolności i chaosu, to mi jego ironiczny pomysł w nieironicznej, zmodyfikowanej realizacji bardzo by się podobał.
      • prestidigitator70 Re: Galeriowce będą pod ochroną 19.03.10, 13:33
        Wolność tak ... ale kompletny chaos to już nie koniecznie.
        Ja osobiście żądam od kolejnych władz tego miasta realizacji obietnic
        przedwyborczych w postaci szczegółowego planu zagospodarowania przestrzennego
        dla 100% powierzchni miasta. I nic więcej. Ponieważ chaos
        architektoniczno-komunikacyjny jaki w tej chwili panuje jest wynikiem
        pojedynczych decyzji urzędniczych a nie jakiegoś sensownego planu dla tego miasta.
        • Gość: czy-telniczka Re: Galeriowce będą pod ochroną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.10, 14:32
          prestidigitator70 napisał:

> Wolność tak ... ale kompletny chaos to już nie koniecznie.

duży wpływ na bieżące decyzje ma świadomość i determinacja na NIE decydenta.

> Ja osobiście żądam od kolejnych władz tego miasta realizacji obietnic
          > przedwyborczych w postaci szczegółowego planu zagospodarowania przestrzennego
          dla 100% powierzchni miasta.

Jeśli obietnice to nie powinny mieć miejsca tylko w kampanii.
          Plany powstają długo i są bardzo zobowiązujące ale następnne pokolenia
          będą pozbawione możliwości dla swojego wyboru a normy ulegają zmianom.

Myśle że w wielu miastach funkcjonuje dobrze przygotowane studium
          zagospodarowania przestrzennego gdzie już wyznaczone są główne drogi - ciągi
          komunikacyjne i tereny-działki na różne funkcje.

Praktycznie np· to dobry odpowiedzialny wydział planowania i architektury UM a
          dobra wiedza i świadomość prezydenta i RM o odpowiedzialności za ład i funkcje
          przestrzenne.

Takie rozwiązanie kosztuje dużo mniej finansowo miasto i mogą też być
          spełnieniem oczekiwań mieszkańców dla rozbudowy - tak myślę.

Nie znam planów i woli miasta w tej sprawie
          bo "obietnice to słowa jak patykiem na piaski/wodzie słowa pisane".pzdr

• Gość: gosc Re: Galeriowce będą pod ochroną IP: *.chello.pl 19.03.10, 11:13
      Zarządca Henryk Kowalczyk ma szczególne względy w UM
      • red.kazik moze wreszcie wyremontują 19.03.10, 11:15
        i elewacje i klatki schodowe?
        • Gość: twarda wazelina Re: moze wreszcie wyremontują IP: *.chello.pl 19.03.10, 11:42
          Panie Krzystek jak posuwa się wewnętrzna kontrola w podległych wydziałach pana
          urzędu w tej sprawie , którą pan zarządził ?????? Czekamy na wyniki tej kontroli.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka