marcindrugi 05.04.10, 20:15 Czy ktoś z użytkowników orientuje się gdzie można w szczecinie wypożyczyć kajaki?? i od kiedy są one otwarte?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Rafał Jesswein Re: Bobry, bieliki, pierwiosnki - czas na kajakar IP: *.centertel.pl 05.04.10, 20:32 No właśnie. Gdzie szukać informacji o wypozyczalniach kajaków? Czy w sieci dostępna jest internetowa wersja przewodnika po okolicach Szczecina (dla kajakarzy)? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dstojanowski Re: Bobry, bieliki, pierwiosnki - czas na kajakar 05.04.10, 20:54 www.turystyka.szczecin.pl/turystyka/chapter_11848.asp?soid=A4F654F0A5DC4408B16EB942396A41F7 na web-stronce kilka propozycji tras kajakowych po Szczecinie i okolicach, Miedzyodrzu oraz Zalewie Szczecińskim...oraz informacja, ze można w punktach informacji turystycznej nawet nabyc przewodnik kajakarski o Międzyodrzu pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Jesswein Re: Bobry, bieliki, pierwiosnki - czas na kajakar IP: *.centertel.pl 06.04.10, 10:00 Dziekuję, zapisałem w "ulobionych" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr Yamak Re: Bobry, bieliki, pierwiosnki - czas na kajakar IP: *.chello.pl 09.04.10, 01:50 Najlepiej "zaatakować" Międzyodrze np. z Siadła Dolnego. Jest tam mała wypożyczalnia, nie wiem czy jest czynna przed "dużym" sezonem. Jest też możliwość wynajmu kajaków na Dziewokliczu, jednak żeby dopłynąć do Międzyodrza trzeba pokonać kawałek Odry. Odpowiedz Link Zgłoś
dstojanowski Bobry, bieliki, pierwiosnki - czas na kajakarzy! 05.04.10, 20:38 Cieszy mnie, że nadchodzi sezon kajakarski. Może w swoim życiu nie miałem wielu okazji do popływania kajakiem,ale czas to w końcu nadrobic. Cieszy że powstaną kolejne wypożyczalnie sprzętu kajakarskiego. A poza tym jest się czym pochwalic jeśli chodzi o walory Odry, Regalicy i całego naszego okołoszczecińskiego i nadodrzańskiego otoczenia z punkty widzenia wiosła i kajaka :) Ok. 3 tygodni temu była w Polskim Radiu Szczecin wieczorna audycja, w której pan Andrzej Kraśnicki jr, pan Arek oraz jeszcze jeden zaproszony do radia gośc. Trzej panowie, zapaleni pasjonaci kajakrstwa opowiadali również o wydaniu przewodnika o Międzyodrzu dla kajakarzy i nie tylko. Czekam na ta pozycję z niecierpliwością :) ...i czas spojrzec na Międzyodrze z tej wodnej perspektywy, by zaspokoic swe kajakrskie żądzę :) Pozdrowienia dla wszystkich sympatyków czółenka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konst_anty Re: Bobry, bieliki, pierwiosnki - czas na kajakar IP: 213.155.168.* 05.04.10, 22:06 Nie trzeba jechać daleko aby zobaczyć działalnośc bobra , w samym środku Szczecina przy ulicy Kolumba bóbr w zeszłym tygodniuy ściął drzewo. Odpowiedz Link Zgłoś
wodniak6 Bobry, bieliki, pierwiosnki - czas na kajakarzy! 05.04.10, 22:08 jak to gdzie wypożyczyć kajaki w wypożyczalni WODNIK w Siadle Dolnym świetna wypożyczalnia super sprzęt i tylko 10 km od centrum szczecina a z tego co się orientuję to oni już od kwietnia działają a na www.kajaki-wodnik.eu dowiesz się reszty Odpowiedz Link Zgłoś
wwlkb Bobry, bieliki, pierwiosnki - czas na kajakarzy! 05.04.10, 22:28 Istnieje cos takiego jak MOSRIR Szczecin utrzymywany z publicznych pieniędzy. Należy zapytac sie kiedy Gille bydzą się z snu zimowego? Pewnie kiedy Krzystki polecą w wyborach.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Bobry, bieliki, pierwiosnki - czas na kajakar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.10, 22:42 Pływam regularnie kajakiem i w naszym regionie z rzek polecam Drawę i Regę. Przykładowo odnośnie Regi polecam www.klodkowo.turystyka.pl Odpowiedz Link Zgłoś
sun-ra Bobry, bieliki, pierwiosnki - czas na kajakarzy! 06.04.10, 03:12 Może was zainteresuje zamierzam otworzyć wypożyczlnię kajaków,canoe i łodzi w karsiborzu świnoujście wsteczna delata swiny czerwiec start info www.centrala.pl Odpowiedz Link Zgłoś
suv123 Bobry, bieliki, pierwiosnki - czas na kajakarzy! 06.04.10, 08:16 Coś takiego, pierwiosnki zaczęły latać! Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: Bobry, bieliki, pierwiosnki - czas na kajakar 06.04.10, 08:52 No coś takiego, piszący SUV !!! Wiosna ani chybi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej.krasnicki Re: Bobry, bieliki, pierwiosnki - czas na kajakar IP: *.szczecin.agora.pl 06.04.10, 10:14 Pierwiosnki to nie tylko kwiatki, ale także takie małe, urocze ptaszki. Przewodnik ukaże się pod koniec kwietnia. Na razie można obejrzeć jego fragmenty na facebooku. Przewodnik ma tam swój profil. Jeśli zaś ktoś szuka kajaków to polecam wspomnianą tu już wypożyczalnię Wodnik w Siadle Dolnym (www.kajaki-wodnik.eu) oraz nową wypożyczalnię www.kajaki-szczecin.pl pozdrawiam Andrzej Kraśnicki Odpowiedz Link Zgłoś
rozkoszny_bobasek Re: Bobry, bieliki, pierwiosnki - czas na kajakar 06.04.10, 11:59 a ja lubiem pierwiastki. Odpowiedz Link Zgłoś
suv123 Re: Bobry, bieliki, pierwiosnki - czas na kajakar 06.04.10, 12:32 Rzeczywiście. Dziękuję za uwagę i zwracam honor :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jprzybora Re: Bobry, bieliki, pierwiosnki - czas na kajakar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.10, 08:59 w ubiegłym roku robiłem pierwsze wyprawy po międzyodrzu - coś wspaniałego! Kajaki pożyczaliśmy od bardzo dziwnego małżeństwa z Żabnicy ;) 30zł za dzień, a jeden dzień to zdecydowanie zbyt mało żeby mieć tamtej okolicy dosyć. Pływające zaskrońce, oły, dziki, lilie, eh! Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: Bobry, bieliki, pierwiosnki - czas na kajakar 06.04.10, 09:16 Pływające orły to nawet jak dla mnie na dzisiaj wystarczy :) Anyway, pozdrawiam wodniaków !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xom Re: Bobry, bieliki, pierwiosnki - czas na kajakar IP: *.szczecin.mm.pl 06.04.10, 12:54 buhahahaha, tera to się poryczałem. A przewodnik ma niestety też duże minusy. Mam nadzieje, że Pan Krasnicki i s-ka mają tego świadomoś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick 1 Re: Bobry, bieliki, pierwiosnki - czas na kajakar IP: *.szczecin.mm.pl 06.04.10, 14:28 E tam, czepiasz sie - napisał pływające OŁY, mnie to kiedys pływajace oły z reki jadły :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: archeus_pl 30 zł za cały dzień to drogo? IP: *.static.espol.com.pl 06.04.10, 14:28 Nie znam wypożyczalni w Żabnicy.Znam świetną wypożyczalnię w Siadle Dolnym.Wspomniany "Wodnik".Czy 30 zł za cały dzień to drogo?Wątpię.Załóżmy że dwie godziny w multipleksie kosztują 52 zł (dla dwóch osób a dla czterech 108 itd a to tylko 2h).To za 30 złociszków,dostajemy naturalny spektakl w doskonałej oprawie w super naturalnej reżyserii(reżyserem Matka Natura)..."żeby mieć tamtej okolicy dosyć."Szczerze? Pływam już kilka lat po tej"okolicy" i mnie się nie nudzi.W przeciwieństwie jednak do niektórych ludzi nie jestem za umasowieniem tego miejsca.Co do poradnika pozostawiam bez komentarza.Jak będzie to się zobaczy.Z fejs zbóka nie korzystam.Czekam na efekt finalny.Mam nadzieję że będzie warto.Bo przewodnik rowerowy mnie rozczarował to może kajakarski będzie lepszy.Chociaż do pływania po Szczecinie i okolicy to i Leszczyńska wystarczy.Jedyna słabość jej mini przewodnika to źle w sensie technicznym wydana mapa.Ale ja zalaminowałem to nie mam problemu.No i tylko 11 złociszy:-)Resztę trzeba poznać samemu.Acha jeśli 30 zł to za drogo.To może samemu kupić .Ceny kajaków już od 900 zł.Czyli mniej niż badziewny rower a ile radochy:-) ps.Wiele osób zaczęło już sezon pod koniec marca.I od końca marca "Wodnik" wypożycza sprzęt.Zresztą Oni chyba zawsze wypożyczają:-)Wystarczą chęci. Odpowiedz Link Zgłoś
kokoszka3 Wypożyczalnia w Żabnicy 09.04.10, 09:31 www.kajaczek.info/ telefony i konto e-mail: 091 85 21 234 0600 441 995 0600 274 995 biuro@kajaczek.info Odpowiedz Link Zgłoś
goldnet Bobry, bieliki, pierwiosnki - czas na kajakarzy! 06.04.10, 12:23 Wiosna już w końcu, niebawem ludziom też wyskoczy chcica Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Bobry, bieliki, pierwiosnki - czas na kajakar IP: *.static.espol.com.pl 06.04.10, 14:03 OW Wodnik w Siadle Dolnym z Autostrady Poznańskiej skręcić na Ustowo i przez Kurowo po 5 km dojeżdżamy do Siadła Dolnego. Dobry sprzęt kajakowy, canoe oraz łodzie z elektrycznym silnikiem. Blisko do raju na ziemi, jakim jest nasze piękne Międzyodrze. picasaweb.google.com/lh/view?q=mi%C4%99dzyodrze&psc=G&filter=1# Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.ablaze Flis Odrzański 2010 07.04.10, 09:27 Mam zamiar towarzyszyć kajakiem Flisowi Odrzańskiemu od miejscowości Brzeg do szczecina, trasa ok 540 km w dół Odry. Spływ odbędzie się w terminie od 25 czerwca do 10 lipca 2010. Organizacja flisu: www.flisodrzanski.pl Zapraszam na niebanalne spędzenie 2 tygodni wakacji :) Odpowiedz Link Zgłoś