edda7 11.05.10, 22:52 Przypominam. Pociąg ruszył lecz w wagonie nikt już nie jest obcy, jeśli nie wiesz dokąd jedziesz spytaj zawiadowcy etc. < K. Klenczon, 3 Korony> Kto jest zawiadowcą? Kto tylko drużnikiem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Re: Kolejowa awantura w wojewódzkim sejmiku IP: *.kalisz.mm.pl 11.05.10, 23:13 szynobusy nie sa projektem kluczowym RPO. Dziennikarz tez nie zorietowany i nos zadziera. Prosze sprawdzic przed komentarzem takie informacje. Ps. zakup szynowbusow to projekt systemowy RPO a to cos odmiennego niz projekt kluczowy RPO. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 bo Jacyna zna się tak na wszystkim:))) 11.05.10, 23:27 Radna Małgorzata Jacyna-Witt, dążąc do pognębienia politycznego przeciwnika, jakim jest dla niej Władysław Husejko, ośmieszyła się. Najpierw skrytykowała politykę kolejową marszałka, ale dziś na posiedzeniu komisji wyszło na jaw, że o kolei nie ma bladego pojęcia. Nie wiedziała, że samorząd dopłaca do regionalnej kolei , nie wiedziała, że Przewozy Regionalne wożą pasażerów w naszym regionie na podstawie umowy z Urzędem Marszałkowskim. Gdy padło hasło "kupno szynobusów" dla zachodniopomorskiego, dopytywała, czy pojazdy kupują Przewozy Regionalne, czy marszałek. A przecież zakup pociągów przez samorząd nie tylko jest na liście projektów kluczowych dofinansowanych z Regionalnego Programu Operacyjnego. Sami radni (!), uchwalając budżet województwa, dorzucili na wkład własny na ten zakup. To nie są wiadomości znane wąskiemu gronu specjalistów. To sprawy wielokrotnie opisywane w codziennej "Gazecie" i innych szczecińskich mediach. Radna, zabierając głos, pochwaliła się, że skończyła politechnikę ze specjalnością transport kolejowy. Od tamtego czasu o kolei nic już chyba jednak nie przeczytała. Odpowiedz Link Zgłoś
tateti redaktor Kraśnicki bezczelnie kłamie 11.05.10, 23:38 Ciekaw jestem czy zrobił to specjalnie czy przez głupotę? www.jacyna-witt.pl/index.php?m=blog&bm=8&bpm=0&blog=441&lg=1 Sprostowanie do artykułu p.t. „Kolejowa awantura w wojewódzkim sejmiku”, napisanego przez Pana Redaktora Andrzeja Kraśnickiego jr., opublikowanego w dodatku lokalnym GW w dniu 12 maja 2010 r. (także w wersji internetowej). Moje sprostowanie wysłałam do Redaktora Naczelnego "Gazety Wyborczej" w Szczecinie. Szanowny Panie Redaktorze, komentując posiedzenie Komisji Gospodarki, Infrastruktury i Ochrony Środowiska Sejmiku Województwa Zachodniopomorskiego, które odbyło się w dniu 11 maja 2010 r. popełnił Pan wiele nadużyć, jako dziennikarz, bądź co bądź, opiniotwórczego dziennika. W związku z powyższym postaram się sprostować Pana tekst: 1.Bezpodstawnie stwierdził Pan, iż „ [Jacyna-Witt] nie wiedziała, że samorząd dopłaca do regionalnej kolei, nie wiedziała, że Przewozy Regionalne wożą pasażerów w naszym regionie na podstawie umowy z Urzędem Marszałkowskim”. W żadnym punkcie dyskusji nie wypowiadałam się na ten temat! Od początku dyskusji interesowała mnie wyłącznie sytuacja finansowa spółki „Przewozy Regionalne” sp. z o.o., kwestia historycznego zadłużenia tej spółki oraz rentowność przewozów InterRegio. 2. W punkcie dotyczącym zakupu taboru dopytywałam się, czy szynobusy – po zakupie w ramach budżetu województwa - zostaną przekazane (w rozumieniu: wniesione aportem) spółce „Przewozy Regionalne” sp. z o.o., czy też pozostaną własnością samorządu województwa. Natomiast komentarz Pana Redaktora nijak odnosi się do mojego zapytania! 3. Insynuacja Pana Redaktora, dotycząca mojego zainteresowania problemami kolejowymi, jest wyjątkowo bezczelna i arogancka. (Radna, zabierając głos, pochwaliła się, że skończyła politechnikę ze specjalnością transport kolejowy. Od tamtego czasu o kolei nic już chyba jednak nie przeczytała.) W dniu 6 maja 2010 r., po przeczytaniu tekstu Pana autorstwa p.t. „Samo-rządowa wojna na torach”, zaprosiłam Pana osobiście na konferencję prasową, organizowaną przez Prawo i Sprawiedliwość. W odpowiedzi napisał Pan: "A ponieważ odpowiedź na pytanie „Dlaczego nie jeżdżą pociągi?" jest mi znana (beton PKP + J. Engelhardt) pójdę jednak przypilnować marszałka [w sprawie środków z UE]”. Ciekawa jestem, dlaczego w prywatnym piśmie wyraża Pan swoją opinię na temat problemów na kolei, natomiast w tekście publicystycznym przechodzi Pan do porządku dziennego nad poważnym zadłużeniem „Przewozy Regionalne” sp. z o.o. i za dobrą monetę przyjmuje Pan ustne, niczym nie udokumentowane wypowiedzi przedstawicieli Marszałka Województwa, dotyczące dobrej kondycji tej spółki. Polecam Panu Redaktorowi artykuł w Rzeczpospolitej p.t. „Samorządowa kolej może przestać istnieć” (07.05 B 4), na który powołuję się w moim piśmie wnioskującym do Marszałka Władysława Husejki o zwołanie Sesji Sejmiku. Pismo to zostało zamieszczone do wiadomości publicznej na moim blogu www.jacyna-witt.pl, miał więc Pan możliwość zapoznać się z nim przed napisaniem swojego tekstu. Dyskusja z dziennikarzem, który na co dzień ma możliwość opiniowania polityka, to jak kopanie się z koniem. Niemniej Pan Redaktor Andrzej Kraśnicki jr. nie obrazi się, jeśli pozwolę mu sobie jednak zwrócić uwagę, że to nie urzędy marszałkowskie są udziałowcami Przewozy Regionalne sp. z o.o. tylko poszczególne samorządy województwa, co stanowi jednak pewną różnicę. Nie ma żadnej spółki PLK PKP jak raczył Pan napisać, a spółka, którą Pan Redaktor określa mianem zarządcy torów kolejowych nazywa się PKP Polskie Linie Kolejowe S.A. Nie ma zresztą też sejmiku wojewódzkiego (to chyba wspomnienie po funkcjonujących do 1998 r. sejmikach samorządowych), a jest sejmik województwa itd. Można by więc napisać, że Pan Redaktor nie za bardzo się orientuje co relacjonuje, bo nie ma też zresztą w naszym sejmiku komisji infrastruktury, natomiast był Pan uczestnikiem posiedzenia Komisji Gospodarki, Infrastruktury i Ochrony Środowiska. Z poważaniem Małgorzata Jacyna-Witt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolejarz Re: Kolejowa awantura w wojewódzkim sejmiku IP: *.chello.pl 11.05.10, 23:41 Małgorzata Jacyna-Witt odpowiedzialna za przeciągi w oknach! Odpowiedz Link Zgłoś
tateti i PO co wam to chłopcy z PO? 11.05.10, 23:48 Sprostowanie do artykułu p.t. „Kolejowa awantura w wojewódzkim sejmiku”, napisanego przez Pana Redaktora Andrzeja Kraśnickiego jr., opublikowanego w dodatku lokalnym GW w dniu 12 maja 2010 r. (także w wersji internetowej). Moje sprostowanie wysłałam do Redaktora Naczelnego "Gazety Wyborczej" w Szczecinie. Szanowny Panie Redaktorze, komentując posiedzenie Komisji Gospodarki, Infrastruktury i Ochrony Środowiska Sejmiku Województwa Zachodniopomorskiego, które odbyło się w dniu 11 maja 2010 r. popełnił Pan wiele nadużyć, jako dziennikarz, bądź co bądź, opiniotwórczego dziennika. W związku z powyższym postaram się sprostować Pana tekst: 1.Bezpodstawnie stwierdził Pan, iż „ [Jacyna-Witt] nie wiedziała, że samorząd dopłaca do regionalnej kolei, nie wiedziała, że Przewozy Regionalne wożą pasażerów w naszym regionie na podstawie umowy z Urzędem Marszałkowskim”. W żadnym punkcie dyskusji nie wypowiadałam się na ten temat! Od początku dyskusji interesowała mnie wyłącznie sytuacja finansowa spółki „Przewozy Regionalne” sp. z o.o., kwestia historycznego zadłużenia tej spółki oraz rentowność przewozów InterRegio. 2. W punkcie dotyczącym zakupu taboru dopytywałam się, czy szynobusy – po zakupie w ramach budżetu województwa - zostaną przekazane (w rozumieniu: wniesione aportem) spółce „Przewozy Regionalne” sp. z o.o., czy też pozostaną własnością samorządu województwa. Natomiast komentarz Pana Redaktora nijak odnosi się do mojego zapytania! 3. Insynuacja Pana Redaktora, dotycząca mojego zainteresowania problemami kolejowymi, jest wyjątkowo bezczelna i arogancka. (Radna, zabierając głos, pochwaliła się, że skończyła politechnikę ze specjalnością transport kolejowy. Od tamtego czasu o kolei nic już chyba jednak nie przeczytała.) W dniu 6 maja 2010 r., po przeczytaniu tekstu Pana autorstwa p.t. „Samo-rządowa wojna na torach”, zaprosiłam Pana osobiście na konferencję prasową, organizowaną przez Prawo i Sprawiedliwość. W odpowiedzi napisał Pan: "A ponieważ odpowiedź na pytanie „Dlaczego nie jeżdżą pociągi?" jest mi znana (beton PKP + J. Engelhardt) pójdę jednak przypilnować marszałka [w sprawie środków z UE]”. Ciekawa jestem, dlaczego w prywatnym piśmie wyraża Pan swoją opinię na temat problemów na kolei, natomiast w tekście publicystycznym przechodzi Pan do porządku dziennego nad poważnym zadłużeniem „Przewozy Regionalne” sp. z o.o. i za dobrą monetę przyjmuje Pan ustne, niczym nie udokumentowane wypowiedzi przedstawicieli Marszałka Województwa, dotyczące dobrej kondycji tej spółki. Polecam Panu Redaktorowi artykuł w Rzeczpospolitej p.t. „Samorządowa kolej może przestać istnieć” (07.05 B 4), na który powołuję się w moim piśmie wnioskującym do Marszałka Władysława Husejki o zwołanie Sesji Sejmiku. Pismo to zostało zamieszczone do wiadomości publicznej na moim blogu www.jacyna-witt.pl, miał więc Pan możliwość zapoznać się z nim przed napisaniem swojego tekstu. Dyskusja z dziennikarzem, który na co dzień ma możliwość opiniowania polityka, to jak kopanie się z koniem. Niemniej Pan Redaktor Andrzej Kraśnicki jr. nie obrazi się, jeśli pozwolę mu sobie jednak zwrócić uwagę, że to nie urzędy marszałkowskie są udziałowcami Przewozy Regionalne sp. z o.o. tylko poszczególne samorządy województwa, co stanowi jednak pewną różnicę. Nie ma żadnej spółki PLK PKP jak raczył Pan napisać, a spółka, którą Pan Redaktor określa mianem zarządcy torów kolejowych nazywa się PKP Polskie Linie Kolejowe S.A. Nie ma zresztą też sejmiku wojewódzkiego (to chyba wspomnienie po funkcjonujących do 1998 r. sejmikach samorządowych), a jest sejmik województwa itd. Można by więc napisać, że Pan Redaktor nie za bardzo się orientuje co relacjonuje, bo nie ma też zresztą w naszym sejmiku komisji infrastruktury, natomiast był Pan uczestnikiem posiedzenia Komisji Gospodarki, Infrastruktury i Ochrony Środowiska. Z poważaniem Małgorzata Jacyna-Witt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolejarz Małgorzata Jacyna-Witt odpowiedzialna za przeciągi IP: *.chello.pl 11.05.10, 23:58 Małgorzata Jacyna-Witt napisała: > Redaktor nie za bardzo się orientuje co relacjonuje, > bo nie ma też zresztą w naszym sejmiku komisji infrastruktury, > natomiast był Pan uczestnikiem posiedzenia Komisji Gospodarki,Infrastruktury i Ochrony Środowiska. Małostkowość w każdym calu a istoty rzeczy pojąć ni jak nie potrafi :( Odpowiedz Link Zgłoś
tateti Kraśnicki kłąmie i nic nie czyta 11.05.10, 23:55 www.rp.pl/artykul/19470,471934_Samorzadowa_kolej_moze_przestac_istniec.html a wystarczyłoby żeby zamiast swoich wyPOcin przeczytał artykuł w konkurencyjnej Rz o którym pisze radna Jacyna-Witt Odpowiedz Link Zgłoś
tateti sprostowanie radnej Jacyny-Witt 12.05.10, 00:03 Ciekaw jestem czy GW zamieści to sprostowanie? Bardzo interesująca jest wypowiedź Kraśnickiego na temat problemów na kolei;)))) W dniu 6 maja 2010 r., po przeczytaniu tekstu Pana autorstwa p.t. „Samo-rządowa wojna na torach”, zaprosiłam Pana osobiście na konferencję prasową, organizowaną przez Prawo i Sprawiedliwość. W odpowiedzi napisał Pan: "A ponieważ odpowiedź na pytanie „Dlaczego nie jeżdżą pociągi?" jest mi znana (beton PKP + J. Engelhardt) pójdę jednak przypilnować marszałka [w sprawie środków z UE]”. A oto całe sprostowanie: Sprostowanie do artykułu p.t. „Kolejowa awantura w wojewódzkim sejmiku”, napisanego przez Pana Redaktora Andrzeja Kraśnickiego jr., opublikowanego w dodatku lokalnym GW w dniu 12 maja 2010 r. (także w wersji internetowej). Moje sprostowanie wysłałam do Redaktora Naczelnego "Gazety Wyborczej" w Szczecinie. Szanowny Panie Redaktorze, komentując posiedzenie Komisji Gospodarki, Infrastruktury i Ochrony Środowiska Sejmiku Województwa Zachodniopomorskiego, które odbyło się w dniu 11 maja 2010 r. popełnił Pan wiele nadużyć, jako dziennikarz, bądź co bądź, opiniotwórczego dziennika. W związku z powyższym postaram się sprostować Pana tekst: 1.Bezpodstawnie stwierdził Pan, iż „ [Jacyna-Witt] nie wiedziała, że samorząd dopłaca do regionalnej kolei, nie wiedziała, że Przewozy Regionalne wożą pasażerów w naszym regionie na podstawie umowy z Urzędem Marszałkowskim”. W żadnym punkcie dyskusji nie wypowiadałam się na ten temat! Od początku dyskusji interesowała mnie wyłącznie sytuacja finansowa spółki „Przewozy Regionalne” sp. z o.o., kwestia historycznego zadłużenia tej spółki oraz rentowność przewozów InterRegio. 2. W punkcie dotyczącym zakupu taboru dopytywałam się, czy szynobusy – po zakupie w ramach budżetu województwa - zostaną przekazane (w rozumieniu: wniesione aportem) spółce „Przewozy Regionalne” sp. z o.o., czy też pozostaną własnością samorządu województwa. Natomiast komentarz Pana Redaktora nijak odnosi się do mojego zapytania! 3. Insynuacja Pana Redaktora, dotycząca mojego zainteresowania problemami kolejowymi, jest wyjątkowo bezczelna i arogancka. (Radna, zabierając głos, pochwaliła się, że skończyła politechnikę ze specjalnością transport kolejowy. Od tamtego czasu o kolei nic już chyba jednak nie przeczytała.) W dniu 6 maja 2010 r., po przeczytaniu tekstu Pana autorstwa p.t. „Samo-rządowa wojna na torach”, zaprosiłam Pana osobiście na konferencję prasową, organizowaną przez Prawo i Sprawiedliwość. W odpowiedzi napisał Pan: "A ponieważ odpowiedź na pytanie „Dlaczego nie jeżdżą pociągi?" jest mi znana (beton PKP + J. Engelhardt) pójdę jednak przypilnować marszałka [w sprawie środków z UE]”. Ciekawa jestem, dlaczego w prywatnym piśmie wyraża Pan swoją opinię na temat problemów na kolei, natomiast w tekście publicystycznym przechodzi Pan do porządku dziennego nad poważnym zadłużeniem „Przewozy Regionalne” sp. z o.o. i za dobrą monetę przyjmuje Pan ustne, niczym nie udokumentowane wypowiedzi przedstawicieli Marszałka Województwa, dotyczące dobrej kondycji tej spółki. Polecam Panu Redaktorowi artykuł w Rzeczpospolitej p.t. „Samorządowa kolej może przestać istnieć” (07.05 B 4), na który powołuję się w moim piśmie wnioskującym do Marszałka Władysława Husejki o zwołanie Sesji Sejmiku. Pismo to zostało zamieszczone do wiadomości publicznej na moim blogu www.jacyna-witt.pl, miał więc Pan możliwość zapoznać się z nim przed napisaniem swojego tekstu. Dyskusja z dziennikarzem, który na co dzień ma możliwość opiniowania polityka, to jak kopanie się z koniem. Niemniej Pan Redaktor Andrzej Kraśnicki jr. nie obrazi się, jeśli pozwolę mu sobie jednak zwrócić uwagę, że to nie urzędy marszałkowskie są udziałowcami Przewozy Regionalne sp. z o.o. tylko poszczególne samorządy województwa, co stanowi jednak pewną różnicę. Nie ma żadnej spółki PLK PKP jak raczył Pan napisać, a spółka, którą Pan Redaktor określa mianem zarządcy torów kolejowych nazywa się PKP Polskie Linie Kolejowe S.A. Nie ma zresztą też sejmiku wojewódzkiego (to chyba wspomnienie po funkcjonujących do 1998 r. sejmikach samorządowych), a jest sejmik województwa itd. Można by więc napisać, że Pan Redaktor nie za bardzo się orientuje co relacjonuje, bo nie ma też zresztą w naszym sejmiku komisji infrastruktury, natomiast był Pan uczestnikiem posiedzenia Komisji Gospodarki, Infrastruktury i Ochrony Środowiska. Z poważaniem Małgorzata Jacyna-Witt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-ZED-bredzik paw Kraśnickiego IP: *.szczecin.mm.pl 12.05.10, 00:09 Ot, i Pan redaktorek z aspiracjami do bycia zanawcą kolejnictwa puścił pawia na Radną. Może tak redaktorek wystartuje na radnego i wszystkim pokaże? Dla mnie wcale nie jest oczywiste, że samorząd ma utrzymywać jakieś przewozy, bo państwo pierdnęło i postanowiło spuścić je kolejny raz na samorządy... A Husejko ma widzę adekwatnego piewcę swej narcystycznej wielkości... swój na swego trafił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Co zalatuje lisem Re: paw Kraśnickiego IP: *.chello.pl 12.05.10, 01:53 jak w piosence Awdiejewa , A morda ci się tak rozlazła. Kraśnicki wróć do ul Janickiego , bo widać fyfek olewa cie na odległość , to gdzie indziej chcesz powetować niepowodzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED dlaczego mnie to nie dziwi? IP: *.mysmart.ie 12.05.10, 02:28 zobaczylem tytul i juz wiedzialem, ze to jacyna cos znowu odpieprzyla radosnego byle tylko sie przypieprzyc i pooskarzac. jak widac konczy sie glaskanie jej idiotyzmow a tym, ze na blogu ujawnia prywatna korespondencje by sie bronic tylko tym bardziej sie spali. i ile jeszcze nam tutaj wkleisz swoich cytatow z bloga? widac, ze ostatnio nie dobrze radzisz sobie ze stresem wiec moze czas na rezygnacje z polityki zanim sama sie wykonczysz? trzeba to sobie powiedziec goska, ty jestes jak tytanik. twoj kierunek kariery politycznej to dno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nykiel :)))))))))))))))))))))))))))))))))))) IP: *.adsl.inetia.pl 12.05.10, 08:02 Kraśnicki nie dość że nakłamał to wykazał się kiepskim warsztatem dziennikarskim "Dyskusja z dziennikarzem, który na co dzień ma możliwość opiniowania polityka, to jak kopanie się z koniem. Niemniej Pan Redaktor Andrzej Kraśnicki jr. nie obrazi się, jeśli pozwolę mu sobie jednak zwrócić uwagę, że to nie urzędy marszałkowskie są udziałowcami Przewozy Regionalne sp. z o.o. tylko poszczególne samorządy województwa, co stanowi jednak pewną różnicę. Nie ma żadnej spółki PLK PKP jak raczył Pan napisać, a spółka, którą Pan Redaktor określa mianem zarządcy torów kolejowych nazywa się PKP Polskie Linie Kolejowe S.A. Nie ma zresztą też sejmiku wojewódzkiego (to chyba wspomnienie po funkcjonujących do 1998 r. sejmikach samorządowych), a jest sejmik województwa itd. Można by więc napisać, że Pan Redaktor nie za bardzo się orientuje co relacjonuje, bo nie ma też zresztą w naszym sejmiku komisji infrastruktury, natomiast był Pan uczestnikiem posiedzenia Komisji Gospodarki, Infrastruktury i Ochrony Środowiska." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pio Pytanie do Pani jacyny IP: *.globalconnect.pl 12.05.10, 08:30 witam mam takie pytanie do Pani Jacyny: czemu wypowiada się Pani w każdym problemie dotyczącym błędów lub problemów związanych z PO, jednak jak partia z która Pani sympatyzuje, oddawała szpital kościołowi za przysłowiową złotówkę, nie widziałem ANI JEDNEGO komentarza? pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonbon pytanie do kraśnickiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.10, 11:11 mjw56@wp.pl zadaj to pytanie na priv to może pani Jacyna-Witt ci odpowie skoro cię to interesuje albo niech red Kraśnicki wymysli co ma na ten temat do powiedzenia pani Jacyna-Witt a ja mam pytanie do red Kraśnickiego i zadam mu to na priv dlaczego tak haniebnie kłamie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jazda_na_wstecznym Re: pytanie do kraśnickiego IP: 82.145.77.* 12.05.10, 12:06 Artykuł p. Kraśnickiego wpisuje się w pewną tendencję środowiska Gazety Wyborczej. To już drugi artykuł, w którego tytule są słowa: awantura, kłótnia, (poprzedni dotyczył wystosowania apelu przez radnych PiS z Polic do rządu w sprawie sytuacji w ZCH Police. Autor koncentruje się na emocjach jakie towarzyszyły, pracy komisji. W sprawie przewozów regionalnych esencją jest także to w jaki sposób rząd poczuwa się do odpowiedzialności za funkcjonowanie PKP i spółek w niej funkcjonujących, czy to jest gra wyłącznie liberalna czyli wolnorynkowa. P. Marszałek jest akuszerem spółki Przewozy Regionalne i choćby dlatego powinien poczuwać się do odpowiedzialności za jej funkcjonowanie. Tak czy inaczej rzuca to cień na rządzące PO i trudno się dziwić, że opozycja to wykorzystuje. Takiej opozycji sobie życzę - dociekliwej i patrzącej na ręce rządzących. Tego samego oczekuję od IV władzy, czyli mediów w tym Gazety Wyborczej. Pan redaktor Kraśnicki nie powinien być rzecznikiem p. Marszałka??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobon Re: pytanie do kraśnickiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.10, 12:54 a może pan Kraśnicki JEST rzecznikiem pana marszałka?.... ________________________ pecunia non olet Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 jacyna boi się mówić o szpitalu 12.05.10, 16:08 Gość portalu: pio napisał(a): > witam > mam takie pytanie do Pani Jacyny: > > czemu wypowiada się Pani w każdym problemie dotyczącym błędów lub problemów > związanych z PO, jednak jak partia z która Pani sympatyzuje, oddawała szpital > kościołowi za przysłowiową złotówkę, nie widziałem ANI JEDNEGO komentarza? > > pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
tateti Jacyna-Witt nie boi się niczego 12.05.10, 16:12 bojaźliwy to jest Krzystek razem z chłopcami z PO który na tupniecie sandałem najpierw zlikwidował szpital miejski a potem oddał kurii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))))))) IP: *.mysmart.ie 12.05.10, 12:26 Te argumenty to trochę tak jakbys się czepial kropek i przecinkow by uzasadnić to, ze treść jest zła. Poszukaj czegoś lepszego. Odpowiedz Link Zgłoś
goldnet Kolejowa awantura w wojewódzkim sejmiku 12.05.10, 11:46 Tam gdzie niezgoda nigdy nie dobrego się nie zbuduje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miglanc Re: Kolejowa awantura w wojewódzkim sejmiku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.10, 13:03 a tam gdzie zgoda nazywają to komuną Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Jacynowa zna się tylko na kicie do okien 12.05.10, 16:03 i taka niedouczona kobiecina ma czelność być radną i jeszcze chcieć miastem rządzić wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
tateti na kicie trzeba się znać 12.05.10, 16:14 żeby wiedzieć że kit do okien to tylko takie stare dziadki jak ty absztyfikant pamietają. Natomiast redaktor Kraśnicki udowodnił że nie tylko jest oszustem ale i głupkiem. Powinien zostać rzecznikiem prasowym Krzystka "Dyskusja z dziennikarzem, który na co dzień ma możliwość opiniowania polityka, to jak kopanie się z koniem. Niemniej Pan Redaktor Andrzej Kraśnicki jr. nie obrazi się, jeśli pozwolę mu sobie jednak zwrócić uwagę, że to nie urzędy marszałkowskie są udziałowcami Przewozy Regionalne sp. z o.o. tylko poszczególne samorządy województwa, co stanowi jednak pewną różnicę. Nie ma żadnej spółki PLK PKP jak raczył Pan napisać, a spółka, którą Pan Redaktor określa mianem zarządcy torów kolejowych nazywa się PKP Polskie Linie Kolejowe S.A. Nie ma zresztą też sejmiku wojewódzkiego (to chyba wspomnienie po funkcjonujących do 1998 r. sejmikach samorządowych), a jest sejmik województwa itd. Można by więc napisać, że Pan Redaktor nie za bardzo się orientuje co relacjonuje, bo nie ma też zresztą w naszym sejmiku komisji infrastruktury, natomiast był Pan uczestnikiem posiedzenia Komisji Gospodarki, Infrastruktury i Ochrony Środowiska. Z poważaniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pio Re: na kicie trzeba się znać IP: *.globalconnect.pl 12.05.10, 20:06 "tateti napisał/a: bojaźliwy to jest Krzystek razem z chłopcami z PO który na tupniecie sandałem najpierw zlikwidował szpital miejski a potem oddał kurii." a PIS jak wtedy głosował? (pytanie retoryczne) no i z tego co rozumiem Pani Jacyna sympatyzuje z tą partia więc nie przekłamuj faktów ;) no i dodam że dalej czekam na odpowiedź - bo z tego co zauważyłem ta Pani zawsze ma jakąś teorię ;) pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 język Jacyny-Witt jak zwykle pełen chamstwa: 12.05.10, 21:41 tateti napisała: > żeby wiedzieć że kit do okien to tylko takie stare dziadki jak ty > absztyfikant pamietają. > Natomiast redaktor Kraśnicki udowodnił że nie tylko jest oszustem > ale i głupkiem. Powinien zostać rzecznikiem prasowym Krzystka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babinicz Chwała Naszej Partii! IP: *.szczecin.mm.pl 12.05.10, 22:15 Partia Oszustów już liczy na kolejny dobry wynik w wyborach, a tu strajk na kolei, wojsko złe,że do zielonych garnizonów je wyślą, szkolnictwo wyższe do likwidacji dzięki pani minister i nic dziwnego, że PO notowania spadają a funkcyjni PO na forum walczą o jej uratowanie. Witold Jabłoński to jedyny prawdziwy mąż stanu PO - prawy, uczciwy, obyty, szarmancki. Wybierzmy go Prezydentem Szczecina w miejsce krzykliwej Jacyny! Chcemy, dalej rządów chłopców w krótkich spodenkach, by żyło im się lepiej! Domy na Warszawie niech rozkwitają, posady dl dziewczynek i chłopczyków w Urzędzie Miejskim i Marszałkowskim też! Narkomani na kolejną kadencję! Chcemy tego, my Szczecinianie. Odpowiedz Link Zgłoś
tateti czemu znowu kłamiesz absztyfikant vel Rafał 12.05.10, 23:21 W którym miejscu język Jacyny-Witt jest niegrzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś
tateti język Kraśnickiego i Jesswaina pełen chamstwa 12.05.10, 23:24 I redaktor Kraśnicki i ty Jesswain udowadniasz że jesteś oszustem oraz głupkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: język Kraśnickiego i Jesswaina pełen chamstwa 12.05.10, 23:56 tateti napisała: > I redaktor Kraśnicki i ty Jesswain udowadniasz że jesteś oszustem > oraz głupkiem. ...................... uważaj Jacyna na procesy o zniesławienie tych panów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawski Re: język Kraśnickiego i Jesswaina IP: *.chello.pl 13.05.10, 22:39 Czyżby Jacyna niczym nie różniła się od Nitrasa? Odpowiedz Link Zgłoś
tateti Re: język Kraśnickiego i Jesswaina 13.05.10, 22:42 Dwustronny komplement - obydwoje zawsze wygrywają to co chcą. Odpowiedz Link Zgłoś