Dodaj do ulubionych

Dość darów! Antykrzystkowy protest antyklerykalny

26.08.10, 20:33
Cóż za kłamliwa i oszczercza kampania przeciw świetnemu prezydentowi!
Obserwuj wątek
    • Gość: an-y Re: Dość darów! Antykrzystkowy protest antykleryk IP: *.chello.pl 26.08.10, 20:49
      Chcesz mieć statut chlopa pańszczyżnianego i płacić dzisięcinę na
      kościół katolicki w wyborach na prezydenta głosuj na krzystka
      sprzeda nas wszystkich
      • esmeralda_2 Re: Dość darów! Antykrzystkowy protest antykleryk 26.08.10, 20:54
        Czy już o Szczecinie mówią w Radio Maryja?
      • zendafun Re: Dość darów! Antykrzystkowy protest antykleryk 27.08.10, 08:55
        Gość portalu: an-y napisał(a):

> Chcesz mieć statut chlopa pańszczyżnianego i płacić dzisięcinę na
        > kościół katolicki w wyborach na prezydenta głosuj na krzystka
        > sprzeda nas wszystkich
        Pomijając korzystka, czymże była dziesięcina wobec dzisiejszego dojenia? Że tak
        zapytam.
    • zed.1 czy gazecie sie nie chce? 27.08.10, 00:50
      czy gazecie sie serio nie chce opisac tego porzadnie?

wystarczy zobaczyc co pisza inni:

20 minut Lewicy przeciwko Kościołowi

Niewielka grupa członków i sympatyków z Racji Polskiej Lewicy oraz
      Federacji Młodych Socjaldemokratów protestowała dziś przed Urzędem
      Miasta przeciwko sprzedawaniu majątków gminy Szczecin Kościołowi
      Katolickiemu.

- Prosimy o przestanie rozdawania naszego majątku Kościołowi. I bratu. -
      apelowało przez megafon około 30 uczestników pikiety. - Prosimy,
      aby ktoś do nas wyszedł.

Do pikietujących wyszedł zastępca prezydenta Szczecina, Benjamin
      Chochulski: - Proszę Państwa, proszę pozwolić mi mówić. Albo
      rozmawiamy, albo nie - apelował, gdy młodzież przerywała mu okrzykami.
      - Usłyszałem postulat dotyczący na przykład kwestii przekazania
      terenu przy ulicy Bronowickiej. Nie wiem, skąd takie informacje, bo nic
      takiego nie nastąpiło, a decyzja Rady Miasta jest z poprzedniej
      kadencji, gdzie SLD miało większość.

- Jeżeli chodzi na przykład o przekształcenie prawa wieczystego
      użytkowania na prawo własności w parafii na Warszewie, to ja chcę
      przypomnieć, że decyzję kierunkową o tym działaniu podjął zarząd
      miasta pod kierownictwem Edmunda Runowicza, czyli mówiąc krótko,
      człowieka lewicy
      - odpierał zarzuty protestujących Chochulski. -
      Bardzo dziękuję za rozmowę.

- Nie jesteś kolego w kościele, nie kłam - odpowiedział jeden z
      protestujących mężczyzn.

Pikietę zorganizowali członkowie Racji Polskiej Lewicy oraz Federacji
      Młodych Socjaldemokratów, skończyła się po około 20. minutach. Na
      zarzuty protestujących prezydent Piotr Krzystek odpowie listownie.

radio.szczecin.pl

czyli wychodzi, ze przyszli, podarli morde zamiast dyskutowac a po 20min
      sobie poszli. i tyle.
      czy to byl poczatek kampanii wijasa?
      • zilbeer Zed to Chochulski? 27.08.10, 08:46
        > czyli wychodzi, ze przyszli, podarli morde zamiast dyskutowac a po 20min
        > sobie poszli. i tyle.
        > czy to byl poczatek kampanii wijasa?

Ja piłem piwko pod Urzędem, kiedy się to odbyło. Nikt tam nie "darł mordy".
        Powiedzieli, co mieli powiedzieć, zaś Chochulski wyszedł i zaczął kłamać, że to
        SLD pooddawało kościołowi te grunty. Dla mnie to szmondak. Skoro ubogacili z
        Krzystkiem kościółek, to powinni z podniesionym czołem brać za to
        odpowiedzialność, a nie kłamać i zwalać na innych.
        • zed.1 Re: Zed to Chochulski? 27.08.10, 12:05
          z piwem przyszedles na protest?
          • Gość: anty-ZED-bredzik do ZEDa, inteligenta inaczej. IP: *.szczecin.mm.pl 28.08.10, 01:04
            Niedobra opozycja wg debila ZED "drze mordę", a dobry gospodarz-Krzystek dobrze robi rozdając za bezcen własność publiczną w używanie swojemu braciszkowi i ma w dupie protestujących mieszkańców.

To się nazyw standard
          • zilbeer Re: Zed to Chochulski? 28.08.10, 08:35
            A kto powiedział, że ja przyszedłem na protest? Ot na ławeczce sobie na Błoniach
            człowiek posiedzi. A że się skończyło, to do sklepiku poszedłem na Felczaka. No
            i patrzę, a tu protest:)
    • Gość: Off Ironia zupełnie zbędna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.10, 01:41
      Wkrótce będziemy czcili Jacynę, nie Jezusa.
      • Gość: as 20-30 ludzi czyli temat dla planktonu IP: *.globalconnect.pl 27.08.10, 07:20
        Wychodzi na to że lewica zapoczatkowała przekazanie kosciołowi grunt
        • zilbeer Chochulski jest kłamcą!!!! 27.08.10, 08:41
          > Wychodzi na to że lewica zapoczatkowała przekazanie kosciołowi grunt

Jest to absolutne kłamstwo Chochulskiego. Nawet mój zapijaczony mózg pamięta, że
          w poprzedniej kadencji prezydentem był Jurczyk, a jego zastępcą KRZYSTEK. I to
          Krzystek podejmował decyzje. A tak wyglądało głosowanie w sprawie Bronowickiej:

bip.um.szczecin.pl/UMSzczecinBIP/files/Glosowania/135/3371.htm
          Chochulski kłamie, że SLD miało większość. Miało 9 radnych:

bip.um.szczecin.pl/UMSzczecinBIP/chapter_11008.asp?soid=FCAF2928647C41FF975E57662AE6D928
          Większość miał Jurczyk

SLD głosowało tak:

1. Dużyśnki ZA
          2. Jerzyk ZA
          3. Gronkowski ZA
          4. Kęsik WSTRZYMAŁ SIĘ
          5. Krawczak WSTRZYMAŁA SIĘ.
          6. Mickiewicz ZA
          7. Stopyra ZA
          8. Trokowski ZA
          9. Wijas PRZECIW

Zatem tylko 6 radnych SLD było za.
          • Gość: ksz Re: Chochulski jest kłamcą!!!! IP: *.tktelekom.pl 27.08.10, 09:00
            zilbeer napisał:

> Krzystek podejmował decyzje. A tak wyglądało głosowanie w sprawie Bronowickiej:
            >
            >
            rel="nofollow">bip.um.szczecin.pl/UMSzczecinBIP/files/Glosowania/135/3371.htm
            > Chochulski kłamie, że SLD miało większość. Miało 9 radnych

Zaraz zaraz! Czy ja dobrze widzę? To czarni ten miejski cmentarz też dostali NA
            WŁASNOŚĆ? Czy tu jest ku‭rwa watykan?
          • Gość: m Re: Chochulski jest kłamcą!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.10, 10:34

Przypomnij o tym przed wyborami samorzadowymi.
          • zed.1 Re: Chochulski jest kłamcą!!!! 27.08.10, 12:08
            6 na 9 to wiekszosc.
            • zed.1 Re: Chochulski jest kłamcą!!!! 27.08.10, 12:19
              poza tym w koalicji z jurczykowcami sld rzadzilo sobie w radzie dosyc
              dobrze za kadencji mariana, wczesniej za edmunda tez calkiem ok im
              bylo.
              • Gość: anty-ZED-bredzik Re: Chochulski jest kłamcą!!!! IP: *.szczecin.mm.pl 28.08.10, 01:05
                A to nie Krzystek był pożal się u Jurczyka fachowcem od mieszkań? Ten koleś, który jako radca prawny nielegalnie 9 lat mieszkał w mieszkaniu i nie zapłacił dotąd za nieumowne zajmowanie lokalu?
            • zilbeer Re: Chochulski jest kłamcą!!!! 28.08.10, 08:39
              > 6 na 9 to wiekszosc.

No tak właśnie sprawuje władzę nasz Korzystek. Zacna interpretacja. Chochulski
              był rzekł, że w radzie SLD miało większość. Nie miało. Większość miał Jurczyk, u
              którego zastępcą był Krzystek, który odpowiadał za sprawy gruntów. To przecież
              Korzystek chciał opchnąć Liceum Katolickie na Wojska Polskiego za 8 tysięcy zł.
              Ale mu to Wijas zablokował.
            • Gość: gość Re: Chochulski jest kłamcą!!!! IP: *.chello.pl 30.08.10, 01:02
              zed.1 napisał:

> 6 na 9 to wiekszosc.
              >

Dobre dobre, 1:0 dla zeda, choć go nie lubiem.. :))) to pokazuje
              hipokryzję towarzyszy z sld... straszne hipokryty, tak naprawdę...
        • Gość: gość Re: 20-30 ludzi czyli temat dla planktonu IP: *.chello.pl 27.08.10, 08:49
          Sam(a) jesteś plankton, szczególnie mentalny. Ludzie się jeszcze
          boją, ale ruszą się w końcu. Protestującym dziekuję za ten akt
          odwagi.
        • Gość: preczzkomuchami SLD to narodowy gnój razem z napieralem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.10, 19:25
          precz
          • wladekr Najprawdopodobniejszy scenariusz dla szpitala 14.09.10, 08:58
            wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,8371941,Zakon_szachuje_specjalna_strefe_ekonomiczna.html
            Tak właśnie działa Czarny Nowotwór. Oczywiście bez pomagierów z POPiSu niewiele by zdziałali

Mam nadzieję, że panna Milczarek z FMSu pogoni kiedyś tą Czarna Mafię. Napieralski zacznie, jej pokolenie skończy. Amen!
      • zendafun Re: Ironia zupełnie zbędna 27.08.10, 08:57
        Gość portalu: Off napisał(a):

> Wkrótce będziemy czcili Jacynę, nie Jezusa.
        Młodzi socjaldemokraci, czy to potomkowie niegdysiejszych członów zsmp, zsypu i
        innej trzody? Pamiętam takich ze szkoły.
        • Gość: m Re: Ironia zupełnie zbędna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.10, 10:36

Niekoniecznie, tacy sa tez w najblizszej rodzinie Prezia :)
    • adams96 Re: Dość darów! Antykrzystkowy protest antykleryk 27.08.10, 09:16
      Bardzo duza manifestacja (moze bylo 15 osob) zlozona z garstki
      oszolomow pod sztandarami SLD stara sie wmowic katolockiemu
      Szczecinowi jaki to jest pazerny ten kosciol.Jakos w Szczecinie oraz
      w Polsce jak byly powodzie to SLD nie organizowalo pomocy
      poszkodowanym Polakom a czynil to jako pierwszy katolicki
      Caritas.Wlasnie ten podobno pazerny kosciol katolicki kazdego
      miesiaca zbiera na pomoc ludziom poszkodowanym w czasie roznych
      klesk zywiolowych w Polsce czy na swiecie.Moze o tym przekonac sie
      ateista oraz czlonek SLD ktory przyjdzie pod kosciol katolicki albo
      przeczyta ogloszenia Caritasu na tablicach ogloszen przy
      kosciolach.Moze czlonkowie kanapwej parti SLD,ateisci,wrogowie
      kosciola katolickiego odpowiedza ze to jest nieprawda.Dodatkowo
      nadmieniam ze wlasnie katolicy placa najwiecej podatkow do kasy
      miejskiej bo stanowia 95% mieszkancow miasta i maja glos decydujacy
      komu po preferncyjnych warunkach przekazac majatek miejski.Garsta
      oszolomow nie bedzie nas stale pouczac co mamy zrobic w tym miescie.
      • Gość: dziewica konsekrow Re: Dość darów! Antykrzystkowy protest antykleryk IP: *.146.102.52.nat.umts.dynamic.eranet.pl 27.08.10, 10:14
        A moze bys adams 96 powiedzia cos/jezeli wiesz/ jakie sa koszty obslugi tych
        katolickich pomocy caritasu. Rozne zrodla podaja, ze siega to nawet 90%.
        • Gość: gość Re: Dość darów! Antykrzystkowy protest antykleryk IP: *.chello.pl 27.08.10, 10:33
          Tak, i Caritas na wiele akcji "pomocowych" ma dziwnie jakiś zapisany
          monopol.
      • gosc_dnia Re: Dość darów! Antykrzystkowy protest antykleryk 27.08.10, 12:13
        Te 96% to liczone osobiście? To taka sama prawda jak to, że 96% mieszkańców
        płaci abonament (a pewnie nawet tylu telewizora nie ma...)
        Spytaj w którymś liceum to ci wyjdzie 96% ale w odwrotnych proporcjach.
      • Gość: Frasio Re: Dość darów! Antykrzystkowy protest antykleryk IP: 178.56.112.* 27.08.10, 12:24
        adams96 napisał:

>Dodatkowo nadmieniam ze wlasnie katolicy placa najwiecej podatkow
        do kasy
        > miejskiej bo stanowia 95% mieszkancow miasta i maja glos decydujacy
        > komu po preferncyjnych warunkach przekazac majatek miejski.Garsta
        > oszolomow nie bedzie nas stale pouczac co mamy zrobic w tym
        miescie.

Sieg - Heil! Obrzydliwy kłamco.
        • Gość: mariner Re: Dość darów! Antykrzystkowy protest antykleryk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.10, 16:00
          Ilu jest wierzacych w tym katolikow przekonamy sie dopiero wtedy,
          kiedy zostanie wprowadzony odpowiedni podatek.
      • Gość: czy-telniczka Re: Dość darów! Antykrzystkowy protest antykleryk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.10, 20:12
        adams96 napisał:

> Wlasnie ten podobno pazerny kosciol katolicki kazdego
        > miesiaca zbiera na pomoc ludziom poszkodowanym w czasie roznych
        > klesk zywiolowych w Polsce czy na swiecie.

Wiem z info że wiele spraw sądowych kończy się karą fiansowa jako
        zadość uczynienie to też wpłata - czy to częstą tu praktyką jest?

> Moze o tym przekonac sie ateista oraz czlonek SLD ktory przyjdzie
        > pod kosciol katolicki albo przeczyta ogloszenia Caritasu na
        > tablicach ogloszen przy kosciolach.

> Moze czlonkowie kanapwej parti SLD,ateisci,wrogowie kosciola
        > katolickiego odpowiedza ze to jest nieprawda.

Chciałabym aby Kościół większą uwagę skupił dla zapobiegania biedy.
        Często bywa blisko władzy - kto kogo zaprasza?

> Dodatkowo nadmieniam ze wlasnie katolicy placa najwiecej podatkow
        > do kasy miejskiej bo stanowia 95% mieszkancow miasta i maja glos
        > decydujacy komu po preferncyjnych warunkach przekazac majatek
        > miejski.

Gdy się coś miało i oddaje to co się póżniej zostaje?

> sie nie ma Garsta oszolomow nie bedzie nas stale pouczac co mamy
        > zrobic w tym miescie.

Zrobić coś lub oddać coś czy to jest to samo?

Proszę mnie nie zrozumieć żle ale od czasu gdy poznałam jak prawnie
        określona jest własność Kościoła wobec własności państwa/kraju to
        w wielu sprawach dystansuję się dla wielu decyzji i tej współpracy
        gospodarczej na lini samorząd-rząd-kościół.

Pozdrawiam - rozumiem i chcę innych zrozumieć.
      • braket Re: Dość darów! Antykrzystkowy protest antykleryk 28.08.10, 08:32
        Z tą katolicką miłością to bym uważał. Niejeden pedofil też mówił
        dzieciom że je kocha ;)
        • Gość: gość Re: Dość darów! Antykrzystkowy protest antykleryk IP: *.chello.pl 30.08.10, 01:06
          braket napisał:

> Z tą katolicką miłością to bym uważał. Niejeden pedofil też mówił
          > dzieciom że je kocha ;)

Eee no pedofil to chyba naprawdę bachory kocha :))))
          • Gość: czy-telniczka Re: Dość darów! Antykrzystkowy protest antykleryk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.10, 19:35
            gość napisał(a):
            > Eee no pedofil to chyba naprawdę bachory kocha :))))

Ja pytam w obronie wybranego tu nazewnictwa dla chyba normalnych dzieci
            Co znaczy dla autora słowo bachory i na wesoło ?!
            Moje skajarzenia to niczyje lub niegrzeczne dzieci traktowane po macoszemu przez?

• Gość: gość Re: Dość darów! Antykrzystkowy protest antykleryk IP: *.chello.pl 09.09.10, 22:02
              Gość portalu: czy-telniczka napisał(a):

> gość napisał(a):
              > > Eee no pedofil to chyba naprawdę bachory kocha :))))
              >
              > Ja pytam w obronie wybranego tu nazewnictwa dla chyba normalnych dzieci
              > Co znaczy dla autora słowo bachory i na wesoło ?!
              > Moje skajarzenia to niczyje lub niegrzeczne dzieci traktowane po macoszemu przez?

Po pierwsze słowo "bachor" nie było używane w polszczyźnie wyłącznie w sensie peioratywnym, ale też potocznie, aczkolwiek niezbyt elegancko, po prostu ot, dzieciaki. Kolokwializm czasami jest zabawny i z tematu nazbyt poważnego można uczynić nieco mniej spięty sposób wypowiedzi, pozwalający nieco odetchnąć w ogólnej atmosferze napięcia, wywołanej tematem noszącym szczególnie znamiona poważniejszego wewnętrznego konfliktu społecznego... dziekuje i przepraszam, jesli sprawiłem czy-telniczce jakis dyskomfort...
              Czy już mogę się śmiać? :)))

• Gość: czy-telniczka Re: Dość darów! Antykrzystkowy protest antykleryk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.10, 23:41
                gość napisał(a):
                > ...
                > Czy już mogę się śmiać? :)))
                te sprostowanie to było potrzebne dla mojej dalszej akceptacji autora.
                :)))) śmiać należy zawsze ale najpierw z siebie a i śmiech z rozpaczy rozumiem.

Moje zdziwienie że wyraz który słyszałam najpierw chyba w dzieciństwie filmie
                a nie rozumiałam powodu i nadal jest odniesieniem dla dzieci.
                Mnie to zawsze raziło razi i tak pozostanie gdyż dzieci i taki tu temat okrutny.

• Gość: gość Re: Dość darów! Antykrzystkowy protest antykleryk IP: *.chello.pl 13.09.10, 09:38

> gość napisał(a):
                  > > ...
                  > > Czy już mogę się śmiać? :)))
                  > te sprostowanie to było potrzebne dla mojej dalszej akceptacji autora.
                  > :)))) śmiać należy zawsze ale najpierw z siebie a i śmiech z rozpaczy rozumiem.
                  >
                  > Moje zdziwienie że wyraz który słyszałam najpierw chyba w dzieciństwie filmie
                  > a nie rozumiałam powodu i nadal jest odniesieniem dla dzieci.
                  > Mnie to zawsze raziło razi i tak pozostanie gdyż dzieci i taki tu temat okrutny
                  > .

Przykro mi że Ciebie to uraziło... ok z tym śmiechem będę się śmiał z siebie.. ale co się dzieje z Twoim językiem polskim?

"Mnie to zawsze raziło razi i tak pozostanie gdyż dzieci i taki tu temat okrutny."
                  Czy zastanawiałaś się nad konstrukcją zdania i znaczeniem? Bo mam czasami problem z tym co piszesz i o co dokładnie chodzi.. to nie pierwszy raz, że robi to wrażenia jakby się z przeproszeniem język plątał.. o ortografię mi nie chodzi, ale jak Ty operujesz językiem polskim. Semantyka jest dość poplątana czasami w Twoich postach, trochę jalby obcokrajowiec pisał z pewnymi brakami stylu i budowy zdania w j. polskim...
                  • Gość: czy-telniczka Re: Dość darów! Antykrzystkowy protest antykleryk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.10, 17:02
                    Jestem tu teraz a przed chwilą wysłałam inny komentarz znowu będzie uwaga :)

"Myślenie "linearne" czyli logiczne, od A przez B i C do D. Myślenie "nielinearne" - wielokierunkowe, wielowątkowe; możliwe jest odchodzenie od myśli przewodniej, cofanie się w procesie rozumowania. To, w jaki sposób myślimy wpływa na nasza umiejętność wypowiadania się; mowa konstruowana jest linearnie, komunikujemy kolejno słowo po słowie, zdanie po zdaniu, a nie jednorazowo złożoną całość" - to dzięki forum tę cechę poznałam u siebie:

więcej adres google lustrane - odbicie świata to moja na forum już powtórka.

gość napisał(a):
                    > ]Czy zastanawiałaś się nad konstrukcją zdania i znaczeniem?
                    > Bo mam czasami problem z tym co piszesz i o co dokładnie chodzi.. to nie
                    > pierwszy raz, że robi to wrażenia jakby się z przeproszeniem język plątał.. o
                    > ortografię mi nie chodzi, ale jak Ty operujesz językiem polskim.

Wczoraj przeczytałam swój komentarz a dziś widzę że powinnam powinnam
                    wnieść poprawki gramatyczne - aby tekst stał się innym zrozumiały.
                    Czy to ironia że gramatyka polska jest dla mnie zrozumiała ? - a budowa zdania
                    jej zapis wg zasad to chyba moje duże utrudnienie.
                    Tak już więcej rozumiem i zgadzam się i dzięki za te uwagi i proszę pytać ?

> Semantyka jest dość poplątana czasami w Twoich postach, trochę jalby
                    > obcokrajowiec pisał z pewnymi brakami stylu i budowy zdania w j. polskim...

Mój drugi język obcy to szkoła i rosyjski tak jak Jęz P - to dost(+) za styl.
                    Tu zwątpienie dla tej nauki gdy próba z niemieckim i nie chciałam się uczyć.

Historia Pismo obrazkowe - udział w konkursie poza szkolnym / szk podstawowa /
                    to był wybór nie pamiętam czy mój ale lekcje miło wspominam :) tu pzdr.

• Gość: gość Re: Dość darów! Antykrzystkowy protest antykleryk IP: *.chello.pl 13.09.10, 17:10
                      > "Myślenie "linearne" czyli logiczne, od A przez B i C do D. Myślenie "nielinear
                      > ne" - wielokierunkowe, wielowątkowe; możliwe jest odchodzenie od myśli przewodn
                      > iej, cofanie się w procesie rozumowania. To, w jaki sposób myślimy wpływa na na
                      > sza umiejętność wypowiadania się; mowa konstruowana jest linearnie, komunikujem
                      > y kolejno słowo po słowie, zdanie po zdaniu, a nie jednorazowo złożoną całość"
                      > - to dzięki forum tę cechę poznałam u siebie

Lecz się.
                    • Gość: czy-telniczka Re: Dość darów! Antykrzystkowy protest antykleryk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.10, 18:42
                      moje słowa dziś:
                      > Wczoraj przeczytałam swój komentarz a dziś widzę że powinnam powinnam
                      > wnieść poprawki gramatyczne - aby tekst stał się innym zrozumiały.
                      errata: - aby tekst stał się dla innych zrozumiały - to skrót tylko w zapisie.

Cytat "Myślenie linearne ...itd" to kopia
                      www.sciaga.pl/tekst/47253-48-leworecznosc
                      > Czy to ironia że gramatyka polska jest dla mnie zrozumiała ?
                      errata: Czy to ironia że tekst i gramatyka polska jest dla mnie zrozumiała ?

> Poprawna budowa zdania a jego zapis na klawiaturze dla praworęcznych
                      > tu chyba jego zapis wg zasad to chyba moje duże utrudnienie.
                      > Tak już więcej rozumiem i zgadzam się i dzięki za te uwagi i proszę pytać ?

gość napisał:
                      > Lecz się
                      ktoś napisał że hebrajskiego nie zna.
                      ktoś napisał że nie rozumie mojej gramatyki
                      ktoś stwierdził że chyba coś piję/biorę
                      ktoś polecił sprawdzenie tekstu
                      Anty-zedzik-bredzik jako diagnozę podał dyslekcję
                      Uwagi akceptuje jako słuszne.

Pytam się gdzie i czy cechy dziedziczone/gen można wyleczyć?
                      Czy można głupoty lub nie prawdę ale poprawnie zapisaną uznać za wiedzę?
                      Ten zapis tu nie odnoszę do autora - ale taka rekcja również zaskoczyła mnie.

Nadmienię że ja nie mam z tego powodu kompleksów ale info może być pomocne lub podpowiedzią dla osób które zetkną się z innym postrzeganiem
                      w zapisie własnych myśli - wymowa słowna nie jest problemem.
      • Gość: Lotka Re: Dość darów! Antykrzystkowy protest antykleryk IP: *.chello.pl 09.09.10, 18:54
        Według jakich danych twierdzisz, że w Szczecinie jest 95 % katolików???Niech zostaną wprowadzone podatki -jak np. w Niemczech- i wierni niech utrzymują Kościół ze swoich podatków- wtedy okaże się ilu Polaków to Katolicy!
        To, że zwyczajowo zostałam ochrzczona, byłam u I Komunii oraz jestem bierzmowana nie oznacza, że jestem katoliczką, bo te sakramenty to był wybór rodziców podyktowany różnymi przyczynami. Do kościoła nie chodzę i napewno nie jestem w mniejszości w Szczecinie !
        • Gość: czy-telniczka Re: Dość darów! Antykrzystkowy protest antykleryk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.10, 20:49
          Lotka napisał(a):
          > Według jakich danych twierdzisz, że w Szczecinie jest 95 % katolików???

Dołączę do dyskursu:
          Myślę statystycznie tak jest podobnie w wielu innych miejscowościach kraju.

> Niech zostaną wprowadzone podatki -jak np. w Niemczech- i wierni niech
          > utrzymują Kościół ze swoich podatków- wtedy okaże się ilu Polaków to Katolicy!

Nie mam nic przeciwko takiemu rozwiązaniu zamiast ...? i przysłowiowej tacy.

> To, że zwyczajowo zostałam ochrzczona, byłam u I Komunii oraz jestem
          > bierzmowan a nie oznacza, że jestem katoliczką, bo te sakramenty to był
          > wybór rodziców podyktowany różnymi przyczynami.

Coś w tym zapisie jest nie chyba spójnym zrozumieniem dla faktów.
          Zapis powtórzę aby go rozwinąć moim rozumieniem tematu:
          > To, że zwyczajowo zostałam ochrzczona,
          Tak tu na pewno nie autorki był wybó :) obciąża to rodziców i tzw chrzestnych.

> byłam u I Komunii
          Dziecko 8-9 letnie chyba coś z tego doświadczenia też pamięta i rozumie.
          Pamiętam nauki przygotow. i radośnie prowadzone lekcje - ale te w kościele.
          Może dlatego że rodzice to praktyka i finanse wysłali mnie razem z młodszą o rok siostrą a ja to chyba zaakceptowałam byłam w 4-tej klasie szk.podst.

> oraz jestem bierzmowana nie oznacza, że jestem katoliczką,

Ja nie wiem co wg prawa kościelnego uprawnia lub co zwalnia od/do określenia.

> bo te sakramenty to był wybór rodziców podyktowany różnymi przyczynami.

Z kolei sakrament bierzmowania i moja pamięc to chyba 6-7 klasa szkoły
          podstawowej i jakiś egzamin szybko przygotowywany przez innego już księdza.
          Ale pamiętam też że rodzice tu nie angażowali się wcale - to był mój wybór
          i raczej odpowiedż większości w klasie szkolnej grupy na propozycje K/księdza.

To może też dlatego taka autorki reakcja i bunt - na kościół czy religie obecnie ?
          Jeśli pierwszy i ostatni sakrament a jego wyboru dokonali rodzice to kto
          powinien pierwszy i czy Oni poznali te opinie ?

Moje pierwsze dziecko swego oświadczyło że będzie bierzmowanie i poszło.
          Moje drugie dziecko powiedziało nam rodzicom dlaczego nie pójdzie i nie poszło.
          Argumenty że nie będzie udawał że to rozumie i nie chodził na przygotowania
          i nie chciał też klamać jakimś zaświadczeniem itp.

Podczas kolędy powtórzył słowa jako odpowiedz na pytanie księdza dlaczego?
          Ksiądz nawet jego postawę pochwalił może odnotował coś i był spokój.
          Lata szkoły średniej a religia w szkole i u katechety - trochę buntu u ucznia
          za niepedagogiczne zachowania u nauczyciela ale słusznie to uwaga dla rodziców :)))) a u pedagoga też poprawa zachowania.

Może warto prostą drogą iść i sprawy nazywać po imieniu.
          Zbuntowane dzieci same dojrzały i obecnie mówią że nie kwestionują
          celu religii i istnienia wiary.

Nie trzeba nazywać siebie i innych jako zbiorowość ducha z instytucją KK.
          Sprawy materialne nie powinny być utożsamiane i powiązane z religią.
          Tytuły kościelne są podstawą funkcjonowania tylko dla kadry tej instytucji.
          To jest moje rozumienie dla tematu i nie mam powodu aby dziś wypierać fakty.

• Gość: ? Jak to "cmentarz wyznaniowy"? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.10, 09:38
      bip.um.szczecin.pl/UMSzczecinBIP/files/Glosowania/135/3371.htm
      Przedmiot głosowania:
      - 145/06 – wyrażenia zgody na sprzedaż w drodze bezprzetargowej nieruchomości
      gruntowej, stanowiącej działkę nr 1/72 z obrębu 126 Szczecin-Pogodno, położoną
      przy ul. Bronowickiej, przeznaczoną pod cmentarz wyznaniowy rzymsko-katolicki;

To znaczy że co? Nie-katolików nie będzie można tam grzebać? No i skoro kk
      "bezprzetargowo kupił" ten teren to czemu go nie zagospodarowuje zgodnie z
      przeznaczeniem tylko robi to miasto? Topiąc do tego miliny w buble
      architektoniczne za które nie ma odpowiedzialnych?
      Państwo "dziennikarze"! Śpicie?
      • Gość: Sz. Re: Jak to "cmentarz wyznaniowy"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.10, 14:47
        Gdybyś "światowcu" postrzegania świata nie ograniczał do mainstreamowych
        mediów,wiedziałbyś,dlaczego cmentarz rzymsko-katolicki.Żydowski na Łęknie nie
        jest przeszkodą?Co do bubla budowlanego-masz rację.
        • Gość: mariner Re: Jak to "cmentarz wyznaniowy"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.10, 17:50
          Mozesz jasniej ? O jaki cmentarz żydowski na Łeknie Ci chodzi ?
          Co to ma wspolnego z przekazamiem nowego, miejskiego cmentarza
          jednej grupie wyznaniowej ?
        • Gość: Polak Komuniści juz swoje wzięli to innym nie daja ot... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.10, 19:26
          przez z SLD
    • didimos68 Co to było ??? 27.08.10, 10:44
      Czy każde kilkunastoosobowe wystąpienie jest medialnie zauważane ? Ktoś tu
      chyba chce aby tak było. A poza tym - to jest PROTEST to nawet nie jest
      proteścik.Kilku frustratów antykościelnych nie wartych jest informacji
      medialnych, a także mojego stukania w klawiaturę komputera.
      • Gość: faktyimity Re: Co to było ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.10, 10:48
        O! Znowu ksiądz didimo się odezwał, jak zwykle w tematach w których ujawniane są
        sprawki kościoła.
        • Gość: as Czy sld jest zadowolone z akcji i frekwencji? IP: *.globalconnect.pl 27.08.10, 10:53
          • adams96 Re: Czy sld jest zadowolone z akcji i frekwencji? 27.08.10, 11:20
            Jest pewne ze SLD sie osmieszylo w tej akcji bo oprocz minimalnego
            poparcia (15-20 osob) to dodatkowo sie dowiedzialo ze Pan towarzysz
            Runowicz przyzekl sprzedac grunt kosciolowi katolickiemu.Natomiast
            odpowiadam przeciwnikom kosciola katolickiego na tym Forum ze koszty
            wlasne Caritasu sa tylko ogromne jezeli pisza na ten temat
            przeciwnicy kosciola.Natomiast zarzut wybiurczego traktowania pomocy
            Caritasu jest chybiony bo mozna to osobiscie sprawdzic ze dotyczy
            ona rowniez ludzi niewierzacych czy to na Haiti,Indi,Keni lub
            Bangladeszu.Rowniez w kraju Caritas pomaga ludziom biednym nie
            pytajac sie czy ten ktos jest katolokiem wierzacym.Bardzo dziwne ze
            ateisci oraz sekciarze(przeciwnicy kosciola katolickiego)stale
            martwia sie ze Caritas duzo kosztyje i nie pomaga wszystkim bo nie
            maja pojecia o poracy tej zasluzonej (nie tylko w Polsce)organizacji
            koscielnej.
            • Gość: gość Re: Czy sld jest zadowolone z akcji i frekwencji? IP: *.chello.pl 27.08.10, 11:39
              Ale chrzanisz, adams, a jakie to są te koszty Caritasu ogromne? A do
              księdza Tomasza, znanego playboya szczecińskiego, który skutecznie
              odstręczył mnie od lekcji religi i religii katolickiej jako takiej,
              w Hiszpanii ludzie się w końcu otrząsnęli i podziękowali za rządy
              KK. Bylebyśmy przyjeli od razu lekcję Zapatero i nie musieli
              przechodzić powtórki z 1936 r.
              • Gość: as Re: Czy sld jest zadowolone z akcji i frekwencji? IP: *.globalconnect.pl 27.08.10, 12:30
                protest o stracone przez miasto pieniądzy których i tak nie
                było.zapatero właśnie kończy rządy bo hiszpanie maja go dość. Facet
                skupił się na ideologii zamiast na gospodarce.
              • Gość: wuja zenek Ksiądz Tomasz? IP: 82.145.68.* 27.08.10, 12:42
                Gość portalu: gość napisał(a):

> Ale chrzanisz, adams, a jakie to są te koszty Caritasu ogromne? A do
                > księdza Tomasza, znanego playboya szczecińskiego, który skutecznie
                > odstręczył mnie od lekcji religi i religii katolickiej jako takiej,
                > w Hiszpanii ludzie się w końcu otrząsnęli i podziękowali za rządy
                > KK. Bylebyśmy przyjeli od razu lekcję Zapatero i nie musieli
                > przechodzić powtórki z 1936 r.

Czyzby znany z mediów ksiądz Tomasz Z., redachtor Rejdio AS? Tego samego co je
                feldmarszałek Opalony do bankructfa doprowadził?

Xiondz Tomasz Z. został wysłan an placówke mocno prowicyonalną, bywa w Galaxy
                bez koloratki, wprawiając w kończyn dolnych drżenie sprzedawczynie w perfumeryach
                • Gość: gość Re: Ksiądz Tomasz? IP: *.chello.pl 27.08.10, 13:03
                  To ten sam xiondz Tomasz, wuja, ten sam!
                • Gość: minitrant Ksiądz Tomasz Z? to nie ksiadz to typ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.10, 19:30
                  Boze co to za bufon
                • Gość: natalia tak ale gorszy byl-jest Sokalski - to kretacz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.10, 19:32
                  nabral kasy
                • Gość: mria Nabrali kasy z radia AS:Jablonski, Sokalski i inni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.10, 19:33
                  to byla ekipa do kasy
                • Gość: paulina mialam zajecia z Sokalskim na US - dno! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.10, 19:34
                  skad on ma dr? chyba za kase
            • Gość: rexx Re: Czy sld jest zadowolone z akcji i frekwencji? IP: *.chello.pl 27.08.10, 17:07
              >zarzut wybiurczego traktowania pomocy
              Po pierwsze, wróć do szkoły i naucz się nieco ortografii!

Po drugie, Caritas, choć korzysta z infrastruktury kościelnej, to i tak ma
              wyższe koszty niż Owsiak. Pewnie czarni muszą mieć wyższe płace.

Po trzecie, zawsze słyszę, że Caritas na coś zbiera, a jakoś nigdy nie
              słyszałem, żeby kk dał coś sam z siebie, a przecież jest jedną z najbardziej
              dochodowych instytucji w Polsce. Weźmy choćby dopłaty rolnicze z UE - kk jest
              jednym z największych beneficjentów!
      • gosc_dnia Re: Co to było ??? 27.08.10, 12:14
        To spier...laj
    • didimos68 A jeżeli ksiądz to co ? 27.08.10, 13:28
      A jeżeli ksiądz to co ? to dyskwalifikuje w wyrażaniu opinii ? A co do do
      księdza Tomasza Z. to on Gazety Wybiórczej nie czytuje.
      • Gość: Cynk Golema papieżem IP: *.pcmedia.com.pl 27.08.10, 14:00
        Jeśli daje się według katolicyzmu i przynależności do kościoła to Golema jest
        papieżem w wśród beneficjentów miasta. Żaden biskup mu nie fiknie, Wały przez
        wiele lat za friko, teraz dołożono mu za pas kilka złotych, Colosseum za ćwierć
        ceny, Różanka, za której nie zrobienie zgodnie z umową nie zrobił, Hotel
        Pomorski w szemranym przetargu, Ossolineum ze sfałszowaną wyceną, itp. Czy to
        nie papież i Bóg-car w tym mieście? Jest traktowany lepiej niż jakakolwiek kuria.
        • gosc_dnia Re: Golema papieżem 27.08.10, 14:27
          Trza było samemu kupić i coś zrobić, a nie na forum się żalić teraz (ale żeby to
          zrobic to trzeba mieć szmal i coś obiecać)... A ksiądz dostał bo brat jest i
          tyle. Tak samo szwagier się ucieszył jak trzeba było dla całego k...a miasta
          markę kreować.... koszulki, kubki, teczki miliony innych pierdół, a Władków
          Jagiełło całe walizki za to. DOŚĆ JUŻ!
    • zbigniews1934 Re: Dość darów! Antykrzystkowy protest antykleryk 27.08.10, 15:38
      Paru komuchow oraz sekciazy wrogich kosciolowi katolickiemu nie moze
      narzycac swoich pogladow wiekszosci mieszkancow Szczecina.Informuje
      towarzyszy z parti kanapowej SLD ze dotacje panstwowa na WASZA
      partie pochodzi z podatkow katolikow ktorych jest w kraju 95% i
      mozecie podnosic glos jezeli bedziecie finansowac WASZA partie
      kanapowa z wlasnych skladek czlonkowskich.Chyba zapomnieliscie ze
      czasy PRL juz sie skonczyly i wasza partia nie reprezentuje
      wiekszosci katolickiej spoleczenstwa polskiego nie tylko Szczecna
      ale calej Polski.
      • Gość: IP to IP Re: Dość darów! Antykrzystkowy protest antykleryk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.10, 15:56
        gdyby ciebie zbyniu władza ludowa uczyć nie kazała i nie umożliwiła
        tego, to dzisiaj słomę w warkocze byś plótł siedząc na przyzbie.
        • Gość: Dr humbolt Re: Dość darów! Antykrzystkowy protest antykleryk IP: *.chello.pl 27.08.10, 16:10
          Władza ludowa uczyła pisać i czytać żebyś podpisała donos na resztę i umiała się
          pod tym podpisać. Rachować do 10 żebyś nie doliczyła się ,że władza ludowa
          ciebie okrada.
          • Gość: mm5 Re: Dość darów! Antykrzystkowy protest antykleryk IP: *.chello.pl 27.08.10, 16:56
            Akurat, dr Humboldt, gdyby nie władza ludowa nie umiałbyś czytać ani
            pisać, sądząc z subtelności twoich wypowiedzi. Wielu takich jak ty
            nie skończyłoby studiów gdyby nie władza ludowa. O ile je w ogóle
            skończyłeś, a nie podpisujesz się dr by sobie podreperować ego.
            • Gość: Dr humbolt Re: Dość darów! Antykrzystkowy protest antykleryk IP: *.chello.pl 27.08.10, 18:36
              A czego miała mnie nauczyć władza ludowa w obozie koncentracyjnym w którym
              kartki na żywność i podstawowe środki higieny osobistej były na kartki do 1989r.
              Jak komuś nie dawano paszportu i chciał uciekać z tej krainy bolszewickiego
              szczęścia to dostawał kule w łeb, albo kilka lat we Wronkach.
              Czego mnie w szkole uczyli - kłamcy i złodzieje o wyższości RWPG nad EWG
              (komunista Balcerowicz o tym wykładał)Za Gierka 40 mld długu , za Tuska 700mld.
              Dużo by opowiadać o straconych latach tego waszego dobrobytu. Przez 20 lat
              przedwojennej wolności staliśmy wyżej od wielu państw europy na przykład
              Hiszpanii, Portugalii.
              W 56,70,80 ludzie buntowali się po prostu z głodu, żądali chleba.
              W lublinie w 80r robotnicy w jednym z postulatów żądali poprawy czystości i
              zaprzestania zanieczyszczania i degradacji środowiska.
              • Gość: czy-telniczka Re: Dość darów! Antykrzystkowy protest antykleryk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.10, 19:38
                dr dzięki :) za wspomnienia i tak prowadzony tu spór ideologiczny:)))
              • Gość: gość Re: Dość darów! Antykrzystkowy protest antykleryk IP: *.chello.pl 30.08.10, 00:54
                Gość portalu: Dr humbolt napisał(a):

> Jak komuś nie dawano paszportu i chciał uciekać z tej krainy
                bolszewickiego
                > szczęścia to dostawał kule w łeb, albo kilka lat we Wronkach.

:)))) można sobie pisać dr i przywłaszczać szacowne nazwisko - nie
                swoje i bezkarnie wypisywać brednie... jaka kula w łeb? PRL ci się
                popierniczył z NRD chyba.. kilka lat we Wronkach? A kiedy??? mój
                kolo spylał w lecie 1974 bodajże i złapali go dopiero pod Kopenhagą
                na statku, jako pasażera na gapę, WOP wypuścił się swoją łodzią po
                niego, i jakoś wrócił całkiem na czas do liceum z 1 września, razem
                z drugim takim rozgarniętym.. więc kolego bądź poważny albo wracaj
                do szkoły.. chyba że tam takich głupot teraz uczą... inny mój koleś
                złpany przez WOP w górach koło Szlarskiej poszedł tylko na wopowski
                dołek, chyba nie był tam pełne 24h, i to głównie za to że się
                stawiał...

> Czego mnie w szkole uczyli - kłamcy i złodzieje o wyższości RWPG
                nad EWG

A czegóż mieli komuniści uczyć w podręcznikach? O tym że są gorsi od
                Zachodu??? to byłaby niezła schiza.. a jak pamiętam szkołe to
                powyżej podstawówki, raczej nauczyciele od ekonomii mówili o tym
                nawet na lekcjach, że gospodarka socjalistyczna i planowana jest
                trochę do doopy, a pamiętam jednego jak nas uświadamiał o wyższości
                giełdy nad planem 5-letnim... a pamiętam to z początku lat.. 70-
                tych :))) taki wczesny Gierek :)))

> (komunista Balcerowicz o tym wykładał)Za Gierka 40 mld długu , za
                Tuska 700mld.
                > Dużo by opowiadać o straconych latach tego waszego dobrobytu.
                Przez 20 lat
                > przedwojennej wolności staliśmy wyżej od wielu państw europy na
                przykład
                > Hiszpanii, Portugalii.

U tiaaa, na pewno wyżej od ludzi pierwotnych... tylko nikt nie
                przwidział że w rozwoju umysłowym cofniemy się po 1989 :)))

> W 56,70,80 ludzie buntowali się po prostu z głodu, żądali chleba.

Bu ha ha ha ha ha ha ha ha.. z głodu??? No to ja mam jakieś
                przesunięcia w czaso-przestrzeni... i chyba w innej Polsce
                żyłem :))) z głodu to biegały dzieciaki - owszem ale alkoholikuf,
                którzy łoili wodę zamiast kształcić i karmić swoje potomstwo - dośc
                powszechna patologia w tym kraju... nawet dzisiaj. Innych dzieci
                niezadbanych w szkole nie pamiętam... a raczej ta szkoła i moje
                środowisko nie różniły się od reszty w kraju..

> W lublinie w 80r robotnicy w jednym z postulatów żądali poprawy
                czystości i
                > zaprzestania zanieczyszczania i degradacji środowiska.

Czyli te rewolucję S w 1980 zaczeli ekofaszyści wychodzi z tego...
                może jacyś protoplasci Palikota?! chłopcze popraw swoje
                wykształcenie bo to jest straszna żenada wypisywać takie głupoty...
        • zbigniews1934 Re: Dość darów! Antykrzystkowy protest antykleryk 27.08.10, 16:12
          Moze jak w Polsce nie rzadzilyby KOMUCHY przy pomocy RUSKICH
          bagnetow to bylbym bogatym emerytem i opalalbym sie wspolnie z
          NIEMCAMI na Majorce.Teraz tylko moge wysluchiwac kolejnych
          populistycznych obietnic Slonca Peru i towarzysza Napieralskiego.
          • Gość: ech Re: Dość darów! Antykrzystkowy protest antykleryk IP: *.aircity.pl 27.08.10, 18:11
            Mieszkałbyś za to w jednym z 3 milionów wybudowanych mieszkań - porządnych, bez
            fuszerki. Też bym sobie w takim mieszkał i byłoby fajnie w ogóle :)
            • Gość: Polak Napieralski to spadkobierca komuny i Stalina-precz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.10, 19:27
              wont ze Szcz
      • Gość: blogoslawiony Re: Dość darów! Antykrzystkowy protest antykleryk IP: *.146.66.37.nat.umts.dynamic.eranet.pl 27.08.10, 17:33
        Oj Zbigniewie 1934 - dowolnie sie pomyliles . Katolikow w Polsce nie jest 95%
        ale 59 % z czego praktykujacych 23% reszta nie praktykujaca ale deklaratywna Z
        tych 23% specjalnie wytresowanych, glosnych i rozmodlonych do zadan specjalnych
        PiPu i Radia Maryja okola 20 osob, ktorych panstwo polskie boi sie jak wojny, To
        duma Episkopatu i Watykanu .M aja zapewnione miejsce w piwnicy swiatyni
        opatrznosci. jak Skubiszewski.
        • Gość: IP to IP Re: Dość darów! Antykrzystkowy protest antykleryk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.10, 01:19
          pasterze mogą wszystko w zakresie strzyżenia owiec:
          www.naszepoloniny.pl/articles.php?id=705
      • braket Re: Dość darów! Antykrzystkowy protest antykleryk 28.08.10, 08:27
        95% - jeden obywatel. Jeżeli jesteś taki pewien że w tym kraju jest
        95% ludzi którzy zrobią to co powie kościół to wystąp z ustawą żeby
        wierzący płacili podatek na utrzymanie instytucji swojej wiary. Tak
        jak w Niemczech. Ale jakoś wszystkim tyłek lata ze strachu że wtedy
        zrobi się nagle 35%.
        Właśnie żeby byle kto nie uzasadniał słuszności swoich poglądów tymi
        procentami wystąpiłem z kościoła. I innym którzy są zbyt leniwi żeby
        to zrobić też radzę. Bardzo szybko ta instytucja straci wpływy w tym
        kraju.
    • Gość: Michu Portal antyklerykalny IP: *.bredband.comhem.se 08.09.10, 00:22
      Znaleziony wczoraj, zobaczcie
      kosciol-kat.ucoz.ru
      • Gość: gość Re: Portal antyklerykalny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.10, 15:27
        kosciol-kat.ucoz.ru/
        "PORTAL ANTYKLERYKALNY
        Serdecznie witamy na nowym, niezwiązanym z żadną partią ani tytułem wydawniczym, portalu antyklerykalnym.

Naszym celem jest między innymi demaskowanie prawdziwego oblicza Kościoła rzymskokatolickiego - instytucji bezwzględnej, zaborczej i obłudnej. Instytucji o strukturze i działalnoci bliskiej mafijnej. Kościoła, który przez blisko dwa tysiąclecia zdobywał wpływy i bogactwo mordując, grabiąc, strasząc ogniem piekielnym, podając się za namiestnika Boga na Ziemi i wyłudzając dobra materialne od naiwnych, zachęcanych nagrodą w niebie, którą jakoby można nabyć. W naszych czasach Kościół kat. nie morduje, a przynajmniej nie czyni tego tak "oficjalnie". Przybrał skórę niewinnej owieczki. Jego metody, z oczywistych względów, diametralnie się zmieniły. Ale cel pozostał ten sam: władza nad umysłami i portfelami ludzi. Szczególnie w Polsce Kościół kat. rozpanoszył się ponad wszelką miarę. I temu musimy położyć kres!
        Niestety, nasze społecznstwo cierpi na brak informacji. Jedynie niewielki procent Polaków wie o kolosalnych ulgach podatkowych, jakimi cieszy się Kościół kat., o rozdawnictwie przez władze samorządowe ziem i budynków na rzecz watykańskich urzędników, o rozbójniczej działalności Komisji Majątkowej Rządu i Episkopatu Polski, o Funduszu kościelnym... "

Za coś takiego podałbym ich do prokuratury.... cóż za obraza!
        • Gość: kiedyś katolik Re: Portal antyklerykalny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.10, 23:41
          dzisiaj niestety wszyscy są antykościelni i podziękowac należy Kaczyńskiemu za to. Super osiągnięcie wielkiego polityka. gratulacje
        • xyz-xyz Re: Portal antyklerykalny 09.09.10, 08:30
          > Za coś takiego podałbym ich do prokuratury.... cóż za obraza!

Lepiej na stos.
          • Gość: gość Re: Portal antyklerykalny IP: *.chello.pl 09.09.10, 18:14
            xyz-xyz napisał:

> > Za coś takiego podałbym ich do prokuratury.... cóż za obraza!
            >
            > Lepiej na stos.

O! o o o !!! I o to właśnie chodzi... na stos, choćby jakiś mały stosik, w prokuraturach powinni mieć zawsz jakieś w pogotowiu.. choćby małe i prznośne, choćby takiego grilla...
    • wladekr Re: Dość darów! Antykrzystkowy protest antykleryk 13.09.10, 08:07
      Ciekawe, czy nasz Prezio po cichu jeszcze czegoś nie przefrymarczył Biskupowi?
    • Gość: madry 25 osob? hee ale kretyni- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.10, 19:28
      kto by ich slucha?
      • xyz-xyz Re: 25 osob? hee ale kretyni- 13.09.10, 21:46
        Ty wysłuchałeś.
    • swarozyc teraz to darow bedzie bez liku w calym klechistani 14.09.10, 15:21
      e!
      Benek 16. ma powazne klopoty finansowe zwiazane z lawinowa fala pozwow przeciwko klerowi kat w wielu krajach..Nie dalej jak wczora,j szwedzka TV podala o kolejnym skandalu w Belgii majacym swe poczatki w latach 70. i nie rozliczonym do dzis..
      Wy jako najglupsze katole na swiecie, wiernie stojace baranki przy swym papiezu, zaplacicie za klesze fenaberie w Irlandii, USA, Belgii i h... jeszcze wie gdzie...
      Tak trzymac katofunfle!
      • zilbeer Re: teraz to darow bedzie bez liku w calym klechi 15.09.10, 09:13
        To, gdzie tam jeszcze, to się przez "CH" pisze. A w pozostałych sprawach, to się zgadzam, tylko częściowo. Moja babcia, tak si wkurzyła na sukienkowych, że przestała im na tacę dawać. Moherem nigdy nie byłą, ale dawała. Teraz powiedział, że ani złotówki. Ja się cieszę:) Więcej na Pivo mam:)
        • Gość: Dr humbolt Re: teraz to darow bedzie bez liku w calym klechi IP: *.chello.pl 15.09.10, 09:44
          Macie racje chłopaki . taki Ojciec prezes, dyrektor, Maciej Zięba stary alkoholik wydymał na 13 baniek podatników w związku z chałturą z okazji obchodów Solidarności. od dwóch lat Bierze na łapę 7tys , do tego niezła fura i kierowca. kapłan powiedział, że z niczego nie będzie się rozliczał. Obraził się
          • zilbeer Re: teraz to darow bedzie bez liku w calym klechi 15.09.10, 09:57
            Kurcze! A babcia mówiła, żeby na księdza iść. No ale ja na piwo wolałem... Siedem patoli na rękę! Samochód z kierowcą. Ewa spod siedemnastki pewnie by mnie zechciała wreszcie...
    • Gość: . Re: Dość darów! Antykrzystkowy protest antykleryk IP: *.dynamic.chello.pl 05.12.10, 13:17
      forum.gazeta.pl/forum/w,70,119387469,119387469,arcybiskup_Dziega_zaanektowal_20_metrow_chodnika.html
      Kolejny dar?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka