Dodaj do ulubionych

Polska krajem katolickim

16.04.04, 10:12
Nie zgodzę się z 'cudzoziemką' co do tego określenia, bo katolickim może być
tylko Watykan. Polska nie jest krajem wyznaniowym, jest krajem zdominowanym
przez wyznawców kościoła katolickiego. Napisałaś 'c' ,że 95% ludności to
katolicy, o,ho,ho to znaczy ,że coraz mniej uzależnionych. Mamoniowa! co
chciałaś napisać o cerkwi?
Obserwuj wątek
    • Gość: H56 Re: Polska krajem katolickim IP: *.comnet.krakow.pl 19.04.04, 10:29
      Nie wypada dyskutować o wierze na wątku poświęconym okrutnej zbrodni na
      biednym, bezbronnym dziecku przez jakiegoś skór....na. Przecinack ! Ty pierwszy
      zaczełeś mi ubliżać, a teraz kota ogonem odwracasz. To, że jesteś siostrą
      potwierdziłeś osobiście w którymś z wcześniejszych postów. Nazywając mnie
      burakiem ,chcesz mnie sprowokować. Przykro mi ,ale nie dam Ci tej satysfakcji.
      • przecinack Re: Polska krajem katolickim 19.04.04, 10:46
        tak tak, przyznaje sie - rzeczywiscie jestem stara, gruba i brzydka zakonnica,
        w czarnej kiecce, potwierdzam ci to, heniu,po raz drugi :) wiesz dlaczego?
        czasami lepiej jest przytaknac i miec juz swiety spokoj :)

wymienianie pogladow z toba nie jest dla mnie zadna satysfakcja, ot jakies
        prostackie przytyki do kk na marnym poziomie fana ksiedza kotlinskiego, ktory
        na forum moze porozrabiac, ale jak zona kaze siedziec cicho, to uszy po sobie i
        udaje, ze wszystko jest ok [bylo bylo...]

w kazdym razie mam niezly ubaw czytajac twoje goscinne wypociny :) poprosze o
        jeszcze :)cisnienie spada w szczecinie...
        • Gość: H56 Re: Polska krajem katolickim IP: *.comnet.krakow.pl 19.04.04, 11:08
          Z ortodoksą to żadna dyskusja, nigdy Ci się nie narzucałem z konwersacją.
          Redaktor naczelny 'Faktów i Mitów" Roman Kotliński jak mi się zdaje księdzem już
          nie jest. Pisanie prawdy o prawdziwym obliczu kościoła katolickiego oraz
          promowanie Antyklerykalnej Partii Postępu " Racja " jest solą w oku, takich
          ludzi jak Ty, prawdopodobnie mocno powiązanych z klerem. Na podwyższenie
          ciśnienia proponuje kawę oraz lekturę gazety Fakty i Mity. Pozdrowienia i
          życzenia zdrowia.
          • synd Re: Polska krajem katolickim 19.04.04, 11:39
            heniu! rozpoczynajac watek na tym forum,to jednak "chcesz "rozmowy, a nie jak
            twierdzisz nie narzucasz sie z konwersacja.jedziesz ostro na kosciol
            katolicki,nie rozgraniczajac prawdziwej wiary od bledow kleru.a to sie heniu
            nie godzi.szanuj czyjes poglady i nie afiszuj sie tak ostentacyjnie ze swoimi
            pogladami swieckimi(bo to tak jak wiara,bardzo intymna i osobista sprawa).a tak
            na marginesie heniu,to ksiedza z ktorym regolarnie co piatek pijesz gorzalke
            (jestes periodyczny? )tez nazywasz katolem.nienawidzisz,a gorzale pijesz,czy ty
            nie stosujesz metod z minionego okresu?
          • anamar Re: Polska krajem katolickim 19.04.04, 11:41
            heniu,a poziom"faktów i mitów"ci odpowiada?
            • Gość: fakty i mity Re: Polska krajem katolickim IP: 62.13.67.* 19.04.04, 11:46
              poziom faktow i mitow dostosowalismy do zdolnosci percepcyjnych zbuntowanego
              gminu katolickiego
              • Gość: H56 Re: Polska krajem katolickim IP: *.comnet.krakow.pl 19.04.04, 14:26
                a, co to kogo obchodzi z kim ja wódeczkę popijam. Mówię głośno ,że nie chcę aby
                kościół katolicki w Polsce był siłą przewodnią, tak samo jak mówię, że
                wszystkich funkcyjnych byłych członków PZPR powinno się pozbawić możliwości
                piastowania stanowisk kierowniczych w instytucjach państwowych. Anamarze ja
                również moge się Ciebie zapytać czy odpowiada Ci poziom Niedzieli czy Naszego
                Dziennika. Fakty i Mity nie są dla mnie gazetą opiniotwórczą ale jednym ze
                żródeł pozyskiwania interesujących mnie informacji których na próżno szukać w
                innych publikatorach. Wątek napisałem z uwagi na odpowiedź cudzoziemce i
                mamoniowej.
                • Gość: Ana Re: Polska krajem katolickim IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 19.04.04, 16:21
                  niedzieli,ani dziennika w życiu nawet w ręku nie trzymałam,więc nie potrafię na
                  twoje pytanie odpowiedzieć...
                • Gość: synd Re: Polska krajem katolickim IP: *.cm-upc.chello.se 19.04.04, 23:34
                  pewnie,pewnie heniu za moje nie pijesz i w tym kontekscie co do twoich bibek
                  nie pisalem,a skoro mialoby mnie to nie obchodzic to po co o tym
                  pisales.piszesz na forum ogolnym czyli do wszystkich.ale kwestia jest tu innego
                  rodzaju.raczej nie pije sie z tymi,ktorych sie nie lubi(chyba ze ma sie
                  nieczyste intencje,co do wspolbiesiadnika).a ty zaciekle kler atakujesz,a z
                  klerykiem toasty wznosisz(ciekawe jakiego rodzaju),a to mi juz zajezdza
                  falszem.ujadasz na kosciol,a przeciez on na sile cie nie nawraca.nie ganie cie
                  za twoja wiare w nic.nie wtracaj sie ty w moja wiare.naucz sie
                  tolerancji,szacunku dla innych.i nie zachowuj sie jak szalony przywodca
                  sekty,sekty ateistow.wczytaj sie uwazniej w nauki kosciola(jesli chcesz na ten
                  temat dyskutowac) . zastanow sie w ktorym miejscu sa one moralnie nie do
                  przyjecia i nie ujadaj,bo stajesz sie w tym "niesmaczny".
          • przecinack dyskusja jak najbardziej 20.04.04, 11:40
            > Z ortodoksą to żadna dyskusja,

mam zupelnie inne zdanie na ten temat - wlasnie najlepiej rozmawia mi sie z
            ludzmi, ktorzy wiedza, o czym mowia, maja swoje argumenty i potrafia byc
            pieknie bezkompromisowi i kulturalni... natomiast nie da sie gadacz ludzmi,
            ktorych poglady sa rozwodnione przez brak racjonalnej refleksji lub podmyte
            przez emocje... a tak jest z katolami, ktorzy opluwaja swoje wlasne korzenie

jak mi się zdaje księdzem już nie jest.

a to zle ci sie zdaje, raz wyswiecony ksiezulo pozostaje nim na cale zycie,
            chocby po drodze twierdzil cos innego, i to wlasnie jest koszmar... poza tym
            ostatnio ten pozal sie Boze ksiezulo twierdzil, ze wszystcy katole sa poganami
            i obiecywal wypic wodeczke za Swiatowida... no to zycze ksiedzu smacznego...

> Pisanie prawdy o prawdziwym obliczu kościoła katolickiego oraz
            > promowanie Antyklerykalnej Partii Postępu " Racja " jest solą w oku, takich
            > ludzi jak Ty, prawdopodobnie mocno powiązanych z klerem

z ta prawda to roznie bywa, naczelny przegral pare procesow sadowych o
            znieslawienie, o czym oczywiscie nie napisze w swoim szmatlawcu, a poza tym
            jest to prawda widziana z nocnika czy kibelka, jak ci tam pasuje, wiec
            systematycznie ma sie do realnej prawdy jak piesc do nosa, w kazdym razie
            teksty nie wymagaja racjonalnego podejscia - zupelnie odpowiadaja mentalnosci
            katolikow olewajacych kosciol

a z klerem jestem bardzo mocna zwiazny - wiesz, jako zakonnica ;)
            • Gość: H56 Re: dyskusja jak najbardziej IP: *.comnet.krakow.pl 20.04.04, 20:06
              ojojoj ! nie robie bibek z klerykami bo jestem hetero. Ksiądz który mnie
              odwiedza zawdzięcza mi coś bardzo drogocennego /nie chodzi o sprawy materialne/
              Picie wódki, w moim wydaniu to jedna lub dwie szklaneczki z colą i lodem raz na
              tydzień. Zapewniam ,że ksiedzu nic nie grozi i bardzo go lubię, bo to facet
              który naprawde wierzy w to co robi. Wie ,że jestem ateistą i lepiej mnie nie
              przekonywać do koścoła ,bo lubię go tak samo jak swoją teściową. Fakty i Mity
              to gazetka kiblowa z uwagi na krótkie artkuły które można poczytać w trakcie
              posiedzenia. Jeżeli artykuły tam napisane sa kłamstwem to prawidłowo, że sprawa
              idzie do Sądu. Jednak w to nie wierzę, bo kary mogłyby doprowadzić redakcję do
              bankructwa. Afery związane z klerem /Stella Maris/, księża pedofile, przekręty
              gospodarcze polityków wszystkich opcji ,sprawy które nie wypływają w innych
              mediach. Tak, lubię FiM. Przecinack ! jeżeli byś zamieszkał na stałe w
              Koszalinie to nie będziesz Szczecinianinem. Skoro facet zrzucił sutannę to
              przestał wykonywać zawód księdza. Jeżeli ja Ci mówię ,że jestem ateistą to nie
              jestem katolikiem. Ty jednak wyznajesz swoją filozofię, i dlatego
              mamy 90% społeczeństwa katolickiego. Poczekamy na podatek kościelny, i wtedy
              zobaczymy ilu w Polsce jest tych prawdziwych katolików.
              • przecinack Re: dyskusja jak najbardziej 21.04.04, 19:09
                > Jednak w to nie wierzę, bo kary mogłyby
                > doprowadzić redakcję do bankructwa.

podziwiam twoja wiare w sprawierdliwosc na tym swiecie,
                naprawde podziwiam... i chcialbym, aby tak bylo...
                tymczasem mysle, ze mozna spokojnie wymyslac rozne
                fakty w mediach i olewac odpowiedzialnosc za slowa,
                czego znakiem sa dla mnie FiM

> Skoro facet zrzucił sutannę to
                > przestał wykonywać zawód księdza.

widze jednak podstawowe braki w wyksztalceniu,
                zapytaj znajomego ksiedza, to ci opowie, jak to jest...

ksiadz kotlinski tak samo przestal byc ksiedzem,
                jak ty przestales byc katolikiem mianujac sie ateista
                hahahahaha!!!

marze o podatku koscielnym, i marze o tym, zeby sie
                ludzie wreszcie okreslili, zawsze takie sytuacje pomagaja
                kosciolowi oczyscic sie z buractwa, dziekuje za twoja troske :)
                podzielam twoje zdanie, ze lepsza jest jakosc, nie ilosc

> Ty jednak wyznajesz swoją filozofię, i dlatego
                > mamy 90% społeczeństwa katolickiego

hmmmm... a tu sie zdziwilem...
                mam wrazenie, ze tyle katolikow jest wlasnie dzieki
                pogladom proponowanym przez ciebie - formalnie katolik,
                a kosciol ma serdecznie gdzies... ja mowie o faktach,
                a nie o aktualnie wyznawanych duperelach, skoro jestes
                ochrzczony to na wieki wiekow amen jestes katolik :)

a taki model katolika - ateisty to niestety model dosc
                upokarzajacy dla pradziwych ateistow, nie mowiac juz o katolikach...
                • Gość: H56 Re: dyskusja jak najbardziej IP: *.comnet.krakow.pl 21.04.04, 22:01
                  Przyjmując Twój tok rozumowania jestem własnością kościoła katolickiego, ot,
                  sztuka duszyczki. Kościół Katolicki ma swoje prawo, ale ja mu nie podlegam, bo
                  jestem wolnym ,niezależnym człowiekiem.
                  • przecinack Re: dyskusja jak najbardziej 22.04.04, 17:21
                    > Przyjmując Twój tok rozumowania...

nie pierwszy raz z twojej strony poczulem sie gleboko niezrozumiany,
                    poza tym formulujac w ten sposob poglady osmieszasz sam siebie i potwierdzasz
                    moje spostrzezenie, ze najbardziej paskudny rodzaj ateistow, to wlasnie
                    ateisci katoliccy :) hehe, fajnie brzmi :) ja przynajmniej rozumuje, ale twoje
                    poglady sa podszyte emocjami, no to czekam na nastepne wypowiedzi :)

cos tam jeszcze o wolnosci bylo? hmmm, ciekaw jestem, co na to twoj ksiadz
                    sympatyczny, tylko niech lepiej odstawi szklaneczke i przelknie wodeczke,
                    bo ze smiechu moze sie jeszcze zakrztusic, biedaczek...

• Gość: H56 Re: dyskusja jak najbardziej IP: *.comnet.krakow.pl 22.04.04, 18:59
                      przyznam się ,że teraz się pogubiłem a te cholerne forum jest coraz gorsze, bo
                      nie można otworzyć strony. Powiadasz, ateiści katoliccy, a co to za określenie.
                      Katolik to określenie potoczne osoby wierzącej w Boga, członka społeczności
                      kościoła rzymskiego a ateista to człowiek który nie wierzy w żadne bóstwa i ich
                      moc sprawczą. Bo jak można wierzyć w czyjeś miłosierdzie kiedy dzieci płaczą,a
                      Ci co mają być przedstawicielami Najwyższego, przestrzegać dekalogu,żyć dla
                      innych, żyją tylko dla siebie. Próżność, pycha, władza, mamona, sodomia i mania
                      wielkości to wizerunek duszpasterzy. Naprawdę szkoda mi Was katole,że jesteście
                      tak bardzo zaślepieni w swoim postepowaniu. Przecież jeżeli nawet Wasza religia
                      polega na prawdzie,to ten Bóg ,będzie uczynki wszystkich oceniał po naszej
                      śmierci. A ja sobie nie mam nic do zarzucenia. Ksiądz przychodzi do mnie po
                      cywilnemu i musi stosować się do gospodarza który raczej nie porusza tematów
                      drażliwych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka