Dodaj do ulubionych

5989 : 618 = emigracja

31.03.11, 15:59
5989 - to liczba ofert w urzędach pracy w regionie Meklemburgia Przedpomorze
618 - to oferty naszego UP w zachodniopomorskim

Emigrujcie !!! - a wówczas GW ukarze się rozmowa z jakimś politykiem który spadek bezrobocia przypisze działalności urzędów oraz pieniądzom unijnym i szkoleniami .
Obserwuj wątek
    • g.r.a.f.z.e.r.o Re: 5989 : 618 = emigracja 31.03.11, 16:30
      O, nawet nie wiedziałem że MV jest niemal kopią zachodniopomorskiego - tyle samo ludności, taka sama powierzchnia.
      Tylko ofert 10 razy więcej.
      • Gość: czy-telnczka Re: 5989 : 618 = emigracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.11, 16:44
        > O, nawet nie wiedziałem że MV jest niemal kopią zachodniopomorskiego - tyle
        > sam o ludności,
        > taka sama powierzchnia.
        > Tylko ofert 10 razy więcej.
        -----
        Może to oznacza, że Tam Ktoś nie Takiej pracy np. opiekuńczej, lub za takie pobory?!
        • Gość: czy-telniczka Re: 5989 : 618 = emigracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.11, 15:39
          errata:
          Może to oznacza, że Tam Ktoś nie chce Takiej pracy np. opiekuńczej,
          lub za takie pobory?!

errata:
          krzysztofs napisał - myśl podzielam
          zapis...nie dla zed 1 nie jeszcze podzielam - bez poznania pełnego uzasadnienia.
      • Gość: Off Re: 5989 : 618 = emigracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.11, 23:39
        > O, nawet nie wiedziałem że MV jest niemal kopią zachodniopomorskiego - tyle sam
        > o ludności, taka sama powierzchnia.
        > Tylko ofert 10 razy więcej.

Nie jest. Miasta są czyste i ładne, wsie urokliwe i zadbane. Drogi wyremontowane, pociągi punktualne i docierające nawet do niewielkich miasteczek. To zachodniopomorskie w krzywym zwierciadle.
    • zed.1 Re: 5989 : 618 = nie trzeba emigrowac 31.03.11, 23:22
      mozna pracowac za granica dojezdzajac ze szczecina. tak jak wielu pracuje w goleniowie, stargardzie i innych miejscach ale mieszkajac w szczecinie.
      • krzysztofsf Re: 5989 : 618 = nie trzeba emigrowac 01.04.11, 08:29
        zed.1 napisał:

> mozna pracowac za granica dojezdzajac ze szczecina. tak jak wielu pracuje w gol
        > eniowie, stargardzie i innych miejscach ale mieszkajac w szczecinie.
        >
        1. Gdzie wtedy pracownik będzi erozliczał swój roczny PIT?
        2. Gdzie odkładaja sie podatki z pracy, zus i ubezpieczenie zdrowotne? Czy ma na podstawie takie zatrudnienia prawo do bezpłatnej opieki lekarskiej w Polsce?
        • Gość: czy-telniczka Re: 5989 : 618 = nie trzeba emigrowac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.11, 15:30
          Myśl podzielam.
          Chyba jest/był wybór rozliczenia korzystny w chyba jedną "tamtą" stronę.
          Może co niektórzy tak daleko w przyszłość innych/nowych pokoleń nie patrzą.
      • Gość: smark Re: 5989 : 618 = nie trzeba emigrowac IP: 213.155.178.* 01.04.11, 09:08
        Można, ale trzeba być kompletnym idiotą.
      • andreas.007 Re: 5989 : 618 = nie trzeba emigrowac 01.04.11, 09:12
        Można tam pracować, a tu mieszkać...
        ale po pewnym czasie kazdy zastanowi sie czemu ma tu mieszkać
        skoro tam zarabia lepiej, w sklepach jest taniej, miasta czystsze i jest ładniej...
        skoro tam gmina pomaga przy remontach domów, a inwestycje eko wręcz finansuje,
        skoro jest tam lepsza opieka zdrowotna...

Namawianie do pracy tam... to namawianie do wyjezdzania za Szczecina.
      • Gość: Ktos Re: 5989 : 618 = nie trzeba emigrowac IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.04.11, 10:29
        zed.1 napisał:

> mozna pracowac za granica dojezdzajac ze szczecina. tak jak wielu pracuje w gol
        > eniowie, stargardzie i innych miejscach ale mieszkajac w szczecinie.
        >

Widze, ze nic sie nie zmieniło i dalej jestes skonczonym idiotą.

PO ponad 4 latach "rzadow" PełO z udziałem czołowego miejskiego głupka od pływajacego czegos tam... doszlo do tego, że ludzie beda dojezdzac za chlebem do okolicznych wioch i miasteczek z wielkiego Fefina :)))

Cudowna prognoza na przyszłość wg ZADa i jego idoli z PełO :))
        • andreas.007 To taka strategia... 01.04.11, 16:04
          "Autor: zed.1 18.11.10, 01:23

Dodam jeszcze, bo moze tego nie wiesz, ze przez jakis czas obowiazywala strategia kierowania firm do goleniowa tak by rozwijac obszar metropolitarny. Jako, ze goleniow moze jest swietny dla firm, ale nie jest swietny dla mieszkancow. Malo kto chce sie przeniesc do goleniowa skoro w pol godziny moze tam dojechac. Dlatego mial on zatrudniac ludzi ze szczecina, dojezdzajacych tam do pracy. Goleniowa mialby z tego korzysci podatkowe i szczecin tez, z poszczegolnych podatkow i miejsc pracy.

Czas by dotarlo do ludzi, ze goleniowa nie jest konkurentem szczecina.
          --
          ∫t∫ε't∫in 2050
          -----------------------"
          • Gość: Ktos Re: To taka strategia... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.04.11, 11:58
            Andreas znam te wymiociny zada :))
            • andreas.007 Re: To taka strategia... 02.04.11, 13:03
              Natomiast w samej strefie w Goleniowie zaczyna być już problem z pracownikami.
              Zasoby okolicznych sie już wyczerpały i teraz jest migracja od jednego do drugiego,
              natomiast to co lansuje Zed, a wiec dojezdzanie to dla pracownika koszt.
              Nie wiem czy już nie działają tam firmy transportowe dowozace pracownikow z okolic...
              Wiadomo, ze do dużego miasta powiedzmy stolicy metropolii
              dojazd z każdego miejsca jest dobry, ale mamy tu do czynienia ze zjawiskiem odwrotnym.
              Mieszkancy stolicy i innych miasteczek maja dojeżdżać do Goleniowa czy Stargardu.
              Normalnie to duże miasto staje sie centrum dokąd zmierza sie za praca,
              a tu lansuje sie, by wyjezdzano za praca nawet do Niemiec.

Bzdura jakaś.
              • andreas.007 Re: To taka strategia... 02.04.11, 13:05
                W Szczecinie nie opłaca sie nawet produkcja alkoholu...
                ;)
                • krzysztofsf Re: To taka strategia... 02.04.11, 14:46
                  andreas.007 napisał:

> W Szczecinie nie opłaca sie nawet produkcja alkoholu...
                  > ;)
                  >

Sadzisz, że w przypadku ulegalnienia narkotyków, SFA * padłaby po kilku miesiacach działalnosci?

* Szczecińska Fabryka Amfetaminy
                  • andreas.007 Re: To taka strategia... 02.04.11, 15:38
                    Taaaaa, najprawdopodobniej... no, w kazdym razie miałaby niewielkie szanse przetrwania.
                    Co nie znaczy, ze nie ma tu rynku na te produkty.
                    Wrecz przeciwnie.
                    Lecz jedno z drugim zupełnie nie ma nic wspólnego.
                    ;)
                    • Gość: Alfons w meklemburgii ? - nudy ! IP: *.cable.smsnet.pl 02.04.11, 16:50
                      Pracowac w Meklemburgii ? - przecież tam są nudy w weekendy
                      Oto mapa klubów w Niemczech gdzie można się odstresować w ramionach kobiet z różnych stron świata - płacisz za wstęp np. 100 euro i jesz i bawisz się z dziewczynami na łózeczku albo w basenie
                      jak widać na mapie kluby są w zachodniej części Niemiec

maps.google.com/maps/ms?hl=en&ie=UTF8&msa=0&msid=101156083971307420944.0004495b8a8dca16741fc&ll=53.173119,8.338623&spn=2.772367,7.404785&z=7&iwloc=0004495c001340d05c801

P.S.
                      Zed napisał że można dojeżdzać codziennie autem do pracy - on chyba dostał służbowy samochód i nie wie ile kosztuje przejazd
                      • andreas.007 Re: w meklemburgii ? - nudy ! 03.04.11, 11:20
                        Takie kluby to taki papierek lakmusowy... powstaja tam gdzie jest szmal.
                        W Szczecinie ostały sie zdaje sie 3-4 agencje.
                        Wiadomo, jak ludzie maja pieniadze, to chca je wydawać i bawic sie,
                        a jak nie maja pieniedzy, to chca sie modlic, zeby miec pieniadze....
                        • Gość: Alfons Re: w meklemburgii ? - nudy ! IP: *.cable.smsnet.pl 04.04.11, 11:47
                          Oto autentyczne opisy wrażeń polaków pracujących w zachodnich Niemczech - po co pracować w Meklemburgii

bardzo luksusowy burdelik niedaleko Kolonii wybrałem bardzo ładna pannę z jakiś bardzo odległych wysp na oceanie indyjskim panna ładna, uśmiechnięta i bardzo się starała abym wyszedł zadowolony

. Wejście 50 euro i w tej cenie można siedzieć w klubie cały dzień. Napoje zimne i cieple + piwo w cenie. 3 lub 4 posiłki dziennie.poznałem superlaske - matka Turczynka ojciec Rosjanin - laska naprawdę jak z Playboya - wypiliśmy razem kilka drinków a potem mieliśmy przyjemne chwile w pokoiku na gorze (tak mi tez bylo trudno uwierzyć ze mozna bzyknąć taka laske za 50 euro :-) )Innym razem poznałem przepiękną Rosjanke która studiuje w Dusseldorfie a w klubie tylko sobie dorabia kilka razy w miesiącu - śni mi się do dziś :

Wstęp 75 Euro. W środku są 2 bary. Wszelkie napoje i posiłki są bezpłatne (wliczone w cenę wejściówki). Z alkoholi niestety jest tylko szampan, płatny i to słono. Jest basen o średnicy ok. 6 m, jakieś jacuzzi, 2-3sauny, sala kinowa, jest trochę miejsc na private-party , rurki do tańców i pokoje (myślę, że 15-20 pokoi).
                          Dziewczyny są bardzo bezpośrednie. Po chwili podeszła do mnie dziewczyna z Dominikany szczupła, zgrabna, z dużym jędrnym biustem 3-4 i bardzo ładną twarzą...poszliśmy z Dominikanką do mojego safe boxu gdzie uwolniłem się od 50 euro i z pewnym żalem też od mojej towarzyszki
                          Jak zbierałem się do wyjścia dopadły mnie 2 Rumunki. Nie super zgrabne, ale przytulające sie, uśmiechnięte, bezpośrednie i po prostu fajne. Miałem jeszcze odpowiednią kasę w safe-boxie, ale nie za bardzo wierzyłem w swoje siły. Prawie ze łzami w oczach (nie żartuję !!) odmówiłem...

Największym problemem jest za duży wybór -właściwie można spotkać każdą narodowość.
                          Jak pierwszy raz wyszedłem z klubu FKK to uśmiech z mojej twarzy nie schodził przez parę dni :D Polecam każdemu.
                          Moją faworytką została jedna z nich, 20-letnia Brazylijka. Była tak mega seksowna, że nawet dzisiaj, po kilku dniach, nie mogę się otrząsnąć. . Śni mi się po nocach, wziąłbym ze sobą za każde pieniądze na stałe, gdyby tylko chciała ze mną pójść

A tu w Ciecinie brud ,syf .....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka