anielamerkel Atak (słowny) na automaty z prezerwatywami. "Pa... 06.04.11, 10:30 Ha ,ha, ha, ahahahahahahahahahhahahahahahhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ale sie usmialam ! Odpowiedz Link Zgłoś
booba09 Atak (słowny) na automaty z prezerwatywami. "Pa... 06.04.11, 10:35 Ja proponuje aby radny Jania postawił automaty z różańcami, zdjęciem Rydzyka, złotymi myślami BOGA BOGÓW J. Kaczyńskiego. Wtedy pobożna część Szczeciniam będzie mogła sobie spokojnie spacerować ulicami miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seksuolog a mi się zdaje, że ktoś tę Janię skrzywdził IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.11, 10:42 w młodości: może nie potrafił założyć na randce gumki i wzbudził śmiech dziewczyny, który wywołał w nim trwały uraz zakończony wstąpieniem do PiSu? Może próbował ich używać i nie mógł znaleźć odpowiednio małej? Jakiś powód musi być. Nikt o zdrowych zmysłach nie walczy dziś z prezerwatywami, chyba że faceci w rajtuzach i moherach... DO PSYCHIATRY Z TAKIMI DEWIANTAMI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
da-jan55 Atak (słowny) na automaty z prezerwatywami. "Pa... 06.04.11, 10:43 Chyba najwyższy czas pozbyć się oszołomów w polityce !. Odpowiedz Link Zgłoś
acc4 Szczyty hipokryzji 06.04.11, 10:44 Automaty do sprzedawania chusteczek do nosa i prezerwatyw nie są bardziej gorszące niż automaty do sprzedawania biletów tramwajowych. Za to na pewno gorszące są sceny rozgrywające się w wielu polskich domach, gdzie pijany tatuś bije mamusię. Tym niech się zajmą bigoteryjne panie z PIS zatroskane o los przyszłych pokoleń. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.ablaze Pamietam jak 1989 Jania latał z czerwona flagą 06.04.11, 10:45 na demonstracji 1 majowej zorganizowanej przez Solidarność 80. Pomyśleć tylko, jak się to to szybko nawróciło, nawet pisowskim moherem zostało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eh Re: Pamietam jak 1989 Jania latał z czerwona flag IP: 62.233.246.* 06.04.11, 10:45 PiS w amoku. Odpowiedz Link Zgłoś
beo93 Jedność! 06.04.11, 10:49 A mnie niesłychanie cieszy niespotykana na jakimkolwiek polskim czy szczecińskim forum jedność opinii w tej sprawie. Niech sobie (bez)radny poczyta i może coś trafi do niego, że się wygłupił skoro nie ma ani jednej popierającej go opinii, co w naszym narodzie jest ewenementem! No chyba, że chodziło o wypromowanie się - to w takim razie się udało skoro temat trafił na ogólnopolską stronę gazety... A nie lepiej było, bo ja wiem, przyjść w samych gaciach na sesję? Rezultat byłby ten sam, ale byłoby zabawniej... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
acc4 Prezerwatywa - wyrafinowana forma aborcji. 06.04.11, 10:54 Narzędzie wynarodawiania Polaków. Ukryta opcja niemiecka. Klientelizm wobec Putina i Merkel. Za te wszystkie zmarnowane polskie, katolickie i patriotyczne plemniki ponosi oczywiście odpowiedzialność Tusk i dlatego powinien zniknąć z życia politycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
sakral gdzie jest red.Terlikowski z prezerwatywami ? 06.04.11, 10:54 ale uczciwe trzeba przyznać,że były marszałek Sejmu Marek Jurek i red. Terlikowski są gorącymi przeciwnikami używania prezerwatyw. i podobno mają udane życie seksualne..... jak się chce.....to też można bez kondoma. Odpowiedz Link Zgłoś
kuraszewicz najlepsza na świecie jest miłość w klozecie 06.04.11, 11:32 A każdy szalet jest pełen zalet. No i podryw przy pisuarze to nie lada gratka dla PISiorczyka! Odpowiedz Link Zgłoś
antekguma1 Re: Atak (słowny) na automaty z prezerwatywami. " 06.04.11, 11:51 Dewocjonalia? Już teraz musi płacić po 50 dych za zajęcie pasa drogowego plus podatki i inne koszty. A tu jeszcze działka dla lokalnego klechy? Bankructwo murowane. Odpowiedz Link Zgłoś
jedrus.4 Atak (słowny) na automaty z prezerwatywami. "Pa... 06.04.11, 12:07 Automaty wygladaja obrzydliwie! I wcale nie dlatego, ze sa w nich (albo i nie ma) prezerwatywy. Wygladaja obrzydliwie, bo sa estetycznie straszne i stoja w miejscach dla nich nieodpowiednich! Sa straszne jak prawie wszystko, co moi rodacy w naszym ukochanym miescie po wojnie dokonali! P.S. Proponuje, zeby w tych automatach polaczyc sprzedaz prezerwatyw oraz Gazety Wyborczej. Prezerwatyway zapobiegaja niepozadanej ciazy a Gazeta Wyborcza niepozadanego (przez Salon i rzadzacych Polska) rozwoju umyslowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OCZYTANY Re: Atak (słowny) na automaty z prezerwatywami. " IP: *.dynamic.mm.pl 06.04.11, 13:43 automaty automatami a co z indokrynacją dzieci???? nie tylko automaty ale i drukowanie biblii dla dzieci itp dzieł powinno byc zakazane .Dzieci uczą się bajek zamiast poznawac prawdziwy świat taki jak jest naprawdę,taki jakim go nauka opisuje. Zamiast biblii powinny czytać książki o Darwinie,nauce ,dinozaurach,kosmosie itd (i niech się dowiedzą prawdy że jest też mnóstwo innych religii i ich odmian na świecie). Takie książki dla dzieci o prawdziwym świecie są w ksiegarniach. infotm.pl.tl/Z-Historii-Ko%26%23347%3Bcio%26%23322%3Ba.htm www.filmy-dokumentalne.pl/zrodlo-wszelkiego-zla-wirus-wiary.html wyborcza.pl/1,75477,9227442,Archidiecezja_w_USA_zawiesila_21_ksiezy_podejrzanych.html alehistoria.blox.pl/2011/02/POLOWANIE-NA-CZAROWNICE.html fakty.interia.pl/swiat/news/benedykt-xvi-rehabilituje-galileusza,1232364 wyborcza.pl/1,95892,9197771,Jestem_nauczycielka_i_jestem_niewierzaca___list.html www.filmy-dokumentalne.pl/geniusz-darwina-1-zycie-darwin-i-wszystko.html strona0biblii.republika.pl/ religieswiata.org/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OCZYTANY Re: Atak (słowny) na automaty z prezerwatywami. " IP: *.dynamic.mm.pl 06.04.11, 13:49 no i przeszkadzają wam automaty zabezpieczające przed AIDS i innymi chorobami,,przed urodzeniem niechcianego dziecka....a nie przeszkadza wam kulwa mac to ze w internecie też oprócz cennych ,wartościowych żeczy jest też dużo gowna takiegi jak zboczony,nienormalny,obrzydliwy,drastyczny seks i to dzieci i młodziież w zaciszu swych pokoików ogląda,na tym sie kształci a to wam nie przeszkadza tylko wam automaty przeszkadzają....powinno siezlikwidowac te straszne i obrzydliwe strony www i surowo karac za to!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czy-telniczka Re: Atak (słowny) na automaty z prezerwatywami. " IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.11, 15:00 OCZYTANY napisał(a): >.... ------- Zgadzam się z odbiorem płynącym w publicznych przekazach/mediach itp. Z wielu poleconych tu adresów - dziś wybieram dla - info "religię świata". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Atak (słowny) na automaty z prezerwatywami. " IP: *.dynamic.chello.pl 20.07.11, 18:39 Przeszkadza mi to wszystko! Dlaczego zakładasz że jak przeszkadza mi jedno, to już nie może przeszkadzać drugie? Dlaczego jeśli nie podobają mi się kondomaty to zaraz jestem oskarżana o to, że nie mam nic przeciwko przemocy w rodzinie, pedofilii księży, seksie w internecie?! Przeszkadza mi to wszystko, cholernie przeszkadza!!!! I nie wmawiajcie mi że tak nie jest. Jestem wkurzona, że muszę żyć tu i teraz, gdzie ludzie są tak przesiąknięci agresją i erotyzmem, że nic ich już nie wzrusza, nic nie niepokoi, że godzą się na każde (za przeproszeniem) "gó..." w przestrzeni publicznej. Słyszałam że podobno w USA jest tak, że jak na autobusie widnieje wizerunek nagiej kobiety to ludzie oburzeni, że "Jak można tak przedmiotowo traktować kobietę?!" nie wsiadają do autobusu. A my Polacy jesteśmy tchórzami i nie mamy odwagi zawalczyć o godność! Czy ktoś w ogóle z was wie jeszcze co to jest godność?! My wszystko przyjmujemy (to co fajne i to co obrzydliwe). Jak ktoś wymyśli że modne jest sranie na ulicy to nikt z nas nawet nie zaprotestuje, bo protest przeciwko czemuś nowemu jest odbierany jako wyraz zacofania. To może zacznijmy się zabijać masowo -taka nowa zabawa. Jak ktoś będzie miał coś przeciwko to znaczy, że trzyma z klechami, jest zacofanym mocherem i będziemy się z niego śmiać. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Atak (słowny) na automaty z prezerwatywami. " 06.04.11, 13:50 Niech właściciel zadeklaruje Dziędze, że od każdej sprzedanej gumki przekaże kur(w)ii świętopietrze, a ataki PiS-dzielców ustaną. Wszak wiadomo, że Jego Fluorescencja wyznaje zasadę pecunia non olet:) P.S. Chyba nam się Swarożyc zawieruszył. Żadnego komentarza w tej sprawie... Martwię się... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mix-er Re: Atak (słowny) na automaty z prezerwatywami ! IP: 173.233.210.* 06.04.11, 17:08 W ultra-katolickiej Polsce automaty z prezerwatywami to wciaz cos "szokujacego". Zawsze mozna je tak "przeprogramowac", aby zamiast prezerwatyw sprzedawaly, np. "swiete" obrazki ! Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Atak (słowny) na automaty z prezerwatywami. " 06.04.11, 13:56 W moim mieście, Berlinie, widziałam kondomaty tylko w przejściach do toalet w restauracjach. Chyba jestem ślepa, ale to miasto bezeceństw się nie afiszuje kondomatami, a taki Szczecin miałby? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm Re: Atak (słowny) na automaty z prezerwatywami. " IP: *.limes.com.pl 19.04.11, 15:48 a jaki Szczecin? Odpowiedz Link Zgłoś
he1ku Re: Atak (słowny) na automaty z prezerwatywami. " 06.04.11, 14:17 czy nie wystarczy na kondonach narysować krzyż i po krzyku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: Atak (słowny) na automaty z prezerwatywami. " IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.11, 14:19 Piotr Paweł Jania - urodzony 29 czerwca 1952 roku w Szczecinie. Posiada wykształcenie wyższe. Ukończył studia w Instytucie Politologii Uniwersytetu Szczecińskiego. Tak jak: Zaremba, Brudziński, Napieralski, Nitras... Tą uczelnię powinno się zamknąć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Atak (słowny) na automaty z prezerwatywami. " IP: *.dynamic.chello.pl 06.04.11, 23:38 Gość portalu: ! napisał(a): > Piotr Paweł Jania - urodzony 29 czerwca 1952 roku w Szczecinie. Posiada wykszta > łcenie wyższe. Ukończył studia w Instytucie Politologii Uniwersytetu Szczecińsk > iego. To długo czekał z tym ukończeniem studiów, bo Uniwersytet Szczeciński powstał w roku 1985, gdy pan Jania przekroczył już 33 wiosnę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hirek Re: Atak (słowny) na automaty z prezerwatywami. " IP: *.net 06.04.11, 23:46 Gość portalu: . napisał(a): > Gość portalu: ! napisał(a): > > > Piotr Paweł Jania - urodzony 29 czerwca 1952 roku w Szczecinie. Posiada w > ykszta > > łcenie wyższe. Ukończył studia w Instytucie Politologii Uniwersytetu Szcz > ecińsk > > iego. > > To długo czekał z tym ukończeniem studiów, bo Uniwersytet Szczeciński powstał w > roku 1985, gdy pan Jania przekroczył już 33 wiosnę... Uniwersytet Szczecińsk ibrzmi lepiej niż WUML Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z wtedy to sie politologia nie nazywało IP: *.play-internet.pl 07.04.11, 02:20 > To długo czekał z tym ukończeniem studiów, bo Uniwersytet Szczeciński powstał w > roku 1985, gdy pan Jania przekroczył już 33 wiosnę... Uniwersytet Szczecińsk ibrzmi lepiej niż WUML lub WSP wieczorowa szkoła podstawowa Odpowiedz Link Zgłoś
asiazlasu ha ha ha 06.04.11, 14:20 proponuje wyrznac w pien wszystkie dzieci jako widoczny owoc stosunkow seksualnych !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hsps Glebszy sens wieszania automatow na ulicach 06.04.11, 14:45 Chce zobaczyc kto bedzie publicznie kupowal, pod pilnym okiem surowego spoleczenstwa. Zeby sasiad doniosl zonie :) :) :) Te miejsca wybrano raczej pod katem zle pojetej oszczednosci, pewniej oplata 50 zlotych byla mniejsza niz wymagali knajpiarze. Ale obrot, panie Adrianie bedzie mikry (to nie byla zadna aluzja:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Glebszy sens wieszania automatow na ulicach IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.04.11, 15:03 w mieście jest więcej niż jeden automat, można wybrać ten dalej od domu. jakby ten biznes nie przynosił zysków to chyba by go nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
hsps Dalej od domu? :) 06.04.11, 23:54 Szczecin jest ponoc wiocha z tramwajami wiec zawsze jest szansa na bliski kontakt z zyczliwymi. A tradycja "zyczliwosci" w narodzie gleboko zakorzeniona. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: jak są oznaczone te automaty?? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.04.11, 15:01 czy jest tam napisane na automatach, że tu można kupic kondomy, które nalezy nałożyc na to i na to przed wsunięciem go tu i tu wraz z odpowiednimi ilustracjami. jesli nie to chyba nie ma problemu. na automatach jest pokazany rodzaj prezerwatywy i wszystko, a i większośc budowli w naszym mieście jest także mało estetyczna, czy mamy je wszystkie pozamykac i wyburzyć?? jesli pan skarżący boi sie rozmawiac z dorosłymi ludxmi czy z młodzieżą na tematy seksu to cos z nim jest nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob Re: Atak (słowny) na automaty z prezerwatywami. " IP: *.146.54.41.nat.umts.dynamic.eranet.pl 06.04.11, 17:24 Albo inne rozwiązanie.Założyć automaty w kościołach,to nikt z nich nie będzie korzystał. Ale skąd się tacy zidiociali radni biorą ? Odpowiedz Link Zgłoś
mallana Kolejny poroniony pomysł. 06.04.11, 18:00 Przypuszczam, że kością niezgody jest automat zamontowany przy aptece na rogu ul.Krzywoustego i ul. Żółkiewskiego...bardzo blisko kościoła przy ul. Pocztowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lek Re: Kolejny poroniony pomysł. IP: *.centertel.pl 06.04.11, 22:17 poziom tego forum jest żenujący- bez komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eh Re: Kolejny poroniony pomysł. IP: *.dynamic.chello.pl 07.04.11, 00:29 to po co sie wpisujesz.A problem dzieci mozna rozwiazac montujac przyciski powyzej zasiegu krotkich dzieciecych raczek.I nie beda w stanie zakupic gorszacego produktu. Odpowiedz Link Zgłoś
gozal Atak (słowny) na automaty z prezerwatywami. "Pa... 06.04.11, 22:16 śmierdzi dulszczyzną, hipokryzją i debilizmem. niestety w bardzo stężonej dawce. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Kondomy odejmuja seksowi przyjemność! 07.04.11, 15:11 Precz z kondomami! Wolny seks! Palić GUMY! Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Kondomy odejmuja seksowi przyjemność! 07.04.11, 15:17 Popieram stanowisko radnego z PiS! Liczy sie bezposredni kontakt człowieka z człowiekiem, a gumka powoduje, ze sie oddalamy od siebie. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czy-telniczka Re: Atak (słowny) na automaty z prezerwatywami. " IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.11, 15:29 Moja uwaga - papierowe wydanie GW/Sz na 1-szej, "tytuł i FOTO" - to refleksja. Art. cyt: "Co na to Zarząd Dróg i Transportu Miejskiego? - Maszyny funkcjonują na podstawie zezwoleń na zajęcie pasów drogowych - informuje Marta Kwiecień-Zwierzyńska, rzecznik prasowy ZDiTM. Kosztuje to około 50 zł od maszyny miesięcznie. " ------- Swego czasu też czytałam ustawę o drogach i rozumiem, że pas drogowy określony jest linią graniczną wyznaczoną od granicy drogi i widoczną "w planie". "- Działamy w oparciu o przepisy ustawy o drogach publicznych i ustawianie automatów możemy jedynie analizować pod kątem bezpieczeństwa i organizacji ruchu." ------ to jest jeden z powodów, dla którego zwróciłam uwagę temat - Foto z miejsca ...? "Dlatego nie mamy podstaw prawnych do odmowy zezwoleń ze względu na sprzedawany asortyment." ------ Ja mam wątpliwości czy wybrane miejsce na automat spełnia normy prawne dotyczące zajęcia pasa drogi tu szczególnie chodnika - na jakim budynku ...? "Sprzeciwu nie wyraził też Wydział Urbanistyki i Administracji Budowlanej Urzędu Miasta." ------- Z nieodległej praktyki z historii moje doświadczenia podpowiadają, że urzędnicy WUiAB to są osoby, których decyzje nie należą do samodzielnych. Nie mają wcale lub nie mają wiele determinacji, aby sprzeciwić się "wizualnemu psuciu" przestrzeni publicznej w granicach dotyczących styku budynku i pasa drogi. Osoba/y "urzędnicze" nie zaryzykują odmowy wniosku z posady "urzędniczej", ponieważ wielu samodzielnie nie jest/będzie w stanie zarobić "własną pracą, projektem/pomysłem" - na utrzymanie. I wtedy jest TAK - "chcesz to masz" lub inną ulicą na co dzień przemieszcza się lub "swego bałaganu woli nie oglądać". "- Inwestor złożył wszystkie wymagane Prawem budowlanym dokumentów - mówi Dariusz Wołoszczuk z biura prasowego magistratu. - WUiAB nie miał podstaw do sprzeciwu, bo zajmuje się oceną wniosków pod kątem tego prawa." ------- Granica współpracy Wydziałów jest "cienka" lub jak miedza i do kogo należy ...? Kto odpowiada za estetykę przestrzeni publicznej ...? "biała blacha na historycznej ścianie chyba budynku mieszkalnego kogo ...?" "Ale interpelacja radnego Jani zrobiła wrażenie na urzędnikach. - W związku z protestami mieszkańców wystąpiliśmy do Wojewódzkiego Inspektoratu Inspekcji Handlowej i rzecznika praw dziecka o wskazanie, czy publiczna dystrybucja prezerwatyw w automatach ustawionych w pasach drogowych nie narusza przepisów prawa - wyjaśnia Marta Kwiecień-Zwierzyńska." ----- To nie my winni jesteśmy, że inni skrzynki chcą - To Oni Temu Winni ...?! "Protestów mieszkańców Szczecina i radnego Jani nie rozumie Adrian Czech, właściciel automatów." Ja rozumiem dlaczego właściciel nie rozumie - ma powody, aby nie zrozumieć. "- Przecież takie maszyny funkcjonują na ulicach francuskich i włoskich miast. " Ciekawi mnie czy w tym samym miejscu i ścianie - "Ich gust , to Ich sprawa". "I tam nikt nie robi problemu. Nie wiem dlaczego niektórzy myślą, że automaty z prezerwatywami mogą demoralizować dzieci. Mogą jedynie spytać rodzica "co to jest?". Wtedy jest to fajny pretekst do rodzinnej rozmowy o seksualności." Dla mnie to jest powodem, dla - nie akceptacji i miejsc/a dystrybucji towaru. "Poza tym prezerwatywy można sprzedawać wszędzie: na stacjach benzynowych, sklepach spożywczych, kioskach. Ja tylko robię to w innej formie." Zgoda na inna formę, ale jeśli jest wstępna akceptacja wszystkich stron. Kto chce mieć jakikolwiek automat pod oknem lub ściana budynku/mieszkania. Piękne dekoracje jako forma nie będą odrzucane/ne. Kolejność działań chyba nie została zachowana - wolny rynek to nie samowola. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Czy chodzi o uzywanie czy o propagowanie? 07.04.11, 15:55 Z wypowiedzi radnego i wielu innych nie za bardzo wiem: czy jest sprzeciw wobec łatwej dostepności prezerwatyw czy raczej chodzi o to, że młodzież NIE WIE co to jest kondom, a rodzice czuja sie zgorszeni... bo młodzie pyta? Bo jezeli chodzi o łatwa dostepność, to prosta sprawa... trzeba wbic dodatkowo kod, ktory bedzie sie wyswietlał, jak przy wchodzeniu na niektore strony w necie. Zeby pieciolatkowie nie korzystali... Jezeli zas chodzi o to, ze mlodziez do tej pory nie wiedziala, ze istnieja kondomy, a teraz sie dowiedziała - to zdaje mi sie, ze chyba wszyscy wiedza... czterdziesci lat temu w podstawówkach juz starszaki przynosili kondomy, które napełniali woda i rzucali w młodszych. Chyba, ze widok zapakowanego kondoma wzbudza w kims niepohamowana żądze seksu! Ale to wystarczy... szklanka wody zamiast. Odpowiedz Link Zgłoś