Dodaj do ulubionych

Czym dziennikarze GW powinni się zająć

21.04.11, 16:45
Ponieważ na forum pojawia się wiele ciekawych kwestii, a w lokalnej GW trudno doszukać się choćby jednego zdania na ten temat, to proponuje wrzucić tu LISTĘ (i WYŁĄCZNIE LISTĘ a nie polemiki) tematów do podjęcia przez dziennikarzy Jachima. Zobaczymy, czy branie kasy od UM za reklamy i ogłoszenia jest ważniejsze, czy dziennikarska etyka spowoduje, że ruszą tyłki zza biurek i napiszą teksty o prawdziwych problemach miasta.

Moje propozycje:
1. Sprawdzić, czy straż miejska pozwala nielegalnie politykom do tego nieuprawnionym parkować na miejscach pod Urzędem Miasta i czy Ci politycy pójdą się z grzechu łamania prawa wyspowiadać w nocy do Dzięgi.
2. Sprawdzić, dlaczego miasto hurtem głosuje na zebraniach wspólnot przeciw wszelkim remontom budynków i czy jest to oficjalna polityka miasta zmierzająca do całkowitej degradacji kamienic.
3. Opisać w ilu sprawach prokuratura zwróciła się dotąd do administratora forum w celu ujawnienia danych internautów i jakie działania podjęła GW w celu obrony swoich internautów przed dowolnym wręcz dobieraniem się do tych danych. Ile tekstów i jakich w obronie internautów napisali dziennikarze szczecińskie GW?
Obserwuj wątek
    • 1przeciwnik_glupoty Re: Czym dziennikarze GW powinni się zająć 21.04.11, 16:48
      Dziękuję za przyszpilenie wątku! Iście ekspresowo! Odwdzięczam się czwartym pomysłem:

4. Jaki jest numer telefonu interewncyjnego sprzątania? Czy jeśli zadzwonię do dyżurnego miasta to mam szansę, żeby zasyfiony skwer należący do Miasta został posprzątany? I od razu - ile mandatów za brudne skwery, chodniki i śmieci nałożyła Straż Miejska na Prezydenta Szczecina Piotra Krzystka?
      • cool_turalny Re: Czym dziennikarze GW powinni się zająć 21.04.11, 23:11
        Świetny pomysł! A ja chętnie dowiedziałbym się czegoś o najbardziej prestiżowej i chyba najdroższej budowli użyteczności publicznej, którą Szczecin teraz realizuje i której jakość wyznaczy najprawdopodobniej rozwój cywilizacyjny miasta na następne kilkadziesiąt lat - budynek Filharmonii:

- jakie firmy i z jakim doświadczeniem projekt ten realizują? Zwłaszcza w przypadku projektu akustycznego sal koncertowych (tu byłyby szczególnie użyteczne niezależne opinie nt. innych zrealizowanych już przez nie obiektów).

- jakie są plany artystyczne dyrektora Oryla na pierwszy sezon nowej filharmonii? Szczególnie interesuje mnie zapowiadany przez niego publicznie występ Krystiana Zimermana. Liczę, że Pan Oryl ma już podpisaną jakąś wstępną umowę z artystą, który w tej chwili odwołuje wszystkie swoje występy w Polsce.

- przy okazji prezentacji powyższych planów artystycznych usłyszeliśmy też o zapierających dech w piersiach pomysłach odciskania artystycznych kończyn w cemencie przed nowym budynkiem i granie na dachach centrów handlowych. Jestem pod wrażeniem i zastanawiam się poważnie nad skorelowaniem jednej z moich regularnych wypraw po mleko, twaróg, kiełbasę i pieczywo do Reala z jednym z tak doniosłych wydarzeń kulturalnych. Jednakże ciekawe byłoby się dowiedzieć co będzie się działo W (!!!) budowanym takim społecznym kosztem budynku i czy jednak jest cień szansy na to, że jego akustyka będzie lepsza niż w przypadku miotanego wiatrem od morza i narażonego na zmienne warunki atmosferyczne w/w dachu.
        • 1przeciwnik_glupoty Re: Czym dziennikarze GW powinni się zająć 21.04.11, 23:26
          To ja do filharmonii dorzucę, że może warto sprawdzić jak wygląda nadzór archeologiczny, bo pojawiły się na forum informacje, że pod budynkiem dawnego koncerthausu są rozbudowane stanowiska - dobrze byłoby poznać nazwisko archeologa, który dostał zlecenie na monitorowanie dwupiętrowych wykopów w tym miejscu.
          • as9943 Filharmonia powinna zejśc z inwestycji 22.04.11, 09:01
            jest tak potrzebna jak stadion.W dodatku gedzie generować koszty
            • exman Re: Filharmonia powinna zejśc z inwestycji 26.04.11, 19:44
              Gazeciarze z Wyborczej nie powinni się niczym zajmować, bo czego dotkną - to spieprzą.
    • 1przeciwnik_glupoty szósty zdaje się temat... 22.04.11, 12:01
      6. Proszę dowiedzieć się ile kwartałów w Szczecinie nie ma zestawu pojemników do sortowania śmieci w ramach umowy, jaką zawarło miasto. Albo na ilu ulicach taki zestaw stoi a na ilu nie stoi. A przydłby się statystycznie chociaż jeden na ulicę!
      I sprawdzić, czy śmieci sortowane przez mieszkańców firma wywozi potem jednym czy trzema różnymi ciężarówkami - bo o ile wiem, to zsypują wszystko jak leci... mając mieszkańców i płacących im podatników w nosie.
      • 1przeciwnik_glupoty siódmy temat... 22.04.11, 12:03
        7. Proszę dowiedzieć się u geniusza zarządzania Krzystka, którzy dyrektorzy zwolnią stołki a którzy zostaną zatrudnieni, aby "porozumienie dla Szczecina" mogło zostać przypieczętowane etatami i pensjami.
        • Gość: :) Re: siódmy temat... IP: *.play-internet.pl 22.04.11, 14:53
          1przeciwnik_glupoty napisał:

> 7. Proszę dowiedzieć się u geniusza zarządzania Krzystka, którzy dyrektorzy zwo
          > lnią stołki a którzy zostaną zatrudnieni, aby "porozumienie dla Szczecina" mogł
          > o zostać przypieczętowane etatami i pensjami

SPP, ZBiLK, MOPR ?
          • 1przeciwnik_glupoty Re: siódmy temat... 22.04.11, 16:14
            To przy okazji GW mogłaby ustalić, czy dyrektor MOPRu Janda jest nadal czy nie jest na etacie dyrektora i bieże dyrektorskie uposażenie? Bo w GW czytałem już kilka wersji tego czy zarabia z podatków czy nie oraz tłumaczeń Krzystka jak skutecznie go odsunął ze stanowiska...
    • 1przeciwnik_glupoty ósmy temat na artykuł dla dziennikarzy GW 22.04.11, 16:17
      Tytuł ósmy: etyka dziennikarska, czyli obiektywizm krytyki a wpływy z reklam.

Jak jachimowy dodatek GW w Szczecinie będzie pisał krytyczne artykuły nt. "sukcesów" SCRu, skoro ma siedzibę w budynku oraz dzisiaj ukazała się w nim całostronnicowa, kolorowa reklama w której za pieniądze podatników Gieruszyńska zachęca do osiedlenia się na placu budowy złożonej z aż dwóch kamienic, które kiedyś skończą remontować...
    • adams96 Re: Czym dziennikarze GW powinni się zająć 22.04.11, 19:14
      Dodam jeszcze jeden zasadniczy wniosek aby dziennikarze GAZETY jako naczelna zasade przyjeli ze beda puisac tylko SPRAWDZONA PRAWDE oraz beda OBIEKTYWNI.
      • 1przeciwnik_glupoty Re: Czym dziennikarze GW powinni się zająć 23.04.11, 09:39
        No to jeśli idzie o ogólne postulaty - powinni nauczyć się chociaż włączać program korekty językowej w komputerze, bo ilość literówek o poważnych błędach językowych jest ZASTRASZAJĄCA. Tam nie ma nikogo umiejącego po polsku pisać?

I jeszcze jedna rzecz: dlaczego niemal o każdej ciekawej rzeczy najpierw można przeczytać w Kurierze a później w Głosie? Czyżby wszystko musiało najpierw przez Jachima przejść, żeby ten zatwierdził, czy można się narazić, czy nie? A może przyspawane do biurek tyłki nie pozwalają na informacje?
        • Gość: kiełbaska Temat nr 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.11, 13:54
          co to jest etyka dziennikarska?

A tak poza tym, to
          Wesołych Świąt Wielkanocnych!!!

A komunistom smacznego karpika życzę!

kiełbaska jest najlepsza z grilla. Wiadomo.
          • Gość: z Re: Temat nr ... IP: *.play-internet.pl 28.04.11, 11:11
            etyka dziennikarska? a co to?

wszczecińskie media zarażone gangreną układów i zależności, lepiej się nie narażać.
            reklamka chlania bosmana pod niebem pójdzie gdzie indziej, na kolejne wbicie łopaty i poświęcenie cegły nie zaproszą,a to be bo lans zagrożony

temat 10

dlaczego tzw. centrum żeglarskie nabyło kajaki w ilości hurtowej co zamierza z nimi zrobić? Chwalenie się stanem posiadania ma się jak pięść do nosa do nagłaśnianej afery z rozbudową tegoż centrum, co tzw dziennikarzom dodatku polecam
            • Gość: z kajaki IP: *.play-internet.pl 28.04.11, 16:09
              "dlaczego tzw. centrum żeglarskie nabyło kajaki w ilości hurtowej co zamierza z nimi zrobić? Chwalenie się stanem posiadania ma się jak pięść do nosa do nagłaśnianej afery z rozbudową tegoż centrum, co tzw dziennikarzom dodatku polecam
              "

dlaczego one sa frąsususkie jakby polskich nie było i czemu tylko jeden rodzaj
    • tikki Re: Czym dziennikarze GW powinni się zająć 24.04.11, 20:17
      Świetny wątek.
      Taka dosyć drobna sprawa - bodaj ponad rok temu Urząd Marszałkowski zakupił defibrylator (na wszelki wypadek, jak rozumiem) i zmagazynował go gdzieś w Urzędzie. Jako podatnik chciałabym się dowiedzieć, ile razy skorzystano z tego defibrylatora. I czy przeciętny mieszkaniec Szczecina w ogóle wie o tym, że taki defibrylator się tam znajduje (sonda uliczna np?)

Chciałabym też wiedzieć, ile wynosi teraz przeciętny czas dotarcia karetki do wezwania ze zgłoszeniem zawału serca. I czy przypadkiem oddanie tego defibrylatora na potrzeby podotowia (+ zakup dodatkowej karetki) nie byłoby mądrzejszym wydawaniem publicznych pieniędzy.
      • 1przeciwnik_glupoty dziewiąty tema niezły... 25.04.11, 00:36
        Ciekawe, czy dziennikarz GW potrafi zadać pytanie urzędnikom, gdzie wiszą tabliczki informujące o defibrylatorach i ilu jest w budynku pracowników biegłych w obsłudze. I jeszcze to sprawdzić zamiarz wierzyć w bajki albo gotowce sprzedawane przez niedorzeczników...
    • Gość: XX4Ever Re: Czym dziennikarze GW powinni się zająć IP: *.globalconnect.pl 25.04.11, 12:38
      Jak wyglada stan sanitarny miasta? Ile szczurow przypada choćby w śródmieściu na jednego mieszkańca? Jakie zagrożenie epidemiologiczne niesie z sobą zaniedbywanie oczyszczania śmieci, brud w parkach i na ulicach, syf na placach zabaw, defekujące gołębie na Bramie Portowej.
      Ile jest w miescie pustostanów, ile rodzin rocznie dostępuje łaski, że miasto udostepnia im mieszkanie kwaterunkowe, ile rodzin czeka do usr... śmierci na wlasny kąt, ile rodzin nie ma szans, bo "nie spełnia". To jest patologia. Nawet, jesli powszechna, to i tak nie stała sie normą. Nadal jest patologią.
      • adams96 Re: Czym dziennikarze GW powinni się zająć 26.04.11, 09:31
        Dlaczego Gazeta Wyborcza FAŁSZUJE rzeczywistosc nie podajac jaka jest STREFA BIEDY polskiego spoleczenstwa i ile pieniedzy PO przeznacza obecnie na pomoc ludziom biednym .Ilu jest bezdomnych i bezrobotnych w SZCZECINIE ?
        • 1przeciwnik_glupoty temat 13, czyli skrzyżowanie na Kołłątaja... 26.04.11, 15:27
          13. Dziennikarz powinien najpierw obejrzeć film: vimeo.com/15780202 ; potem dowiedzieć się ile kosztuje przebudowa skrzyżowania Kołłątaja i pójść się zapytać:
          - urzędników, czemu dali tak długie terminy realizacji
          - wykonawcy, czemu będzie pracowało na placu budowy góra 10 ludzi przez góra 8 godzinn dziennie...

a potem wyjaśnić podatnikom-czytelnikom, czemu w Polsce nie da się zrobić tego co w USA.
          • 1przeciwnik_glupoty Re: temat 13, czyli skrzyżowanie na Kołłątaja... 26.04.11, 15:28
            Przy okazji zapytać dyrektorów odpowiedzialnych za ruch, dlaczego zdecydowali się zamknąć jednocześnie 2 z 4 dojazdów do 3 dużych, północnych dzielnic - zamiast najpierw skończyć jeden przejazd a potem zacząć drugi. Lub chociaż przygotować drogi zastępcze do ruchu...
    • aysy.1 uniwerek szczeciński -dlaczego i kto gasi światło 26.04.11, 20:37
      proponuję aby na powaznie i bez kompleksów zająć się wyjaśnianiem kto dołuje nasz szczeciński uniwersytet, który grzeje końcowe miejsca w różnych rankingach a teraz jeszcze ekonomia jest zagrożona odebraniem prawa do nadawania podstawowego tytułu naukowego, magistra.
      można ewentualnie się zastanowić cóż są warte opracowania strategii i inne doradztwo profesorów tak nisko klasyfikowanej uczelni.
      może niech kierownik krzystek najmie profesorów sgh czy innych sprawdzonych i cenionych uczelnii. podejrzewam,że wcale nie będą drożsi a podejrzewam,że stanowczo lepsi.
    • 1przeciwnik_glupoty MINI sukces dziennikarzy GW! Temat 7. 28.04.11, 14:38
      Wiemy już, który z czterech stołków przypieczętował poparcie partyjne w Szczecinie i wiemy, że Pan Janda nadal bierze kasę podatników i ma się całkiem dobrze, cytat z dzisiejszego artykułu:

"Marcin Janda jest teraz pracownikiem DPS przy ul. Broniewskiego - głównym specjalistą działu pomocy środowiskowej (zajmuje się tworzeniem systemu wsparcia osób zaburzonych psychicznie)."
      • 1przeciwnik_glupoty Drugi MINI sukces dziennikarzy GW! Temat 7. 05.05.11, 20:25
        szczecin.gazeta.pl/szczecin/1,34959,9547627,Zastanawialem_sie_30_sekund__Mowi_wiceprezydent_z.html

PO już straszy, że zacznie się karuzela stanowisk, że SLD jest łapczywe na władzę.

- Karuzeli stanowisk nie ma. Zwolnień nie przewiduję. Słyszałem te kuluarowe opowieści, że szykują się jakieś zwolnienia. Spotkałem się z podległymi mi dyrektorami. Uspokoiłem wszystkich.

Ani jedna osoba nie będzie zwolniona?

- Życie przynosi różne wydarzenia, więc trudno jest mi powiedzieć, czy skład osobowy nie zostanie naruszony.

To ile osób zostanie zwolnionych?

- Nie mam planów związanych ze zwalnianiem kogokolwiek.
        • Gość: gość Re: Drugi MINI sukces dziennikarzy GW! Temat 7. IP: *.dynamic.chello.pl 06.05.11, 07:18
          Oczywiscie ze bedzie karuzela, albo nawet po prostu wyyebanie ze stołkuf... zawsze tak jest.. SLD, czyli Wieczorek i s-ka nie odpusci tego.. zreszta obecnych dyr. tesz nie jest mi żal... Przeciez tak samo dostali sie na stołki, jak ci co po nich przyjdą..

Przecież to są pokazy, niczym rzymskie igrzyska, w których hieny rzucają się sobie do gardeł... ale hieny, nie ma tu gorszych czy lepszych. Wszyscy są fatalni i powinno się ich zagonić do roboty w kamieniołomach..
    • 1przeciwnik_glupoty Temat 14. Czyli brak zabezpieczenia Gontynki 29.04.11, 10:52
      Ostatnio dwaj dzielni dziennikarze popełnili mrożący w żyłach tekst o Jakimś łapaczu na terenie szkoły: szczecin.gazeta.pl/szczecin/1,34959,9512057,Zniszczony_lapacz_cudownie_zniknal_z_boiska_przy_TME.html Ja się pytam, kiedy zadzwonią do Urzędu Miejskiego i zapytają, kto odpowiada za to, że przez ostatnie pare lat na terenie Gontynki każdy może się utopić w otwartych studzienkach kanalizacyjnych albo wpaść do 4 metrowej betonowej niecki basenu?

Przy okazji mogą się dziennikarze koniunkturalni zainteresować, gdzie się podziało kilka kilometrów stalowego płotu, oraz zilustrować swój tekst zdjęciem wiaduktu kolejowego z napisem "obiekt monitorowany".
    • rozkoszny_bobasek Re: Czym dziennikarze GW powinni się zająć 30.04.11, 15:07
      Obsugom medialnom katolickich hec
      • 1przeciwnik_glupoty Temat 15. Czyli kiedy Baszta 7 Płaszczy kpiną... 30.04.11, 21:28
        Ciekaw jestem, kiedy Baszta Siedmiu Płaszczy przestanie być jawną kpiną z Miejskiego Konserwatora Zabytków, estetyki i zasad etycznych? Może jakiś dziennikarzyna dowiedziałby się na jakim etapie jest tłumaczenie Drońskiemu, że nikt kto ma choć odrobinę kultury po numerze z Basztą nie będzie z nim robił interesów?

Przy okazji mogliby się zainteresować postem forumowicza nt. tego, że podobno Urząd zmarnował podatników pieniądze na program, z którego nie korzysta:

forum.gazeta.pl/forum/w,70,124685965,124772660,Re_Nielegalne_reklamy_Urzednicy_sprawdzaja_od_g.html
        • Gość: ciekaw jestem nie obaszcie a o czerwonych tramwajach IP: 31.63.195.* 30.04.11, 22:56
          wczoraj widziałem tramwaje czerwone - cała buda, szyby, pantograf a nawet chyba motorniczy był na czerwono. czy to taki gest dobrej woli pana prezydenta wobec koalicjanta z lewej
    • Gość: gość Re: Czym dziennikarze GW powinni się zająć IP: *.dynamic.chello.pl 01.05.11, 01:01
      :)))

Zadawanie pytań przez szczecinską gw jej własnym przyjaciołom i kumplom, byłoby jakimś chyba kurizoum...
      Mój ulubiony autor, biskup Ignacy Krasicki ukuł słynne powiedzenie "qrwa qrwie łba nie urwie"... choc dzisiaj jest nie wiadomo dlaczego przypisywane innemu ulubionemu poecie Julianowu Tuwimowi...

Dla lepszego zrozumienia i zadumy mam linka
      www.miejski.pl/slowo-Kurwa+ku...e+%C5%82ba+nie+urwie
      A swoją drogą, nie widzę sensu w zadawaniu pytań lokalnej qrwie o jej klientów.... przecież i tak będzie paliła głupa i nic nie powie.
      • 1przeciwnik_glupoty o pryncypiach... 01.05.11, 01:51
        Im więcej przemilczanych tematów znajdziemy i wypiszemy, tym bardziej jasne będzie z jakim typem "dziennikarstwa" mamy do czynienia w Szczecinie...
    • 1przeciwnik_glupoty Temat 16. KŁAMCY wyborczy i jednomandatowe okręgi 01.05.11, 11:54
      Może dziennikarze GW zapytają kandydatów na posłów, czy podpiszą zobowiązanie o realizacji swoich obietnic wyborczych? W tej kadencji PO okłamała wyboców obiecując jednomandatowe okręgi i nie zrobiła zupełnie nic, by je wdrożyć! Skoro odpowiedzialność partyjna nie przeszkadza, to może chociaż twarz i nazwisko będą gwarantem uczciwości wobec wyborców?

Kiedyś GW zajmowała się KŁAMCAMI wyborczymi. Ostatnio Jachim obrabiał tyłek Nitrasowi, żeby Krzystek z Dzięgą mogli rządzić Szczecinem. Może tym razem zapyta uprzejmie kandydatów na posłów i wydrukuje ich zobowiazania?
      • Gość: gość Redaktor naczelny... IP: *.dynamic.chello.pl 01.05.11, 14:37
        Mnie bardzo dziwi i bulwersuje, że red. nacz. popierał otwarcie jednego z kandydatów na stanowisko prezydenta miasta. Jaki interes ma GW że poparła Krzystka? Czy taka jest obiektywna rola prasy by sugerować komukolwiek cokolwiek?

Poparcie polityczne w wyborach red. nacz. zaliczam do czysto interesownego działania, niegodnego uczciwości dziennikarskiej. Rozumiem że red nacz GW mógł ocenić w artykule rządy Krzystka czy ocenić innych kandydatów i ich programy wyborcze, ale POPIERANIE kogokolwiek jest dziennikarskim nadużyciem, przed którym nie ma możliwości bronienia opinii publicznej...

Tak jak politycy są odpowiedzialni za spodlenie polskiego życia publicznego, tak samo media w tym gazety są za to odpowiedzialne, może nawet bardziej. I piszę o tym z wyjątkowym niesmakiem, gdyż raczej moje preferencje sa po stronie GW jako takiej.. ale szczecinska GW zaslynęła nie raz z wyjątkowo usłużnych artykułów schodząc do poziomu brukowca...

Argumentacja z kolei że sa media popierające konkretnych kandydatów i partie jest słaba w obliczu gazety, która niby miała być obiekatywna i bezpartyjna...

Jachim jest w tym wzgledzie najgorszym przykładem usłużnego dziennikarstwa uprawianego na zamówienie konkretnego polityka... po prostu wstyd, choć to słowo już nie robi wrażenia na kimkolwiek w Polsce... szczególnie nie robi wrażenia na dziennikarzach i na politykach...
    • 1przeciwnik_glupoty Temat 17. Ostateczny termin uruchomienia cmentarza 02.05.11, 10:46
      Czy dziennikarze mogliby dowiedzieć się KIEDY w końcu uruchomiony zostanie cmentarz na Bronowickiej, podać KTO personalnie odpowiada za dotrzymanie terminu i ILE jeszcze miejsc zostało na Centralnym?
      Bo lada dzień Szczecinian będzie się chować pod płotem coś mi się tak zdaje...
      • Gość: gość Re: Temat 17. Ostateczny termin uruchomienia cmen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.11, 15:56

> Czy dziennikarze mogliby dowiedzieć się KIEDY w końcu uruchomiony zostanie cmen
        > tarz na Bronowickiej, podać KTO personalnie odpowiada za dotrzymanie terminu i
        > ILE jeszcze miejsc zostało na Centralnym?
        > Bo lada dzień Szczecinian będzie się chować pod płotem coś mi się tak zdaje...

Czytaj "Kurier szczeciński" - tam regularnie opisują takie sprawy, ważne dla miasta, a nie "z życia PO" w wydaniu wybiórczej. Moze pismaki z gw zrozumieją że zwykłych ludzi nie interesuje co powiedział jakiś Gawłowski, Nitras, kto kogo wystrugał ze startu do Sejmu i co mówi Brudziński o Napieralskim czy Tusku.
        • Gość: czerwony tramwaj Re: Temat 17. Ostateczny termin uruchomienia cmen IP: 31.63.208.* 02.05.11, 17:48
          mamy w Szczecinie czerwone tramwaję w literturze tez były: czerwony tramwaj zwany pożądaniem, czerwony tramwaj komunizmu, tramwaj różowy z którego wysiadł marszałek JP i wreszcie ten czerwony tramwaj prezydenta K. gratuluję nawiązania do trdycji
          • 1przeciwnik_glupoty Jakub Ziębka nie odróżna psa od człowieka? 04.05.11, 15:45
            Mamy już kolejny artykuł o chowaniu piesków, ale żadnego o tym, kiedy poleci jakiś dyrektorek za to, że Szczecinian niedługo będą chować pod płotem...

szczecin.gazeta.pl/szczecin/1,34959,9534913,Zielinska__Zwierzetom_nalezy_sie_szacunek__Nawet_po.html
            • 1przeciwnik_glupoty 17,Durni pisarze, czy robią durniów z czytelników? 26.05.11, 09:03
              szczecin.gazeta.pl/szczecin/1,34959,9667275,Kwatera_na_Cmentarzu_Centralnym_wyglada_jak_klepisko.html
              Czemu miernoty dziennikarskie nie ZNALAZŁY ODPOWIEDZI DLACZEGO DOTĄD NIE OTWARTO CMENTARZA? Przecierz dziecko wie, że nie przez kaplicę, bo na większości polskich cmentarzy żadnych kaplic nie ma i nie potrzeba! Nie mówiąc o tym, że taki specjalista jak Jachim dobrze powinien wiedzieć, że Dzięga teraz kazał zarabiać parafiom na pochówkach?

Kiedy miernoty dziennikarskie przestaną kryć dupska urzędników i pisać gó...ane artykuły?
    • 1przeciwnik_glupoty Temat 18. Krzystek dostępny dla Obywatela 03.05.11, 00:12
      Może GW sprawdziłaby, kiedy Krzystek jest dostępny dla przeciętnego mieszkańca miasta, którym z takim poświęceniem rządzi, że żonie poza sprawą sądową w ramach ugody wypłacił 200 tys. złotych, o czym Jachim milczał jak zaklęty włażąc w artykule 3 dni przed wyborami Krzystkowi?

Chodzi o godziny przyjęć i ilość mieszkańców, jaką co tydzień, co miesiąc, albo od początku kadencji Krzystek przyjął.

Tajemnicą poliszynela jest, że Krzystek boi się publicznych wystąpień, bo zostałby jajcami albo zgniłymi pomidorami za swoje sukcesy obdarowany. Nie można go spotkać nigdzie, gdzie nie ma wyreżyserowanej pompy. Nie bywa na wiecach, nie spotyka się z mieszkańcami publicznie, nie jeździ miejską komunikacją - ogólnie jest Jaśnie Urzędnikiem z dala od pospólstwa.

Ilu przyjął na audiencji obywateli o ile przyjmuje kogokolwiek poza partyjniackimi bonzami i własnymi, urzędowymi dupowłazami?
      • piotrus1 temat PŁYTY 06.05.11, 11:00
        witam

to ja mam zapytanie co z płytami z chodników co to pojawiły się przy kościele itd...

BO JAKOŚ STRASZNIE CICHO NA TEN TEMAT

pozdrawiam
        • 1przeciwnik_glupoty Temat 19. Co z płytami granitowymi dla Kościoła? 06.05.11, 11:15
          Czy GW może ustalić w końcu, kto wywiózł, na czyje polecenie płyty chodnikowe pod Kościół? I może poda, ile sam materiał tej klasy oraz transport i rozładunek kosztował podatników?

Chętnie przeczytamy w jachimowej gazetce, jak Krzystek rozdaje prezenty Kościołowi i premie dyrektorom za upłynnianie majątku komunalnego.
          • Gość: gość Re: Temat 19. Co z płytami granitowymi dla Kościo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.11, 17:54

> Chętnie przeczytamy w jachimowej gazetce, jak Krzystek rozdaje prezenty Kościoł
            > owi i premie dyrektorom za upłynnianie majątku komunalnego.

Hmmm. w języku potocznym słowo "upłynnić" oznacza sprzedaż, wyprzedaż, innymi slowy zarobek.. jak np. "upłynnianie towru", co nie do końca oznacza towrar legalny.. np. upłynnić towar może w slungu onzaczać wprowadzenie do sprzedaży nielegalnych towarów.. podrobionych oryginałów, kradzionych czy nielegalnych substancji np. narkotyków...

tym znaczeniu "upłynnienie" płyt mogłoby być nawet dochodowe o ie miasto dostałoby tyle pieniędzy, że rzeczywiscie zarobiloby na tym.. rzeba policzyć wówczas ile kosztowało zdjęcie plyt granitowych, montowanie kostki etc. oraz jakie sa koszty konserwacji nowych chodników wykonanych z innych materiałów w stosunku do kosztów oryginalnego chodnika czyli z granitowych płyt francuskich, jakie do tej pory były na chodnikach...

Ale pytanie > Czy GW może ustalić w końcu, kto wywiózł, na czyje polecenie płyty chodnikowe pod Kościół? I może poda, ile sam materiał tej klasy oraz transport i rozładunek kosztował podatników?< jest jak najbardziej zsadne.. mnie też interesuje odpowiedź, może być GW, możebyć z UM czy z kurii.. czekamy!
            • Gość: Vlad.H. Tez mnie to interesuje IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 22.05.11, 15:47
              tylko podobno plyty trafily nie tylko do kosciolow ale tez do osob prywatnych - nie mozna wykluczyc (nie mam te wiedzy i dlatego pytam) ze trafily na prywatne budowy osob zatrudnionych w UM - wiec gdzie trafily te plyty?
              • Gość: . Re: Tez mnie to interesuje IP: *.dynamic.chello.pl 22.05.11, 17:00
                Gość portalu: Vlad.H. napisał(a):

> tylko podobno plyty trafily nie tylko do kosciolow ale tez do osob prywatnych -
                > nie mozna wykluczyc (nie mam te wiedzy i dlatego pytam) ze trafily na prywatne
                > budowy osob zatrudnionych w UM - wiec gdzie trafily te plyty?

Ostatnio w "Kurierze"(papierowym) był artykuł jak to płyty trafiły na prywatny skład w Rajkowie, który należy do pana którego firma mieści się w budynku ZDiTM. Ot, taki "przypadek". Oczywiście wypytywany przez dziennikarkę przedsiębiorca się wypierał, dopiero po przedstawieniu mu słów świadków że płyty te tam jednak są,i to od dłuższego czasu, "przypomniał" sobie że jednak tam są ale nie wiedział skąd.
    • Gość: beno Re: Czym dziennikarze GW powinni się zająć IP: *.szczecin.mm.pl 07.05.11, 20:47
      Temat 1892: skąd się biorą tacy ludzie, jak przeciwnik_glupoty. I czy jest na to jakiś sposób?
      • Gość: gość Re: Czym dziennikarze GW powinni się zająć IP: *.dynamic.chello.pl 08.05.11, 03:59
        ludzie typu przeciwnik_głupoty rodzą się z urzędniczej głupoty, buty, arogancji, chamstwa, olewania prawa, srania na mieszkańców ciekła sraczką etc.

Jest na to sposób oczywiscie... pozbyć się głupich, bezdusznych i skorumpowanych urzędników i sprawić by wreszcie pracowali uczciwie, z poczuciem obowiązku wobec obywateli itp.

Wówczas przeciwnicy głupoty wymrą śmiercią naturalną.. i co pożal się boże urzędniczyno? Dasz radę się zmienić? Czy to ponad twoje siły???
    • Gość: ^ Wybiórcza oderwana od realnej rzeczywistości IP: *.dynamic.chello.pl 08.05.11, 23:12
      Niedawno, szczeciński polityk SLD - Dariusz Wieczorek ujawnił posiadanie dokumentów operacyjnych szczecińskiej prokuratury, która analizowała dyskusje internatów korzystających z usług portalu Gazety Wyborczej. Ujawnił przy tym dane osobowe kilku z nich, których opinie nie przypadły mu do gustu.

W codziennym zalewie szczecińskich zbrodni, afer i skandali, żaden szczeciński dziennikarz nie odważył się zapytać o co chodzi?

Czyżby o wolności słowa, mogli rozprawiać jedynie dziennikarze z poza Szczecina, gdyż tutaj obowiązuje "inne prawo" i specyficzne zasady życia publicznego?

• 1przeciwnik_glupoty do Tematu 3. Ujawnianie danych internautów... 08.05.11, 23:30
        Jeśli to faktycznie miało miejsce, to może GW powinna zająć się tym tematem - nawiązując do pytania trzeciego - kogo jeszcze sprzedano za wierszówki...
    • swarozyc Re: Czym dziennikarze GW powinni się zająć 09.05.11, 11:12
      1. Pyskowkami z internautami.
      2.Wspolpraca z prokuratura.
      3. Nawiazaniem owocnej wsplpracy z "waadzom" i lokalna Kuria kat..
      4. Komentowaniem wlasnych informacji.
      5. Poprawa swiatopogladu swoch czytelnikow.
      • 1przeciwnik_glupoty Dziennikarze GW rżną GŁUPA 10.05.11, 22:37
        Póki co dziennikarze GW w sposób koncertowy rżną GŁUPA udając, że żaden z nich nie czyta forum. A wiadomo, że czytają - bo niejeden raz jakaś miernota umysłowa próbował "bronić" swoich tekstów.
        Rzecz w tym, że w zeszmaconej przez Jachima szczecińskiej GW musi być nieźle ruski reżim, skoro żaden nie chce podpaść manipulantowi wyborczemu. Albo też zostali w redakcji już wyłącznie posłuszni i mierni... sądząc po ortografii to to drugie jest prawdopodobne.

• Gość: gość Dlaczego wyłączono komentowanie artykułów? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.11, 23:41
      Ostatnio zauważyłem że niektórzy redaktorzy nie zezwalają na komentowanie swoich artykułów: pan Rabenda, pan Kraśnicki i pani Podgajna. Ja wiem że różne chamy się wpisują typu przeciwnik głupoty, ale wyłączanie komentarzy jest bez sensu - np. ostatnio o tym że ludzie jeżdzą objazdami przez Dąbską i Pomorską mimo że jedna nitka Struga jest otwarta. Dużo ludzi czyta forum a nie zagląda do artykułów, więc dale będą nieświadomi.
      Tu się nie ma co obrażać państwo dziennikarze! Jeśli wasze artykuły będą rzetelne to nikt się was nie będzie czepiał!
      • 1przeciwnik_glupoty Temat 20. Strach przed komentarzami internautów 11.05.11, 00:15
        Faktycznie, ja też zauważyłem, że wypocin Rabendy nie da się skomentować, a chętnie wytknąłbym kolejny babol w kolejnym miałkim tekście.
        I rzeczywiście, nie ma się co obrażać, trzeba się wziąć do roboty. To, że Jachim trzyma mierny poziom nie znaczy, że zatrudniani przez niego dziennikarze też mają ośmieszać się swoimi produkcyjniakami.

CZEMU blokowane są komentarze artykułów??
        • 1przeciwnik_glupoty Temat 20. Strach przed komentarzami internaut 19.05.11, 10:21
          Ponieważ dziennikarze GW zaczęli trząść masowo gaciami czytając jak cieżko pracują i co mają o ich pracy do powiedzenia internauci - należą się podziękowania jakiemuś internaucie, że ich wypociny linkuje na forum umożliwijąc komentowanie.

I pytanie do Jachima, dlaczego w jego zeszmaconym dodatku dziennikarze boją się umożliwiać komentowanie przez internautów tekstów?
    • Gość: pszemek Re: Czym dziennikarze GW powinni się zająć IP: *.adsl.inetia.pl 12.05.11, 18:45
      powinni się zająć wywaleniem cię z tego forum.
    • 1przeciwnik_glupoty Temat 21. "Super" przystanek przy Urzędzie Miejski 14.05.11, 14:52
      Ponieważ niedawno pewien dziennikarz wyrażał radość i zadowolenie z przystanku, to mam dla niego listę problematycznych a nie lizusowskich wobec inwestora pytań - może dziennikarz nauczy się myśleć pisząc o "super" rozwiązaniach...

szczecin.gazeta.pl/szczecin/1,34959,9588593,Taki_przystanek_autobusowy_ma_tylko_Szczecin.html
      Czemu latarnia stoi 40 cm od dzwi autobusu, który będzie tam parkował?
      Jak będą wysiadać ludzie, gdy autobus trafi drzwiami na lampę?
      Komu będzie świecić lampa, skoro będzie oświetlać dach autobusu?
      Dlaczego na przejściu dla pieszych krawężnik ma dwie wysokości i jest skośny, co jest trudne do zauważenie, grozi przewróceniem, skręceniem nogi i jest PODSTAWOWYM błędem architektonicznym?
      Dlaczego w strefie ochronnej A zastosowano beton zamiast zachować zgodnie z obowiązującym planem zagospodarowania przestrzennego materiały z jakich jest wykonany?
      Gdzie trafiły krawężniki granitowe, czy znów na jakąś parafię?
      Czy przedsiębiorcy, którzy dali krawężniki będą teraz czerpać korzyści z reklamy?
      Kto (nazwisko) zaopiniował umieszczenie tego przystanku tuż przy skrzyżowaniu?
    • Gość: prądzik Czym dziennikarze GW powinni się zająć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.11, 08:44
      Prawdą i faktami odzwierciedlającymi jak najlepiej rzeczywistość, dociekaniem, dogłębną znajomością rzeczy o której piszą, itd ... bez bzdurnych opinii, agitowania, kłamstw, naciągania faktów, chorych i wyssanych z intelektualnego palca interpretacji itd ...
    • obcasy Re: Czym dziennikarze GW powinni się zająć 17.05.11, 09:20
      USC w UM - żeby cos załatwic trzeba brać urlop, bo czynne tylko do 15,30.Przydałoby sie pomysleć o petentach i zrobic jakieś popołudniowe dyżury...
    • Gość: fela Czym dziennikarze GW powinni się zająć? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.11, 21:44
      NAUKĄ ORTOGRAFII

NORMALNIE ZACZĘSIENIE BŁĘDÓW W GAZECIE!
      • 1przeciwnik_glupoty Konkurs na tekst bez błędów w GW? 24.05.11, 22:48
        Może internauci powinni tym razem tak chętnie ustawiającemu konkursy Jachimowi też konkurs zorganizować? Na zawierający najmniej błędów językowych artykuł w GW? Ciekawe, czy znalazłby się choć jeden bez żadnego błędu popełniony literacką polszczyzną?
    • Gość: ar Re: tym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.11, 14:48
      www.youtube.com/watch?v=1_d9mOcGYKU&feature=topvideos_people

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka