exman Re: Czego boją się anonimowi tchórze z forum Gaze 30.07.11, 22:21 W tym sęk że nasze ciecińskie cioty wolą wezwac Prokuraturę i Policję na pomoc, zamiast otworzyc przyłbicę i obronic swoje decyzje. Wniosek jest taki, że buraki maja się dobrze, w ciecińskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
aysy.1 jak hartowała się stal! nieznane publikacje prof f 05.10.11, 16:09 nasz przesympatyczny, kulturalny i grzeczny ekspert/kandydat sld na senatora rp flejterski- profesor nie zamieścił w wykazie publikacji na swojej stronie www paru pozycji firmowanych również jego nazwiskiem. brakło odwagi czy przypadek bo akurat nie zamieścił tych, które miały socjalizm w tytule. może przeoczyłem ? sprawdżcie oto link: www.flejterski.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=120&Itemid=124 wstydzi się ? boi się? zapomniał ? …może przypadek wziąłem trzy losowe książki przeznaczone przede wszystkim dla studentów opatrzone wybitnym nazwiskiem kandydata na senatora demokratycznej i najjaśniejszej rp. wyrywkowo : rok 1980 tytuł książki : ”wybrane problemy wzrostu i funkcjonowania gospodarki socjalistycznej” praca zbiorowa pod redakcją naukową (!)stanisława flejterskiego. za oknami pracowni naukowej kandydata flejterskiego w tym właśnie roku robotnicy czytali już książki i krytykę gospodarki socjalistycznej wydawane np. przez niezależną oficynę wydawniczą now a czy , tzw fruwający uniwersytet a dokładnie przez towarzystwo kursów naukowych. na półkach w sklepach stał tylko ocet a po dżem ustawiały się kolejki. tymczasem powyższy zbiór publikacji naukowych pod redakcja naukową flejterskiego , w takiej sytuacji informował studentów i kraj np. , że Polska 2-3 krotnie w niektórych dziedzinach jak np. ilości kadry inżynierskiej wyprzedza takie kraje jak rfn (niemcy), francję czy uk. ta sama publikacja prezentuje zalety „ centralnego systemu zarządzania” poprzez „odgórne określanie warunków i sposobu przepływu dóbr pomiędzy przedsiębiorstwami” w gospodarce socjalistycznej. rok 1983 dwie publikacje : „ Rewolucja naukowo techniczna w warunkach socjalizmu i kapitalizmu” oraz „Przewodnik do studiowania ekonomii politycznej”. W tym okresie za oknami pokoju naukowego flejterskiego zjeżdżały powoli do jednostek wojskowych czołgi ale np. 3 maja tego własnie roku w szczecinie studenci profesora flejterskiego byli okładani pałami przez zomo bo im sie socjalizm nie podobał a akademik przy piastów został zamieniony przez wstrzeliwane przez szyby akademika pociski w komorę gazów łzawiących. na kartki była nawet kasza manna dla dzieci. wolni ekonomiści z opozycji siedzą jeszcze w więzieniach. chojecki wydaje „Kontakt” za granicą a tymczasem flejterskiemu w tym roku władze zezwalają na wydanie powyższych książek skryptów gdzie prezentuje metodologię i wskazuje, że należy studentom wykładać na przykład , że płace w gospodarce socjalistycznej odzwierciedlają „stosowanie socjalistycznej zasady podziału…” lub prezentuje / na wykresie! , musicie to zobaczyć ;) / różnice w „etyce gospodarki socjalistycznej” i „ etyce gospodarki kapitalistycznej” cokolwiek miałoby to nie znaczyć. ( pojęcia w cudzysłowie są autentyczne i dokładnie zacytowane) pytanie. dlaczego kandydat sld nie kontynuował dalej tych bardzo interesujących badań ? dlaczego nie realizuje ich w oparciu o istniejące jeszcze dzisiaj kraje tego typu, które uważają , że jest „etyka gospodarki kapitalistycznej” i „etyka gospodarki socjalistycznej”. może to dziś powinien kontynuować bo szkoda tych przerwanych badań :) np. w socjalistycznej republice wietnamu, korei północnej a nie kandydować do senatu w wolnej polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
serenita123 nie kop leżącego - Twój kandydat i tak przerżnie 05.10.11, 16:52 don Arturro jest ZBYT znany ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aysy.1 Re: nie kopie lezacych 05.10.11, 17:16 serenita123 napisała: > don Arturro jest ZBYT znany ;) cooooo? don arturo zupelnie nie jest z mojej bajki. bylem przy kilku jego inicjatywach ( niepolitycznych!). miedzy innymi przy probie stworzenia gazety na poczatku lat 90th pod dowodztwem kaczanowskiego. ... poza tym nie lubie obstawiania stanowisk znajomkami politycznymi. mozliwosci intelektualne rowniez maja dla mnie znaczenie. balazs przypomina mi raczej sierzanta kompanii w starych czasach organizujacego spolecznosc w/ g " fali" , pokrzykiwaniem na zolnierzy i odmowami wydawania przepustek lub nagradzaniem tymi samymi przepustkami. to nie moja polka w tym kurniku. lezacych nie kopie serenito ! slowo. ale tacy kandydaci ńie leza . oni nosza dumnie glowe , plujac w twarz wyborcom, ktorych kiedys uczyli, zamiatajac najnowsza swoja historie pod dywan. to ńie jest lezacy. Odpowiedz Link Zgłoś
serenita123 Re: nie kopie lezacych 05.10.11, 20:31 kooopiesz ;) z kulturnym uśmieszkiem ale kopiesz a co wyborów i kandydatur: wybory sprowadzono do personalnych sympatii, a przede wszystkim - antypatii stąd ja zagłosuję na tych, których kompletnie nie znam i którzy należą do nieznanych mi partii, ruchów, ugrupowań, koterii lub innej bandy takie wybory jak te w Polsce to można o kant dupy potłuc to jak plebiscyt na miski i misterów kto ma większe cycki i dłuższą fujarę Odpowiedz Link Zgłoś
aysy.1 Re: nie kopie lezacych 05.10.11, 20:39 > wybory sprowadzono do personalnych sympatii, a przede wszystkim - antypatii to bardzo szeroki problem i dotyczy nie tylko polski. potrzebna jest modernizacja demokracji uwzgledniajaca chociazby role mediow elektronicznych w systemie demokratycznym > takie wybory jak te w Polsce to można o kant dupy potłuc u nas nie ma praktycznie polskiego kanalu tv bez polityki. w radio swoje preferencje polityczne i agitke robia nawet prowadzacy audycje muzyczne dj eje. sporo sie zmieni bo sprzedaje sie tvn. Odpowiedz Link Zgłoś
aysy.1 warto było towarzyszu flejterski ? 12.09.14, 18:15 Warto było ? nie komentuję dosadnie. leżących i upodlonych przez samych siebie nie atakuję . współczuję. wyrok jest prawomocny : 24kurier.pl/Aktualnosci/Szczecin/Klamca-po-raz-drugi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Młody Raper wybitne, wybitne musiały być te prace naukowe :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.14, 07:15 SLD ma w ogóle szczęście. Teraz kandydatem na radnego ma być jakiś działacz eSLD, który bił po pysku koleżankę z SLD a tutaj tak wybitny naukowiec kandydatem na senatora RP . Sądząc z jego osiągnięć naukowych to szkoda bo dzięki temu nasza gospodarka osiągnęłaby niezwykle wybitny poziom...jak te prace naukowe. Ciekawe, która etyką się kierował : kapitalistyczną czy socjalistyczną (ale jaja!) jak informował o swoim środowisku akademickim komunistyczną bezpiekę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Re: wybitne, wybitne musiały być te prace naukowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.17, 07:10 Portret tego $#$%^ dalej wisi w sali Rady Wydziału. Wstydu nie mają. Odpowiedz Link Zgłoś
rabbi.rozencwajg Re: wybitne, wybitne musiały być te prace naukowe 18.11.17, 13:49 Gość portalu: studentka napisał(a): Portret tego $#$%^ dalej wisi w sali Rady Wydziału. Wstydu nie mają. -------------------------------------------------------------------------------------- Pojecie wstydu zastrzezone jest dla ludzi szlachetnie urodzonych, a nie czerni z Kresow. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Boje sie żeby mnie nie zamordowali. 05.10.11, 16:54 Boje sie żeby mnie nie zamordowali! Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: nie pozuj 05.10.11, 23:37 Jestem znienawidzony i nikt mnie nie lubi, wiem, ze wszyscy chcieliby mnie zamordowac... dlatego musze sie kryć i zyje w ukryciu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ).( Re: nie pozuj IP: *.dynamic.chello.pl 05.10.11, 23:41 andreas.007 napisał: > Jestem znienawidzony i nikt mnie nie lubi, > wiem, ze wszyscy chcieliby mnie zamordowac... > dlatego musze sie kryć i zyje w ukryciu! www.youtube.com/watch?v=ABSX8kqgTPw Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Nikt mnie nie kocha, jestem odpadem atomowym... 06.10.11, 00:02 www.youtube.com/watch?v=ABSX8kqgTPw&feature=youtube_gdata_player Tak, to właśnie o mnie.... dzięki! :) Odpowiedz Link Zgłoś
zbysio45 Re: Czego boją się anonimowi tchórze z forum Gaze 05.10.11, 17:43 Poco sie szanowna obrazliwa osoba pcha sie na funkcje publiczne ? Jeszcze nie jestesmy krolewstwem towarzysza Putina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prof.esbek Re: Czego boją się anonimowi tchórze z forum Gaze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.14, 07:05 zbysio45 kurka jak ja Cię lubię katolu ty nasz! dobrze gadasz... i o putinie też dobrze mu powiedziałeś... a prof. tez pomylił epoki... no pewnie łęzka siem w oku krenci jak se przypomni dawny sponsoring miłych panuf z sb :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek myśl o Tajnych Współpracownikach SB idonosicielach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.14, 07:22 Ciekawe ilu ludziom, anonimowi przez lata donosiciele SB zmarnowali życie i kariery np. naukowe swoimi donosami. Czy mają z tego tytułu jakieś frustracje czy są aż tak na wskroś cyniczni, że nie mają tu problemu. Jak tacy się golą czy czeszą przed lustrem. Jak mają czelność kandydować gdziekolwiek, uczyć młodzież i zarzucać innym tchórzliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rosenland sąd:Flejterski współpracował z komunistyczną eSB e IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.14, 08:45 Sąd Okręgowy w Szczecinie uznał iż Stanisław Flejterski złożył niezgodne z prawdą oświadczenie lustracyjne i współpracował z peerelowską SB. Zgodnie z wyrokiem sądu nie będzie mógł startować jako kandydat w wyborach przez najbliższe 5 lat oraz ma zakaz pełnienia funkcji publicznych. wyrok nie jest jeszcze prawomocny. www.24kurier.pl/Aktualnosci/Szczecin/Sad--Flejterski-sklamal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość A właściwie to o co chodzi Flejterskiemu??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.14, 07:01 Jak widać kandydat lsd ma żaden pojęcie o dynamice forum... myśli, że tu są tchórze.. otóż informuję ww. pana, że nie.. ściga nas prokurator, policja i służby tajne z krainy deszczowców.. przesłuchują, w czasie przesłuchań biją i podtapiają :))) jak chce pan osobiście poznać tych wszystkich wymienionych to proszę się kopnąć na policję lub do prokuratury i złożyć skargę... spotka pan całą klientelę forum, może nas pan podać do sondu, a na koniec wsadzić do pierdla... pełna satysfuckcja! może nawet panu pozwolą wziąć udział w przes.łuhaniu, więc przy okazji pan sobie ulży... Komentarz co do strony oszczędzę, bo dawno nie czytałem coś tak rzenujoncego... wiedza profesorska a zwykła ludzka przyzwoitość to dwie różne rzeczy... O! szukałem pana strony a tu prosię bardzo! Sąd Okręgowy w Szczecinie wydał orzeczenie stwierdzające, że Stanisław Flejterski złożył niezgodne z prawdą oświadczenie lustracyjne W dniu 14 maja 2014 r. w sprawie III K 249/13 (Ppl/Sz 552/12) Sąd Okręgowy w Szczecinie wydał orzeczenie stwierdzające, że członek Rady Nadzorczej Funduszu Wspierania Rozwoju Gospodarczego Miasta Szczecin Sp. z o.o., prof. zw. dr hab. Stanisław Flejterski – złożył niezgodne z prawdą oświadczenie lustracyjne i orzekł wobec wymienionego utratę prawa wybieralności w wyborach do Sejmu, Senatu i Parlamentu Europejskiego oraz w wyborach powszechnych organu i członka organu jednostki samorządu terytorialnego oraz organu jednostki pomocniczej jednostki samorządu terytorialnego, której obowiązek utworzenia wynika z ustawy, a także zakaz pełnienia funkcji publicznych, o których mowa w art. 4 pkt 2-57 ustawy lustracyjnej, na okres 5 lat. Wyrok nie jest prawomocny. Naczelnik Oddziałowego Biura Lustracyjnego w Szczecinie Prokurator Jolanta Jędrzejowska Odpowiedz Link Zgłoś
aysy.1 mnie jakoś nie zaskoczył ten wyrok 21.05.14, 16:58 ...ale poczekajmy jeszcze na drugą instancję. moje typowanie : na 99% wyrok się utrzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasjer klasyczny przykład III RP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.14, 11:23 Ta łajza po 1989 roku zniknęła jakby się pod ziemię zapadł jak tylko zaczęło się mówić o lustracji. To tchórz. Kręcił się na cichych, ukrytych stołeczkach bez znaczenia gdzie sadzali go kolesie zapewne z WSI, czy oficerowie prowadzący. Jednak jak lustracja okazała się bez znaczenia i nieskuteczna ta ..... podniosła swój łeb a już bezczelnością było kandydowanie do Senatu Wolnej Polski przez tego Tajnego Współpracownika (nieprawomocnego). Było go pełno wszędzie ale zawsze, jak za każdym tchórzem, stali za nim silniejsi. Co za idiota lub UBek zaproponował go na Senatora ? Nic dziwnego, że najlepiej zaczął się urządzać za agenta Świętego jak Marian był prezydentem Ten UBek doradzał nawet Jurczykowi a różnych formach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student ekonomii Re: klasyczny przykład III RP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.14, 17:41 dziwiłbym się gdyby WSi go do czegos potrzebowało.. wątpię. Raczej za wysokie progi. To raczej stare sprawy go topią w sądzie lustracyjnym, i nie sądzę żeby poźniej ktoś coś od niego chciał.. od szefa młodych naukowców w latach 70 na pewno SB coś chciała, bo to był obszar ścisłej kontroli przecież... wojskowe służby być może, ze względu na wyjazd naukowy na Zachód, bo to tez był obszar ściśle obstawiany przez różne służby wywiadowcze, co raczej jest, czy było normalne. a inwektywy można sobie darować.. w tamtym czasie mało kto nie był umoczony przez SB, no chyba, że ktoś był otwarcie opozycjonistą, ale wówczas nie robił kariery i szybko wyrzucano z uczelni takich nieprawomyslnych. Myślę, że był tylko pionkiem, któremu kazano podpisac kwity, zdać raport z pobytu i chodzić do spowiedzi w czasie zajmowanego stanowiska w strukturach młodych naukowców.. totalna rutyna i mało ważna... chyba że ktoś chciał się BARDZO wykazać, to oczywiście mógł... ale czy tak robił profesor SF tego nie wiemy póki co :))) Natomiast faktem jest, że jesli ktoś się pcha na posła itp. to lepiej jeśli sobie wcześniej mocno odświeży pamięć... Ponieważ Szczecin był raczej słaby to wielu nie wiedziało co zrobić z tą SB-cją.. a to było dość proste.. jak ktoś musiał podpisać kwity i chciał być czysty, i oczywiście nie kapować na kolegów i koleżanki to po prostu od razu ogłaszał wszem i wobec że podpisał kwity :))) sb-cja choć wqrwiona nic takim ludziom raczej nie robiła... po prostu totalna dekonspiracja. Czyli taki TW był do doopy... warszawka i inne bardziej wyrobione środowiska dobrze o tym wiedziały i tak się często działo.. jak SB komuś się dobierała do doopy i kazala podpisywać to od razu po wyjściu z komendy wszystkich się o tym informowałao i pozostawało się czystym w środowisku.. no chyba, że ktoś był Jamsem Bondem i działał jako podwójny agent, ale takich kozaków to nie było, chyba, że byli to sami etatowi oficerowie służb.. też się zdarzało. Ale Ciecin z tymi swoimi awansami społecznymi był cieniutki w takich sprawach. Ale oczywiście jeśli delikwent nic nikomu nie powiedział, a był na przykład dupkiem dla SB, czyli pisał jakieś bzdetne raporty albo nie donosił, to mu oficer prowadzący sam mógł pisać co mu do łba strzeliło.. nie należy zapominać, że w SB tez były premie, też nagradzano aktywnych pracowników i dawano ordery, tzw. chlebowe czyli dodatek do emerytury... jak ktoś tego nazbierał to dodatek mógł być dość przyzwoity... Aha.. no SB jeszcze miało fajną ofertę w promocji dla młodych naukowców... proponowano karierę i wyjazdy zagraniczne :)))) to był hicior SB-ecki... i rektor nie miał nic do powiedzenia.. A studenci też mieli tę ofertę, albo wylatujesz ze studiów i masz wojo w Ożyszu :))) czyli 2 lata wpyerdolu, albo nie wylatujesz z uczelni.. a też były oferty studiów :) w Ciecinie niektóre wydziały były sztandarowymi kierunkami SB-ecji. jaki nie powiem :) niektórzy po tych kierunkach to strasznie 'ważne' osoby w dzisiejszym ciecinie :))))))))))))) Sb było dośc skuteczne i mało komu udało się wywinąć jak się uwzięli.. no chyba, że był to stary wyjadacz to i SB robił w hooya jak chciał. Póki się nie połapali. Tam pracowali bardzo inteligentni analitycy i potrafili sobie poradzić z różnymi kozakami. Suma sumarum po co SF te wybory to nie wiem.. kompromitacja i wstyd, tak naprawdę. To zamiast merytorycznej dyskusji jakiej się domagał... a co do tego co uczył w latach 70-tych i 80-tych.. tego nie wiem. Ale w latach 70-tych uczono z kija na ciecinskich uczelniach ekonomii politycznej i program zawierał ekonomię kapitalistyczną równeiż... ale w niewielkim wymiarze, a po drugie tylko po to by wykazać że to ekonomia do doopy... natomiast program OBOWIĄZKOWY głównie dotyczył ekonomii socjalistycznej, teorii Marksa i Engelsa i wyższości tego nad całym ekonomicznym światem... i nie było mozliwości by nie było tam elementów filozofii marksistwoskiej.. no po prostu się nie dało bo trzeba było tę utopię tłumaczyć wydumanymi teoriami i filozofiami Marksa i Engelsa... więc nie wiem jak SF uczył wyłącznie kapitalizmu i to w zachwycie, jak po prostu kontrola SB od razu by się dowiedziała i pogoniliby go na drzewo razem z tym kapitalizmem, ameryką, nato i wolną europą :))) Dla SB sprawdzanie treści ćwiczeń i wykładów było dziecinnie proste.. zawsze ktoś był na roku, kto uprzejmie donosił :) bo mu obiecali karierę etc. przecież to był bardzo sprawny i wydajny system służb specjalnych i jak się komuś chciało nauczać, to co mu się chciało to szybko nauczał do ściany we własnym pokoju bo już nie miał wstępu na uczelnię.. jak SF takie pierdoły opowiadał w GW to nie wiem na co liczył? na to że byłych studentów ogarnie alzheimer czy co??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oficer Prowadzący Re: klasyczny przykład III RP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.14, 17:53 >w tamtym czasie mało kto nie był umoczony przez SB, To Ty w wieku ponad 50 lat jeszcze studiujesz :) Mów za siebie nie za mnie. Nie każdy był umoczony a nawet mniejszość na uczelni była umoczona. >no chyba, że ktoś był otwarcie opozycjonistą, ale wówczas nie robił kariery i szybko >wyrzucano z uczelni takich nieprawomyslnych. Pamiętasz śp Jana Otto studencie >Myślę, że był tylko pionkiem, któremu kazano podpisac kwity, zdać raport z pobytu i >chodzić do spowiedzi w czasie zajmowanego stanowiska w strukturach młodych >naukowców.. totalna rutyna i mało ważna... Skąd to wiesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student ekonomii Re: klasyczny przykład III RP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.14, 06:58 daleko ponad 50 lat... i dobrze pamiętam studia w latach 70tych. Min. i to ze oprócz 2 osob na roku wszyscy należeli do przybudówki PZPR... opłacało się.. darmowe wyjazdy do świnoujścia i zakopca :))) wszyscy na to szli. co do kontroli środowiska.. jak ktoś był na dolku i się musial obijac o chlopcow z SB, albo na przesłuchaniu w komendzie wpadalo się przypadkiem na swoich szkolnych kolegow jako etatowych pracowników SB to się oczy same otwieraly, bywało że ktoś z roku z innego wydziału też tam chodził po komendzie jako oficer, co uważam za głupie wpadki SBecji, bo powinni swoich inwiligatorów lepiej maskować..... a stopien inwigilacji był oczywisty po wielogodzinnych przesłuchaniach kiedy padaly pytania o konkretnych ludzi i sprawy... a ty co masz 20 lat i nie znasz tych czasów??? to się poucz trochę :))) co do pionka... tego oczywiście Nie wiem.. przypuszczam. w końcu cóz takiego ważnego dla służb specjalnych mógł robić pracownik naukowy w ciecinie??? jako pracownik naukowy... bo być może działał w zupełnie innej dziedzinie i był Jamesem Bondem prowadzącym ciekawe życie pełne przygód :)))))))))) zazwyczaj konczylo się to takim dość podłym kapowaniem i podkładaniem świń ludziom... to się niestety często zdarzało TW. po prostu to chamstwo odciągnięte na siłę od pługa, piszące sobie namiętnie mgr przed nazwiskiem często reprezentowało poziom wsiowego chama.. jana otto nie znam, a czemu pytasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aktywista Re: klasyczny przykład III RP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.14, 19:00 Gość portalu: student ekonomii napisał(a): > daleko ponad 50 lat... i dobrze pamiętam studia w latach 70tych. Min. i to ze o > prócz 2 osob na roku wszyscy należeli do przybudówki PZPR... opłacało się.. dar > mowe wyjazdy do świnoujścia i zakopca :))) wszyscy na to szli Wyjaśnij proszę co ma wspólnego działalność w ZSP czy później w SZSP, czy nawet członkostwo w PZPR z kapowaniem na eSBe w jakiejkolwiek formie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radio Erewań Radio Erewań odpowiada zaintersowanemu słuchaczowi IP: *.ias.bredband.telia.com 22.05.14, 20:48 Kapuś UBecki kapował za pieniędze albo wpływy SB, natomiast aktywista partyjny, albo z przybudówek PZPR, kapował z powodów idealistycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student ekonomii Re: klasyczny przykład III RP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.14, 22:13 nic, tylko sama przynależność była wymuszonym sposobem kariery na uczelni.. nikt się nie sprzeciwił by do tego idiotyzmu należeć :))) to cóż dopiero jak zajmując stanowisko smutni panowie, albo weseli i przyjaźni chłopcy z SB prosili o przysługę??? poczytaj sobie akta osobowe w IPN to się k...wa dowiesz i przestaniesz zadawać kretynskie pytania jakbyś dopiero się dowiedział, że do 1989 był tu PRL ze swoimi służbami pilnującymi tego syfu ... po drugie... jak jakiś były SB-ecki lachociąg startuje do wyborów i mu coś się we łbie popyerdoliło i kretyn myśli że ktoś spalił jego teczki, to się szybko dowie, że nie... kapusie sbccy byli mało ważni.. jeśli palono dokumenty to te ważne, za które można było beknąć, a dla SB-eków nawet ich właśni kapusie to było często szambo, ale zazwyczaj jedyne źródło pozyskiwania informacji.. a po 80 roku o czym niewielu wie, nieliczni oficerowie i agenci SB którzy puszczali czasami farbę potrafili ostrzec i robili to umiejętnie... Część zaczęla nawet otwarcie sympatyzować z S, ale w grudniu 81 szybko się ich pozbyto.. niektórych nawet wcześniej wyyebali z roboty... co do ZSP i późniejszego syfu młodzieżowego którzy dawali doopska PZPR-owi... otóż ci studenci jak i młoda kadra naukowa robiąca karierę pod czujnym okiem władz uczelni i SBecji, byli bardzo często zwykłymi koniunkturalistami... do tego część aktywu młodzieżowego, która bała się np. RWE jak diabła, i za każde wspomnienie co było w niusach dostawała drgawek i pryncypialnie pyerdoliła jak tvp, nagle stała się pryncypialna, ale w drugą stronę i stali się jakimiś poyebanymi działaczami NZS-u, pouczającymi innych jaka to komuna zła, i to tych którzy mieli zawsze komunę w doopie.. zawsze podejrzewałem że część aktywu NZSu musiała działać na dwie strony, bo jak z komucha dojącego przywileje robił nagle opozycjonista no to normalne nie było... zresztą w teczkach też to można znaleźć i wiadomo kto mógł pisać niektóre donosy... to towarzystwo uprawiało prostytucję polityczną przed 80 rokiem a niektórzy po 89... i dalej robią kariery w strukturach partyjnych i okołopartyjnych pielęgnując własne stare koterie... a niektórzy niby nie należą do partii :))) tylko są na listach bo chcą "pomóc Polsce" w doope ich yebana koza... co za bezczele i hipokryci!!! przecież to qrestwo czystej wody... jak za komuny.. no i apanaże, apanaże, przecież o to tutaj chodzi... do tego te unijne.. ile to?! 70tys. miesięcznie :))) to daleko ponad 4 mln w ciągu 5 lat... to jest qrwa biznes!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: White supremacy Kapuś polski IP: *.ias.bredband.telia.com 22.05.14, 22:27 forum.gazeta.pl/forum/w,354,81199844,81200137,Kapus_polski.html?wv.x=2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warcisław XIX Kapuś polski IP: *.ias.bredband.telia.com 22.05.14, 22:33 forum.gazeta.pl/forum/w,70,54991643,55103392,Kapus_polski_cz_2.html?wv.x=2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student ekonomii Re: Kapuś polski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.14, 00:24 ciekawe opracowanie i mniej więcej oddające sens tego co się wówczas działo.. ale jest jedno ale.. od czasu kbwe, sytuacja zmieniła się diametralnie, na korzyść opozycji.. po pierwsze skończyły się definitywnie ciężkie wyroki polityczne, które wczesniej nawet jeszcze w latach 60-tych nierzadko oznaczały KS-kę... Metody po 1970 stały się bardziej cywilizowane i znaczenie mniej brutalne, co nie znaczy, że w ogóle były pozbawione brutalności.. owszem to się zdarzało.. nie mówiąc już o latach 80-tych, kiedy nastąpiła eskalacja brutalności SB-cji i jej siepaczy... nie zawsze sbków.. Więc to pozyskiwanie na szeroką skalę kapusiów miało też dobre strony :))) władza była mniej nerwowa jakoś.. a często za ulotki do 1980, a już po kbwe, dostawało się za ... zaśmiecanie miasta, 3 miesiące paki :))) co wcale nie znaczy, że było smiesznie.. nie nie było. Jednak brutalnośc i bezwzględność Sb i innych służb do 1970 roku była znacznie, ale to znacznie większa. dlatego też co bardziej światli i kumaci zaczęli chętniej zakładać nowe struktury opozycyjne bo na to godziła się oficjalnie Polska podpisując kwity kbwe.. oczywiście Polacy o tym nie wiedzieli :) Ale część wiedziała, dlatego te struktury jeszcze do sierpnia 1980 dbały o politykę informacyjną min. przez RWE i dyplomatów zachodnich w Polsce.. w Szczecinie tez było kilka konsulatów i spotkania z CC były dość częste.. zresztą żeby było śmiesznie na jednym z takich spotkań z kimś z CC Szwecji były omawiane sprawy agentury na politechnice szczecinskiej :)))))))))) to było w 1979... nie ma wątpliwości, że panowie z CC składali raporty do służb nato, swoich albo od razu do cia. więc było zabawnie... sb rozpracowywała i sama była też rozpracowywana i analizowano jej metody agenturalne.. i były ciekawe wpadki SB, np. jak przydzielony agent do klienta okazywal się jego jakimś tam pociotkiem, i w dzień w godzinach służbowych chodził za nim służbowo a po południu pił z nim wódeczkę :))).. tak było, i nie było sposobu by przy tak szeroko zakrojonej akcji SB nie doszło do wycieków... dochodziło i to własnie często na tej wrażliwej linii, ale gdyby nadzór w SB wiedział o tym to szybko by swojego oficera odsunał od sprawy.. a jak już taki wdepnął to się nie przyznawał, ale po cichu puszczał farbę, i tak można było coś ułożyć z tego puzzla... później kwity w IPN-ie rzuciły lepsze światło na całą sytuację... ot takie tam harcerstwo w sumie, ale ludzkie charaktery się przy tym obnażały bez znieczulenia... krótko mówiąc qrestwo.. Aczkolwiek w NRD czy Czechosłowacji było chyba jednak znacznie gorzej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aktywista Re: klasyczny przykład III RP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.14, 08:00 poczytaj sobie akta osobowe w IPN to się k...wa dowiesz i przestan > iesz zadawać kretynskie pytania jakbyś dopiero się dowiedział, że do 1989 był t > u PRL ze swoimi służbami pilnującymi tego syfu ... Czytałem te akta. Ty na pewno nie. Co do służb "pilnujących tego syfu" to właśnie tajni współpracownicy współpilnowali tego syfu w zamian za kasę lub pomoc w karierze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student ekonomii Re: klasyczny przykład III RP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.14, 11:11 no przecież o tym pisałem, więc o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hey upadek obyczajów. Zadzwoń sobie po profesora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.14, 09:01 Constans Flejterski Mobilne Doradztwo Finansowe Stanisław Flejterski Oferta szeroka kredyty, pożyczki Kiedyś profesor coś znaczyło:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student ekonomii Re: upadek obyczajów. Zadzwoń sobie po profesora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.14, 09:17 eee tam słabo.. kazdy ma prawo do takiej pracy jaka mu odpowiada... nie ma sie co boczyć na prof. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hey Re: upadek obyczajów. Zadzwoń sobie po profesora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.14, 16:30 Odpowiadasz na: Gość portalu: student ekonomii napisał(a): > eee tam słabo.. kazdy ma prawo do takiej pracy jaka mu odpowiada... nie ma sie > co boczyć na prof. Co racja to racja. Profesor może być również kasjerem mobilnym. Studenta ekonomii nic nie zdziwi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek nikt nie jest anonimowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.14, 19:21 jak wyzej Odpowiedz Link Zgłoś
aysy.1 Kim był kandydat na senatora SLD, Flejterski 12.09.14, 18:04 jest kłamcą lustracyjnym w wyniku drugiego już , prawomocnego wyroku sądowego, sadu apelacyjnego. kim więc był ? ano współpracownikiem tajnych służb komunistycznych co potocznie niektórzy określają też "tajniakiem "lub tajnym "donosicielem" lub "kapusiem" kto więc był anonimowym tchórzem ? nie sądż więc innych tajny współpracowniku swoją miarą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bankowsee esbecki Informator mianował esbeckiego informatora IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.09.14, 06:36 To tajny informator MArian Jurczyk przygarnął na garnuszek do sektora samorządowego tajnego informatora Flejterskiego. Zdaje się, że jest szefem rady jakiegoś funduszu poręczeń . Ciekawe czy SLD ponownie wystawi zasłużonego informatora na jakieś listy wyborcze czy zrozumieją, że się skompromitowali tym kandydatem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drHab i kto tu był tchórzem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.14, 13:15 Trzeba mieć niezły tupet lub fatalną pamięć i odlot aby kandydować na senatora RP z taką eSBecką przeszłością. Chyba, że UBek prowadzący zaproponował lub kazał. Takie nędzne szczury podnoszą głowę do góry. To trzeba mieć tupet lub fatalną pamięć...donosicielu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawostka Kwaśniewski/Kaczyński czyli kto lubi kłamców eSBec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.14, 06:04 Kwaśniewski nie nadał tytułu profesora temu kłamcy nie tylko lustracyjnemu. Lech Kaczyński nadał tytuł profesora temu kłamcy nie tylko lustracyjnemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ordynat Re: Kwaśniewski/Kaczyński czyli kto lubi kłamców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.14, 11:57 O d Olka dostał odznaczenie. Były starania o profesora Belwederskiego ale kolega Olek nawet uznał , że za mizerny dorobek i dał odznaczenie. Lech Kaczyński jak zwykle stanął na wysokości zadania i zaraz później no problemu dał profesora. Czekamy na Nobla :) Ogólnie potwierdzam większość stawianych tu zarzutów wobec tego mydłka i krętacza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lions jak Wy tchórze możecie ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.14, 07:25 Przecież to człowiek honoru : www.lions.org.pl/lcmagnolia/czlonkowie_klubu.php Jest na liście ludzi honoru ? Jest ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Członek eSLDe na dnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.14, 10:19 Flejterski, a dokładnie Ci obecni durnie z SLD , którzy tego jak się okazało tajnego współpracownika bezpieki wystawili na listy wyborczej wolnej RP, zapracowali na dzisiejszą klęskę w wyborach. Cieszycie się Wieczorek, Gwarek i inni ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grudniowy 1981 Re: Czego boją się anonimowi tchórze z forum Gaze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.17, 07:02 Ciekawe ilu ludziom złamał życie i karierę Stanisław Flejterski pseudonim "Albert". Czy jeszcze pracuje w młodzieżą akademicką ? Czy jego portret jeszcze wisi w sali wydziału ? inwentarz.ipn.gov.pl/showDetails?id=200754915&q=flejterski&page=1&url=[|typ=0] inwentarz.ipn.gov.pl/showDetails?id=200754915&q=flejterski&page=1&url=[|typ=0] inwentarz.ipn.gov.pl/showDetails?id=200754915&q=flejterski&page=1&url=[|typ=0] Jaki tupet miał "Albert". Odpowiedz Link Zgłoś
szz20l Re: Czego boją się anonimowi tchórze z forum Gaze 28.03.17, 14:52 Nowy serwis ogłoszeń w Szczecinie, wszystko w jednym miejscu Ogłoszenia, Forum, Blog. Wejdź już teraz i umieść swoje ogłoszenie szczecin24h.pl Strona z certyfikatem bezpieczeństwa. Umieść swoją firmę! Zaufało nam już setki osób, a działamy nie cały miesiąc. Rozpoczynamy kampanie reklamowe w google oraz facebook. Możesz ogłosić własną firmęTekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axsx Re: Czego boją się anonimowi tchórze z forum Gaze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.17, 07:06 Zajrzałem do IPN. Ale nadonosił ! 3 tomy donosów i raportów. Wyniki wyszukiwania rekordy od 1 do 8 (z dostępnych 8) IPN BU 02320/346 t. 1 Ministerstwo Spraw Wewnętrznych w Warszawie [1944] 1954-1990 Tytuł: Teczka personalna tajnego współpracownika pseudonim "Albert" dot. Stanisław Flejterski, imię ojca: Franciszek, ur. 10-09-1948 r. IPN BU 02320/346 t. 2 Ministerstwo Spraw Wewnętrznych w Warszawie [1944] 1954-1990 Tytuł: Teczka personalna tajnego współpracownika pseudonim "Albert" dot. Stanisław Flejterski, imię ojca: Franciszek, ur. 10-09-1948 r. IPN BU 02320/346 t. 3 Ministerstwo Spraw Wewnętrznych w Warszawie [1944] 1954-1990 Tytuł: Teczka pracy tajnego współpracownika pseudonim "Albert" dot. Stanisław Flejterski, imię ojca: Franciszek, ur. 10-09-1948 r. IPN Ld 443/7256 Komenda Wojewódzka Milicji Obywatelskiej w Łodzi 1945-1954 [1990] Tytuł: Akta osobowe członka ORMO: Flejterski Edward, imię ojca: Stanisław, data urodzenia; 22-06-1922 IPN Sz 629/4 t. 1 Sąd Okręgowy w Szczecinie 1999- Tytuł: Akta w sprawie postępowania dotyczącego zgodności z prawdą oświadczenia lustracyjnego złożonego przez: Flejterski Stanisław, imię ojca: (...) IPN Sz 629/4 t. 2 Sąd Okręgowy w Szczecinie 1999- Tytuł: Akta w sprawie postępowania dotyczącego zgodności z prawdą oświadczenia lustracyjnego złożonego przez: Flejterski Stanisław, imię ojca: (...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zębiec Re: Czego boją się anonimowi tchórze z forum Gaze IP: 212.14.49.* 12.01.18, 11:07 Ciekawe czy tego kapusia bronili tu rzeczywiście ludzie po prostu o innych poglądach czy to On latał po różnych komputerach i bronił sam siebie. Wstydliwy życiorys i obrzydliwy człowiek. Bez zasad, bez honoru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LIwajek Re: Czego boją się anonimowi tchórze z forum Gaze IP: *.kpn-gprs.nl 21.11.17, 17:19 To ja Liwaueek hiehiehie www.margonem.pl/?task=profile&id=8303073 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WEL Re: Czego boją się anonimowi tchórze z forum Gaze IP: 212.14.49.* 12.01.18, 11:10 Czy ten pan 9 z małej litery) należy jeszcze do LIONS Klubu Magnolia ? Jak jego życiorys jest sprzeczny z deklarowanymi zasadami przez ten klub:(( A co na to inni członkowie : Roman Adamiszyn - E-Mail Arkadiusz Bitel Kazimierz Ciuruś Ryszard Coufal - E-Mail Krzysztof Iwan Bogdan Jaroszewicz Wojciech Kolenda Mariusz Kowalow Jan Kozłowski Andrzej Kreft Romuald Księżopolski - E-Mail Zbigniew Lis Krzysztof Matlak Zygmunt Meyer - E-Mail Krzysztof Mokrzycki Zbigniew Paszkowski Tadeusz Pepliński Tadeusz Rogało Adam Stadnik Ryszard Stoltmann Eugeniusz Szmatłoch Grzegorz Szmechel Benedykt Szokalski Włodzimierz Waśniewski Bernard Wiśniewski Wacław Żyłka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niedoszły Wojewoda Re: Czego boją się anonimowi tchórze z forum Gaze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.18, 07:39 Ale poyehało komuną , służbami i układami. Brrrr:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Akta Re: Czego boją się anonimowi tchórze z forum Gaze IP: 95.40.123.* 03.02.18, 04:33 Ma tupet facet, Uczucie pokory i wstydu jest my zupełnie obojętne. w inwentarzu IPN 3 tomy pracy tego Tajnego Współpracownika : inwentarz.ipn.gov.pl/advancedSearch?q=Stanis%C5%82aw+Flejterski&page=1 Całą kariera od 1970 roku , od młodości, zbudowana na współpracy z tajnymi służbami komunistycznymi już od momentu decyzji, że pozostał na uczelni jako asystent. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gowinko Re: Czego boją się anonimowi tchórze z forum Gaze IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.06.18, 08:39 Nowa sytuacja. W związku z ustawą reformującą szkolnictwo wyższe, osoby , które były tajnymi współpracownikami służb bezpieczeństwa nie będą mogły pełnić wielu funkcji a między innymi nie będą mogli być rektorami, prorektorami, dziekanami, prodziekanami ani kierownikami katedr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Re: Czego nie wstydzą się anonimowi donosiciele IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.09.18, 06:11 Był proces lustracyjny i wyrok. Ma tupet ten mały robaczek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie Złomna Re: Czego boją się anonimowi tchórze z forum Gaze IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.10.18, 10:56 Kto mógł mieć wogóle pomysł na zaproponowanie takiego typa na senatora RP ? -chyba tylko komuchy ubabrane w jakieś eSBeckie układy i kariery chowające się gdzieś po dawnym j.g.u. uczelnia itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doktorant ciekawe IP: *.47.96.51.ipv4.supernova.orange.pl 25.11.18, 16:40 Ciekawe ilu ludziom złamał kariery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witold facet ma wielką odwagę lub nie ma sumienia IP: 212.14.49.* 24.12.18, 10:39 Aby będąc sądowo przyklepanym Tajnym Współpracownikiem patrzyć w oczyc swoim kolegom na wydziale i być wychowawcą akademickim dla studentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asystent Re: facet ma wielką odwagę lub nie ma sumienia IP: *.47.68.232.ipv4.supernova.orange.pl 11.04.19, 17:31 Błąd u podstaw Twojego rozumowania. Przyjąleś założenie, że ma zasady a więc uczucie wstydu czy pokory. Odpowiedz Link Zgłoś
androsak Re: Czego boją się anonimowi tchórze z forum Gaze 24.12.18, 23:11 nikt nie jest anonimowy, ksywa nie osłania autora wpisu ! Odpowiedz Link Zgłoś