Dodaj do ulubionych

PiS: rodzice powinni płacić inaczej niż hedoniści

20.09.11, 13:45
Jeżdzę dwa razy w roku na wakację...
Obserwuj wątek
    • dupa_jasiu_pierdzi_stasiu PiS: rodzice powinni płacić inaczej niż hedoniści 20.09.11, 13:47
      Jeżdzom na wakacje...
      • zed.1 I order dla kazdego idioty! 20.09.11, 21:41
        Co nie słyszał o gumie. Im wiecej dzieci tym wiecej orderów. 2+10 to nowy model rodziny.
    • Gość: glut Re: PiS: rodzice powinni płacić inaczej niż hedon IP: 213.155.180.* 20.09.11, 14:22
      A co z masochistami? Czy też będą płacić wyższe podatki? Czy anhedonicy mogą liczyć na jakąś ulgę podatkową?
      • Gość: bisex Re: PiS: rodzice powinni płacić inaczej niż hedon IP: *.szczecin.mm.pl 20.09.11, 16:27
        A biseksualiści , co dla tej grupy uszykował PiS?
        • Gość: p Re: PiS: rodzice powinni płacić inaczej niż hedon IP: *.globalconnect.pl 20.09.11, 16:37
          - Nowelizując ustawę o podatku dochodowym, nie zapomnimy o ulgach dla osób posiadających dzieci i podatników decydujących się na założenie rodziny - mówił Marek Duklanowski. - Nie może być tak, że ludzie prowadzący hedonistyczny styl życia i jeżdżący dwa razy w roku na wakacje i trzy razy w roku na narty są traktowani tak samo jak ludzie inwestujący w naszą przyszłość, utrzymując dzieci.

to pis będzie teraz wybierać równych i równiejszych?
          • Gość: iks Re: PiS: rodzice powinni płacić inaczej niż hedon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.11, 22:59
            PiS wybrał sobie elektorat i do niego się zwraca.
            Jednocześnie ciężko pracujących wykształciuchów, łże-elity i przedsiębiorców potraktował jak szmatę do podłogi.
            Swoją drogą nie znam nikogo, kto jeździłby dwa razy w roku na wakacji i 3 razy w roku na narty. Nie wiem w jakim środowisku obracają się panowie z PiSu, ale chyba w dalekim od swojego elektoratu jeśli znają takie przykłady i uznają to za kwestię społeczną.
            W moim środowisku wykształciuchów ludzie ciężko pracują, żeby wyjechać na tydzień wakacji. Widocznie politycy z PiSu i ich znajomi jeżdżą częściej na wakacje.
    • swarozyc PiS: rodzice powinni płacić inaczej niż hedoniści 20.09.11, 16:36
      Dobrzynski, z syndromem "bolu myslenia", jak bedziesz tak pyszczec, to nie przyjade na wakacje do ciecina..
    • aysy.1 zastepca prezydenta mariusz kadziolka 20.09.11, 16:55
      czy mariusz kadziolka ma byc przykladem i wizytowka tych deklaracji pis ?
      • kingaps Re: zastepca prezydenta mariusz kadziolka 20.09.11, 20:03
        Panie Duklanowski dlaczego mam łożyć na żłobki, przedszkola, szkoły i uczelnie, skoro nie posiadam dzieci. To z moich podatków pani Przybylska korzysta posyłając dzieci do publicznych tanich przedszkoli i szkół.
        Jej dzieci nie będą miały żadnego wkładu do mojej emerytury, nie dokładając się do mojej pełnej michy. Nie dość, że co roku ma ulgę ok. 7800 zł na dzieci to chce jeszcze bardziej się obijać na za moją kasę na urlopie macieżyńskim. Jej dzieci jeżdżą za darmo lub na ulgowych biletach MZK
        Ciekawe jak Ona chce pomóc mnie małemu przedsiębiorcy wydłużając okres pobytu zatrudnionych przeze mnie pracownic na urlopie? Czy razem z "polityczną prosytytuką-być u złoba" Zarembą będzie pomagać odbudować mityczną stocznię czy też razem z vice-prezydentem "gdzie torebka na kupy" Mariusz Kądziołka, będą podwyższać lokalne podatki?
        • aysy.1 bo rzadza teraz w radzie z krzystkiem 20.09.11, 20:17
          bo w tej kloakolicji sa dwie socjalistyczne partie : pis i sld.
    • blogfiles PiS: rodzice powinni płacić inaczej niż hedoniści 20.09.11, 17:20
      A co z hedonistami wydającymi tysiące złotych na leczenie kotów?
    • Gość: czytelnik Re: PiS: rodzice powinni płacić inaczej niż hedon IP: *.xdsl.centertel.pl 20.09.11, 17:26
      Duklanowski jaki ty jesteś głupi. Ci hedoniści sprawiają, że twoje córki moga korzystać m. in. z darmowej opieki lekarskiej.
      • Gość: z Duklanowski - to ten co sprzedał Mieleńską? IP: *.play-internet.pl 20.09.11, 17:31
        Duklanowski - to ten co sprzedał Mieleńską?

Plażowicze a zwłaszcza naturysty cie wielebiom

Wyborczo też
    • taglinda jeśli egzaltacja nad pewną katastrofą samolotową 20.09.11, 19:48
      podpada pod hedonizm, to preses się nie wypłaci
    • Gość: bambi Re: PiS: rodzice powinni płacić inaczej niż hedon IP: *.dynamic.chello.pl 20.09.11, 20:49
      Ta pani od siodemki dzieci w hedonizm ewidetnie popada, tylko same przyjemnosci a obowiazkow zadnych tak? ona bedzie sie rozmnazac a tyrac na to maja inni?
      • Gość: jam-agru Re: PiS: rodzice powinni płacić inaczej niż hedon IP: *.adsl.inetia.pl 20.09.11, 20:54
        Co piąta, zdaje się, para ma problemy z zajściem w ciążę. Hedoniści, qwa.
        • Gość: iks Re: PiS: rodzice powinni płacić inaczej niż hedon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.11, 22:51
          W ramach walki z hedonizmem mam zaciągnąć do ołtarza byle menela, a później rozmnażać się na potęgę. Głupota osiągnęła własnie apogeum.
          A co z tymi, którzy walczą bezskutecznie o potomstwo? To jeszcze hedonizm czy już martyrologia?
          Pracuję, płacę podatki, nie korzystam z ulg, a jakiś PiSklak będzie mi mówił, że należy mnie jeszcze karać za to, że nie mam dzieci? Jeśli państwo będzie mnie dodatkowo karało, to zmniejsza szanse na to, ze kiedykolwiek będę dzieci miała. Tych, co nie mają dzieci, ale mają na wakacje kilka razy w roku jest w kraju garstka. Większość dzieci nie ma, bo nie ma zdolności kredytowej na zakup własnego mieszkania, a do pierwszego nie wystarcza na życie, nie mówiąc o tym co by było gdyby do wydatków doliczyć pampersy...
          • Gość: bzdzietnabotakchce Re: PiS: rodzice powinni płacić inaczej niż hedon IP: *.dynamic.chello.pl 20.09.11, 23:27
            dokładnie. nic dodać, nic ująć. może tylko jeszcze jedno: pisuary jak zwykle antagonizują społeczeństwo i zmieniają coś, co powinno być zwykłą dyskusją o wspomaganiu rodzin w trudzie wychowywania potomstwa, w wyrzygiwanie bezdzietnym ich bezdzietności, tego karygodnego grzechu zaniechania.
            • Gość: Aga Przybylska Re: PiS: rodzice powinni płacić inaczej niż hedon IP: *.ipartner.com.pl 03.10.11, 16:27
              Wolność w podejmowaniu decyzji o liczbie dzieci jest istotna.
              Nie zmuszać tych, co bezdzietni do ich posiadania, ani nie dyskryminować tych,
              co je mają. (Dziwi mowa nienawiści w odniesieniu do rodziców dużych rodzin u niektórych internautów).
              Potrzebna są mechanizmy (wzorem innych państw), by nie narażać na wykluczenie społeczne dużych rodzin.
              To m.in. mechanizmy rekompensujące rodzinom wielodzietnym ponadprzeciętne obciążenie podatkami pośrednimi i opłatami np. poprzez ryczałtowy zwrot VAT, akcyzy i ceł od określonego koszyka towarów i usług na członka rodziny.
              Oto, co na ten temat wnoszą Węgry, poprzedzający nas w prezydencji:
              www.3plus.pl/artykuly/kategoria/sid/4/id/2
        • Gość: Aga Przybylska Re: PiS: rodzice powinni płacić inaczej niż hedon IP: *.ipartner.com.pl 03.10.11, 16:38
          Dobrze, że poruszony został temat niepłodności.
          Ciekawa strona o nowoczesnych i tanich możliwościach pomocy takim parom znajduje się tu:
          www.naprotechnology.com.pl/
        • Gość: Aga Przybylska Re: PiS: rodzice powinni płacić inaczej niż hedon IP: *.ipartner.com.pl 03.10.11, 16:47
          Nie nękać bezdzietnych, nie wyszydzać wielodzietnych...
          Swoją drogą sprytnie podrzucony z ław dziennikarskich wątek "bykowego" rozpalił do białości internautów!

• rumakmorski PiS: rodzice powinni płacić inaczej niż hedoniści 20.09.11, 21:17
      Od kiedyż to odpowiedzialność zrównywana jest z hedonizmem? Czy państwo ma popierać tylko niepohamowany rozród? Ciężko pracuję, płacę podatki, z których potomstwo roszczeniowej matki-Polki korzysta w najlepsze, i czeka mnie za to kara?
      • Gość: Aga Przybylska Re: PiS: rodzice powinni płacić inaczej niż hedon IP: *.ipartner.com.pl 03.10.11, 16:01
        Pominę uszczypliwą uwagę o "Matce Polce roszczeniowej".Wolę potraktować temat merytorycznie:
        Państwa, którym zależy na nowych podatnikach pozostawiają rodzicom spore kwoty z ich podatków, by mogli inwestować je w dobre wykształcenie dzieci. Dlatego przyrost naturalny w Europie jest wyższy niż w Polsce. Nie mylmy polityki rodzinnej z socjalną (też ważną jako ratunek dla najuboższych). To nie kwestia roszczeń lecz sprawiedliwości. To nie państwo lecz poszczególni rodzice ponoszą główny koszt "otrzymania" nowego podatnika. Tym większy, im liczniejsza rodzina. Państwo zyska nowych podatników i jednocześnie nowych konsumentów w przyszłości. Ulgi podatkowe dla rodzin to nie wydatek dla budżetu lecz inwestycja.
        Więcej o programie i postulatach: www.mamprawowiedziec.pl/k2011-kandydat/6964
        oraz
        apolska.blogspot.com
        • Gość: . Re: PiS: rodzice powinni płacić inaczej niż hedon IP: *.dynamic.chello.pl 03.10.11, 19:58
          > Państwa, którym zależy na nowych podatnikach pozostawiają rodzicom spore kwoty
          > z ich podatków, by mogli inwestować je w dobre wykształcenie dzieci. Dlatego pr
          > zyrost naturalny w Europie jest wyższy niż w Polsce.

Miła Pani - przyrost naturalny jest w Europie wyższy niż w Polsce (rozumiem, że ma Pani na myśli kraje starej Unii - bo Polska leży w Europie już od ponad 1000 lat, gdy tylko powstało pierwsze państwo polskie) w tych krajach, w których zamieszkuje spora grupa imigrantów islamskich (Francja, Szwecja). Niestety, nie ma to nic wspólnego z wykształceniem - słabo znające język kraju zamieszkania pociechy z wielodzietnych rodzin arabskich, kurdyjskich czy pakistańskich gdy tylko dorosną zajmują się demolowaniem sklepów i podpalaniem samochodów (oczywista - cudzych).
        • Gość: Vlad.H. Re: PiS: rodzice powinni płacić inaczej niż hedon IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 03.10.11, 21:43
          Czy naprawde macie taki klopot z powsciagnieciem swojej seksualnosci, rozumiem ze w waszej religi kazda kopulacja powinna konczyc sie ciaza ale to slepy zaulek.

Niedlugo bedziemy przedluzac ludzkie zycie wielokrotnie - jak w takim kontekscie maja wygladac rodziny wielodzietne - czy zaakceptujecie np ograniczona opieke lekarska i naturalna smiertelnosc w imie zaspokajania swoich potrzeb hormonalnych?
    • bandits PiS: rodzice powinni płacić inaczej niż hedoniści 20.09.11, 21:22
      Kolejne polityczne ściemy bez pokrycia poprzednim razem prawili jak to na plażach egiptu i tunezji jest mało polaków teraz pierdzielą o tym że "hedoniści" o ile mają pojęcie kto to jest są dwa razy do roku na wakacjach gratuluję ...... panie mądry dam panu moje 2500zl pensji netto wynajmij pan mieszkanie zapłać rachunki najedz się do syta dojedź do pracy kup coś na dupe i jedź jeszcze za to na wakacje dwa razy do roku za granice zobaczycie jak jest super żyć za taką pensje nie wspomnę już o ludziach co mają minimum krajowe o rany boskie 1386zl brutto bo podziwiam ich że jeszcze wogule żyją ........ gratuluję pomysłowości wypowiedzi ja na te wybory nie idę i na żadne kolejne też jak co roku chodziłem tak na te się nie wybieram bo i tak nic nie zmienicie, patrzycie tylko aby do swojego koryta napchać jak najwięcej a idioci niech łykają, to co wam z parszywych kłamliwych ust wypływa ....
      • Gość: ksiondz srututu peczek drutu IP: *.globalconnect.pl 20.09.11, 21:43
        gadają jak potłuczeni na umyśle
        • Gość: MM Re: srututu peczek drutu IP: *.dynamic.chello.pl 20.09.11, 23:03
          A dla czego ja nie mogę rozliczać się z podatku nie tylko z mężem ale i z dziećmi? A "samotna" matka mieszkająca z facetem (ojcem?) bez papierka ale na takich samych zasadach jak małżeństwo może się z dzieckiem rozliczać ?
          Poza tym drodzy bezdzietni - to z zarobków moich licznych dzieci będą wasze emerytury - a moja będzie niższa bo czas poświęcony na wychowanie dzieci raczej wysokości emerytury mi nie zwiększy.
          • Gość: pepe Re: srututu peczek drutu IP: *.pz1-nat.espol.com.pl 21.09.11, 01:59
            Niestety Kochaniutka sam zbieram na swoją emeryturę !
            Z resztą raczej nie jesteś wiatropylna, a ja ci w ciąże nie kazałem zachodzić.
            A ty Lazar oddawaj Sedine.
          • Gość: Aga Przybylska Re: srututu peczek drutu IP: *.ipartner.com.pl 03.10.11, 16:15
            O, głos rozsądku! Dziękuję...
            AP
            Warto zaglądać na stronę; www.3plus.pl
          • Gość: Vlad.H. bzdury piszesz IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 03.10.11, 21:16
            po pierwsze po reformie waszego (AWS) rzadu moja emerytura bedzie z tego co sobie wypracuje - wiem ze bedzie tego malo wiec odkladam juz teraz by po smeitniku nie chodzic.

Po drugie skoro tak chcecie sienamnazac to kto bedzie placil emerytury dzieciom twoich dzieci - trzeba byc idiota by formulowac postulat rozrodu za wszelka cene jako panaceum na rozwiazanie klopotow dnia dzisiejszego i nieodleglego jutra.

Wiec nie troszcz sie o moja emeryture bo ja sie zatroszcze o nia sam - chcesz zaspokojac swoje potrzeby posiadania potomstwa - rob to ale nie wymagaj tego bym wspolutrzymywal twoja gromadke .

Plodzenie dzieci nie rozwiazuje zadnego problemu - propozycja popularyzacji wielodzietnych rodzin to odpowiednik piramidy finansowej - nie mam nic przeciwk rodzinom wielodzietnym ale niech pozostanie ta kwestia wylacznie kwestia prywatna nie zas polityki panstwa.
        • Gość: fan Re: srututu peczek drutu IP: 213.155.180.* 21.09.11, 13:20
          Może wyjaśnią dlaczego wskaźnik dzietności dla Polek w kraju wynosi niespełna 1,4, a w Wielkiej Brytanii waha się w okolicach 2,5.
          • Gość: Aga Przybylska Re: srututu peczek drutu IP: *.ipartner.com.pl 03.10.11, 16:43
            Doskonałe pytanie! Wszystkie kraje, które mają korzystniejsze rozwiązania w dziedzinie polityki rodzinnej mają wyższy przyrost naturalny niż Polska.
            My mamy...najniższy wskaźnik w Europie. Ale też nasza polityka jest wyjątkowo mało przyjazna dla rodzin.
            Przy okazji: potrzebna jest praca dla rodziców - żywicieli rodzin.
            W dobie szalejącego bezrobocia przydałaby się szczególna ochrona przed ich zwalnianie oraz pierwszeństwo w zatrudnianiu.
          • Gość: Vlad.H. Re: srututu peczek drutu IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 03.10.11, 21:17
            afroamaerykanie i semici preferuja model rodziny wielodzietnej - stad plodnosc Polek jest odpowiednio wyzsza.
        • Gość: Aga Przybylska Re: srututu peczek drutu IP: *.ipartner.com.pl 03.10.11, 16:10
          Warto było posłuchać Dyrektora Agencji Rodziny w samorządzie Permy (Włochy)
          pani Isabelli Menichini, która prezentowała w Warszawie*) rozwiązania w zakresie polityki rodzinnej zastosowane w jej gminie czy Raula Sancheza, sekretarza generalnego ELFAC o istotnych rozwiązaniach polityki rodzinnej w Europie.
          Może wtedy rzeczowe argumenty byłyby bardziej czytelne...
          Pozdrawiam
          AP
          *) Konferencja pod patronatem honorowym Prezydenta B. Komorowskiego
          "Polska dla Rodziny", Warszawa, 26 wrzesnia 2011 r.
          • Gość: Vlad.H. zamiast ideologi prosta arytmetyka IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 03.10.11, 21:25
            policzmy:

rodzina wielodzietna - zalozmy 5 potomstwa, kolejne pokolenie by utrzymac status quo to 25, kolejne to 125, kolejne pokolenie to 625 - rosnie nam to dosc szybko - ile miliardow ludzi chcecie wyprodukowac zanim zaczniecie sie nawzajem zjadac? nie przenoscie wzorcow rytualnego kanibalizmu z chrzescijanstwa do normalnego zycia.

Szalenstwo przyrostu naturalnego trzeba wygasic zanim bedzie za pozno.
    • Gość: Vlad.H. hedonizm rozrodczy IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 21.09.11, 08:02
      czyli zaspokojanie instynktow kosztem innych ktorzy potrafia zachowac powsciagliwosc w kwesti seksualnej
      • Gość: ~ki Re: hedonizm rozrodczy IP: *.dynamic.chello.pl 21.09.11, 10:49
        Nie trzeba powściągliwości, wystarczy umieć liczyć do 1. 1 dzień - 1 tabletka.
      • Gość: Aga Przybylska Re: hedonizm rozrodczy IP: *.ipartner.com.pl 03.10.11, 16:30
        Dobrze, że Adam i Ewa na taką powściągliwość nie wpadli!
        Nie miałby kto się teraz udzielać na forach internetowych;-)
        • Gość: p Re: hedonizm rozrodczy IP: *.globalconnect.pl 03.10.11, 17:25
          PiS chyba na lekcjach ekonomi byli na kawie

jeśli obarczy się pracodawcę dodatkowymi kosztami - zwolni część pracowników (nie każda firma to moloch zatrudniający 300 osób)

jeśli z powodu "posiadania" za pracownika kobiety z dziećmi pracodawca będzie karany dodatkowymi kosztami - nie zatrudni kobiet z dziećmi

rozsądniejszym było by dac tyci luzu pracodawcom np zmniejszając podatek dochodowy da im to "luźne" pieniądze na następnych pracowników lub podwyżki

podsumowując - na miejsca pracy i kwoty nie wpływa się dając je grupie docelowej tylko robiąc "dobrze" tym co płacą

pozdrawiam
        • Gość: Vlad.H. a na co wpadli Adam i Ewa? IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 03.10.11, 21:07
          poza tym nauka nie potwierdza tej wersji pochodzenia rodzjau ludzkiego - w kreacjonizm zas bawilem sie majac 7 - 9 lat pozniej przestalem probowac wyjasniac brednie kosciola na gruncie nauki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka