Dodaj do ulubionych

chrzest Kościół

03.04.12, 13:16
Witam,
Bardzo proszę o poradę. Chcielibyśmy ochrzcić naszą córkę i zastanawiam się czy jest gdzieś w Szczecinie Kościół malutki, w którym można ochrzcić dziecko indywidualnie tzn żeby to było tylko nasze święto i tylko najbliższe nam osoby a nie "hurtowa impreza". Chciałabym żeby była to uroczystość specjalnie dla naszej Mai. Czy jest w ogóle taka możliwość?
Obserwuj wątek
    • ophelia78 Re: chrzest Kościół 06.04.12, 08:39
      Zapytaj u Dominikanów - oni są bardzo otwarci na wszelkie tego typu "niestandardowe" prośby i procedury. Kościół mają wprawdzie duży, ale jest tam boczna kaplica - naparwdę piękna - z przeszkloną ścianą, w której normalnie jest ołtarz; przeszkolna ściana wychodzi na kościół (chodziło o to, żeby w czasie normalnych msdzy rodzice z małymi dziećmi mogli tam zająć miejsce - wszystko widzą i słyszą, uczestniczą normalnie we mszy, a dzieci nie przeszkadzają reszcie ludzi, jesli chodzą, bawią się, itp.
      Myślę, że taka kaplica jest idealna na taki bardziej "prywatny" chrzest.
      Aha, u Dominików nic nie zależy od kasy - więc to nie jest tak, że zapłacicie i będzie. Jeśli będą mogli (będzie ksiądz wolny, itp), to ochrzczą dziecko tak "prywatnie" bez pytania o pieniądze.

Jędrek, 12.03.2009.
    • slonko1335 Re: chrzest Kościół 06.04.12, 08:47
      wszystko zależy od proboszcza i zwyczajów panujących w danej parafii. Moja córka 6 lat temu miała taki chrzest, trzyipółroku później ochrzciliśmy syna w innej parafii bo ksiądz stwarzał ogromny problem-problem nie dotyczył kameralnej uroczystości-znalazł się inny;)
    • robalek83 Re: chrzest Kościół 07.04.12, 17:15
      Ok sprawdzę u Dominikanów :) W sumie taki był nasz pierwszy pomysł, bo u nas jest też problem tego typu że mąż jest niewierzący i właśnie słyszałam że u Dominikanów nikt nie robi z tego powodu problemów :) Dziękuję za podpowiedzi :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka