Dodaj do ulubionych

Internauta Leon z gazowni, który lżył żołnierzy...

• eve.666 Internauta Leon z gazowni, który lżył żołnierzy... 21.08.12, 17:11
      to wszystko nie przeszkadza, ze Jerzy W mial racje w swoich twierdzeniach.
      pojechali tam na wlasne zyczenie i za kase a nie z pobudek patriotycznych wiedzac jednoczesnie ze w efekcie pachnie to powrotem w plastikowym worku.
      • an59za Re: Internauta Leon z gazowni, który lżył żołnier 21.08.12, 20:12
        62 latek powinien wiedzieć, że żołnierz nie jedzie na taką misję z przyjemnosci i własnej woli. Widocznie we właściwym czasie "wymigał się" od wojska. A to co powiedział jest szkalowaniem i jest karalne.
    • jan.sprzeczny Ludzie, walczcie o wolność słowa 21.08.12, 17:14

Co to za wolny kraj w którym się karze za mówienie tego co się myśli?
      • bmc3i Re: Ludzie, walczcie o wolność słowa 21.08.12, 17:16
        jan.sprzeczny napisał:

>
        > Co to za wolny kraj w którym się karze za mówienie tego co się myśli?

Jasne, "wolność słowa" pozwala na zyczenie komus smierci i na wyzywanie kogos najgorszymi obelgami....
        Ludzie, w jakim srodowisku Wy sie wychowywaliscie.... Czego Was mama w domu uczyła...?
      • pogromca_kretynow Re: drogi Janie sprzeczny 21.08.12, 17:35
        jan.sprzeczny napisał:

>
        > Co to za wolny kraj w którym się karze za mówienie tego co się myśli?

Jesli napisze o twojej mamusi ze jest k...a to jest to lzenie czy wolnosc slowa?
        • Gość: miejscowy Do pogromcy kretynow IP: *.dynamic.chello.pl 21.08.12, 19:05
          Takiego kretyna mylacego pojecia i piszacego nie na temat, swiat jeszcze nie widzial
          Co ma wspolnego ku... z mordowaniem ludzi?
          Chyba, ze masz na mysli tego, ktory strzela do cywilow, ktorych kaza mu nazywac terrorystami.
          Wtedy faktycznie jest podobienstwo.
          A tak zapytam, kogo i przed czym bronil na swoich " misjach " ten magazynier " Rambo "?
        • sammler Re: drogi Janie sprzeczny 21.08.12, 19:17
          pogromca_kretynow napisała:

> Jesli napisze o twojej mamusi ze jest k...a to jest to lzenie czy wolnosc slowa?

A jeśli ja posłużyłbym się cytatem z filmu "CK Dezerterzy": wszyscy wiedzą, że sierżant to zawsze kanalia, jak zakwalifikowałbyś taką wypowiedź?

S.
        • Gość: przeplot Re: drogi Janie sprzeczny IP: *.dynamic.chello.pl 21.08.12, 19:20
          Drogi pogromco kretynów - mylisz trzy ważne pojęcia: matka, k.wa i strzelanie do ludzi 'bo tak każą'.
          Spieszę z wyjaśnieniem.
          Matka - kobieta która urodziła dziecko
          K.wa - pani związana z seksem
          Strzelanie do ludzi - umieszczenie w ludziach kawałków ołowiu i zubożonego uranu, najczęściej wbrew ich woli.
          Jeżeli nadal myli Ci się sex ze strzelaniem, to najbliższy psychiatra powinien rozwiązać Twój problem. Albo przynajmniej umieści CIę tam, gdzie sobie czy innym nie zrobisz krzywdy.
    • galba4 Internauta Leon z gazowni, który lżył żołnierzy... 21.08.12, 17:15
      W Koszalinie władza PO wyrzuca z głównego placu miasta do parku w krzaki pomnik upamiętniający ok. 10 tys. żołnierzy polskich poległych w walkach na Pomorzu na terenie byłego woj. koszalińskiego m.in. w walkach o Wał Pomorski i Kołobrzeg. Bronią pomnika jakies słabiutkie stowarzyszenia, garstka młodzieży, chyba też SLD. Żaden wojskowy,. podkreślam - żaden, emerytowany lub pozostający w słuzbie czynnej nie stanął w obronie pomnika upamiętniającego tysiące poległych zołnierzy polskich. Co pan na to panie Żebryk?
      • Gość: LolekiBolek Re: Internauta Leon z gazowni, który lżył żołnier IP: *.e-wro.net.pl 21.08.12, 18:49
        on, jak ZOMOwcy, specjalizuje sie tylko w terroryzowaniu CYWILI, w Polsce i za granicami Polski to jego specjalanośc. Władzy się nisko kłania.
    • Gość: Janosik Re: Internauta Leon z gazowni, który lżył żołnier IP: *.superkabel.de 21.08.12, 17:17
      Ach biedny urazony Żegrzyk tylko utwierdził dewize z POlskich Sądów Dajcie kljenta a paragraf sie juz znajdzie
      • Gość: lkl Re: Internauta Leon z gazowni, który lżył żołnier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.12, 18:11
        "zwycięstwo" pana podoficera jest z gruntu rzeczy zwycięstwem pyrrusowym. Co się zapewne okaże, gdy przyjdzie zwijać się "z wygranej wojny". Gdy przyjdzie czas podsumowań zysków i strat.
    • langston Brawo!! nareszcie ktos beknie za lżenie żołnierzy! 21.08.12, 17:20
      .
      • Gość: skandynawia Re: Brawo!! nareszcie ktos beknie za lżenie żołni IP: *.e-wro.net.pl 21.08.12, 18:47
        oni sami BEKAJA na swój HONOR - teraz to już nawet nie ma na co bekać
      • aazz91060 Re: Brawo!! nareszcie ktos beknie za lżenie żołni 21.08.12, 19:08
        langston napisał:

Bekam na ciebie , piszczaca zabawko.
      • a.lojewska Re: Brawo!! nareszcie ktos beknie za lżenie żołni 21.08.12, 19:40
        langston napisał:

> .
        Tak, za nękanie cywilów jest już pozew w sądzie- dla chorążego (do stycznia br. był nim jeszcze) sierżanta Żebryka. Czytaj media uważnie!
    • kshatriya Internauta Leon z gazowni, który lżył żołnierzy... 21.08.12, 17:21
      NAajemnicy służący za pieniądze w agresji na obcy kraj pod dyktando satanistów nie są warci nagrody a kary
      "Włóż miecz swój do pochwy; wszyscy bowiem, którzy miecza dobywają, od miecza giną. "
      Możecie mnie pozwać
    • aazz91060 Internauta Leon z gazowni, który lżył żołnierzy... 21.08.12, 17:23
      Jezeli mozna skazac kogos za mowienie prawdy, to znaczy, ze nie ma juz nic.!

• przeplot w demokratycznym kraju 21.08.12, 17:25
      gdzie 80% społeczeństwa jest przeciw obecności polskich wojsk w innych krajach, gościu z tego wojska, dostający pensję z podatków zabranych społeczeństwu (w którym 80% jest przeciw misjom polaków za granicą pod 'wodzą' USA) - zaciąga do sądu podatnika, z którego podatków ma pensję....za jasne i publiczne powiedzenie co myśli.
      Ktoś przebije tą paranoję??

P.S.
      ...czy tylko ja mam wrażenie, że ten gościu ze zdjęcia nie jest normalny?
      • chateaux Re: w demokratycznym kraju 21.08.12, 17:33
        przeplot napisała:

> gdzie 80% społeczeństwa jest przeciw obecności polskich wojsk w innych krajach,
        > gościu z tego wojska, dostający pensję z podatków zabranych społeczeństwu (w k
        > tórym 80% jest przeciw misjom polaków za granicą pod 'wodzą' USA) - zaciąga do
        > sądu podatnika, z którego podatków ma pensję....za jasne i publiczne powiedzeni
        > e co myśli.
        > Ktoś przebije tą paranoję??
        >
        > P.S.
        > ...czy tylko ja mam wrażenie, że ten gościu ze zdjęcia nie jest normalny?

W każdym demokratyznym kraju - zwłaszcza w demokratycznym kraju, sa granice formy w jakiej mozna wyrażać krytykę., W demokracji bowiem, Twoje prawa kończą się tam, gdzie zaczynaja sie prawa innych.
        • unterhose Re: w demokratycznym kraju 21.08.12, 17:47
          Zgadzam się w całej rozciągłości z Panem. Tylko co zrobić z Pańską wypowiedzią, w której obraża Pan innych internautów nazywając ich "bydłem".
          • chateaux Re: w demokratycznym kraju 21.08.12, 17:54
            unterhose napisał:

> Zgadzam się w całej rozciągłości z Panem. Tylko co zrobić z Pańską wypowiedzią,
            > w której obraża Pan innych internautów nazywając ich "bydłem".

Ponownie ją przeczytać. Tym razem uwaznie i ze zrozumieniem. Moja wypowiedź zakresla pewne warunki, wyraznie okresla krąg ludzi ktorych dotyczy, pozwalając na ich zindywidualizowanie. Czego nie mozna powiedzieć o forumowiczach rzucających obelgi na ślepo, czy ktos popełnil jakąś zbrodnie, czy nie. Budowanie szpitali w Afanistanie tez jest zbrodnią? A moze zbrodniażami są żołnierze polskich wojsk inzynieryjnych, ktorzy buduja tam mosty? Czy moze lekarze ktorzy lecza tam ludzi, ktorzy profesjonalnego lekarza nie widzieli w życiu na oczy?

• unterhose Re: w demokratycznym kraju 21.08.12, 18:14
              Zindywidualizowanie, na które się powołujesz nazywa się szowinizmem. Nic i nikogo nie upoważnia do rzucania iwektyw na innych jednostkowo czy też grupowo.
              P.S.
              Dziękuję Ci za aluzję sugerującą moje problemy percepcyjne w odniesieniu do Twoich wywodów.
              • chateaux Re: w demokratycznym kraju 21.08.12, 18:18
                unterhose napisał:

> Zindywidualizowanie, na które się powołujesz nazywa się szowinizmem. Nic i niko
                > go nie upoważnia do rzucania iwektyw na innych jednostkowo czy też grupowo.
                > P.S.
                > Dziękuję Ci za aluzję sugerującą moje problemy percepcyjne w odniesieniu do Two
                > ich wywodów.

Nie ma za co, proponuję skorzystać z rady.
                • unterhose Re: w demokratycznym kraju 21.08.12, 18:25
                  Dziękuję Ci za ten szyderczy gest. Rozrzutny jesteś w propagowaniu swojego wulgaryzmu
                  • chateaux Re: w demokratycznym kraju 21.08.12, 18:51
                    unterhose napisał:

> Dziękuję Ci za ten szyderczy gest. Rozrzutny jesteś w propagowaniu swojego wulg
                    > aryzmu

Życzyłem Ci smierci? A moze nazwałem Cię mordercą? Moze pisalem o pluciu w twarz, o szmatach, gnojach, bandytach, nie wiem co tam jeszcze - wybirz sobie z tego watku....
                    • unterhose Re: w demokratycznym kraju 21.08.12, 20:39
                      art. 212
                      § 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku.
                      Już wybrałem, zwerbalizowałeś to mówiąc o wszystkich internautach "bydło". Więc i ja dla Ciebie jestem bydłem. Ale tak odważne wypowiedzi można formułować jedynie ukrywając swoje IP. Ciekawe czego się boisz? Może Cię rajcuje zabawa w trola i czujesz się spełniony opowiasdając się raz po jednej stronie raz po drugiej. Chateaux, to zamek z kart.
            • Gość: jasio Re: w demokratycznym kraju IP: *.static.vip-net.pl 21.08.12, 18:24
              Tak na marginesie chciałem zauważyć że już Rosjanie wpadli na pomysł że może by Afgańczyków nie zabijać tylko ich przekupić szkołami , mostami szpitalami.Władowali w te cywilne projekty więcej kasy niż teraz Amerykanie i jakoś nie słyszałem żeby ktoś ich za to pochwalił.
              • chateaux Re: w demokratycznym kraju 21.08.12, 18:28
                Gość portalu: jasio napisał(a):

> Tak na marginesie chciałem zauważyć że już Rosjanie wpadli na pomysł że może by
                > Afgańczyków nie zabijać tylko ich przekupić szkołami , mostami szpitalami.Wład
                > owali w te cywilne projekty więcej kasy niż teraz Amerykanie i jakoś nie słysza
                > łem żeby ktoś ich za to pochwalił.

Rosjanie nie wybudowali ani jednej szkoly na prowincji.
                • Gość: jasio Re: w demokratycznym kraju IP: *.static.vip-net.pl 21.08.12, 19:30
                  Piłem z Afgańcami którzy budowali ,piłem także z tymi którzy mordowali.Budowniczy który nie miał broni w ręce przez cały czas służby nie miał także nóg.Myślę że wiedział co i gdzie budował.Za dużo propagandy a za mało człowieka.
                  • bmc3i Re: w demokratycznym kraju 21.08.12, 19:49
                    Gość portalu: jasio napisał(a):

> Piłem z Afgańcami którzy budowali ,piłem także z tymi którzy mordowali.Budownic
                    > zy który nie miał broni w ręce przez cały czas służby nie miał także nóg.Myślę
                    > że wiedział co i gdzie budował.Za dużo propagandy a za mało człowieka.

I to on Ci powiedzial, ze Rosjanie wydali na budowe szkól wiecej niż dzisiaj Amerykanie.....?
            • aazz91060 Do chateaux 21.08.12, 19:18
              Inzynierowie, lekarze.
              Afganczycy nie potrafia budowac drog?
              Jak nazwiesz tych, ktorzy strzelaja do " terrorystow "?
              Puknij sie.
              • bmc3i Re: Do chateaux 21.08.12, 19:50
                aazz91060 napisał:

> Inzynierowie, lekarze.
                > Afganczycy nie potrafia budowac drog?
                > Jak nazwiesz tych, ktorzy strzelaja do " terrorystow "?
                > Puknij sie.

Sądząc po tym, jak wygląda ich kraj i ile jest tam dróg i szpitali, można podejrzewać że nie potrafią.
                • Gość: przeplot Re: Do chateaux IP: *.dynamic.chello.pl 21.08.12, 20:21
                  a jak wygląda ich kraj?
        • greg.waw Re: w demokratycznym kraju 21.08.12, 17:51
          U nas najwyraźniej granica jest zbyt blisko.
          • chateaux Re: w demokratycznym kraju 21.08.12, 17:57
            greg.waw napisał:

> U nas najwyraźniej granica jest zbyt blisko.

To jedź do Niemiec i spróbuj tam publicznie zwyzywać na słępu całą grupe zawodową. Sprawdź gdzie tam jest granica...
            • greg.waw Re: w demokratycznym kraju 21.08.12, 20:53
              Potomkowie esesmanów są dla mnie wątpliwym wzorem wolności obywatelskich.
        • Gość: przeplot Re: w demokratycznym kraju IP: *.dynamic.chello.pl 21.08.12, 19:47
          > W każdym demokratyznym kraju - zwłaszcza w demokratycznym kraju, sa granice for
          > my w jakiej mozna wyrażać krytykę., W demokracji bowiem, Twoje prawa kończą się
          > tam, gdzie zaczynaja sie prawa innych.

A jakiej jeszcze krytyki potrzeba, gdy 80% społeczeństwa jest PRZECIWKO?! A rząd ma to w d. a żołnierze jadą, bo sobie telewizor i mieszkanie kupią??
          Kto tu gwałci wolę WIĘKSZOŚCI? Pojmujesz?
          • bmc3i Re: w demokratycznym kraju 21.08.12, 19:51
            Gość portalu: przeplot napisał(a):

> > W każdym demokratyznym kraju - zwłaszcza w demokratycznym kraju, sa grani
            > ce for
            > > my w jakiej mozna wyrażać krytykę., W demokracji bowiem, Twoje prawa końc
            > zą się
            > > tam, gdzie zaczynaja sie prawa innych.
            >
            > A jakiej jeszcze krytyki potrzeba, gdy 80% społeczeństwa jest PRZECIWKO?! A rzą
            > d ma to w d. a żołnierze jadą, bo sobie telewizor i mieszkanie kupią??
            > Kto tu gwałci wolę WIĘKSZOŚCI? Pojmujesz?

Po pierwsze, demokraja to nie dyktatura wiekszości.
            • Gość: przeplot czego nie zrozumiałeś? IP: *.dynamic.chello.pl 21.08.12, 20:10
              > Po pierwsze, demokraja to nie dyktatura wiekszości.

z wikipedii:
              "(stgr. δημοκρατία demokratia "rządy ludu", od wyrazów δῆμος demos "lud", rozumiany jako ogół pełnoprawnych obywateli[1] + κρατέω krateo "rządzę") – ustrój polityczny, w którym źródło władzy stanowi wola większości obywateli"

Czego nie zrozumiałeś?
      • Gość: Janosik Re: w demokratycznym kraju IP: *.superkabel.de 21.08.12, 17:53
        To jest dalsze sciaganie haraczu dla siebie i biednych Sądow wedle dewizy :dajce człowieka a paragraf sie znajdzie!!!
      • Gość: babciaklozetowa Re: w demokratycznym kraju IP: 69.158.83.* 21.08.12, 18:07
        Masz racje:
        wyglada jak Kazio Marcinkiewicz po operacji plastycznej !
      • tirinti Re: w demokratycznym kraju 21.08.12, 18:30
        Bo demokracja to też reżim i jak każdy reżim surowo kara tych co się sprzeciwiają.
      • Gość: tm Re: w demokratycznym kraju IP: *.pr1-nat.espol.com.pl 21.08.12, 21:59
        Komentarz tego skazanego dziadka może i był bolesny ale przynajmniej wyraża to, co społeczeństwo sądzi o tej wojnie i naszym zaangażowaniu tam jak również samym Wojsku Polskim. Wielu z tych, których kiedyś pozbawiono wolności osadzając ich w jednostkach wojskowych na 2-3 lata jak w więzieniach, nienawidzi WP. Wielu ludzi nie wierzy w sens tej wojny i traktuje nasze zaangażowanie tam jako włażenie USA w tyłek po same pięty. Wielu ludzi nie wierzy w to, że żołnierze jadą tam walczyć "za sprawę" ale po prostu dla kasy i po to, żeby nadać właściwy kierunek swojej karierze zawodowej. To prowokuje negatywne komentarze. A ponieważ są one niewygodne, nieładne, to najlepiej zastraszyć niezadowolonych wizytami policji i sprawami sądowymi. Bo najlepiej, żeby wszyscy oficjalnie kochali Wojsko Polskie i podłączali się do propagandy odnośnie wojny w Afganistanie, chociaż prawda jest inna, ale widocznie nie o prawdę tu chodzi. Powiało Wschodem. W latach 70-tych zespół Sex Pistols kpił z królowej i systemu a jeden z członków zespołu chodził w koszulce na której widniała wielka swastyka, słuchała i oglądała ich cała Wielka Brytania jak również świat. I dano im spokój mimo iż budzili ekstremalne emocje. W Polsce, w roku 2012, skazuje się jakiegoś dziadka za to, że wyładował swoją frustrację na forum, a jego wypowiedź przeczytało pewnie góra kilkaset osób, przy czym ta wypowiedź to nie jest jakieś totalne ekstremum, nawet wulgaryzmów nie ma.
    • Gość: gosc Jaceku Żebraku! IP: *.dynamic.chello.pl 21.08.12, 17:26
      Mam nadzieje ze kiedys odpowiedz za zbrodnie popelniane na misjach, za wspieranie tego i walke z ludzmi, ktorzy nie chca aby za ich podatki mordowana cywilna ludnosc w wymyslanych misjach dla zdobycia pieniedzy, ropy, wpływów. Niech dusze zmarłych cywilów nie dadza Ci zyc po smierci a teraz sumienie.
      • chateaux Re: Jaceku Żebraku! 21.08.12, 18:01
        Gość portalu: gosc napisał(a):

> Mam nadzieje ze kiedys odpowiedz za zbrodnie popelniane na misjach, za wspieran
        > ie tego i walke z ludzmi, ktorzy nie chca aby za ich podatki mordowana cywilna
        > ludnosc w wymyslanych misjach dla zdobycia pieniedzy, ropy, wpływów. Niech dusz
        > e zmarłych cywilów nie dadza Ci zyc po smierci a teraz sumienie.

A jaką zbrodnię na "misjach" popełnił?
        • Gość: przeplot Re: Jaceku Żebraku! IP: *.dynamic.chello.pl 21.08.12, 19:15
          > A jaką zbrodnię na "misjach" popełnił?

Pojechał z karabinem, nieproszony do innego kraju. Nieproszony to mało powiedziane - niechciany. Pojechał za pieniądze podatników których teraz ciąga po sądach bo są wk..nerwieni, że za ich pieniądze strzela się do ludzi bóg wie za co.
          Mało?
          • bmc3i Re: Jaceku Żebraku! 21.08.12, 19:52

> > A jaką zbrodnię na "misjach" popełnił?
            >
            > Pojechał z karabinem, nieproszony do innego kraju. Nieproszony to mało powiedzi
            > ane - niechciany. Pojechał za pieniądze podatników których teraz ciąga po sądac
            > h bo są wk..nerwieni, że za ich pieniądze strzela się do ludzi bóg wie za co.
            > Mało?

I to jest zbrodnia z jakiego artykułu kk?
            • Gość: przeplot Re: Jaceku Żebraku! IP: *.dynamic.chello.pl 21.08.12, 20:15
              > I to jest zbrodnia z jakiego artykułu kk?

Aaa, kolega urzednik/prawnik z wypranym mózgiem.
              Rozumiem, że gdyby w kk nie było zapisu o morderstwie to zostałbyś prezesem klubu strzeleckiego i zamiast tarcz używałbyś bezdomnych bo taniej i przede wszystkim można.
            • a.lojewska Re: Jaceku Żebraku! 24.08.12, 18:59
              bmc3i napisał:

> Gość portalu: przeplot napisał(a):
              >
              > > > A jaką zbrodnię na "misjach" popełnił?
              W czasie patroli strzelał bez zewwolenia przełożonych, atakował Afgańczyków na szosach zasgtraszajac ich- po wielokrotnych interwencjach starszyzny afgańskiej został przeniesiony do służby wartowniczej. Wyborcza w czerwcu 2012 pisała już o jego problemach emocjonalnych w Afganistanie. "Dziwnym" trafem z chorążego jeszcze w styczniu br stał się sierżantem- ta degradacja też coś oznacza! Wystąpiliśmy już wspólnie- w 50 osób do prokuratury o zatrzymanie Zebryka i poddanie go badaniom psychiatrycznym. A narazie w Polsce popełnia zbrodnię terrozyzowania ludności cywilnej, próbując wyłudzic na nas szacunek do swej wyimaginowanej figury metaforycznej- tj. honoru polskiego żołnierza! Łamiąc przy tym art. 54 Konstytucji RP, Zaleceń ONZ, które Polska podpisała o swobodzie przepływu wypowiedzi w internecie. A że sędzia....Jedno jest pewne- to już ostatnie dzialania Żebryka.
              > I to jest zbrodnia z jakiego artykułu kk?
              >
              >
    • mordred Internauta Leon z gazowni, który lżył żołnierzy... 21.08.12, 17:26
      W 1979 roku rozpoczęła się wojna w Afganistanie i wtedy, ze względu na politykę, ta wojna była oficjalnie uważana w Polsce za słuszną. Nazywano ją nawet "interwencją". Teraz uważa się, że była radziecką agresją.
      Teraźniejsza "misja pokojowa" na razie jest słuszna. Poczekamy jakiś czas i może się okazać, że jednak nie bardzo.
      W jednej i drugiej wojnie, do Afganistanu przyjechały obce wojska i chciały ten kraj urządzić na własną modłę. W jednej i drugiej wojnie giną afgańscy obywatele, którzy chcą, słusznie lub niesłusznie (zależy jakimi standardami się posłużymy) rządzić swoim krajem tak jak chcą.
      Do jakiego sądu by się nasi żołnierze nie odwołali, to uczestniczą w wojnie agresywnej, toczonej na obcym terytorium. Polska nie była w żaden sposób sprowokowana do walki. Wysłaliśmy naszych żołnierzy na życzenie kraju, który powszechnie zrzuca demokrację z bombowców. Nasi żołnierze jadą tam na ochotnika, zabijać obywateli innego państwa. Wielu z Afgańczyków nawet nie słyszało o Polsce.
    • maly_zlosliwiec Internauta Leon z gazowni, który lżył żołnierzy... 21.08.12, 17:26
      Kolejny raz napiszę to samo.
      Dzięki współpracy z amerykańskim wojskiem, nasze wojsko ma szanse na kontakt z nowoczesnym uzbrojeniem.
      Ludzie się dokształcają, szlifują język.

Ale mnie fascynuje coś innego.
      Politycy podejmują decyzje. Wojskowi wykonują rozkazy, bo na tym polega podstawa wojska.
      Czemu krytycy nie czepiają się polityków ?
      Wyżywacie się na ludziach, którzy palcem w bucie nie mogą ruszyć bez rozkazu.
      A tu większości marzy się bunt ?
      Litości. Chociaż odrobinę logiki w tej kłótni.
      • Gość: dupki Re: Internauta Leon z gazowni, który lżył żołnier IP: 62.87.225.* 21.08.12, 18:44
        > Ludzie się dokształcają, szlifują język.

przedszkolaki szlifuja jezyk i biegaja z karabinem. niezłe!

> Wyżywacie się na ludziach, którzy palcem w bucie nie mogą ruszyć bez rozkazu.

Czlowiek HONORU potrafi umrzec za ojczyzne ale i ZWOLNIC sie kiedy wojna jest NIESLUSZNA. Oni jada bo sie BOJA że ich ZWOLNIĄ lub nie awansują i... jada na "MISJE". NAJEMNICY
        • Gość: tomasz Re: Internauta Leon z gazowni, który lżył żołnier IP: *.pl 21.08.12, 19:05
          takim żołnierzem z honorem był najmłodszy generał w WP.
          Pan TOmasz Bąk odmówił wyjazdu do afganistanu wraz z częscią swoich żołnierzy.
          Spotkała go za to kara w postaci nacisków i odsunięcia od WP. przeszedł na emeryturę...
      • aazz91060 Do maly zlosliwiec 21.08.12, 19:31
        Zbuntowal to sie trep bo ktos napisal prawde o polskim wojsku.
        Zreszta o jakim wojsku.
        Kto byl 2 lata w wojsku, ten wie co to za syf.!
        • maly_zlosliwiec Re: Do maly zlosliwiec 21.08.12, 20:14
          Nie rób zamieszania, bo rozpatrujemy inne kwestie.
          Nie mam pojęcia, jak wygląda Wojsko Polskie.
          Prawda jest oczywista. Nie podoba się ludziom ingerencja w Afganistanie, to należy wybrać innych polityków. Marzy mi się silne i sprawne wojsko, bo przez całe wieki dostawaliśmy baty.

Ciekawe, kto nas obroni, jeśli zdarzy się jakaś wojna. Amerykanie ?
          Ameryka jest potężna, bo zwykli ludzie mają tyle broni, że nikt nigdy USA nie podbije.
          A u nas ? Ciekawe, to zna drobny szczegół, że w czasach zaborów, nawet kółka myśliwskie były zabronione, żeby Polacy nie mieli dostępu do broni.
    • lled Re: Internauta Leon z gazowni, który lżył żołnier 21.08.12, 17:30
      smieja sie polacy z bialorusi czy ukrainy, a ku.r.wa w ogrodku takie rzeczy sie dzieja. dlaczego taki sad nie odrzucil sprawy za 'niska szkodliwosc przestepstwa'? takie wyroki dostaja tylko bandyci i pseudokibice, lub oszusci i zlodzieje.
      • Gość: pawels Re: Internauta Leon z gazowni, który lżył żołnier IP: *.e-wro.net.pl 21.08.12, 18:45
        POLSKA to BIAŁORUS. Niczym sie nie rózni, a KAPITALIZM polski to kapitalizm ZUSu i AMBER-GOLD.
    • joanna_can Internauta Leon z gazowni, który lżył żołnierzy... 21.08.12, 17:32
      A jaki inny byl cel misji w Afganistanie? Kuriozalny wyrok, post na pewno w bardzo zlym stylu, ale lzenia zolnierzy nie widze. Zabijanie bylo ich zadaniem, trudno temu zaprzeczyc.
    • bartoszjanusz Internauta Leon z gazowni, który lżył żołnierzy... 21.08.12, 17:33
      Jestem za likwidacją armii wysyłanie kogokolwiek na wojnę nie jest dobrym pomysłem a zawód żołnierza nie jest bezpiecznym zawodem i każdy który się go podejmuje chyba ma świadomość na co się naraża. Naraża się również na krytykę tak jak policjant, lekarz, sprzątaczka czy poseł kwestia tylko klasy z jaką się krytykuję pewnie Leon przegiął. Ale proszę wybaczyć braw bić nie będę ludziom którzy narażają życie za sprawę która nie jest moją co innego strażak, ratownik, policjant czy lekarz ratujący życie z narażeniem swojego życia. A ludzi szkoda zawsze czy giną na wojnie , w wypadku, czy w chorobie.
    • Gość: PRLak [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.12, 17:33
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • prawdziwy-moher Jacek Zebryk gorszy od komunisty........ 21.08.12, 17:33
      Internauta nieslusznie skazany.Zolnierze dobrowolnie podpisuja umowe na mozliwosc zabijania.Oczywiscie dodajmy ze zabijac nie wolno , nie ma w naszym kraju nawet kary smierci.Dobrowolnie ci ludzie chca wykonywac zawod kata lamiac prawo i konstytucje.Wiec niech gina.Ja za ojczyzne pojde pod kule, ale nie pojade na nieswoja woje.Zabrania to polska konstytucja i prawo.Ci zolnierze to najemnicy za pieniadze.Moim zdaniem w obrebie panstwa powinni byc scigani.Zaden zolnierz nie ma prawa uczestniczyc w operacjach ktorych celem jest eliminacja ludzi nie podzielajacych wartosci innej nacji.Jezeli gina, gina za kase.Nigdy za Polske.Sa najemnikami innych mocarstw.
      • Gość: Janek Re: Jacek Zebryk gorszy od komunisty........ IP: *.e-wro.net.pl 21.08.12, 18:41
        swietny post. ten żołdak to szczyt CHAMSTWA i BYDŁA.
        • Gość: aaaaaaaaaaaaa Re: Jacek Zebryk gorszy od komunisty........ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.12, 20:20
          Naprawdę szczyt bydła.
          Czegóż od trepa oczekiwać?
    • bogpan Internauta Leon z gazowni, który lżył żołnierzy... 21.08.12, 17:35
      Czyli można napadać niepodległy Naród, zabijać dzieci i robić tam nie wiadomo co jeszcze, ale nie można tego skomentować ;). To jest dopiero faszystowski kraj.
    • kawa_i zeby jeszcze Polska i Polacy cos mieli 21.08.12, 17:36
      z tej 'naszej' obecnosci... ja nie widze korzysci...
    • wezmyr Internauta Leon z gazowni, który lżył żołnierzy... 21.08.12, 17:37
      Ja chyba jakiś inny jestem, bo nie rozumiem mimo wszystko za co ten gość został skazany. Rozbierając zdanie które napisał na części, nie widzę tam niczego, co byłoby kłamstwem. Nie widzę tez nawoływania do nienawiści. Ja bym się odwoływał, bo odnoszę wrażenie, że o żołnierzach wolno pisać dobrze albo wcale. Nie, jednak nie rozumiem, jak można mówić, że ich lżył, skoro nie lżył? On jednoznacznie stwierdził, że skoro ktoś się pcha w paszczę lwa, no to ma, to, czego mógł się spodziewać (choć nie musiało go to spotkać). Gdyby to była wojna o naszą wolność, to zapewne nie byłoby takich negatywnych opinii. Ale to nie jest nasza wojna. Nic z niej nie mamy prócz tego, że giną nasi obywatele. A to jest strata. W każdym przypadku.
      • Gość: icek Re: Internauta Leon z gazowni, który lżył żołnier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.12, 18:21
        Za to, że nie rozumiesz należy się dwieście złotych grzywny. Polska to dzika kraj.
    • mistrzunio_swiata Internauta Leon z gazowni, który lżył żołnierzy... 21.08.12, 17:37
      Sku...ały kraj. Udało się naszym żołnierzykom zakazać nam mówić, ale jeszcze póki co nie zakazali nam myśleć, może kiedyś jeszcze będzie można w tym kraju wyrazić swoje zdanie o naszych "bohaterach" na bliskim wschodzie. Mam nadzieję, że za ten wpis nie pójdę siedzieć.
    • tojuzchyba10konto Nie lżę, nie nawołuję i tylko mi tych dziewczyn i 21.08.12, 17:39
      matek w Polsce szkoda. Nad tymi co na tzw. misjach pokojowych z politowaniem pokiwam głową.
    • sselrats Leon z gazowni namawial do przemocy partyzantow 21.08.12, 17:39
      afganskich (takich jak hitlerwocy w Polsce nazywali Banditten) do przemocy na polskich bohaterach. Straszne.
      • sammler Re: Leon z gazowni namawial do przemocy partyzant 21.08.12, 19:29
        sselrats napisał:

> afganskich (takich jak hitlerwocy w Polsce nazywali Banditten) do przemocy na p
        > olskich bohaterach. Straszne.

No właśnie cały myk polega na tym, że ja nie widzę tutaj nawoływania do czegokolwiek. Tam słowa nie ma o tym, z czyich rąk i w jaki sposób mieliby ginąć posłani tam żołnierze. Tego można się tylko domyślać... A już na pewno nie można tego podciągnąć pod nawoływanie do zbrodni (umiera się z różnych przyczyn, także naturalnych)... Na dodatek trudno uznać, by jakikolwiek Talib znał język polski i przesiadywał na polskich forach internetowych (a jeśli przekaz nie mógł trafić do rzekomego adresata, to jak coś można nazwać nawoływaniem?).

Prędzej zakazałbym publicznego odczytywania tego fragmentu, by nie zostać oskarżonym o nawoływanie do zbrodni (Łk 19, 27 wg Biblii Tysiąclecia): Tych zaś przeciwników moich, którzy nie chcieli, żebym panował nad nimi, przyprowadźcie tu i pościnajcie w moich oczach.

S.
    • popijajac_piwo Żenujące... 21.08.12, 17:40
      Żenujące, że prezydent się zgadza na te kontyngenty.

Jeszcze bardziej żenujące, że nasi dzielni zaciężni wojacy się na to zgadzają. Muszą być prawdziwymi katolikami. Pewnie jakimiś potomkami rycerzy krzyżowych, co to w imię Chrystusa wyrżnęli w pień ileś tam ludzkich istnień. Wojsko nie jest dzisiaj instytucją obowiązkową i każdy ma wolny wybór. A jak się ktoś zgadza, to musi się liczyć z potępieniem.

A już kompletnie żenujące jest ciąganie po sądach za to, że ktoś powiedział prosto z mostu prawdę, która kole w oczy. To niestety dowód na to, że dzielni wojacy sami się wstydzą swojego zachowania. Bo powodem do dumy raczej to być nie może.

Niestety nie mam szacunku dla takich ludzi jak Jacek czy jego przyjaciel, który gdzieś tam w obcym kraju poległ. Nie mam nawet współczucia dla rodziny. Wyjazd to była przemyślana decyzja, zarówno od strony zysków jak i strat, z konsekwencjami której na pewno wszyscy się liczyli.
      • sammler Re: Żenujące... 21.08.12, 18:57
        popijajac_piwo napisała:

> A już kompletnie żenujące jest ciąganie po sądach za to, że ktoś powiedział pro
        > sto z mostu prawdę, która kole w oczy. To niestety dowód na to, że dzielni woja
        > cy sami się wstydzą swojego zachowania. Bo powodem do dumy raczej to być nie mo
        > że.

Zgadzam się. Jeszcze bardziej żenujące jest jednak to, że zapadają takie wyroki, jakie właśnie komentujemy. Poniżej treść przywołanego artykułu k.w.:

Art. 52a.

Kto:
        1) publicznie nawołuje do popełnienia przestępstwa lub przestępstwa skarbowego,
        2) publicznie nawołuje do przeciwdziałania przemocą aktowi stanowiącemu źródło powszechnie obowiązującego prawa Rzeczypospolitej Polskiej,
        3) publicznie pochwala popełnienie przestępstwa, jeżeli zasięg czynu albo jego skutki nie były znaczne
        – podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny.

Jak do tego przepisu mają się słowa tego internauty? Bo chyba czegoś tu nie rozumiem...

A najbardziej żenujący jest sam pan Żebryk, czy jak mu tam na nazwisko rodzice dali... Kiedyś, komentując inny artykuł o naszym bohaterze, zadałem kilkukrotnie pytanie, dlaczego nie bronił honoru żołnierza polskiego w czasie procesu jego kolegów z Nangar Khel, w którym sędzia podkreślił, że każdy z podsądnych działał tak, by wybielić wyłącznie siebie i obwinić innych (do czego jako oskarżeni mieli prawo, ale chyba nie bardzo licowało to z faktem, że nosili mundur armii, która wypisuje sobie na sztandarach: Bóg, Honor, Ojczyzna). Oczywiście odpowiedzi nie uzyskałem (a w to, że pan Żebryk namiętnie czyta wszystkie wypowiedzi, szczególnie zaś te pod artykułami z nim samym w roli głównej) nie wątpię... Może więc wystarczy mu odwagi i wypowie się tym razem, gdzie wtedy był i dlaczego wtedy nie zabrał głosu?

S.
    • 11111 Czyli prawo jest u nas po stronie bandytów... 21.08.12, 17:41
      ... a nie uczciwych ludzi. Smutne!
      • chateaux Re: Czyli prawo jest u nas po stronie bandytów... 21.08.12, 18:03
        11111 napisał(a):

> ... a nie uczciwych ludzi. Smutne!

Uzziwi ludzie zyczą komus smierci i publicznie obrzucają go obelgami, nie wiedzac o nim kompletnie niczego i nigdy w zyciu nawet go nie spotkawszyi?
        • Gość: przeplot Re: Czyli prawo jest u nas po stronie bandytów... IP: *.dynamic.chello.pl 21.08.12, 19:44
          > Uzziwi ludzie zyczą komus smierci i publicznie obrzucają go obelgami, nie wiedz
          > ac o nim kompletnie niczego i nigdy w zyciu nawet go nie spotkawszyi?

Załóżmy, że mamy sytuację: za pieniądze pana A jedzie sobie gdzieś postrzelać do ludzi pan B. Pan A nie ma możliwości w żaden sposób powstrzymać pana B i z wściekłości nazywa go mordercą.
          Pytanie: kto według Ciebie jest gorszy? Ten co się brzydko wyraził czy ten co z rozmysłem i cynicznie pojechał z a pieniądze z karabinem tam gdzie go nie chcą?
          • bmc3i Re: Czyli prawo jest u nas po stronie bandytów... 21.08.12, 19:54

> > Uzziwi ludzie zyczą komus smierci i publicznie obrzucają go obelgami, nie
            > wiedz
            > > ac o nim kompletnie niczego i nigdy w zyciu nawet go nie spotkawszyi?
            >
            > Załóżmy, że mamy sytuację: za pieniądze pana A jedzie sobie gdzieś postrzelać d
            > o ludzi pan B. Pan A nie ma możliwości w żaden sposób powstrzymać pana B i z wś
            > ciekłości nazywa go mordercą.
            > Pytanie: kto według Ciebie jest gorszy? Ten co się brzydko wyraził czy ten co z
            > rozmysłem i cynicznie pojechał z a pieniądze z karabinem tam gdzie go nie chc
            > ą?

Założenia z pierwszego zdania, są niezgodne z tym co napisałeś w drugim zdaniu,.
            • sammler Re: Czyli prawo jest u nas po stronie bandytów... 21.08.12, 20:04
              bmc3i napisał:

> Założenia z pierwszego zdania, są niezgodne z tym co napisałeś w drugim zdaniu,

Udajesz, że nie wiesz, o co chodzi, czy naprawdę nie wiesz? A abstrahując od tego, że panem A jest każdy podatnik, a panem B m.in. każdy ochotnik walczący w Afganistanie, czy naprawdę niemożliwa jest sytuacja, że ktoś robi coś za czyjeś pieniądze tak, że ich właściciel nie może się temu sprzeciwić?

S.
            • Gość: przeplot Re: Czyli prawo jest u nas po stronie bandytów... IP: *.dynamic.chello.pl 21.08.12, 20:19
              W takie sztuczki to możemy się bawić dość długo.
              Np poproszę Ciebie: To powiedz czego nie zrozumiałeś a wyjaśnię jak komuś głupiemu.
    • Gość: ALA co bucik jej ProSZe LeoNa o KoNTaKT IP: *.dip.t-dialin.net 21.08.12, 17:42
      Prosze o kontakt, doloze sie, aby mogl pan wynajac dobrego adwokata. Precz z PLUTOKRACJA!!! kika (at) hotmail.com
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka