Dodaj do ulubionych

FMS trafił w "dziesiątkę"

IP: 213.155.191.* 14.07.04, 09:26
Okazuje się, iż wbrew twierdzeniom niektórych forumowiczów, akcja "Przeciw
religii w szkole" ma spore powodzenie. A czytając gazety z ostatnich dni
można dojść do wniosku, że większość społeczeństwa, wbrew Czarnej Strukturze
i jej janczarów z politycznych salonów, chce religii w salkach
katechetycznych a nie w szkolnych klasach. Forza FMS! Mój podpis tez macie i
mojej rodziny.
Obserwuj wątek
    • Gość: rzeźnik Re: FMS trafił w "dziesiątkę" IP: 62.29.137.* 14.07.04, 09:34
      I mam nadzieję, że w przeciwieństwie do SLD które czasem boi się własnego
      cienia, FMS wywoła prawdziwą burzę również w tematach takich jak aborcja,
      związki homoseksualne, legalizacja "miękkich" narkotyków,
      legalizacja "burdeli". Może kiedyś dołączymy do takich krajów jak Holandia!
      • Gość: XYZ Re: FMS trafił w "dziesiątkę" IP: 213.155.191.* 14.07.04, 09:40
        Ciii! Bo bleki wróci z urlopu przedwczesnie.;)
        • Gość: rzeźnik Re: FMS trafił w "dziesiątkę" IP: 62.29.137.* 14.07.04, 09:43
          On nawet z zaświatów będzie kontrolował sytuację! Ma tam pewnie niezłe chody ;-)
          • Gość: XYZ Re: FMS trafił w "dziesiątkę" IP: 213.155.191.* 14.07.04, 09:50
            A wracając do tematu, jakos nie widzę tu tych co kłapali, że FMS robi akcję dla
            zaciemnienia tematu.
            • Gość: rzeźnik Re: FMS trafił w "dziesiątkę" IP: 62.29.137.* 14.07.04, 09:56
              Nie bój, nie bój. Zaraz się pojawią nawiedzeni.
              • Gość: H56 Re: FMS trafił w "dziesiątkę" IP: *.comnet.krakow.pl 14.07.04, 10:15
                już jeden jest. Szkoda ,że młodzi nie przejmą władzy w SLD ,eliminując ze sceny
                politycznej dawnych aparatczyków PZPR-owskich, no ale co te stare komuchy by
                robiły. Wiekszość oprócz rzadzenia nic nie potrafi. Ta akcja zbierania podpisów
                odbywa się tylko w Szczecinie ?
                • Gość: XYZ Re: FMS trafił w "dziesiątkę" IP: 213.155.191.* 14.07.04, 10:22
                  Nie. W całej Polsce. Niestety w necie nie mogę znaleźć nic o FMS z krakowa. Ale
                  jeżeli dasz mi maila to prześlę ci listę do podpisu.
                  • Gość: H56 Re: FMS trafił w "dziesiątkę" IP: *.comnet.krakow.pl 14.07.04, 14:56
                    henio56@gazeta.pl
        • Gość: RCk Re: POMOŻECIE ?????? IP: *.espol.com.pl 18.07.04, 15:05
          Oś.Majowe,ul.Iwaszkiewicza,Kościół Opaczności Bożej. w odległości 20 mb ob bloków ksiądz posatawił DZWONNICĘ a w niej 3 dzwony
          .Wali w nie ci godzinę i przed każdym nabożeństwem oraz w czasie procesji . Od Wielkanocy br. proboszcz nabył nową aparaturę
          nagłaśniającą i zawiesił przed kościołem głośnik wycelowany w nasze okna i balkony.Od tych świąt wszystkie zaśpiewy i i tysiące
          zrowasiek,gorzkich żali, chrzcin i pogrzebów mamy w każdym zakątku mieszkań ! Nawet w ubikacji podczas sr ...a uczestniczę w
          podniesieniach i procesjach!!! Żadne interwencje nie odnoszą skutku/PR-czujny telefon,Kurier Szcz.-"opinie czytelników-odmówa i
          skierowanie do "kol. z dz. miejskiego",,"koledzy" wysłuchali,; Głos Szcz.-"nie boimy się trudnych tematów"- bez skutku ...
          !Dzisiaj pleban dawał "czadu" równo !!! Pozostał Pan Jerzy Urban ....
          Mam jednak pytanie : JAKI IDIOTA MAGISTRACKI WYDAŁ PLEBANOWI ZGODĘ NA BUDOWĘ TEJ DZWONNICY I INSTALACJĘ GŁOŚNIKÓW NA ZEWNĄTRZ !
          MAGISTRAT TO CZY KLUB DEWOTÓW ???
          • Gość: Dzwonnik Re: POMOŻECIE ?????? IP: *.espol.com.pl 19.07.04, 00:16
            Jak wam pomóc ?
      • figo502 Re: FMS trafił w "dziesiątkę" 20.07.04, 23:41
        w pełni to popieram walczcie dalej z'" wrogiem nr 1"
    • Gość: XYZ podbijam IP: 213.155.191.* 14.07.04, 11:27
      • Gość: rzeźnik Dziwne!? IP: 62.29.137.* 14.07.04, 11:44
        Taki temat i spokój na forum? Grzmijcie owieczki jedynie prawdziwego pasterza!!
    • Gość: ktosik Re: FMS trafił w "dziesiątkę" IP: *.szczecin.uw.gov.pl 14.07.04, 11:46
      widzę że jak pojawi sie jakaś pozytywna opinia o komuchach to wszyscy nabieraja
      wody w usta w nawet nie staracie się obiektywnię spojrzeć na sprawę według
      zasady co zrobią komuchy jest złe
    • chyba_normalny Re: FMS trafił w "dziesiątkę" 14.07.04, 12:17
      A może te "owieczki " też mają dosyć indokrynacji w szkołach . Na poprzednim
      forum poświęconym temu tematowi postulowałem wprowadzenie zamiast religi -
      religioznawstwa . Być może wtedy dzieci miałyby możliwość wybrania czy chcą
      chodzić na religię do salki katechetycznej po południu czy też nie .
      Być może zaczęłyby patrzeć innymi oczami na wyznawców innych religi.
      Tych być może jest więcej tylko "ktoś"obawia się , że będzie coś ciekawszego
      niż "nauka" religi.
      • Gość: rzeźnik Re: FMS trafił w "dziesiątkę" IP: 62.29.137.* 14.07.04, 12:27
        Religioznawsto! Już widzę ten program! 90% rzymskiego katolicyzmu, po jednej
        lekcji o Judaiźmie, Protestantyźmie czy Prawosławiu i na jednej lekcji po kilka
        minut o reszcie!
    • Gość: babsztyl Re: FMS trafił w "dziesiątkę" !!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 14.07.04, 13:27
      brawo socjaldemokraci!!! wreszcie ktoś się wziął za tą czarna bandę, panoszącą
      się za publiczną kasę po szkołach. Popieram stanowisko P. Jurasa, że FMS nie
      chce walczyć z religią jako taką, tylko z tym iście niepotrzebnym przydatkiem,
      jakim są lekcje religii. Ja sama chodziłam na religie przez osiem lat w
      podstawówce i wiem jak one sie odbywają - lekcja na ploteczki i dokuczanie
      księżom. A przecież lekcja ta powinna odbywać się w skupieniu, no i przede
      wszystkim - w miejscu do tego przeznaczonym.
      A poza tym - państwo powinno być świeckie i przyjazne każdemu, a nie tylko np.
      katolikom!!! Popieram akcję i podpisuję sie pod nią rękami, a nawet jak trzeba
      to i nogami :)))) pozdrawiam
      • ja_aska Re: FMS trafił w "dziesiątkę" !!! 14.07.04, 13:43
        ci co mnie znają się nie zdziwią - POPIERAM :-)
        • Gość: rzeźnik Re: FMS trafił w "dziesiątkę" !!! IP: 62.29.137.* 14.07.04, 13:52
          Nie zdziwiłem się :-)
    • absztyfikant Pytanie o Szmaję! XYZ!!! 14.07.04, 14:53
      A Szmaja popiera Wasze postulaty, przeciez musicie brac pod uwage zdanie tak
      wybitnego znawcy zagadnien mlodziezowych organizacji. Bo z tego co wiem, Szmaja
      jak i rzad dystansuja sie od tego. Nawet pytanie poselskie po expose bylo takie
      w sejmie. Wiec co? Jednak zamylanie i gra pod publiczke ?:)
      • sylwia33 Re: Pytanie o Szmaję! XYZ!!! 14.07.04, 17:32
        Młode komuchy poprostu chcą zdobyć więcej punktów w rankingach.Najlepszy temat
        to religia, a co z innymi sprawami, o ktorych byla mowa w poprzedniej kampani
        SLD? Mają teraz temat zastepczy, bo nic nie potrafią sensownie zrobić. Służba
        zdrowia pada, afera goni aferę, a oni zajmują się religią ( w czsie
        wakacji).Nich sie wezmą do roboty, tyle śmieci w koło.
        • Gość: XYZ Re: Pytanie o Szmaję! XYZ!!! IP: 213.155.191.* 15.07.04, 07:47
          Zamiast kłapać jadaczką weź się za te śmieci.
          • sylwia33 Re: Pytanie o Szmaję! XYZ!!! 15.07.04, 15:04
            Gość portalu: XYZ napisał(a):

> Zamiast kłapać jadaczką weź się za te śmieci.
            Co nerwy poniosły? A gdzie argumenty?
            • Gość: XYZ Re: Pytanie o Szmaję! XYZ!!! IP: 213.155.191.* 16.07.04, 07:43
              "weź się za te śmieci", to chyba dobry argument?
      • Gość: XYZ Re: Pytanie o Szmaję! XYZ!!! IP: 213.155.191.* 15.07.04, 07:50
        Ty absztyf chyba jednak byłeś w ZMSie bo ci został ten typ myslenia. Ja mam w
        dupie co mówi Szmajdziński. Ja wiem, że religia ma wrócic do kościołów. I tak
        będę działał, z bądź wbrew SLD... Najważniejsze, że wywołaliśmy dyskusję, z
        której wynika, żę religia w szkołach nie jest nieodwracalna.
        • malky X-faktycznie-wez sie chlopie do uczciwej roboty... 15.07.04, 08:57
          Smieszy mnie to jak ktos w rozpoczetym przez siebie watku pisze peany na jej
          rzecz. Bardziej niz pewne jest to, ze oprocz szumu za ta Wasza jak sam
          napisales akcja kryje sie wielkie nic. Bo to, ze szczecinska mlodziezowka
          lewakow oprocz gadania niewiele potrafi robic bo im raczki przyrosly do pewnej
          czesci ciala mozna sie bylo przekonac podczas kampanii. Cale szczescie beton
          jeszcze dlugo bedzie Was za pyszczki trzymal...
          • buddy Re: X-faktycznie-wez sie chlopie do uczciwej robo 15.07.04, 09:02
            o czym sie przekonałeś podczas kampanii wyborczej proszę podziel się z nami tym
            • malky Kampania referendalna 15.07.04, 09:12
              bo o tej pisalem - dowiodla, ze chlopcy i dziewczeta z lewej strony angazuja
              sie w dzialalnosc spoleczna tylko wtedy gdy im sie to oplaca - tzn. przynosi
              wymierna korzysc dla frakcji, a jeszcze lepiej gdy profituja na tym pojedyncze
              gwiazdeczki (typu juras i inny wijas). Jesli tak nie bywalo to prezentowali
              najbardziej wydumane formy obstrukcji.
              Dopoty ci ludzie faktycznie nie zrozumieja na czym polega wrazliwosc spoleczna
              i solidarnosc (przez male s) to kazdorazowa taka pokazowka jak ta przed
              Radissonem bedzie mnie tylko smieszyc.
              Uwazam tak zreszta niezaleznie od tego czy podpisy beda zbierane za
              wyprowadzeniem religii ze szkol, czy usankcjonowaniem tego, ze slonce sie kreci
              wokol ziemi.
              • buddy Re: Kampania referendalna 15.07.04, 09:18
                a akcja czytanie w szpitalu na unii dziecią chorym na białaczkę mikołajki w tym
                samym szpitalu, pomoc biednej rodzinie o tych akcjach nie piszą media więc
                zanim zabierzesz głos postaraj się zgłebić problem porozmawiać z tymi ludźmi po
                po prostu głupoty i półprawdy piszesz
                • malky "AKCJA" 15.07.04, 09:29
                  Sluchaj "koleś" (buddy) - rozmawiac z "tymi ludzmi" to w osttanim czasie
                  naprawde mi sie odechciewa. I to nie dlatego, ze mam cos "naprzeciwko"
                  socjaldemokratom jako takim (sam mam wielu przyjaciol w niemieckiej SPD - choc
                  to niekoniecznie moi polityczni faworyci), ale wlasnie dlatego, ze kazde
                  dzialanie traktujecie jako "akcje". Kiedys nazywalo sie to "czynem spolecznym"
                  i oprocz nazewnictwa nic sie w tej sprawie nie zmienilo.
                  A to, ze w jeden dzien w roku zdecydowalisie sie dzieciom poczytac bajki i
                  pomoc jednej biednej rodzinie to doprawdy chwalebne...
                  • buddy Re: "AKCJA" 15.07.04, 09:32
                    ja wiem że powinni napisać nową ustawę o NFZ ale należy mierzyć siły na zamiary
                    • malky Nie przesadzaj... 15.07.04, 09:35
                      niech najpierw zrobia cos dobrego dla tego miasta. Na poczatek wystarczy. Na
                      pewno jednak im w tym nie pomoze bicie antyreligijne bicie piany.
          • Gość: XYZ Re: X-faktycznie-wez sie chlopie do uczciwej robo IP: 213.155.191.* 15.07.04, 09:03
            Twoja zajadłość dowodzi, że akcja wywołała pożądany skutek. To dobrze...
            • ja_aska Re: X-faktycznie-wez sie chlopie do uczciwej robo 15.07.04, 09:31
              w czym dzieło? fms ma działanie i ma osiągnięcia, np mają swojego radnego. inne
              młodzieżówki raczej osiągów nie mają. zresztą to przykre.
              sylwia a kiedy ma być robiona akcja przeciwko lub za czymś w edukacji?
            • zaczepialski gdy XYZ dostanie w ryj to cieszy się z czyjegoś 15.07.04, 09:33
              zainteresowania. No idiota :-)))
              • malky Pół żartem pół serio 15.07.04, 09:36
                zawsze bylem zdania, ze socjalisci to nie do konca ludzie zrownoważeni
                psychicznie... ;-)
              • Gość: XYZ Re: gdy XYZ dostanie w ryj to cieszy się z czyjeg IP: 213.155.191.* 15.07.04, 09:51
                "W ryj" to właśnie metoda dyskusji prawicowych łysych młodzianków kol.
                zaczepialski... twoja metoda...
                • ja_aska Re: gdy XYZ dostanie w ryj to cieszy się z czyjeg 15.07.04, 09:55
                  w tek prawicowym wykonaniu "w ryj" na pewno znaczy w ryj. bez podtekstów:-)
                • malky Lewicowa metoda dla odmiany... 15.07.04, 10:46
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=14193146&a=14196891
                  • ja_aska Re: Lewicowa metoda dla odmiany... 15.07.04, 15:10
                    akcja rodzi reakcję?
    • aszczecin Juras, Paweł Juras trafił w "dziesiątkę"! 18.07.04, 00:10
      Gość portalu: XYZ napisał(a):

> Okazuje się, iż wbrew twierdzeniom niektórych forumowiczów, akcja "Przeciw
      > religii w szkole" ma spore powodzenie. A czytając gazety z ostatnich dni
      > można dojść do wniosku, że większość społeczeństwa, wbrew Czarnej Strukturze
      > i jej janczarów z politycznych salonów, chce religii w salkach
      > katechetycznych a nie w szkolnych klasach. Forza FMS! Mój podpis tez macie i
      > mojej rodziny.

Bomba! Znakomita robota.
      Naprzód FMS!
      Podziękowania dla Albina!
      • sylwia33 Re: Juras, Paweł Juras trafił w "dziesiątkę"! 18.07.04, 12:04
        A co ten pan zrobił dla Szczecina ( oprócz szumu wokoł religi ) Prosze o fakty.
        • Gość: Marian Pażdzioch Re: Juras, Paweł Juras trafił w "dziesiątkę"! IP: *.ksiazat.v.pl 18.07.04, 13:20
          xyz, moim zdaniem ta akcja to rzeczywiście bicie piany. zrobili trochę szumu
          wokół całej sprawy, ty dostaniesz parę jobów na tym forum, co już się dzieje.
          potem przyjdą inne tematy przy których ktoś zapragnie zabłysnąć, potem znowu
          nastęny temat itd.
          z religią nie tacy cwaniacy walczyli,no i co poszli w "odstawku" a religia nie
          tylko katolicka była jest i będzie. walka z nią(nimi) jest z góry skazana na
          porażkę.
          tak naprawdę komu to przeszkadza? i jakie zagrożenia sprawiają komunistom
          lekcje
          religii?
          twoje wyrażenia"zamknij jadaczkę" w stosunku do sylwi33 też mało dyplomatyczne.

pozdrawiam serdecznie! m.p.
          • sylwia33 Re: Do Pazdziocha 18.07.04, 14:06
            Dziękuję Pazdziochu. Coraz bardziej mnie zadziwiasz: koncerty w Zamku, a teraz
            zachowaleś się jak gentelmen. Brawo! Masz u mnie 10 pkt więcej . Pozdrawiam
            Sylwia
            • Gość: Marian Pażdzioch Re: Do Pazdziocha IP: *.ksiazat.v.pl 18.07.04, 22:36
              to miłe czytać takie posty, jeszcze nieraz cie zadziwię. obawiam sie że więcej
              razy zirytuję. mam nadzieję że owe punkty są pozytwne, bo na policji mam więcej
              ale przybliżających mnie do powtórki egzaminu.

• Gość: RCk Re: POMOCY !!!! IP: *.espol.com.pl 18.07.04, 16:58
      ś.Majowe,ul.Iwaszkiewicza,Kościół Opaczności Bożej. w odległości 20 mb ob bloków ksiądz posatawił DZWONNICĘ a w niej 3 dzwony
      .Wali w nie ci godzinę i przed każdym nabożeństwem oraz w czasie procesji . Od Wielkanocy br. proboszcz nabył nową aparaturę
      nagłaśniającą i zawiesił przed kościołem głośnik wycelowany w nasze okna i balkony.Od tych świąt wszystkie zaśpiewy i i tysiące
      zrowasiek,gorzkich żali, chrzcin i pogrzebów mamy w każdym zakątku mieszkań ! Nawet w ubikacji podczas sr ...a uczestniczę w
      podniesieniach i procesjach!!! Żadne interwencje nie odnoszą skutku/PR-czujny telefon,Kurier Szcz.-"opinie czytelników-odmówa i
      skierowanie do "kol. z dz. miejskiego",,"koledzy" wysłuchali,; Głos Szcz.-"nie boimy się trudnych tematów"- bez skutku ...
      !Dzisiaj pleban dawał "czadu" równo !!! Pozostał Pan Jerzy Urban ....
      Mam jednak pytanie : JAKI IDIOTA MAGISTRACKI WYDAŁ PLEBANOWI ZGODĘ NA BUDOWĘ TEJ DZWONNICY I INSTALACJĘ GŁOŚNIKÓW NA ZEWNĄTRZ !
      MAGISTRAT TO CZY KLUB DEWOTÓW ???
      • Gość: zorro Re: POMOCY !!!! IP: 62.233.217.* 18.07.04, 20:10
        pomocy to ty szukaj gdzie indziej prostaku najlepiej na detoksie i nie pakuj
        sie na forum z takimi tekstami!
        • moja_prawa_noga Re: POMOCY !!!! 20.07.04, 19:49
          Gość portalu: zorro napisał(a):

> nie pakuj sie na forum z takimi tekstami!

Zgadzam się, XYZ nie powinien tak często przedawkowywać.
      • Gość: Marian Pażdzioch Re: POMOCY !!!! IP: *.ksiazat.v.pl 18.07.04, 22:12
        moja jedyna rada, wyprowadź się człowieku! najlepiej do białowierzy. w samym
        sercu puszczy znajdziesz ukojenie, spokój powróci a skołatane serce uspokoi
        się. nie ma przymusu dziś mieszkać tam gdzi dzwony biją. nie wiesz o tym?

• ja_aska Re: POMOCY !!!! 19.07.04, 12:58
          co było pierwsze: mieszkańcy czy dzwony?
          jak można odmówić zgody na cokolwiek księdzu??

nikt nie walczy z religią tylko ze sposoben indoktrynacji !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka