Dodaj do ulubionych

Paweł G. aresztowany. Karnet do strefy kibica t...

19.03.13, 21:09
Brawo Wysoki Sąd!
Obserwuj wątek
    • Gość: HYH Re: Paweł G. aresztowany. Karnet do strefy kibica IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.13, 21:18
      W glowie sie nie miesci, ze media rozpuszczaja te plotki o znikomej skali lapowkarstwa. Nikt nie ma zielonego pojecia, co narobili ci wszyscy panowie. CBA nie wchodzi z takim rozmachem i nie przemiesci swoich ludzi z Warszawy, jesli sprawa dotyczy durnych wejsciowek. Papugi bawia sie teraz w ratowanie wizerunku a redaktorzy lykaja te bajki, jak gdyby mieli w tym jakis interes.
      • Gość: skołowany Re: Paweł G. aresztowany. Karnet do strefy kibica IP: *.ip.maverick.com.pl 19.03.13, 21:33
        No właśnie, o co tu ku... chodzi???
        • Gość: copico4 Re: Paweł G. aresztowany. Karnet do strefy kibica IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.13, 22:01
          O mafię.A dziennikarzynie przypominam,że Al Capone poszedł siedzieć za podatki.G. posiedzi za dawanie rabatów.
          • Gość: abc+++ Re: Paweł G. aresztowany. Karnet do strefy kibica IP: *.play-internet.pl 19.03.13, 23:00
            Nosił wilk razy kilka .. ponieśli i wilka
            • zed.1 Re: Paweł G. aresztowany. Karnet do strefy kibica 19.03.13, 23:55
              Przykro mi o tym poinformować ale większość osób broniąca aresztowanych na forum jest idiotami. Co jest tym bardziej smutne dla aresztowanych, że tylko idioci ich bronią.

Dwie osoby się przyznały. Pracownik pana G przekupił panią z sanepidu. To już jest fakt. Dlaczego pracownik pana G miałby przekupić panią sam z siebie na własną rękę jeśli nie jest właścicielem lokalu i nie on odnosi korzyść a właśnie G? Zaszła więc korupcja i zachodzi powiązanie korupcyjne. Koniec historii.

Oczywiście teraz i pracownik i pani z sanepidu dostaną propozycje wycofania zeznań w zamian za sporą wdzięczność, i skończy się to dla nich zawiasami no i końcem pracy dla pani sanepid. Ale raczej tak się nie stanie bo oskarżono ich na postawie dowodów a nie ich zeznań więc tylko sobie mogą utrudnić życie starając się kryć innych.
              • xyz-xyz Zed! Czytaj powoli 20.03.13, 08:28
                Przykro mi o tym poinformować ale większość osób broniąca aresztowanych na forum jest idiotami. Co jest tym bardziej smutne dla aresztowanych, że tylko idioci ich bronią.

A`propos idiotów... Jakoś nie zauważyłem tu szczególnej obrony aresztowanych. Większość zwraca uwagę na nieadekwatne działania władzy. Ja zaś osobiście może i jestem idiotą, ale tylko dla tego, że po tym co pokazała władza, jeszcze nie spakowałem manatków i nie udałem się w siną dal.
                Próżny trud, tłumaczyć coś Tobie Zed. Ale w końcu jestem idiotą, więc muszę:)

Bazuję wyłącznie na tym, co napisano w prasie i w przepisach. Oraz na wnioskowaniach, których nauczał prof. Ziębiński.

Zatem:
                1. Skoro wszyscy podają, że panu Golemie et consortes grozi do 10 lat, zatem postawiono mu zarzut z art. 229 par 3 kk. Zatem prokuratura twierdzi, że działali by skłonić urzędników do naruszenia prawa.
                2. Siłą rzeczy zatem, urzędnikom postawić się powinno zarzut z art. 228. Sądząc z informacji, że grozi im od roku do 10 lat, mamy do czynienia z par 3. Czyli urzędnicy musieli naruszyć prawo lub chcieć to zrobić.

Co istotne, trzeba wykazać związek przyczynowy wręczenia bądź przyjęcia korzyści z działaniem bądź zamiarem podjęcia działań naruszających prawo. I tu, moim zdaniem, kłopot bo:

Primo: z gazet wynika, że urzędnicy nie mieli nic wspólnego z kontrolowaniem przedsiębiorców.
                Secundo: z gazet wynika, że wszyscy są po prostu znajomymi i sąsiadami.
                Konkludując zatem: korzyści które wręczano i przyjmowano, nie tylko nie miały na celu działania naruszającego, ale i nie miały związku z pełnieniem przez urzędników funkcji.

Wiem, że masz trudności z przyswajaniem argumentacji, więc spróbuję to tobie zobrazować:

Na ulicy Zedowskiej w Pierdziszewie stoją dwa domy. W jednym z nich mieszka pani Zedowa wraz z Zedem. Pani Zedowa jest wuefistką w pobliskiej szkole. W drugim z domów mieszka pan Bakszyszewski z rodziną. Pan Bakszyszewski handluje szpadlami, zaś dziatwa Bakszyszewskich uczęszcza do szkoły, w której uczy Zedowa. I tu casus do rozwiązania:

Zed jak zwykle siedzi na forum GW, zaś Zedowa potrzebuje wykopać marchewkę z ogródka. Nie posada szpadla i nie może liczyć na Zeda, ani w sprawie zakupu szpadla, ani w sprawie pracy fizycznej. Zed lubi surówkę z marchewki, a Zedowa kocha męża.
                Idzie zatem do sąsiada Bakszyszewskiego z prośbą o pomoc w sprawie marchewki.
                Bakszyszewski, jak to Polak-katolik, jest szarmancki, więc łapie szpadel model CBA-2013 i dziarsko przystępuje do robót ziemnych. Po wykopaniu wystarczającej ilości warzyw, postanawia podarować Zedowej szpadel o wartości 14,99 PLN, wszak Zedowa uczy jego dzieci fikołków, a młodzi Bakszyszewsy fikołki robią doskonale. Zedowa przyjmuje prezent, wszak zna się z Bakszyszewskim od lat. Ot, mili ludzie.

I teraz pytania:

Czy 1200 agentów CBA wystarczy do aresztowania B. i Z? Czy Sąd Rejonowy w Pierdziszewie, w którym mieszkają podejrzani, zastosuje areszt tymczasowy na wniosek Prokuratury Rejonowej w Pierdziszewie, która postawiła B. zarzut z art. 229 par. 3 zaś Z. z art. 228 par. KK? B. i Z. grozi od 1 do 10 lat pobawienia wolności.

Odpowiedź:
                Jak sądzę, reszta świata powie, żeby się puknąć w głowę. Sądzę jednak, że Zed stwierdzi, iż nie ma znaczenia wartość łapówki i swoją połowicę wyśle do aresztu.

Zanim nazwiesz mnie idiotą, pomyśl. To tylko logiczne wnioski z informacji prasowych.

I na koniec, o tych co się przyznali, byś się nie podniecał nadmiernie:

Domniemywam, że pani z Sanepidu kontrolowała którąś knajpę Golemów i chyba nienadmiernie się czepiała, więc Golemowie postanowili być szarmanccy, wysłali więc pracownika z bombonierką. I tu dupa blada! Urzędniczka dostała zarzut z art. 228 par. 1 zaś pracownik z art. 229 par. 1 KK. Niestety podstawy są. Rolą sądu będzie ocenić, czy szkodliwość społeczna tego czynu jest znaczna, czy nie. Myślę jednak, że w całej reszcie cywilizowanego Świata, już prokurator uznałby, że to żadna szkodliwość. Niestety w Polsce, czyli nigdzie, prokurator wyznaczył kaucję w wysokości 10 tys. Pewnie z obawy, że urzędniczka zeżre dowody zbrodni...

Aluzju poniał?
                • Gość: eh Re: Zed! Czytaj powoli IP: *.opera-mini.net 20.03.13, 09:07
                  Zed zjedzony.
                  • Gość: qpa Re: Zed! Czytaj powoli IP: *.dynamic.chello.pl 20.03.13, 09:21
                    LUBIĘ TO !
                  • Gość: Pulp Fiction Re: Zed! Czytaj powoli IP: 77.88.190.* 20.03.13, 11:22
                    Zed is dead, babe ...
                • zed.1 Re: Zed! Czytaj powoli 20.03.13, 10:00
                  Szczerze to nawet nie przeczytałem twojego wywodu do końca. Dlaczego? Dlatego:
                  Bazuję wyłącznie na tym, co napisano w prasie i w przepisach

Otóż ilośc informacji w prasie jest skąpa a informacje o materiale dowodowym są zerowe. I ty już oceniłeś na postawie tego, że nie masz informacji to, że środki są nieuzasadnione i czyn nieistotny? Musisz być ku... prawniczym mcdonaldsem gdzie wyrok można osiągnąć w trzy minuty.

Ośmieszasz się więc wyciągając taki wniosek a pomijając fakt przyznania się części zatrzymanych. Może zaliczałeś cytowanie przepisów na 5 ale logikę na 0.
                  • xyz-xyz Re: Zed! Czytaj powoli 20.03.13, 10:11
                    > Ośmieszasz się więc wyciągając taki wniosek a pomijając fakt przyznania się czę
                    > ści zatrzymanych. Może zaliczałeś cytowanie przepisów na 5 ale logikę na 0.

Gdybyś jednak zechciał przeczytać mój wywód do końca, to może nie pisałbyś tych bredni:)
                    Żeby ocenić wywód, należy go chyba przeczytać w całości. Mi zarzucasz błędy we wnioskowaniu, gdyż mało jest informacji, a sam nie przeczytałeś do końca i oceniłeś:) I do tego mocno się tym tekstem wygłupiłeś:))
                    • zed.1 Re: Zed! Czytaj powoli 20.03.13, 10:43
                      Sprecyzuje, przeczytałem do końca ale nie musiałem tego robić by wyciągnąć wniosek. A po przeczytaniu jedynie się potwierdziło to co wywnioskowałem na początku.
                      Nie zaskoczyłeś mnie jeszcze niczym niezwykłym.
                      • xyz-xyz Re: Zed! Czytaj powoli 20.03.13, 10:55
                        > Sprecyzuje, przeczytałem do końca ale nie musiałem tego robić by wyciągnąć wnio
                        > sek.

Szczerze to nawet nie przeczytałem twojego wywodu do końca.

Ośmieszasz się więc wyciągając taki wniosek a pomijając fakt przyznania się części zatrzymanych.

To Ty.

Teraz ja:

Wnioski są oczywiste. Nie kompromituj się Zed.
                      • Gość: dez,1 Re: Zed! Czytaj powoli IP: *.xdsl.centertel.pl 20.03.13, 14:56
                        BYLEJAKOŚĆ JEST SYMBOLEM zed.1 oszołoma i prostaka do którego nic nie dociera aż żal że tacy wegetują wśród szczecinian
                        • zed.1 Re: Zed! Czytaj powoli 20.03.13, 15:28
                          Czytam takie teksty to myślę, że oszołom i prostak powinieneś mieć na wizytówkach. :)
                    • Gość: trisol Re: Zed! Czytaj powoli IP: *.szczecin.mm.pl 20.03.13, 16:39
                      Można sie przewrócic ze śmiechu na te dymane komentarze.Jak można być tak głupim i ślepym.Paweł G pewnie dorobił sie na sprzedaży kożuchów z Turcji, taką historie pewnie się znajdzie w tej biografii.
                  • xyz-xyz Pisałem byś czytał powoli... 20.03.13, 10:16

Domniemywam, że pani z Sanepidu kontrolowała którąś knajpę Golemów i chyba nienadmiernie się czepiała, więc Golemowie postanowili być szarmanccy, wysłali więc pracownika z bombonierką. I tu dupa blada! Urzędniczka dostała zarzut z art. 228 par. 1 zaś pracownik z art. 229 par. 1 KK. Niestety podstawy są. Rolą sądu będzie ocenić, czy szkodliwość społeczna tego czynu jest znaczna, czy nie. Myślę jednak, że w całej reszcie cywilizowanego Świata, już prokurator uznałby, że to żadna szkodliwość. Niestety w Polsce, czyli nigdzie, prokurator wyznaczył kaucję w wysokości 10 tys. Pewnie z obawy, że urzędniczka zeżre dowody zbrodni...

Aluzju poniał?
                    • zed.1 Re: Pisałem byś czytał powoli... 20.03.13, 10:39
                      Czytałem tekst o bombonierce. I jakkolwiek będziesz starał się robić z tego banał (mimo, że nie widziałem nigdzie by ta pani dostała bombonierkę akurat) to to nie jest banał.

W branży gastronomicznej decyzje sanepidu stanowią o być lub nie być lokalu tak więc decyzja takiego pracownika ma ogromne wpływy na interes i przekłada się na konkrety.

Wiem, że w SLD uważacie, że jak kraść to miliony, a jak to mniej niż miliony to to nie kradzież, niestety w normalnym świecie poza partyjnymi układami jest inaczej.
                      • zed.1 Re: Pisałem byś czytał powoli... 20.03.13, 10:52
                        Xyz martwię się o ciebie i twoich kolegów. Co wy teraz zrobicie z pełnymi cenami w restauracjach? I dalej macie te karty czy już poszły do kominków? Grzesiek też swoją wyrzucił? Może dajcie mu znać by potem chłopak nie miał problemów ;)
                        • zed.1 Re: Pisałem byś czytał powoli... 20.03.13, 10:56
                          Poza tym podziwiam twoje oddanie obronie G i lojalność. To wyjątkowe w sytuacji gdy reszta twoich kolegów szybko go skreśliła i robi wszystko by się odciąć i nie mieć więcej związków.

Nie obudź się za późno bo jeszcze stwierdzą, że ich narażasz.
                          • xyz-xyz Re: Pisałem byś czytał powoli... 20.03.13, 11:02
                            > Poza tym podziwiam twoje oddanie obronie G i lojalność. To wyjątkowe w sytuacji
                            > gdy reszta twoich kolegów szybko go skreśliła i robi wszystko by się odciąć i
                            > nie mieć więcej związków.
                            >
                            > Nie obudź się za późno bo jeszcze stwierdzą, że ich narażasz.

Typowa postawa czekisty:) A u was niegrów bijut...:)))
                        • xyz-xyz Re: Pisałem byś czytał powoli... 20.03.13, 11:01
                          > Xyz martwię się o ciebie i twoich kolegów. Co wy teraz zrobicie z pełnymi cenam
                          > i w restauracjach? I dalej macie te karty czy już poszły do kominków? Grzesiek
                          > też swoją wyrzucił? Może dajcie mu znać by potem chłopak nie miał problemów ;)

I tyle Zed. Tobie nie chodzi o żadne pryncypia, tylko onanizowanie się własnym bełkotem. Kiedy najprostszym argumentem obala się te Twoje głupawe wywody, wyjeżdżasz z czymś podobnym.
                          Niestety dla wszystkich, coraz więcej Tobie podobnych, otrzymuje za dużo władzy.
                          • zed.1 Re: Pisałem byś czytał powoli... 20.03.13, 11:18
                            Ty jeszcze nic nie obaliłeś bo rozpisałeś się jedynie bez sensu starając się grać mądrale, a teraz histeryzujesz jak się z ciebie zacząłem nabijać. :)

Widzę, że masz wyjątkowe ciśnienie na tą sprawę ale już za późno byś coś w niej zmienił. Gdyby było tak prosto jak w twoich wywodach to sąd już dawno puściłby G wolno. Tak jednak nie jest a ty uparcie nie dostrzegasz szerszego horyzontu spraw.
                            Obojętnie czy G jest winny czy nie to dostał właśnie kop w jaja na jaki nie przygotowały go lata karate. :)
                            • xyz-xyz Re: Pisałem byś czytał powoli... 20.03.13, 12:10
                              > Obojętnie czy G jest winny czy nie to dostał właśnie kop w jaja na jaki nie prz
                              > ygotowały go lata karate. :)

I to jest to, co opisuje Ciebie w sposób kompletny.
                              • zed.1 Re: Pisałem byś czytał powoli... 20.03.13, 12:24
                                Nie wiedziałem, że sprawa dotyczy mnie.;)
                                Bardzo łatwo cię przenieść z poziomu normalnej rozmowy do poziomu obrażonego 3latka. :)
                    • Gość: tajemnica urzędowa Re: Pisałem byś czytał powoli... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.13, 12:31
                      do xyz
                      Akurat to nie była żadna bombonierka tylko dużo grubiej i częściej niż to piszą gazety. Na tę chwilę CBA udało się to udowodnić procesowo i przedstawić przed sądem. Jeśli ta osoba z sanepidu pójdzie na pełną współpracę to ... będzie się działo.

Przykład:
                      Przychodzi xyz do sanepidu w sprawie uzyskania pozwolenia na sprzedaż alkoholu w swojej restauracji. Urzędnik informuje go że potrwa to do 14 dni.
                      Xyz - To jaka jest stawka urzędnika, bo wcześniej załatwiałem to w jeden dzień, praktycznie od ręki i mówi w którym pokoju tak może załatwić. Pech chciał, że ten urzędnik jest na urlopie i musi się zwrócić do innego.
                      Inni pracownicy to sprawdzają i ... tak było.

Wnioski - to już domena CBA
              • Gość: han Re: Paweł G. aresztowany. Karnet do strefy kibica IP: *.xdsl.centertel.pl 20.03.13, 10:23
                zed.1 ośle nikt nie mówi że są niewinni bo od tego jest sąd ale czy potrzeba było wydawania takich pieniędzy na aresztowanie za rabat czy karnet jak czytam takich nieudaczników i ich wypociny to tracę wiarę w ludzi
                • zed.1 Re: Paweł G. aresztowany. Karnet do strefy kibica 20.03.13, 10:46
                  Serio uważasz, że po sprawie Bildy zorganizowanoby taką akcje bez powodu?

Nie jest ważna wielkość łapówek a skala korzyści i układów. To do niej dobiera się reakcje.
        • Gość: trisol Re: Paweł G. aresztowany. Karnet do strefy kibica IP: *.szczecin.mm.pl 20.03.13, 16:30
          Wszyscy sa skolowani,to ciekawe bo jakos nikogo nie zainteresowalo, ze przetargi na najbardziej intratne miejsca wygrywa jedna osoba.Ten proceder trwa od lat kilkudziesieciu,jezeli nie zostana znalezione dowody korupcyjne to bedzie to fatalnie swiadczyc o naszym prawodawstwie i praworzadnosci.Nie watpie ,ze tzw Paweł G ma świetnych prawników.
      • Gość: jan Re: Paweł G. aresztowany. Karnet do strefy kibica IP: *.xdsl.centertel.pl 20.03.13, 10:05
        niestety nasze państwo jest policyjne i podatnicy zapłacą za bzdurne oskarżenia beznadziejnego prokuratora z układami maludy to pieniacz który będąc bezkarny robi za nasze pieniądze sobie karierę ale tak naprawdę to się kompromituje chyba że działa na czyjeś zlecenie bo takie zarzuty może mieć każdy z nas a jak nie będzie odpowiedzialności dla takich jak maludy to nigdy nie będzie dobrze jakby taki ignorant zapłacił za tą akcję z własnej kieszeni to zastanowiłby się czy warto ,mam nadzieję że się ośmieszy i ktoś ukróci ten proceder państwa w państwie bo straszyli nas PISem a teraz jest dużo gorzej i jeśli są to tylko takie oskarżenia jak piszą i twierdzą adwokaci to jest to skandal i bandytyzm w imieniu prawa za nasze i oskarżonych podatki
    • Gość: Andrzej Grodecki Wesołego Alleluja... IP: *.globalconnect.pl 19.03.13, 21:24
      Życzę temu, kto zniszczył znaczną część mojego życia spokojnych świąt, pełnych refleksji nad sobą i pieniędzmi. Pieniądze są dobrym sługą, ale złym panem, proszę mu to przekazać, wraz z życzeniami ode mnie. A może najpierw, zanim Pan zacznie walczyć o swoje dobre imię, przeprosił mnie i tych których skrzywdził? A jest to liczne grono. I naprawił te krzywdy sam z siebie? Wątpię, czy tak się stanie, ale może Pan Edward Paweł G. posłucha nawoływać nowego papieża, Franciszka I. Pozdrawiam wszystkich, Andrzej Grodecki
    • aysy.1 Re: Paweł G. aresztowany. Karnet do strefy kibica 19.03.13, 21:25
      łatwość z jaką aresztuje się ludzi trwa dalej.
      • zed.1 Re: Paweł G. aresztowany. Karnet do strefy kibica 19.03.13, 23:25
        Na szczęście trudność z jaką było aresztować niektórych już nie trwa. ;)
        • blogfiles Re: Paweł G. aresztowany. Karnet do strefy kibica 20.03.13, 12:34
          Lubię to! :)
    • nocturnals Re: Paweł G. aresztowany. Karnet do strefy kibica 19.03.13, 21:26
      blogfiles napisał:

> Brawo Wysoki Sąd!

Idąc Twoim tokiem rozumowania mam nadzieję, że zostaniesz skazany wraz z prokuratorem Wojciechowicz i Maludy 24 grudnia za wręczanie łapówek swoim bliskim. W końcu według was to korupcja ! Cała ta sprawa to jakaś kpina...
      • Gość: adek Re: Paweł G. aresztowany. Karnet do strefy kibica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.13, 21:37
        Kpina jesli ejst tak jak opisuja to media. Ja natomiast mysle ze zarzuty i dowody sa znacznie powazniejsze niz karty rabatowe itd
        Choc sady nagminnie naduzywaja takiej kary jak areszt tymczasowy to w tym przypadku nie sadze ze tak bylo .To sa osoby znane, majace pieniadze na dobra pomoc prawna, a wszystko odbywa sie na oczach mediow wiec tu swiadomosc konsekwencji za razace bledne decyzji dziala na podswiadomosc sedziow .
      • zed.1 Re: Paweł G. aresztowany. Karnet do strefy kibica 19.03.13, 23:27
        Nie wiesz nic o sprawie bo nic jeszcze nie zostało upublicznione ale już uniewinniłeś wszystkich? A jak na podsłuchach są rozmowy o tym co za to się wykonało to też są niewinni i dostali zwykłe prezenty?
        • xyz-xyz Re: Paweł G. aresztowany. Karnet do strefy kibica 20.03.13, 09:01
          Nie wiesz nic o sprawie bo nic jeszcze nie zostało upublicznione ale już uniewi
          > nniłeś wszystkich?

Dla odmiany, Ty już wszystkich skazałeś:))))
          Przyganiał kocioł garnkowi :P
          • zed.1 Re: Paweł G. aresztowany. Karnet do strefy kibica 20.03.13, 10:49
            Nigdzie nikogo nie skazałem bo nie znam dowodów i przebiegu sprawy. Ale nie widzę tutaj "oczywistej" niewinności.
            • xyz-xyz Re: Paweł G. aresztowany. Karnet do strefy kibica 20.03.13, 11:04
              W cywilizacji, inaczej niż u Ciebie, brak "oczywistości" winy oznacza niewinność, nie odwrotnie...
              • zed.1 Re: Paweł G. aresztowany. Karnet do strefy kibica 20.03.13, 12:26
                Mylisz się, winę oznacza wyrok sądu a nie oczywistość. A ten zapada w oparciu o dowody o jakich nie masz pojęcia.
                Tymczasem mamy areszt i do uniewinnienie z zarzutów czy skazania daleka droga.
    • monster70 Paweł G. aresztowany. Karnet do strefy kibica t... 19.03.13, 21:27
      jeśli to wszystko co mają to jeszcze będziemy płacić (z podatków) za ten cyrk odszkodowanie. A jeśli nie, to pytanie czy przypadkiem jednak w naszym kraju-raju nie da się inaczej... tak czy siak, nie ma co przesadzać z tym, jakże polskim, tryumfalizmem kiedy ktoś ma kłopot - wszak wielu korzystało na znajomości z oskarżonymi, czyż nie?....
    • Gość: dk.85 m.a.s.a.k.r.a. IP: *.zedat.fu-berlin.de 19.03.13, 21:39
      te dowody sa gowno warte. Zarzuty odeprze kazdy poczatkujacy prawnik. Wydaje mi sie ze, CBA sprawdzalö i pilnowalö G od dluzszego czasu. Niestety sprawa wykupu Cezasa sie zblizala, jakis nacisk polityczny kazal CBA udaremnic sprzedaz tej budy( zeby potem nie bylo szumu medialnego, ze CBA prowadzilo "rozwojowe sledztwo" a w tym czasie pozwolilo zeby podejrzany kupowal miejskie nieruchomosci), wiec CBA wyskoczylo na G z tym, co zdazyli zebrac, czyli niczym. Bedzie wielka draka. O odszkodowanie za szkody moralne, ma sie rozumiec.
      • Gość: poprawka Re: m.a.s.a.k.r.a. IP: 213.155.168.* 20.03.13, 11:21
        A czy ktoś napisał ze budynek Cezasu w części jest już WŁASNOŚCIĄ osoby prywatnej która kupiła go od miasta bez przetargu ????????????????????????????????????
        Pisanie ze kupuje się cześć Cezasu s za ponad 7 milionów przy kamienicy co poszła za 2 miliony
        to bicie piany
        Miasto wydało kasę na namiot kosztować nas będzie wszystkich ok 10 milionów zamiast kupić czy wydzierżawić byle kino po wyprowadzce został by miastu WYREMONTOWANY LOKAL
        a tak zostanie nam super namiot ( tak na marginesie utrzymanie tego namiotu kosztuje nas wszystkich 5500 zł DZIENNIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! )
        Następne brednie o bibliotece w Cezasie lokal za ponad 7 milionów plus wykup lokalu od obecnego właściciela pewnie ze 3 miliony plus remont za nasze podatki to PARĘNAŚCIE MILIONÓW
        Mam propozycje niech Miasto kupi ZABYTEK pod tytułem Kosmos i tam zrobi bibliotekę wyjdzie taniej i będzie to w zabytkowym wnetrzu
        A jeszcze szklana pułapka za NASZE PODATKI 9 MILIONÓW
        Dali by to Golemie i była by aleja i pawilon a nas nic by to nie kosztowało ale wtedy ktoś by kręcił aferę ze dostał za darmo a tak wszyscy za to zapłaciliśmy i płacimy dalej
        PRZYKŁADY MOŻNA MNOŻYĆ
        • zed.1 Re: m.a.s.a.k.r.a. 20.03.13, 15:34
          Pawilon i tak trafił do niego za 5k miesięcznie.

Co do tego, że CBA niby miała powstrzymać przed wykupem cezasu to do tego wystarczyłaby rozmowa z kądziołką i już sprawa by poszła na półkę.
    • aabiss Obserwuję z zainteresowaniem sprawę... 19.03.13, 21:44
      Oczywiście - jeśli to rzeczywiście tylko takie zarzuty - to bardzo ale to bardzo smutne. Trochę nieprawdopodobnie brzmi więc pewnie trzeba trochę poczekać na więcej informacji.
      A na marginesie - co dla mnie niezrozumiałe - dlaczego sprawa aresztowa jest za zamkniętymi drzwiami?! To jakaś postkomunistyczna pozostałość chyba. W Stanach wszystkie sprawy są jawne, na tym polega m. in. społeczna kontrola władzy.
    • lola9210 Paweł G. aresztowany. Karnet do strefy kibica t... 19.03.13, 21:44
      Panie J.T. oddaj mi moj zegarek z reklamacji, bo dzisiaj dowiedzialam sie od pracownika, ze nie wiadomokiedy go dostane.SUPER!!!! TO JEST K... JAKIS ZART. Guzik obchodza mnie komu J.T. DAWAL LAPOWKI A KOMU NIE DAWAL. Ja chce tylko swoj zegarek.
      • Gość: boss Re: Paweł G. aresztowany. Karnet do strefy kibica IP: *.xdsl.centertel.pl 20.03.13, 10:50
        to ten zepsuty z łapówki chyba maludy go nosi chyba że przepił
    • luketjorself Paweł G. aresztowany. Karnet do strefy kibica t... 19.03.13, 21:47
      Jak na razie cała akcja prokuratury wygląda na mocno naciąganą. Ale cóż... ważne, że lud się cieszy...
    • xyz-xyz Adam! To, poniekąd, Twoje dzieło... 19.03.13, 22:07
      Usłyszałem dzisiaj taką opinię:
      "Szczecin, to już wiocha na maxa, w cywilizacji z rozmachem zamykają za milionowe łapówki, a w Szczecinie za rabat na kotleta".

Mi się w związku z tym przypomniał dowcip z okazji zamachów na WTC:

Dwóch ćpunów pali jazz pod Pazimem. W około wieży lata człowiek na paralotni. W pewnym momencie podmuch wiatru spycha lotnia na budynek. Biedak rozbija się o szkło i spada na ziemię.
      Jeden z ćpunów mówi do drugiego:
      - Adam! Patrz qrwa, jaki kraj, tacy terroryści...
    • Gość: misiek Re: Paweł G. aresztowany. Karnet do strefy kibica IP: *.internet.szczecin.pl 19.03.13, 22:08
      > Brawo Wysoki Sąd!
      dziś wysoki sąd w Katowicach uniewinnił paną Kmiecik od zarzutów korupcji. Według sądu wzięcie 700 tysięcy zł prowizji od załatwienia (na niby) 2 milionów dotacji, nie jest niczym nagannym.
      Wobec tego zarzuty o darowiźnie jakiegoś karnetu, czy podwiezienia taksówką są śmieszne. Miał do rozdania jakąś liczbę karnetów, to je rozdawał. Inaczej Strefa Kibica byłaby pusta. A udzielenie rabatu dla pani urzedniczki pan Paweł wytłumaczy działalnością charytatywną. Doskonale orientuje się jak niskie są zarobki w UKS, i chciał zrobić nieznanej sobie kobiecie radość i obniżył dla niej koszt zorganizowania imprezy. W TV mamy mnóstwo nagłaśnianych takich spraw, gdzie ludzie z forsą spełniają marzenia pokrzywdzonych przez los.
      I oczywiście nasze wspaniałe sądy kupią tego typu tłumaczenia.
      • xyz-xyz Re: Paweł G. aresztowany. Karnet do strefy kibica 19.03.13, 22:20
        > I oczywiście nasze wspaniałe sądy kupią tego typu tłumaczenia.

Jak na razie, to szczeciński Sąd uznał, że rabat w knajpie, to przestępstwo. Mam qrwa stres, bo dostałem kartę lojalnościową w Anadi Grill. I nie o siebie się boję, ale o tego biednego Aashish Gaur, którego bardzo lubię...
    • Gość: ja Karnety VIPowskie dla Krzystka na Pogoń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.13, 22:59
      i dla reszty UM, też się liczy ? Tzn, że Mroczek może korumpować ?
    • andreas.007 Łapówka powinna byc za coś... 19.03.13, 23:03
      Zgadzam sie, ze nie jest ważna wartośc łapówki, bo policjantowi z drogówki
      przeciez wrecza sie nie 20 tysiecy, ale powiedzmy 50 czy 100 złotych,
      a jak bym wreczał butelke whisky, to chyba tez byłaby korupcja...
      lecz przeciez wrecza sie za odstapienie od danej czynności!!!

Jestem ciekaw czy słuzby ustaliły za co były te czy inne "łapówki"?

Prawda jest, że zyjemy w kraju, w którym urzednicy niektorzy czy policjanci
      moga korzystac z róznych ulg czy przywilejów... oferowanych bez specjalnych powodów.
      Nawet dilerzy aut dla lekarzy czy policjantów maja znizki!

Podobnie jak dawanie lekarzom prezentów po operacji zawsze w Polsce było
      raczej przejawem dobrego wychowania niz korupcji.

Bo jezeli zaprosze na spotkanie kolege z urzedu czy dziennikarza i postawie mu kolejke,
      to znaczy, że to moze byc uznane za łapówkę?
      A jak to bedzie lekarz?

Wraca sprawa lekarzy, ale w innej formie... niestety w naszym kraju
      pewne rzeczy sa przyjete jako nie od razu łapówka, ale taki podarunek...
      • andreas.007 Re: Łapówka powinna byc za coś... 19.03.13, 23:05
        Od dziecka jestesmy tego uczeni kupujac nauczycielom kwiaty i bombonierki...
        to jest taka tradycja!
      • Gość: Stereo Re: Łapówka powinna byc za coś... IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.13, 23:58
        Ale bełkot....
        • andreas.007 Re: Łapówka powinna byc za coś... 20.03.13, 00:29
          Co bełkot... człowieku, każdy prowadzący działalność
          ma jakiegoś policjanta, lekarza, urzędnika..., któremu
          daje zniżki czy nawet prezenty od tak... nie zaraz za cos tam.
          W wielu lokalach mam zniżki a czasem nawet nie musze placic...
          czesto jestem zapraszany na rożne imprezy nawet wyjazdowe.
          Czy to znaczy, ze biorę jakieś łapówki za ktore
          moze miec problemy osoba, która mnie zaprasza?
          Czy dotyczy to tylko urzędników?
          A dziennikarzy tez?
          A nauczycieli? Bo przeciez w szkole moze byc moje dziecko.
          Daje słowo, lekarz ktory mnie zoperowal zawsze moze liczyć,
          ze mu chętnie w czymś pomogę czy zaprosze...
          • andreas.007 Re: Łapówka powinna byc za coś... 20.03.13, 09:28
            Wina leży po stronie prawa, bo urzędnik zawsze i to zgodnie z prawem,
            moze podjąć taka lub inna decyzje i zależy to tylko od niego
            stad prowadzący dzialnosc starają sie pozyskiwać przychylność...
            Kiedys miałem kontrole inspekcji pracy i dostałem mandat 1000 zet,
            a koledze ten sam kontroler tylko dał napomnienie!
            Kolega nie daje łapówek, a więc pozyskał sympatie urzędnika.

Urzędnik nie złamał prawa, bo mógł tak i tak postąpić.
            Stad lepiej dmuchać ma zimne...
          • Gość: Gordon Re: Łapówka powinna byc za coś... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.13, 09:34
            Pan Milton Fridman kiedyś powiedział:
            "Nie ma darmowych obiadów"
            Więc jeśli dajesz jakikolwiek "rabacik", "karnecik", czy też ""kartę lojalnościową" (sic!)... dający zawsze oczekuje czegoś w zamian (hm... lojalności? ;-) )
            pozdrawiam
            • andreas.007 Re: Łapówka powinna byc za coś... 20.03.13, 09:48
              Ale oczekuje sympatii, a nie łamania prawa...
              Moge otrzymać prowadząc dzialnosc podczas kontroli mandat,
              a moge tylko zwrócenie uwagi...

Przeciez radna zaparkowala nieprawidłowo i Strażnik Miejski
              nie wezwał autoholowania tylko skontaktował sie z radna,
              by pomoc jej znaleźć inne miejsce parkowania...

Zreszta to samo teraz... Pan G. mogl zostać wezwany
              tytułem wyjaśnienia i zwrócenia uwagi na te działania, ale widac
              nie ma tam sympatii i wezwano 100 funkcjonariuszy i zamknięto go
              na dwa miesiące... za cos co robi wielu biznesmenów!

Jedno i drugie byłoby zgodnie z prawem!
              • xyz-xyz Re: Łapówka powinna byc za coś... 20.03.13, 10:07

Twojej uwadze umknął pewien szczegół. Chyba istotny. Moim skromnym zdaniem, rolą urzędów wszelkiej maści jest zdaje się kontrola przestrzegania prawa. Celem, chyba, jest by wszystko się odbywało w zgodzie z zasadami. Czyli kontroler nie idzie na kontrolę, jak zbój na rabunek, tylko po to by wyegzekwować prawo. Myślę, że nie byłoby tych wszystkich problemów, gdyby władza nie traktowała kontroli, jako źródła wpływów budżetowych. Ani Ty, ani Golemowie, nie musielibyście zabiegać o dobry humor urzędników, gdyby ich wizyta nie oznaczała konieczności płacenia pieniędzy, a jedynie pomoc w prowadzeniu firmy zgodnie z prawem. I wtedy, jak mniemam, rabatów udzielonych komukolwiek nie traktowano by, jak łapówki. Bo po co? Konkludując: mam wrażenie, że to władzy zależy na tym, by wszystko było korupcją. Wtedy wszystkich się trzyma za twarz.
                • andreas.007 Re: Łapówka powinna byc za coś... 20.03.13, 10:24
                  Dokładnie tak. W Polsce kontrolują zeby skasować mandat czy karę,
                  a jak bywam w innych krajach, to jest dbanie by przestrzegano prawa!
                  Jak dodamy "widełki", ktore moze stosować urzędnik, to wowczas
                  każdy zabiega o sympatie urzędnika, ktory moze wsadzić do aresztu
                  na dwa miesiące robiąc wielka akcje, a mógł po prostu
                  wezwać do stawienia sie celem wyjaśnienia...

To stalinowska zasada, ze pokaz mi człowieka,
                  a znajdę na niego paragraf obowiązuje niestety!

Podobnie jak z lekarzami... jest jak jest i jezeli
                  miałbym problemy z nerkami, to lekarzowi, ktory mnie leczy
                  staralbym sie nieba przychylić by pozyskać jego sympatie...
                  Tak samo jak sympatie urzędnika ZUS, sanepidu, policji,
                  skarbówki, celników.... bo to władza, która decyduje.
                • anika31 Re: Łapówka powinna byc za coś... 20.03.13, 11:02
                  Nie zgadzam się, jakby nikt nic nie dawał to nikt by nic nie brał ... to zależy od ludzi nie od systemu. Akurat w tej kwestii mam całkowitą pewność, że w każdym urzędzie, z każdym klientem, można wszystko załatwić bez łapówek. Oczywiście biorąc pod uwagę również decyzje odmowne. Ludzie z natury są uczciwi, to okazja, zwyczaj i otoczenie robi z nich złodzieja.
                  CHYBA ZE STARE NAWYKI ...... z PRL
                  • xyz-xyz Re: Łapówka powinna byc za coś... 20.03.13, 11:05
                    Niestety, te nawyki są znacznie starsze niż PRL...
                  • andreas.007 Re: Łapówka powinna byc za coś... 20.03.13, 11:31
                    Nie zgodzę sie... Otoz dawno temu kolega starał sie o kredyt,
                    by uruchomić dojrzewalnie bananow... Prezes nie przyznał tłumacząc,
                    ze nie lubi bananow... a gdyby kolega go częstotowal bananami,
                    to by lubił i by dał kredyt!!

Mi kontrola wlepila mandat a koledze dokładnie za to samo,
                    w tym samym czasie tylko upomnienie i nakazanie zmiany!

Mógłbym przytaczać wiele przykładów kiedy to decyzja urzędnika
                    decyduje i każda bedzie zgodna z prawem...

Chocby kiedys na granicy Celnik mógł odprawiać szybko
                    lub nakazać rewizję, czyli wyladunek ewentualnie założyć plomby celne,
                    by odesłać do kontroli do oddziału wewnętrznego...
                    ważne więc była sympatia urzędnika i wszystko zgodnie z prawem.
            • Gość: olosz Re: Łapówka powinna byc za coś... IP: 213.155.168.* 20.03.13, 11:28
              lojalność polega na tym ze wracasz do lokalu i robisz ponowny zakup
              tak jak z akcyza podwyższa a wplywy spadają obniżki a tu większy wpływ
              proste prawa ale widać ze nie dla wszystkich
              a słowo rabat to obniżka ceny a nie dawanie czegoś za darmo
              Uważajcie na zakupach w marketach bo was zamkną za kasą w markecie bo kopiliście coś z RABATEM
          • anika31 Re: Łapówka powinna byc za coś... 20.03.13, 10:57
            Andreasie za każdy prezent powyżej 100 zł powinieneś zapłacić podatek dochodowy:), za alkohol firma lub osoba która CI go wręczyła, i ty pewnie też bo nik ni daje butelki poniżej tej kwoty..wiec z tego punktu widzenia właśnie przyznałeś sie do niezaplecenia należnego podatku z tytulu darowizn:)

)
    • julain Paweł G. aresztowany. Karnet do strefy kibica t... 19.03.13, 23:13
      z jednej strony nie wiadomo po co rozdawał urzędnikom te prezenty, z drugiej po co miałby to robić ? na chłopski rozum jak gastronomik daje prezenty i rabaty pracownikom sanepidu i urzędów to coś w tym musi być... ale takie przypuszczenia to za mało na poważne zarzuty

więc albo mają coś poważnego, a te pierdoły rzucili dziennikarzom, albo będą kolejne jaja i pośmiewisko ze służb

• Gość: jasne Karty VIPowskie dla urzędników od Mroczka na mecze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.13, 23:17
        też się liczą ?
        • zed.1 Re: Karty VIPowskie dla urzędników od Mroczka na 20.03.13, 01:03
          Jeśli to ci urzędnicy co podejmują decyzje na temat dotacji dla pogoni, i jeśli jest jasno wyważone za co dostają karnety to tak, jest to łapówka.
      • Gość: nie ksiądz kolęda IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.13, 23:21
        a jak księdzu daję kopertę po kolędzie ? żywa kasa! łapówka czy tradycja ?
        • zed.1 Re: kolęda 20.03.13, 01:02
          To akurat haracz a nie łapówka. Niektórzy z aresztowanych na pewno mogliby ci wyjaśnić co to takiego bo mają w tym duże doświadczenie. ;)
    • podymuj 11 lat temu tak samo rozbijano mafię paliwową 20.03.13, 00:23
      w Szczecinie. Panowie Arkadiusz G., Waldemar M. i Jan B poszli do aresztu. Weszli prokuratorzy (prowadził sprawę prokurator z Krakowa) z zarzutami i co ?? Nic, sprawa się rozmyła. A część nieruchomości Arkadiusza G. poszła w ręce Pawła G. Tym razem będzie podobnie. Poza aresztem "wydobywczym" nic się nikomu nie stanie. Nie zapadnie żaden wyrok skazujący.
    • Gość: wojak Re: Paweł G. aresztowany. Karnet do strefy kibica IP: *.itenlight.com 20.03.13, 02:25
      a przy Śląskiej 8 jest kamienica gdzie ZBiLK wykazuje się niezwykłą niemocą. Zarząd wspólnoty podsunąl do podpisania dwie uchwały ZBiLKowi: jedną dotyczącą wykonania adaptacji za remotny części wspólnych a później uchwałę dotyczącą samych remontów klatek schodowych. Bez kosztorysów, bez informacji o cenach. Miedzyczasie zarząd doprowadził do sprzedaży piwnic. Panie w ZBiLK tłumaczą, że nic nie mogą itd. a w tym wszytkich chodzi aby wyciągąć ze wspólnoty jak najwięcej gotówki za remonty bez kosztorysów. Jak narazie wszyscy są cali i szczęśliwi i kombinują jak jeszcze sobie uszczknąć z tego pieniędzy
      • Gość: gosc Re: Paweł G. aresztowany. Karnet do strefy kibica IP: *.play-internet.pl 20.03.13, 06:46
        kto zarządza tą wspólnotą?
    • Gość: takietam Czy gastonomicy bezumownie zajęli grunt na Wałach? IP: *.szczecin.mm.pl 20.03.13, 08:38
      Ich umowa wygasła kilka dni temu:
      szczecin.gazeta.pl/szczecin/1,34939,7662401,Golema_dalej_ma_Waly.html
      Może ktoś z redakcji podchwyci temat?
    • ajpitoajpi12 Paweł G. aresztowany. Karnet do strefy kibica t... 20.03.13, 09:11
      Jakaś etyka zawodowa jeszcze istnieje czy tylko rechot z klientów i gromadzenie dóbr?

Najbardziej śmieszne /jak dla kogo!!!!!!/ jest to, ze restaurator, król wszystkich żarciodajni w mieście ma też zakłady pogrzebowe!
      Dalej rozważać już się nie chce, po prostu szkoda własnych emocji i szacunku dla ludzi w tym i siebie.
    • lola9210 Paweł G. aresztowany. Karnet do strefy kibica t... 20.03.13, 09:40
      A czy catering panowie beda miec z restauracji "KROLA"???? Piszecie tylko o "krolu" gastronomi, anastepny "krol"jubiler???? W sklepach siedzi skarbowka, a ludzie nic nie wiedza co dalej z nimi, a "krol" zakladu pogrzebowego? Tam tez wpadl urzad skarbowy????Nie pisze o "krolach" skarbowki , bo ich fotele beda zimne na dwa miesiace.Wesolych Swiat panowie, bawcie sie dobrze w nowych "ekskluzywnych" apartamentach, moze wiecej pokory i szacunku nabierzecie do ludzi.A urzedasy przestana zadzierac nosy i rowniez nabiora szacunku do petenta nawet tego biedniejszego.
    • hiszpan25 Paweł G. aresztowany. Karnet do strefy kibica t... 20.03.13, 10:32
      Jesli opisane "lapowki" to wszystko co CBA ma na zatrzymanych to jest to jakas kpina... Nie sadze jednak aby CBA wpadlo do kogos do firmy/domu za rabaty czy kupon na taxi za kilkadziesiat czy nawet kilkaset PLN. Chyba ze CBA wie o czyms o czym nam sie nie mowi i jak w przypadku Al Capone'a zamkna tych ludzi za to co moga udowodnic wiedzac o innych "brudach" ale juz nie marnujac czasu na szukanie dowodow i nie pozwalajac na dalsze dzialania. Aby byc prawidlowo zrozumianym powiedzmy ze wiem ze ktos co miesiac kradnie mi z konta od roku powiedzmy 1000pln. Moge mu udowodnic juz teraz ze zrobil to w pierwszych 2 miesiacach a ze zrobil to w pozostalych miesiacach bede mogl udowodnic najwczesniej za 3 miesiace. to mam czekac kolejne 3 miesiace na dowody (i pozwalac dalej dzialac) czy zamknac go za to co juz moge udowodnic? w koncu i tak dostanie wyrok za kradziez czy to 1000pln czy 5000pln taki sam. wiec dlaczego pozwolic mu na wyprowadzenie kolejnych ilosci kasy gdy mozna mu udowodnic chocby jeden przypadek i przez to uniemozliwic dalsze dzialania?
      • Gość: raper Mikołajczyk -dobry znajomy IP: *.dynamic.chello.pl 20.03.13, 11:16
        Ten Mikołajczyk to w każdym przypadku ma tą samą śpiewkę. O gronie dobrych znajomych mówił też w sprawie Drabika. Tam i w tej sprawie wszyscy to dobrzy znajomi robiący sobie wzajemnie prezenty. Mógłby wymyślić coś lepszego ale widać nie może, żenada.
    • kattarzyna225 Paweł G. aresztowany. Karnet do strefy kibica t... 20.03.13, 11:21
      a może autor artykułu, tak ochoczo umniejsza skalę korupcji, bo też korzysta z rabatów tudzież innych drobnostek... znam trochę żurnalistów, za dobrą wyżerkę napiszą wszystko
      • Gość: . Re: Paweł G. aresztowany. Karnet do strefy kibica IP: *.dynamic.chello.pl 20.03.13, 11:57
        Hm znam pare katarzyn, za pare zlotych tez zrobia wszystko.
        • rozkoszny_bobasek Re: Paweł G. aresztowany. Karnet do strefy kibica 20.03.13, 12:04
          Gość portalu: . napisał(a):
          Hm znam pare katarzyn, za pare zlotych tez zrobia wszystko.
          -------------------------------------------------------------------------------
          "Kaska raz-dwa-trzy"?
          • Gość: kattarzyna225 Re: Paweł G. aresztowany. Karnet do strefy kibica IP: *.drobimex.com.pl 20.03.13, 12:17
            no to pewnie, jakie znajomości taki poziom Twojej kultury i intelektu...
    • Gość: Johanna Re: Paweł G. aresztowany. Karnet do strefy kibica IP: *.bstnma.fios.verizon.net 20.03.13, 13:25
      wszedzie za granica takie upusty to normalna sprawa w restauracji czy w jakiej kolwiek instytucji ,przejazd taksowka takze nic co moglo by byc uznane za lapowke,to sie podaje jako darowizna na koncu roku do rozliczenia ,
      od lat pracje w szpitalu i codziennie wysylam taksowka na koszt szpitala ludzi do domu,
      To oskarzenie to totalna bzdura,polacy nigdy sie nie zmienia-zazdrosc rzadzi Szczecinem, poprostu ten facet albo ci drudzy oskarzeni maja za duzy majatek a to w Polsce kuje w oczy.
      Napewno nikt im nie dal tych majatkow tylko ciezko na to pracowali.
      Tak cala akcja poprostu mnie smieszy-to aresztowanie, upublicznienie tego,te twarze z czarnym paskiem na oczach,przeciez wszyscy wiedzia o kogo chodzi,smiech na sali- akcja obciach i tyle!Ci panowie powinni zlikwidowac majatki w polsce i investowac za granica!
      • Gość: Pit12 Re: Paweł G. aresztowany. Karnet do strefy kibica IP: *.xdsl.centertel.pl 20.03.13, 13:57
        Ten zachód to Szwecja gdzie wiceburmistrz pewnego miasta ustąpił za jednorazowy powrót do domu służbowym samochodem a minister odeszła bo wyjechała na weekend na darmowy pobyt wydane jej prywatnie?
        • xyz-xyz Re: Paweł G. aresztowany. Karnet do strefy kibica 20.03.13, 14:08
          > Ten zachód to Szwecja gdzie wiceburmistrz pewnego miasta ustąpił za jednorazowy
          > powrót do domu służbowym samochodem a minister odeszła bo wyjechała na weekend
          > na darmowy pobyt wydane jej prywatnie?

Primo: to, ani burmistrz, ani minister. Zwykły szynkarz.
          Secundo: nie słyszałem by owego burmistrza, czy ministra wywlekło z domu stu tajniaków i nikt ich nie aresztował.
          • anika31 Re: Paweł G. aresztowany. Karnet do strefy kibica 20.03.13, 14:58
            mam wrażenie ze jak minister J. w 2002 roku zamykał chłopaków z PH nie byleś aż tak zle nastawiony do organów
            • xyz-xyz Re: Paweł G. aresztowany. Karnet do strefy kibica 20.03.13, 17:16
              Młody i głupi byłem;))
    • Gość: wojtek janulewicz Re: Paweł G. aresztowany. Karnet do strefy kibica IP: *.versanet.de 20.03.13, 14:50
      a co te smiecie z cba maja teraz zrobic ? facet promuje szczecin a te lachudry aresztuja go jak bandyte ... teraz nie maja wyjscia, to dlatego dostali areszt , to nastepny "wielki sukces" CBA powinni dawno ich wszystkich wywalic na bruk a ta pseudo instytucje rozwiazac, i absurdem jest to ze my wlasnie utrzymujemy tych darmozjadow z naszych podatkow
      • anika31 Re: Paweł G. aresztowany. Karnet do strefy kibica 20.03.13, 14:57
        a Pan placi podatki...... placi Panu "budzet" czy cos Pan wytwarza i tworzy PKB? ze tak Pan pomstuje.

• Gość: zenon Re: Paweł G. aresztowany. Karnet do strefy kibica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.13, 15:03
        Na czym polega promocja Szczecina w wykonaniu tego pana?
      • zed.1 Re: Paweł G. aresztowany. Karnet do strefy kibica 20.03.13, 15:27
        W jaki sposób promuje?
        • Gość: Yyp Re: Paweł G. aresztowany. Karnet do strefy kibica IP: *.ip.shentel.pl 20.03.13, 16:40
          Że Szczecin to dawni złodzieje samochodów a później interesy mafii i ich koledzy :D
      • Gość: cudak Re: Paweł G. aresztowany. Karnet do strefy kibica IP: *.ocean.tuniv.szczecin.pl 22.11.13, 13:28
        To jak ktoś dorobił się na przestępczej działalności, ale za to promuje łaskawie nasze miasto to przepraszam,ale czy zaraz mamy go po d..ie całować? I gdzie on promuje Szczecin? Miasto, nie wiadomo dlaczego, przekazało mu najlepsze lokalizacje, a mieszkańcy mają się cieszyć i bić brawo??? A podatki kto płaci ten płaci...
    • Gość: hihi Ależ się wi-fi w kawiarniach na Wałach grzeją! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.13, 15:36
      Wyległo na fora tylu obrońców aż się łącza gotują! :)))))
      • Gość: Gosc i zasadniczo maja racje IP: 195.124.114.* 20.03.13, 16:55
        bo zamiast odstawiac show trzeba bylo lepiej sie przylozyc do zbierania dowodow ... przeciez Golema nigdzie by nie uciekl, Sanepid i UKS sie przyznali, jego pracownik takze wiec po co wlasciwie ten areszt ? kwity zarekwirowane, nagrywali pewnie tez jakis czas wiec pada pytanie: co im ten areszt ma dac ?
        ech znow cos smierdzi w tym Szczecinie ... jak wyjdzie ze to jakies lokalne porachunki bo np Golema nie chcial sie podzielic tortem z chetnymi to dopiero bedzie cyrk, no nic pozyjemy zobaczymy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka