18.10.04, 10:49
jest tu Ktos? Ja skorzystam z zaproszenia, chociaz ciezarowka mam byc zamiar
tylko do konca tygodnia. Jestem teraz juz na poczatku 40tc, termin mam na
24.10 i mam zamiar do tego czasu urodzic, bo juz nie daje rady z
brzuszyskiem. Dzidzia jest juz tak ciezka, ze nie moge sobie znalezc miejsca,
a o pozycjach do spania czy lezenia nawet nie wspomne :) pozdrawiam wszystkie
szczecinskie ciezarowki
Doti
Obserwuj wątek
    • kate_mala Re: hello :) 18.10.04, 13:10
      I ja też już tu jestem :) Jutro zaczynam 16tc. Termin porodu 05.04.2005. Więc
      jeszcze troszkę brzuszek podźwigam (chociaż na razie nie jest duży).
      Doti życzę Ci szybkiego i nieskomplikowanego porodu. No i oczywiście zdrowego
      dzieciaczka.
      Może napiszesz gdzie będziesz rodzila, bo ja już jestem w trakcie wstępnego
      rozeznania :)
      I oczywiście czakam (na razie sama) na informację już po porodzie :)

Pozdrawiam,
      Kate
      • agnes-24l Re: hello :) 18.10.04, 13:24
        Cześć dziewczyny:o) ja jestem coprawda z Polic ale też ciężarówka w 29 tc,coś
        mało nas albo nie mamy czasu żeby poklikać na forum bo to juz chyba 3 watek
        jeśli chodzi o Szczecin i coś kiepsko.....:( a przydałoby się jedno a
        porzadne.Pozdrawiam Doti oby poród był krótki,mało bolesny i wogóle żeby było
        wszystko ok-trochę Ci zazdroszcze że Ty już tuż tuż,no ale każda z nas
        musi "dojrzeć" .Trzymajcie sie cieplutko bo za oknem brrr zimno i mokro.

Agnes....
        • malaika7 Re: hello :) 18.10.04, 13:43
          Ja też jestem :) U mnie 30 tydzień, więc się pocieszam, że już bliżej niż dalej
          do porodu. A szczerze mówiąc, im bliżej, tym mniej się boję i stresuję, choć
          ostatnio moja schiza, że urodzę wcześniaka ustąpiła obawom o przenoszenie, więc
          ze skrajności w skrajność. Chyba po prostu coraz bardziej się niecierpliwię i
          chcę już mieć małego przy sobie :)))
          Pozdrawiam
          Olga i Iwo (jeszcze jakieś 2 miesiące w brzuchu...:(
    • mazuba Re: hello :) 18.10.04, 14:04
      dolaczam sie:), 18 tc, uwazam , ze super pomysl z tym forum, bo najwiecej nazw
      szpitali, poloznych i lekarzy przewijajacych sie na forum to nasza stolica...:)
      a zawsze to lepiej miec wiadomosci ze swojego podworka.
      Pozdrawiam cieplo ciezarowki:)
      magda
    • atena80 Re: hello :) 18.10.04, 14:55
      witajcie, ja wczoraj zaczełam 20tc czyli jestem na półmetku. Czuje sie OK nie
      mam problemów ze spaniem i na dodatek od 1,5 tyg czuje jak mnie dzidzia kopie.
      Tez się cieszę, że jest jakieś szczecińskie forum ale na tym ogólnym trzeba
      bedzie kilka razy podciągnąc ten temat do góry aby jak najwięcej dziewczyn sie
      o tym dowiedziało ze Szczecina.

Pozdrawiam wszystkie dziewczyny.
      Aneta
    • dziubek10 Re: hello :) 18.10.04, 16:27
      Cześć,mam na imię Sylwia.Jestem z centrum Szczecina.Jestem w 28 tc i ciężko się
      czuję bo za dużo przytyłam,ale co się dziwić jak apetyt mam duży.Dobrze że się
      razem spotkamy na forum teraz.Pozdrawiam.GG-7515427.Pozdrawiam.
    • sula_i_komary Re: hello :) 18.10.04, 17:40
      No to ja też jestem..........tyle,że niedługo się pogubie w tych szczecińskich forach :-).
      Mam 27 lat, spodziewam się bliźniąt,jestem w 20 tygodniu ciąży.Czuje się dobrze, tylko dzisiaj jedno dziecię włożyło mi nogę w pęcherzi mam takie parcie......ehhhh te dzieci :-).Od 18 tygodnia coś tam się zaczęło dziać (a chuda nie jestem i to moja pierwsza ciąża) a od kilku dni kopniaki są coraz silniejsze i czuje je już od dwójki.Za tydzień mam kolejne Usg i o ile odwrócą się (do tej pory się wypinali) to zobaczymy co tam mają :-)
      Pozdrawiam
      Sula i 2 komary
      • netmenka29 i ja jestem... 19.10.04, 10:59
        .. tu, z Wami :) Prawobrzeże z tej strony ;-) Jestem w 24 tyg. w pierwszej
        ciąży i już wiem od jakiegoś czasu, że to niezły facecik znajduje się w moim
        brzuszku ;-))
        Przyznaję bez bicia, że to chyba pierwsze forum szczecińskie, na którym
        jestem..no ja nie wiem, co to za niedopatrzenie ;-)

kaśka -gg857806
        • stokrotka_polna Re:Wkoncu swojskie klimaty!:) 19.10.04, 12:03
          Witajcie mamusie!
          Bardzo ,ale to bardzo sie ciesze ze moge poradzic sie i doradzic na (jak to
          fajnie napisala jedna z dziewczyn) "swoim podwórku".
          Tak to prawda ze to kolejne forum Szczecinianek,sama probowala pozbierac nas do
          jednego worka , ale nie wyszlo :(.Musimy zrobic wszystko aby chociaz jedno z
          kilku forum przetrwalo i bylo widoczne.

Piszmy o wszystkim: naszych radosciach,watpliwosciach,stanaie ducha...to wtedy
          bedziemy widoczne!

Moze tak na dobry poczatek pochwalimy sie tym gdzie mamy zamiar rodzic itp...

To ja bede ta pierwsza:
          bede rodzila (po raz drugi,tz pierwszy raz to bylo cc)w Szpitalu Miejskim,
          bardzo mila atmoswera jak i opieka zarowno mama ,dzieci i oczekujacych
          narodzin.Z czystym sumieniem polecam!

Pozdrawiam Was goraco
          Magda
          • atena80 Re:Wkoncu swojskie klimaty!:) 19.10.04, 13:42
            Witajcie,

kilka dziewczyn juz pisało w jakich szpitalach ma zamiar rodzic ale zadna z Was
            nie wymienila Unii Lubelskiej a ja wlasnie wybralam ten szpital. Czy cos jest z
            nim nie tak, ze zadna o nim nie wspomniala. Ja decyzje podjelam gdyz moim
            lekarzem prowadzacym jest wlasnie doktor z tego szpitala. Czy macie jakies
            opinie o Unii. Slyszalam, ze maja tam dobra aparature dla niemowlat.

Pozdrawiam Was.
            Aneta
            • malaika7 do ateny 19.10.04, 13:54
              Wiem, że szpital ten odnotowuje największą liczbę zakażeń i zarażeń noworodków.
              Nie pytaj skąd wiem, ale to wiarygodna informacja. Że tak powiem "z pierwszej
              ręki".
              • atena80 Re: do ateny 19.10.04, 14:22
                no to teraz mnie ładnie nastraszyłas i mam dylemat :(
                malaika7 napisała:

> Wiem, że szpital ten odnotowuje największą liczbę zakażeń i zarażeń
                noworodków.
                >
                > Nie pytaj skąd wiem, ale to wiarygodna informacja. Że tak powiem "z pierwszej
                > ręki".
                • malaika7 Re: do ateny 19.10.04, 16:26
                  Nie miałam zamiaru Cię straszyć. Po prostu odradzam. Wiele kobiet na pewno
                  rodzi na Unii zdrowe dzieci i wszystko jest ok, ale szpital w ogóle nie jest
                  najbezpieczniejszym miejscem wolnym od groźnych zarazków, a Unii ma w tej
                  kwestii najgorsze statystyki. A dobre zaplecze do ratowania noworodków mają też
                  Zdroje i Pomorzany.
                  Pozdrawiam i pocieszam, że ja też mam dylemat co do szpitala (Pomorzany czy
                  Police???) :)))
                  • atena80 Re: do ateny 20.10.04, 08:49
                    no widzisz malaika co człowiek to opinia. Wczoraj byłam u kuzynostwa ktore ma
                    roczna coreczke, zagadnełam ich o Unii i o te zakażenia o ktorych pisałas i
                    oni powiedzieli, ze wsrod ich znajomych ktorzy ostatnio rodzili (szpital Zdroje
                    i Pomorzany) az w 3 przypadkach dzieci wyszły z ostrym zakarzeniem bakteriami
                    ze szpitala. W dodatku jedna z osob ktora miala prowadzona ciaze u lekarza w
                    Zdrojach w 8 mc dowiedziala sie dopiero z USG (pragne zaznaczyc ze nie u tego
                    lekarza ale u innego gdzie ja odesłał bo niby monitor niedokładnie pokazywał)ze
                    jej dziecko ma wodogłowie. No chyba teraz przy tak dobrych sprzetach mozna duzo
                    wczesniej to wykryc?? Na pewno jest tak jak piszesz ze wiele kobiet rodziło i
                    było OK i wszedzie tak jest a przypadki poprostu chodza po ludziach :(
                    Pozdrawiam
    • doticzek Re: hello :) 19.10.04, 16:11
      no ja mam zamiar rodzic na pomorzanach. Jest kilka powodow dla ktorych podjelam
      taka decyzje. Po pierwsze mam do nich 5 minut :) wiec nawet jak cos przegapie
      to i tak mam nadzieje ze wyrobie sie na porodowke :))), po drugie lezalam tam
      juz w maju, kiedy bolaly mnie nerki, polozyli mnie na ginekologii ze wzgledu na
      ciaze, mialam okazje zobaczyc jaki jest personel itp, podobalo mi sie na tyle
      na ile moze podobac sie w szpitalu :), personel bardzo mily i bardzo zyczliwy,
      po trzecie dostali z UNICEFU tytul szpiatala przyjaznego dziecku a to jest
      wazne dla tych wszystkich mam, ktore mysla np. o karmieniu piersia itp,
      czytalam ze w takich szpiatalach jest sie z dzieckiem, ze nie dokarmiaja,
      stawiaja na naturalne karmienie. moze byc to oczywiscie uciazliwe na poczatku
      biorac pod uwage zmeczenie porodem i koniecznosc zajmowania sie dzidziusiem,
      albo poczatki karmienia :), ale co tam, bedzie latwiej potem w domku. Minus
      jest jeden, podobno nie mozna sobie zazyczyc zzo, nie sprawdzalam tej
      informacji bezposrednio w szpitalu, moze cos sie zmienilo. wole nie myslec o
      tym ze bede tego potrzebowala.
      w kazdym razie jak juz uda mi sie rozdwoic to oczywiscie napisze wamrelacje jak
      to wygladalo, jak tylko oczywiscie bede mogla skorzystac z siedzenia na
      krzeselku :))))
      Doti
      • netmenka29 Re: hello :) 20.10.04, 09:40
        A ja wybieram dlatego Zdroje, bo nie dość, ze lekarz prowadzący tam pracuje, to
        i też mam przysłowiowy "rzut beretem". Ciężko by mi było z tej części Sz-na
        telepać sie z bólami do Polic ;-)))
        Zdroje tak jak Pomorzany jest szpitalem z tytułem przyjaznym dziecku. Tyle
        wyczytałam z dyplomu, który wisiał na korytarzu ;-)

Pozdrawiam

Kaśka i 24 tyg. Dawidek
    • martyna28 Re: hello :) 20.10.04, 10:06
      Cześć,ja nastawiam się na szpitał w Policach,ale nurtuje mnie kilka spraw na
      które nie znam odpowiedzi.Czy któras z Was wie czy można zażyczyć sobie
      zzo,albo czy jest możliwa cesarka na tzw. życzenie (nieodpłatnie)?
      Jesli wiecie cokolwiek ma temn temet i podzielicie się informacjami będę bardzo
      wdzięczna.
      Martyna
      • malaika7 Re: hello :) 20.10.04, 10:34
        Hej, ja byłam w szpitalu w Policach na "zwiedzaniu". Owszem, można sobie
        zażyczyć zzo, kosztuje 500 zł. Jak wszędzie, położnicy i położne nie są do
        znieczulenia pozytywnie nastawieni, więc odradzają, ale jak się uprzesz,
        dostaniesz. Jeśli anestezjolog szpitalny będzie zajęty, musisz się liczyć z tym,
        że będziesz czekać godzinę na przyjazd innego, ze Szczecina, więc lepiej
        poprosić o zzo wcześniej niż czekać w bólach na wybawienie. Co do cesarki to
        nie wiem, ale skoro na życzenie, to na pewno nie będzie za darmo, jak
        napisałaś. Już chyba pisałam Ci coś kiedyś na forum, ale jak masz jeszcze
        jakieś pytania na które ja mogę odpowiedzieć, to pisz na priv. Niestety nie
        wiem jak się rodzi w Policach z autopsji, bo wszystko przede mną. Pozdrawiam :))

Olga i Iwo (30 tc)
      • doticzek Re: hello :) 20.10.04, 11:45
        cesarka na zyczenie na pewno bedzie platna, w prywatnych klinikach kosztuje to
        okolo 3000 zlotych z tego co wiem...
        pozdrawiam
        Doti
        • ankas70 Re: hello :) 20.10.04, 14:07
          dziewczyny ja urodziłam w Policach naturalnie, z tego co wiem to cc na życzenie
          żaden lekarz oficjalnie nie wykona, ale jeśli masz prowadzącego lekarza, który
          pracuje w Policach to zapewne są wśród nich takowi którzy to robią ale trzeba
          zapłacić kasę. Jeśli chodzi o cesarki ze wskazania to wiem że dr Bielewicz
          prowadził koleżance ciażę i miała ze względu na budowę wskazanie do cc - zabieg
          wykonał bezpłatnie. Ale wiem że w Policach są i tacy co kasują dodatkowo za
          własnoręczne umówione cc, nawet jeśli jest wskazanie
          • mazuba Re: hello :) 20.10.04, 14:12
            > wykonał bezpłatnie. Ale wiem że w Policach są i tacy co kasują dodatkowo za
            > własnoręczne umówione cc, nawet jeśli jest wskazanie

jesli mozesz napisz, ktorzy. Ja dzisiaj pierwszy raz ide na wizyte do Halca
            (robil mi tylko wczesniej 2 usg w medicusie) i chcialabym wiedziec czego sie
            spodziewac.

pozdr
            magda, 18 tc
            • stokrotka_polna Re: hello :) do Ciezarówek pytajacych o cc 20.10.04, 15:33
              Dziewczyny co wyscie sie tak uparły na to cc!
              Przeciez to koszmar!Wiem z wlasnego doswiadczenia jaki straszny jest czas
              pologu po cc.Osobiscie zbieralam sie az miesiac i stale bedac na Ketanolu lub
              czyms innym(oczywiscie z przepisu lekarza).Jest masakrycznie nie tylko
              fizycznie (w koncu to operacja,przecinanae sa wszystkie powloki brzuszne wraz z
              macica!)jak i psychicznie.Bardzo powoli wraca sie na normalne obroty.Czy nie
              wystarczy Wam juz sam fakt ze bedziecie matkami i to nie w ciazy ale juz z
              malenstwem,ktore wymagac bedzie od Was pelnej dyspozycji.
              Przemyslcie wszelkie za i przeciw zanim ktoras z Was podejmie decyzje o
              zaplaceniu za cc.Jezeli jest koniecznosc wykonania cc to nie ma wyboru,tak wiec
              nie "porywajcie sie z motyka na slonce".

Teraz jestem po raz drugi w ciazy i mam nadzieje za urodze naturalnie.Choc moj
              gin. przebakuje cos o cc ze wzgledu na krotki odstep czasu miedzy jedna a druga
              ciaza.
              Pozdrwiam Magda
              • 1979pi Jak się czujecie? 21.10.04, 15:03
                Witam przyszłe mamusie.Ja jestem mamą 5mies. szkraba o imieniu Mateusz.Rodziłam
                w maju na pomorzanach a mieszkam na słonku.Super opieka!!!Większość pisze o
                studentach i ich obecności podczas porodu i badań a nikt nie wspomniał jak mogą
                być pomocni po urodzeniu dziecka.Przewiną p[onoszą i ogólnie można w tym czsie
                odpocząć oczywiście jak się na nich trafi.
                Pozdrawiam
                • doticzek Re: Jak się czujecie? 21.10.04, 15:34
                  mi tam studenci nie przeszkadzali, wrecz przeciwnie, uwazam ze sa przydatni.
                  Lekarze zawsze im dokladnie tlumacza co i jak i sami studenci tez musza sie
                  wykazac wiedza przy badaniu, czy usg, w ten sposob my mozemy zrozumiec wiecej i
                  wiecej sie dowiedziec niz na rutynowej wizycie "doktorkow" i "profesorkow".
                  Uwazam ze nie mamy sie co wstydzic lekarzy :), a ze to studenci...no coz taka
                  ich droga do gabinetu :)
                  pozdrawiam
                  Doti

ps. nie wiem jak dlugo jeszcze z wami poklikam, bo nad ranem odszedl mi czop,
                  chodze i licze skurcze, mam nadzieje ze juz niedlugo zrobia sie regularne i
                  pojade do szpitala ;)
            • ankas70 Re: hello :) 21.10.04, 15:23
              właśnie sprawdziłam w książeczce zdrowia na początku porodu był u mnie właśnie
              Halec, ale nic nie potrafię o nim powiedzieć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka