Dodaj do ulubionych

Turysto - strzeż się naszego regionu !!!

06.05.02, 12:40
Chyba pod takim hasłem odbywa się promocja naszego regionu!

W długi weekend, moi znajomi wybrali się jachtem na kilkudniowe szaleństwa na
falach Zalewu Szczecińskiego i J. Wicko (sąsiaduje z zalewem w okolicach
Międzyzdrojów). Cóż to był za weekend. Porażka!

No fakt, wiało, więc z tego byli zadowoleni, ale poza tym pogoda była do d..y.
Pogoda pogodą ok. na nią nie mamy wpływu, ale to co zastali w portach takich
jak Stepnica, Nowe Warpno i jakiś mały porcik na Wicku to przechodzi wszelkie
granice.

Przecież był długi weekend, na zalewie pełno jachtów, w tym pełno niemców, a u
nas na wymienionych przystaniach wszystko pozamykane! Wyobraźcie sobie że
toalety i natryski też! Ani załatwić potrzeb fizjologicznych, ani nawet nie
można było rąk umyć!
Dodatkowo w Stepnicy prawie całe tereny wokół kanału w którym cumują jachty
ogrodzony bo prywatny.

Niemcy pływali sobie po zalewie, a na noc wracali do niemieckich porcików, bo
tam kibelki i umywalki czynne. Czyż to nie żenujące?
Po interwencji w Nowym Warpnie łaskawie otwarto zakmnięty na klucz hangar z
toaletą. - Szczęściarze!

No i jak tu ściągać turystów, skoro w całej Polsce ludzie strzaskani na machoń
od słońca, a u nas tylko nasiąknięci wodą deszczówką, wszędzie plagi meszek (w
tym roku są nadwyraz perfidne) i jeszcze "infrastruktura sanitarna" pozamykana
na klucz? Nie mówiąc o braku jakiegokolwiek handlu wokół.

Oczywiście znajomi skrócili wspaniale zapowiadający się weekend z 5 do 3 dni.
Bo w końcu trzeba sie kiedyś wykąpać, nie?
Obserwuj wątek
    • Gość: skuter Re: Turysto - zapraszamy!!! IP: *.autocomp.com.pl / 192.168.0.* 06.05.02, 13:16
      Tylko u nas czeka Cie prawdziwa PRZYGODA, kontakt z prawdziwa przyroda
      nieskalana reka czlowieka (a nie jakis tam prysznic).
      Kiedys byla zadyma na temat promowania Polski jako atrakcji turystycznej,
      jesli dobrze pamietam mialo sie to nazywac "przygoda z happy endem", w
      reklamowkach mieli wystepowac jacys fantastyczni aktorzy made in usia.
      Jakos dawno nic o tej akcji nie slyszalem ...
      moze mi sie snilo???
      • stettiner Re: Turysto - zapraszamy!!! 06.05.02, 13:41
        Gość portalu: skuter napisał(a):

> Tylko u nas czeka Cie prawdziwa PRZYGODA, kontakt z prawdziwa przyroda
        > nieskalana reka czlowieka (a nie jakis tam prysznic).
        > Kiedys byla zadyma na temat promowania Polski jako atrakcji turystycznej,
        > jesli dobrze pamietam mialo sie to nazywac "przygoda z happy endem", w
        > reklamowkach mieli wystepowac jacys fantastyczni aktorzy made in usia.
        > Jakos dawno nic o tej akcji nie slyszalem ...
        > moze mi sie snilo???

Akcja odwołana- zmiana władzy, dziura w budżecie i tak dalej. Będą pewnie smutne
        foldery- ZTCW nie ma kasy ani na reklamę tv, ani poważniejszą prasową :( Są
        ważniejsze sprawy- jak zawsze.
    • gosia-s Re: Turysto - strzeż się naszego regionu !!! 06.05.02, 13:17
      No, tego to nie rozumiem. Przecież czasy takie, że interes trudno utrzymać.
      Kiedy jeden zamyka, drugi zaciera ręce.

Co do pogody, to jest rzeczą normalną, że wiosna w naszym regionie przychodzi z
      opóźnieniem. Proponuję odłożyć regaty do następnego długiego weekendu, tj.
      przełom maj/czerwiec i życzę pięknej aury.
      • Gość: red Re: Turysto - strzeż się naszego regionu !!! IP: *.fish.ar.szczecin.pl 06.05.02, 17:21
        A na Mazurach niedługo bedzie można przejśc na drugi brzeg jeziora przeskakując
        z jachtu na jacht.
        Niemiecka strona zalewu zaczyna wyglądać jak bajka dla uprawiajacych żeglarstwo.
        A u nas sie tylko gada, gada i gada.

• jottka Re: mycie rąk 06.05.02, 17:47
      A propos przeżyć znajomych koali - oprowadzałam kolegę po krakowskim Starym
      Mieście, zaszliśmy do kawiarni, kolega zapragnął przy okazji skorzystać z
      toalety, ale nie bardzo wiedział, gdzie ona. Podszedł więc do pani za barem i -
      jako człowiek delikatny - zadał pytanie: "Przepraszam bardzo, gdzie tu można
      umyć ręce?"

Pani spojrzała wrogo: "Tu się nie myje rąk!!!"

Być może to wina kolegi i nieumiejętności zadawania Właściwych Pytań ;))), ale
      zwialiśmy czym prędzej. Może by jednak - zanim rozpoczniemy akcję wabienia
      turystów na szeroką skalę - zacząć od skromniejszej kampanii
      ogólnoczystościowej? :)))
      • mikolaj7 Re: mycie rąk 06.05.02, 20:12
        jottka napisał(a):

> A propos przeżyć znajomych koali - oprowadzałam kolegę po krakowskim Starym
        > Mieście, zaszliśmy do kawiarni, kolega zapragnął przy okazji skorzystać z
        > toalety, ale nie bardzo wiedział, gdzie ona. Podszedł więc do pani za barem i -
        >
        > jako człowiek delikatny - zadał pytanie: "Przepraszam bardzo, gdzie tu można
        > umyć ręce?"
        >
        > Pani spojrzała wrogo: "Tu się nie myje rąk!!!"
        >
        > Być może to wina kolegi i nieumiejętności zadawania Właściwych Pytań ;))), ale
        > zwialiśmy czym prędzej. Może by jednak - zanim rozpoczniemy akcję wabienia
        > turystów na szeroką skalę - zacząć od skromniejszej kampanii
        > ogólnoczystościowej? :)))

gdzie sie tak wycwanili? z checia tam kiedys zawitam z
        podobnym pytaniem :)))
        • Gość: skuter Re: mycie rąk IP: *.autocomp.com.pl / 192.168.0.* 07.05.02, 08:08
          mikolaj7 napisał(a):

> >
          > > Pani spojrzała wrogo: "Tu się nie myje rąk!!!"

po co myc jesli sa czyste?:)
      • Gość: Jazzek Re: mycie rąk IP: 212.244.79.* 07.05.02, 12:10
        Ja tam tylko nadmienię że według "ostatnich badań" naukowców częste mycie
        skraca życie i w ogóle nadmierna czystość powoduje różne niemiłe skutki :)
        I pomysleć, że perfumy wymyślono po to, żeby zagłuszyć niemiłe zapaszki, a
        teraz rozpustne ludzie zużywają je na czyste(!) ciała i ubrania.
        • Gość: feliks Re: mycie rąk IP: 63.93.100.* 07.05.02, 12:34
          eeeee potrzebuje linke na te wyniki badan. Masz moze?
      • Gość: gregmi Re: mycie rąk IP: *.sprint.ca 08.05.02, 05:30
        blad podstawowy - nie nalezy zwiewac, a juz na pewno nie czym predzej. Potem
        taka panusia dojdzie do Jedynie Slusznego Wniosku, ze zawsze ma racje i jak ja
        poprosze o toalete, to bedzie probowala tego samego, albo i gorzej. I znow nie
        bede mial racji!!! Przy okazji - czy to prawda, ze w Polsce w toaletach trzeba
        placic? I ze restauratoro-kawarniarze maja obowiazek odrozniania kliento-
        konsumenta i swiadczenia mu tych uslug, od nie-klienta i obciazania go
        oplata????
    • Gość: rg Re: Turysto - strzeż się naszego regionu !!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 06.05.02, 22:19
      bo tych turystów to chiba pop....ło. sezon w maju ;-)))))
      lipiec, pół sierpnia i starczy.
      a potem będziemy narzekać że tak krótko i tak mało szmalu wpadło.
    • Gość: Realista Re: Turysto - strzeż się naszego regionu !!! IP: *.avenel01.nj.comcast.net 06.05.02, 22:48
      Jednak to jeszcze trzeci swiat.
      • Gość: red Re: Turysto - strzeż się naszego regionu !!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.02, 10:13
        Spokojnie - jeszcze się na czwarty mozemy załapać
        • ga Re: Turysto - strzeż się naszego regionu !!! 07.05.02, 11:44
          A ja mam pytanie- w tej knajpie wisi może taka gablotka: " tych umytych
          klientów nie obsługujemY"? Bo to żywcem z Barei.I to Kraków!
          • Gość: skuter :)) IP: *.autocomp.com.pl / 192.168.0.* 07.05.02, 11:47
          • jottka Re: Turysto - strzeż się naszego regionu !!! 07.05.02, 11:56
            ga napisał(a):

> A ja mam pytanie- w tej knajpie wisi może taka gablotka: " tych umytych
            > klientów nie obsługujemY"? Bo to żywcem z Barei.I to Kraków!

Szczęściem w nieszczęściu jest to, że w Krakowie w obrębie Starego Miasta knajpa
            na knajpie knajpą pogania. Można pójść gdzie indziej i kaprysić do woli :)))
            • Gość: Tomik Re: Turysto - strzeż się naszego regionu !!! IP: *.ncr.com 08.05.02, 07:52
              Faktycznie nasze sanitariaty "ogólnodostępne" to już nie trzeci świat a trzy
              światy raczej:))) Ale nie marudźmy: mądrzy ludzie żyją w brudzie, częste mycie
              skraca życie bo skóra się ściera i człowiek umiera:))))) Tę mądrość znała pani
              w krakowskiej knajpce najwyraźniej i życie wam niewdziecznicy ocaliła!:)))))
            • koala_ Re: Turysto - strzeż się naszego regionu !!! 08.05.02, 14:09
              jottka napisał(a):

> ga napisał(a):
              >
              > > A ja mam pytanie- w tej knajpie wisi może taka gablotka: " tych umytych
              > > klientów nie obsługujemY"? Bo to żywcem z Barei.I to Kraków!
              >
              >
              > Szczęściem w nieszczęściu jest to, że w Krakowie w obrębie Starego Miasta knajp
              > a
              > na knajpie knajpą pogania. Można pójść gdzie indziej i kaprysić do woli :)))

Ja tu o poważnym problemie turystyczno bytowym mieszkańców i gości Pomorza
              Zachodniego a jottke mi tu o myciu rąk w knajpie w Krackowie.

Chciałoby się zaśpiewać: Nie przenoście nam stolicy (Pomorza Zachodniego) do
              Krackowa :)

A swoję drogą jak sanitariaty były pozamykane to i rąk nie można było umyć (na
              szczęście zbiorniki wodne coraz czyściejsze).
              • jottka Re: Turysto - strzeż się naszego regionu !!! 08.05.02, 14:14
                koala_ napisał(a):

> Ja tu o poważnym problemie turystyczno bytowym mieszkańców i gości Pomorza
                > Zachodniego a jottke mi tu o myciu rąk w knajpie w Krackowie.
                >
                > Chciałoby się zaśpiewać: Nie przenoście nam stolicy (Pomorza Zachodniego) do
                > Krackowa :)

Koala, eukaliptus Ci na rozumienie tekstów szkodzi! ;)) Ten kolega, to on wcale
                nie chciał li i jedynie myć rąk!!! To znaczy, owszem, później by pewnie umył :)))

To nie Ty pisałeś o pozamykanych toaletach i wpływie tego faktu na turystę? ;)
                • koala_ Re: Turysto - strzeż się naszego regionu !!! 08.05.02, 14:28
                  jottka napisał(a):

> koala_ napisał(a):
                  >
                  > > Ja tu o poważnym problemie turystyczno bytowym mieszkańców i gości Pomorza
                  >
                  > > Zachodniego a jottke mi tu o myciu rąk w knajpie w Krackowie.
                  > >
                  > > Chciałoby się zaśpiewać: Nie przenoście nam stolicy (Pomorza Zachodniego)
                  > do
                  > > Krackowa :)
                  >
                  >
                  > Koala, eukaliptus Ci na rozumienie tekstów szkodzi! ;)) Ten kolega, to on wcale
                  >
                  > nie chciał li i jedynie myć rąk!!! To znaczy, owszem, później by pewnie umył :)
                  > ))
                  >
                  > To nie Ty pisałeś o pozamykanych toaletach i wpływie tego faktu na turystę? ;)

Trochę nadużyłem liścia, ale tamten to przynajmniej nie umył rąk po ... kibelku
                  (no chyba że znowu nadużyłem), małe sprawa, raz się żyje, ale po podobnej
                  imprezie w plenerze z listkami, no tabene nie papierowymi, raczej bardziej
                  wskazane mycie rąk, nie? :)))))
    • Gość: Vlad.H. Re: Turysto - strzeż się naszego regionu !!! IP: *.FTTH.ispfabriek.nl 23.07.14, 01:31
      nekropostia...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka