33kk 21.08.04, 22:57 Czy nasza złocieniecka drużyna rycerska bierze udział w tunieju w Starym Drawsku? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
keyzan Re: DRUŻYNA SOKOŁA 30.08.04, 20:50 33kk napisał: > Czy nasza złocieniecka drużyna rycerska bierze udział w tunieju w Starym > Drawsku? Fiuuu, ale pytanko z serii zasadniczych.Któz to wie.Czekaj, spróbuję wyczaic od tych, co siedza teraz w Złocieńcu. Odpowiedz Link
33kk Re: DRUŻYNA SOKOŁA 31.08.04, 17:02 Widziałem, że "osprzęt" drużyny znalazł swoje miejsce w naszym, nowym muzeum. Odpowiedz Link
selion Re: DRUŻYNA SOKOŁA 07.09.04, 22:02 Z tego co wiem w spichlerzu wystawę (m.in. sprzęt, stroje) przygotowała nie "drużyna sokoła" , a drugie złocienieckie bractwo rycerskie - Czarna wataha Odpowiedz Link
sjd Re: DRUŻYNA SOKOŁA 30.09.04, 09:44 Widzę, że Czarna Watacha aktywnie działa :) Ile osób już liczy? Odpowiedz Link
fenix63 Re: DRUŻYNA SOKOŁA 30.09.04, 18:21 Ja chciałem kiedyś wstąpić do Drużyny Sokoła,niestety widać nie spodobałem się komuś kto zowie się mistrzem tej drużyny, bo bez żadnych wyjaśnień Podziękowano mi za współpracę:{ Dziwne zwyczaje panują w tej drużynie? jeszcze mnie nie poznano a już stwierdzili że się nie nadaję. Teraz dzialam w jednym z Bractw Gdańskich{uczę się w Gdańsku}i jakoś nikomu nie przeszkadzam. Odpowiedz Link
sjd Re: DRUŻYNA SOKOŁA 01.10.04, 09:17 Nie przejmuj się. Widocznie byłes za dobry. Jakby to wyglądało, gdy nowo wstępujący lepiej walczy, strzela lub też sam nie wiem co jeszcze. Podkopałbys autorytet mistrza. Nie gniewaj się więc na niego, bo na pewno nie przyjmując Ciebie, robił to dla dobra bractwa... ;) A ponadto słyszałem, że ostatnio wszyscy masowo odchodzą z tego bractwa... Odpowiedz Link
fenix63 Re: DRUŻYNA SOKOŁA 10.10.04, 14:42 Coś cieniutko te forum jest czytane.Czyżby nikomu z członków tego Bractwa nie zaleało na sprostowaniu co nie których wpisów ? Coś mi się wydaje że jeśli jest to tak samo prężne Bractwo jak szybko czytają swoje forum to ja życzę każdemu powodzenia komu przyjdzie kiedykolwiek zetknąć z nimi. Mrok kompletny. Odpowiedz Link
fenix63 Re: DRUŻYNA SOKOŁA 15.10.04, 21:28 Kurcze!faktycznie Mrokkkkkk entuzjaści Historii łączcie się i nie współdziałajcie z tym mrokiem co zowie się "DRUZYNA SOKOLA" i pomyśleć że kiedys chcialem należeć do tego Bractwa :{no i ten ich wielki mały mistrz taki daje przykład ludzią z Drużyny Sokoła nosząc stroje z epoki szyte z sztucznego materiału,wiem bo widziałem tego "mistrza" będąc w Zamku w Świdwinie. Nie polecam. Odpowiedz Link
fenix63 Re: DRUŻYNA SOKOŁA 20.10.04, 20:47 Coś mi się wydaje że to forum wcale nie jest czytane! No ale ja znowu nie o tym...doszły mNie słuchy{świat jest mały} że ten co zowie się mistrzem BRGS przywłaszczył sobie coś co nie było przeznaczone dla niego a dla innego członka tego Bractwa a jak ten się o tym dowiedział i poprostu upomniał się o swoje to ma ly wielki mistrz najzwyklej w świecie wyrzucił Go z Bractwa wymyślając jakieś nie stworzone żeczy zeby tylko się usprawiedliwić przed światem. No ale nie ma co się dziwić - władza odbija bez mózgowcą. Odpowiedz Link
jleszcze Re: DRUŻYNA SOKOŁA 21.10.04, 06:38 Dlaczego Pan twierdzi uporzywie, że forum nie jest czytane? Po prostu czasami zgłaszamy jakiś temat i on okazuje się mało interesujący dla innych. Trzeba się z tym po prostu pogodzić. Pozdrowienia Odpowiedz Link
wuster Re: DRUŻYNA SOKOŁA 21.10.04, 18:39 Jeszcze od czasu do czasu ktoś tu zagląda.:) Odpowiedz Link
fenix63 Re: DRUŻYNA SOKOŁA 27.10.04, 17:17 To dobrze.Bo już myślałem że sami o sobie nic nie wiedzą. no i ostatnio byłem w domu{Złocieńcu} i co widzę...nawet spichlerza już nie mają bo wygryzło ich z niego drugie konkurencyjne Bractwo :}A może są lepsi od nich. No nic to! Mam zamiar przy następnej wizycie poszukać jakiegoś kontaktu z tą DRUGĄ{nie mylić z BGS} grupą. Odpowiedz Link
sjd Re: DRUŻYNA SOKOŁA 28.10.04, 10:25 A ja pozdrawiam Wilcza Watachę. Do tej pory była mi przedstawiana przez tzw mistrza BRGS w jak najczarniejszych barwach. Wręcz można było ich sobie wyobrażać jako hordę orków z "Władcy Pierscieni". Kiedy jednak dotarły do mnie informacje z innych źródeł, powoli zaczął się otwierać przede mną ich inny wizereunek. Mam nadzieję, że uda nam się wkrótce spotkać. Pozdrawiam Odpowiedz Link
selion Re: DRUŻYNA SOKOŁA 08.11.04, 19:37 W Czarnej Watasze jest blisko 20 osób, z tego około 10 aktywnych i najbardziej zintegrowanych z bractwem. Bractwo nie ma jako takiego Mistrza, gdyż czasem władza może za bardzo uderzyć do głowy. Właściwie bractwo składa się z osób, które wcześniej tworzyły Gród Sokoła, jednak po przejrzeniu na oczy odeszły lub zostały wyrzucone przez Mistrza BRGS. Niestety Mistrz BRGS z powodów osobistych uwielbia oczerniać Czarną Watahę, wymyślając różne niestworzone i czasem dziwaczne kłamstewka :) Odpowiedz Link
kasikx2 Re: DRUŻYNA SOKOŁA 08.11.04, 20:15 ja tez nie wspominam kontaktu z bractwem rycerskim grodu sokoła najlepiej jakos rok lub poltora roku temu chcialam z kolezanka dolaczyc do owej grupy niestety zostalysmy odprawione z przyslowiowym kwitkiem a na pytanie czemu? odpowiedzialysmy sobie same bo tak! poprostu cuz :( Odpowiedz Link
33kk Re: DRUŻYNA SOKOŁA 08.11.04, 22:19 W tak małym środowisku tak trudno się dogadać? Przecież można współpracować np. przy budowie fragmentów średniowiecznego miasteczka na tyłach spichlerza. Odpowiedz Link
kasikx2 Re: DRUŻYNA SOKOŁA 08.11.04, 22:37 z tego co ostatnio dowiedzialam sie o planach w spichlerzu to zagospodarowaniem dziedzinca spichlerza zajmuje sie czarna watacha i idzie im calkiem niezle kostka brukowa wyglada rewelacyjnie w porownaniu do poprzedniego stanu naprawde musieli w to wlozyc dozo pracy a co do wspolpracy kto wie? kto wie Odpowiedz Link
33kk Re: DRUŻYNA SOKOŁA 08.11.04, 22:43 Młodzi, otwarci ludzie szybko powinni dojść do porozumienia. Odpowiedz Link
kasikx2 Re: DRUŻYNA SOKOŁA 08.11.04, 22:55 nad ta otwartoscia to sie mozna klocic posty wyzej wskazuja ze to jednak zamkniete srodowisko Odpowiedz Link
selion Re: DRUŻYNA SOKOŁA 09.11.04, 08:31 Współpraca tych dwóch bractw przypuszczalnie byłaby niemożliwa. Choćby z tego względu, że Mistrz BRGS ma w krwi rządzenie, a w Czarnej Watasze rządzi się i podejmuje decyzje wspólnie. Chyba nikt z Was nie chciałby być pomiatany? Zresztą Mistrz BRGS za dużo naoczerniał Czarną Watahę i pewnych rzeczy nie da się wybaczyć. P.S. BR Grodu Sokoła stworzyło stronę www: kamil-n.webpark.pl/brgs/strona/index.html# Odpowiedz Link
kasikx2 Re: DRUŻYNA SOKOŁA 09.11.04, 18:28 " Mistrz BRGS ma w krwi rządzenie,:( a w Czarnej Watasze rządzi się i podejmuje decyzje wspólnie.:):) az mi sie tekst piosenki przypomnial "Być rządzonym to być obserwowanym, nadzorowanym, szpiegowanym, kierowanym, nastawianym, podporządkowanym , zmuszanym do wysłuchania kazań, kontrolowanym, szacowanym, ocenianym, poddawanym rozkazom ludzi, którzy nie maja ani prawa, ani wiedzy, Być rządzonym oznacza przy każdej transakcji, przy każdym działaniu, przy każdym ruchu być odnotowywanym, rejestrowanym, kontrolowanym, ostemplowanym, opatentowanym, licencjonowanym, autoryzowanym, aprobowanym, napominanym, krępowanym, reformowanym, Pod pretekstem dbałości o dobro ogółu uciskanym, oszukiwanym, okradanym,; wreszcie przy najsłabszych oznakach oporu, przy pierwszych słowach skargi, karanym, obrażanym, nękanym, śledzonym, poniżanym, sprzedawanym, zdradzanym, i na koniec wyśmiewanym, wyszydzanym, znieważanym Taki jest rząd, taka jest jego sprawiedliwość, taka jest jego moralność." bardzo ciekawy kawałek Dezertera i chyba pasujacy do sytuacji Odpowiedz Link
fenix63 Re: DRUŻYNA SOKOŁA 10.11.04, 17:35 Całkowicie pasuje do tego Tyrana!Superrrrrrrrrrrrrrr Ściskam dłoń i pokłon głęboki dla Osoby z przedostatniego wpisu! Odpowiedz Link
fenix63 Re: DRUŻYNA SOKOŁA 11.11.04, 09:45 Nie...Chodzi mi o Twój cytat jednego znanego zespołu.W całej okazałości pasuje i leży jak ulał do osoby zwanej Mistrzem :{Zastanawia mnie fakt jakim to cudem oni jeszcze zbierają członków tego podaj się boże Bractwa{chociaż jak już wyżej pisałem,do nie których nic nie mam - ale na dzień dzisiejszy Tylko do nie których}Ale co tam,wierszych pasuje... No i ta Ich strona WWW...:{ Gratulacje. Odpowiedz Link
ktos234 Re: DRUŻYNA SOKOŁA 12.11.04, 16:00 Kto jest tym "Mistrzem"?Moze ktos podac imie i nazwisko? Odpowiedz Link
selion Re: DRUŻYNA SOKOŁA 12.11.04, 19:46 Nie wiem czy Mistrz Grodu Sokoła życzy sobie ujawniania jego danych, ale wiem, że jeśli sobie nie życzy a ktoś poda to zrobi wielką aferę, więc chyba lepiej będzie dać sobie spokój. Odpowiedz Link
fenix63 Re: DRUŻYNA SOKOŁA 12.11.04, 20:13 Mozliwe że Masz rację ale,no właśnie ale.Zresztą kiedyś jak mnie tak do końca zjeży to podam tu jego dane i mało mnie obchodzi czy będzie miał pretensje czy nie będzie miał:} To na razie. Odpowiedz Link
ktos234 Re: DRUŻYNA SOKOŁA 12.11.04, 21:34 Jaka afera?to tak jakby napisac nazwisko trenera np.pilki noznej.Chyba ze to jest jakas sekta :-) Odpowiedz Link
kasikx2 Re: DRUŻYNA SOKOŁA 13.11.04, 11:36 łoł łoł sytuacja robi sie napieta :):):):):) Odpowiedz Link
arwald Re: DRUŻYNA SOKOŁA 08.12.04, 21:46 Hmm, mówicie że BRGS oczernia "Czarną Watachę" (czy jak sie tam zwie), ale jak narazie widzę jedynie że wy to robicie. Opanujcie się, ludzie. Takie oczernianie się na forum publicznym jest conajmniej prymitywne. Skończcie z tym, bo osoby takie jak np. ja nie wyrobią sobie o was dobrego zdania. Odpowiedz Link
arwald Re: DRUŻYNA SOKOŁA 08.12.04, 21:49 Jeszcze zrobię małe sprostowanie. Nie należę do żadnego bractwa ze Złocieńca, Złotowa, Świdwina czy Bog wie jeszcze skąd. Również nie mieszkam w okolicach Złocieńca. Odpowiedz Link
selion Re: DRUŻYNA SOKOŁA 09.12.04, 09:50 Witam nową osóbkę na forum :) Zwróć uwagę, że słowo oczernianie, a stwierdzanie faktów, lub wyrażania swojego zdania to całkiem inne zwroty. Oczernianie oznacza podawanie nieprawdziwych i negatywnych "faktów" w celach osobistych (zawiść tutaj bywa bardzo częstym powodem). Jak na razie nie zauważyłam, by ktoś na tym forum oczerniał któreś z bractw, co najwyżej opisuje swoje wrażenia po zetknięciu się z którymś z nich. Największa różnica między Czarną Watahą a BRGS jest taka, że pytając się na temat Czarnej Watahy drugiego bractwa spotkasz się z "rzucaniem mięsem", a idąc do CW i pytając się o Gród Sokoła nic nie usłyszysz, po prostu te bractwo w ogóle nie chce się wypowiadać na temat BRGS, nawet na tym forum, pomimo, że CW zna tą stronę to właściwie się tutaj nie wypowiada. Zresztą zapraszam do Złocienińca, by samemu ocenić, w końcu nie ma to jak własny osąd :) Odpowiedz Link
rzapa1 Re: DRUŻYNA SOKOŁA 09.12.04, 12:10 witam. Na początku pozdrawiam Seilon, która wie tak niesamowicie dużo o CW i BRGS, że aż ciśnie mi się na usta słowa iż Seilon to jedna z osób z CW. Jeśli chodzi o oczernianie to widzę że nie znasz jednak faktów. Piszesz że to co jest wyżej napisane jest prawdą. A ja się z tym nie zgodzę. Wszystko co jest wyżej to kłamstwa i opis czyjejś wybujałej wyobraźni, lubosób, które nie mogą się pogodzić z faktem iż ktoś ich wyżucił. To kłamstwa pisane przez osoby, których ego zostało urażone. Zastanawia mnie dlaczego Seilon i nie tylko piszą takie rzeczy. Z tego co napisali wnioskuję że mają informacje od wszystkich tylko nie od BRGS. Zapomnieliście że każdy kij ma dwa końce??? Dziwni z was ludzie. Co do oczerniania CW przez mistrza GS, to też macie kiepskie info. Co innego gdybyście napisali częśi CW, to bym się zgodził. Ale nie jest to złośliwością tylko opisem faktycznego stanu żeczy i jest tylko efektem tego co ta część wygadyje o BRGS. Mogę podać przykład. Np. cłonek CW, który został mianowany przez CW namiestnikiem na Złocieniec, a sam zwie się Kecajem uczy każdego członka CW fajnej zasady. Tu cytuję: "nie jechać grodowi sokoła tylko (ty pada imię i nazwisko mistrz BRGS)". Nie posostając dłużny CW mistrz odpowiada tym samym. To że część wyleciała z BRGS, to sprawa tych osób i BRGS. W momencie wydalania ich każdemu został podany powód i to bardzo dokładny. Nierozumiem działania tej aktywnej części CW, bo z tą nie aktywną ma dobry kontakt, ba nawet proponowano mi spotkanie na piwie, czy spotkanie się na kawę. Ta nieaktywna część doszła do tych samych wniosków co mistrz GS. Po co się kłucić jeśli można się dobrze bawić. Info dla fenix. Mucha nie został wyżucony za to że domagał się czegoś co należało do niego. masz złe informacje. Powiem tylko tyle że to co chciał mucha nigdy do niego nie należało, a wydalony został za coś innego, przy czym nie od razu, tylko po kilkutugodniowych rozmowach na ten temat. Ale wierz w co Ci wygodnie. To Ty jesteś w błędzie. Więc nie piszcie tylko jakie to złe jest BRGS, a wszyscy inni są cacy. każdy, ma swoje za uszami. I można było by tu dużo powyciągać na wierzch. Ale po co ?? Mógłbym zbić każdy podany argument tu na tym forum. Ale nie ma sensu wdawać się w dyskusję z osobami, które zajmują się intryganctwem. Chyba zapomnieliście że RR powinien łączyć ludzi o tej samej pasji. To powinno nas łączyć, a nie dzielić. Przemyślcie to co robicie. Czy was to naprawdę bawi?? To zachowanie jest godne przedszkolaków, as nie ludzi dorosłych. Wydoroślejcie. Zacznijcie to traktować jako pasję, hobby, przyjemność, a nie sposób na dokopanie komuś. To nie ma sensu. Z resztą co ja wam będę o tym pisał. I tak zrobicie to co chcecie. To wolny kraj. Dla wiadomości waszej czytam to co wypisujecie, ale nie odpisuję bo to nie ma sensu. Tu jednak zrobiłem wyjątek. Dla zainteresowanych BRGS napiszę że ow strona www to tylko projekt. Właściwa zamieszczona zostanie niebawem. Co do struktury władz w BRGS to też szykuje się niespodzianka, ale o tym dowiecie się w swoim czasie. Na tym kończę mojego jedynego i ostatniego posta na tym forum i innych. Z tego miejsaca szczerze pozdrawiam wszystkich swoich wrogów i sympatyków. Mistrz GS Odpowiedz Link
selion Re: DRUŻYNA SOKOŁA 09.12.04, 13:27 Witam Oczywiście, że należę do Czarnej Watahy, ale na forum reprezentuję swoją własną osobę, a nie bractwo, nie wypowiadam się w imieniu bractwa, dlatego w ogóle unikam mówienia szczegółowo o bractwach, a jedynie wyrażam swoje własne subiektywne zdanie :) Zresztą tutaj pisze tylko jedna osoba z CW - ja :) Pierwsze co mi się rzuciło w oczy w Twoim poście: " wyżucił" - pisze się wyrzucił "żeczy" - pisze się rzeczy "Nierozumiem " - nie rozumiem "kłucić" - kłócić Rozumiem, że pewnie byłeś zdenerwowany i pisałeś szybko (wybacz, ale błędy ortograficzne bardzo mnie rażą i musiałam to zrobić :D ) No ale do rzeczy. "Np. cłonek CW, który został mianowany przez CW namiestnikiem na Złocieniec, a sam zwie się Kecajem uczy każdego członka CW fajnej zasady. Tu cytuję: "nie jechać grodowi sokoła tylko (ty pada imię i nazwisko mistrz BRGS)" - tutaj w ogóle nie wiem o co chodzi, ale rozumiem, że lepiej wiesz, co dzieje się w naszym bractwie niż nasi członkowie. "W momencie wydalania ich każdemu został podany powód i to bardzo dokładny." Powody o ile pamiętam były mniej więcej takie: Kobieta, która była w bractwie zaledwie miesiąc miała hobby "walka bronią białą" i została usunięta z bractwa za trzymanie miecza w dłoni w wolnym czasie. Jej chłopak - za to, że był jej chłopakiem i jej bronił. Inny mężczyzna - "bo nie widzę sensu, żeby tu był" - słowa "Wielkiego Mistrza Grodu Sokoła" Brat rodzony "Wielkiego Mistrza Grodu Sokoła" też został usunięty, choć właściwie to sam się chyba usunął (taka bliska rodzina, a takie różnice, brata naprawdę można Ci pozazdrościć, świetny człowiek). Reszta nie pamiętam.. te dokładne powody były tak niejasno podane.. :D Zresztą wiele osób, ktore spytane "czy chcą zostać?" same odeszły. Drogi "Wielki Mistrzu Grodu Sokoła", nie widzę powodu na takie wielkie żale, oba bractwa na pewno nie są doskonałe i wspólnymi siłami wiele byśmy mogli zrobić, ja nadal tak uważam, jednak skoro to właśnie Ty usunąłeś osoby ze swojego bractwa i otoczenia, to moim zdaniem nie ma sensu narzucanie się Tobie. Jeśli chodzi o stronę to radzę by zdęjcia nie miały tyle znaków w nazwie, nie wszystkie przeglądarki odczytają plik z 20-znakową nazwą, polecam nie więcej niż 5 liter. Czekam na pełną wersję strony. Pozdrawiam serdecznie i szkoda, że już się nie odezwiesz "Na tym kończę mojego jedynego i ostatniego posta na tym forum i innych." Odpowiedz Link
zlocieniec Re: DRUŻYNA SOKOŁA 09.12.04, 16:34 Koleżanko SELION, czy czasem nie powinno się robić skrótu od : CZarna Watacha: literami "CzW" ? Odpowiedz Link
arwald Re: DRUŻYNA SOKOŁA 09.12.04, 16:46 Hmm, znane mi są przypadki gdzie "prawda" ma na celu nic innego, jak oczernienie osób, rzeczy, zjawisk i czego tam tylko chcecie,a więc w tym wypadku nie widzę żadnej różnicy pomiędzy oczernianiem jak i prezentowaniem "faktów". Pewne rzeczy powinno się przemilczeć, a swoje własne prywatne zdanie na ten temat powinno się prezentowac w rozmowach na osobności,a nie na forach publicznych. Pozdrawiam Arwald Ps.: Strona WWW była robiona przez ok.5 minut więc nie dziw się że są tam błędy w długości nazw. Poza tym jak już Mistrz BRGS napisał "jest to projekt" i galerii byście tam nie zobaczyli i tak. Odpowiedz Link
arwald Re: DRUŻYNA SOKOŁA 09.12.04, 17:02 I tak wogule to mam pytanko do Ciebie Selion. Skąd masz adres tej strony. Ja jej nigdzie nie rejestrowałem, a więc troszeczkę to dziwne, że go znasz. Odpowiedz Link
selion Re: DRUŻYNA SOKOŁA 09.12.04, 17:31 "Ps.: Strona WWW była robiona przez ok.5 minut więc nie dziw się że są tam błędy w długości nazw." Tak myślałam, że jesteś znajomym "Wielkiego Mistrza Grodu Sokoła" :) Co do tego skąd mam adres strony, na wyszukiwarce www.google.pl szukałam jakiś nowych rzeczy, aktualności z Ruchu Rycerskiego i znalazł się też adres strony, w takim razie napisz list do założycieli wyszukiwarki, jeśli sobie nie życzyłeś, by ktoś stronę oglądał. Zresztą ja nie mówię, że strona jest "brzyyyyydka", tylko, że nie działa do końca, nie widziałam też żadnego napisu, że to projekt, no ale sprawa się wyjaśniła. Do "Złocieńca", skrót CW, bo jest to skrót umowny, nie wiem kto pierwszy go napisał.. chyba "Wielki Mistrz Grodu Sokoła", zresztą to nieważne. Emotka :D oznacza wielki uśmiech, bo ja ogólnie uśmiecham się na okrągło :) Odpowiedz Link
wuster Re: DRUŻYNA SOKOŁA 09.12.04, 22:10 bo ja ogólnie uśmiecham się na okrągło :) Sympatycznie:) Odpowiedz Link
pikpok0 Re: DRUŻYNA SOKOŁA 09.12.04, 22:45 Ales ty bystry tylko na takie konstrooooktywne zdanko cie stac Widze ze masz swoje zdanie i nie boisz sie go przedstawic to sie chwali. Moze dam ci powud bys mogl sie znuw wpisac a moze nawet tży razy a morze nawet wiecej D cierpliwie czekam na odpi- pokaz na co cie stac, nie hamuj sie "noiprox" i jeszcze kilku innych Odpowiedz Link
selion Re: DRUŻYNA SOKOŁA 10.12.04, 08:59 W średniowieczu wystarczyło umieć pisać i już się było uważanym za szczyt kultury i inteligencji, w dzisiejszych czasach to nie wystarczy. Trzeba dbać o kulturę językową jak i poprawność języka. Nie traktujcie poprawek jako osobistych ataków, ale weźcie pod wzgląd, że w naszych czasach coraz mniej osób czyta książki, a coraz więcej siedzi na internecie, w którym roi się od błędów i takim sposobem co trzecia osoba tłumaczy się dyslekcją. Rozumiem, że pisząc na gadu-gadu bądź tlenie w pośpiechu można zrobić jakąś literówkę czy błąd (nawet mi się to zdarza), ale pisząc na forach można przecież sięgnąć po słownik, bądź sprawdzić tekst w wordzie, tutaj się nie pali i nie trzeba pisać na czas. Odpowiedz Link
selion Re: DRUŻYNA SOKOŁA 10.12.04, 09:01 I znalazłam przy okazji fajny wieszyk :D Różnie bywa z ortografią - co napisać, jak i gdzie? Jedni wiedzą i potrafią, inni jakoś nie. Odpowiedz Link
pikpok0 Re: DRUŻYNA SOKOŁA 10.12.04, 11:42 Rozumiem o czym mowisz ale smieszy mnie fakt gdy kolega wpisuje sie (jak zauwazylem po raz pierwszy)po to by zablysnac znajomocia ortografii. Odpowiedz Link
selion Re: DRUŻYNA SOKOŁA 10.12.04, 13:06 Może dlatego, że akurat ten post był na samej górze i po prostu osóbka skomentowała to co rzuciło się pierwsze w oczy, daj jeszcze temu forumowiczowi czas :) Odpowiedz Link
fenix63 Re: DRUŻYNA SOKOŁA 10.12.04, 19:30 Widzę że część postów zaczyna schodzić z drogi "Sokołowi" i wchodzi na tor dotyczący poprawnej pisowni.Wiem też że ten co się zowie Mistrzem BRGS jest słaby nie Tylko w Ortografii ale i w dotrzymywaniu w tajemnicy czegoś co mówi lub mówiło Mu się z wyraźnym podkreśleniem - że to co słyszy,jest tylko dla Niego - Lecz niestety Ten Mały Mistrz sprzedaje to dalej. Cóż taki to jest typ Człowieka o twarzy dwólicowca,taki sobie medal-awers i rewers. Odpowiedz Link
arwald Re: DRUŻYNA SOKOŁA 10.12.04, 20:58 No i znowu pojawił sie "pojazd", i błagam nie mów że to prawda, bo wyraźnie widać ,że nie prawdomównośc była twym zamierzeniem. Odpowiedz Link
selion Re: DRUŻYNA SOKOŁA 10.12.04, 22:07 Dajmy już sobie spokój z pisaniem kto lepszy kto gorszy, bo ludzi idealnych nie ma i kropka... (idea) :) Niech każdy swoje złe zdanie zatrzyma dla siebie, tudzież najbliższego grona, a atmosfera na forum niech będzie... świąteczna (?) , w końcu niedługo gwiazdka :) I życzcie mi powodzenia na jutrzejszych egzaminach :D Odpowiedz Link
arwald Re: DRUŻYNA SOKOŁA 22.12.04, 19:24 Korzystając z okazji życze wszystkim Wesołych Świat i aby wasz knflikt się w końcu rozwiązał. Odpowiedz Link
arwald Re: DRUŻYNA SOKOŁA 09.09.05, 19:25 Jako, że miałem okazję bawić się z obydwoma grupami ze Złocieńca na Bornym, Grunwaldzie i w Złotowie to chciałem Wam bardzo za to podziękować. Chwała Wam! Chwała! Chwała! Odpowiedz Link
pierwszyyy Re: DRUŻYNA SOKOŁA 06.01.05, 09:01 Mrok się zbliża i z jasnością na ostrzu się mota Jasność ostatnimi promieniami strzela Ciemność zdobywa przyczółki i wrota Wojna odwieczna Szarość nastała Jasność z ciemnością się wymieszała! he he ! Jam pierwszy im ostatnie słowo już dawno powiedział. Odpowiedz Link
selion Re: DRUŻYNA SOKOŁA 22.01.05, 21:24 Orientuje się może ktoś ile jest osób w Bractwie Rycerskim Gród Sokoła? Odpowiedz Link
fenix63 Re: DRUŻYNA SOKOŁA 06.02.05, 13:52 Teoretycznie jest Ich chyba 10/12 osób? jednak w praktyce liczba ta zmniejsza się czterech bowiem jest to typowo rodzinne bractwo - czyli Masz już odpowiedź! Odpowiedz Link
fenix63 Re: DRUŻYNA SOKOŁA 27.02.05, 19:05 Poprawka do poprzedniej wypowiedzi!To Bractwo Już Nie Istnieje:}Pozdrawiam Wszystkich którzy Przeżyli Sokoła. Odpowiedz Link
arwald Re: DRUŻYNA SOKOŁA 27.02.05, 20:23 Ojojoj, mylisz się. BRGS ciągle istnieje, nawet pod tą samą nazwą. Poszukaj lepiej bardziej wiarygodnych żródeł. Odpowiedz Link
fenix63 Re: DRUŻYNA SOKOŁA 28.02.05, 21:55 Moze i istnieje? Lecz nic nie zmieni Mojej wiedzy dotyczącej składu tej grupy.Czyli nadal jest i będzie Bractwem rodzinnym + Mały"przynieś,wynieś pozamiataj" Odpowiedz Link
fenix63 Re: DRUŻYNA SOKOŁA 09.04.05, 21:11 Oj cieniutko,cieniutko:}}}}}}}}}}}}}}}}}} Ogłaszam Wszem i Wobec - "Wielki Mistrzu" jesteś...no właśnie! Kim jesteś? No kimś tam jesteś - a już Napewno dwulicowcem. Do zobaczenia. Odpowiedz Link
rzapa1 Re: DRUŻYNA SOKOŁA 11.04.05, 17:56 Drodzy ciekawscy. Na początek powiem że dumny jestem z tego że tak bardzo usilnie o nas mówicie. To znaczy że że bardzo was boli ze dalej dzialamy i nie przejmujemy się kłamstwami jakie nam zażucacie. Seilon - Anno, czy jak mam do ciebie się tam zwracać. Nie lepiej było by zapytać o Brgs mnie?? Przecież możesz, ja nie gryzę. Obiecuję że odpowiem :) Chyba masz na tyle odwagi ?? Do feniksa - z tego co wiem do bractwa jek je nazywasz rodzinnego mogą należeć tylko 3 osoby. Pozostali niestety nie - więc nie wkładaj mi ich w rodzinę. Jesteś odważny jako feniks63. Kryjesz się za maską. Na tyle tylko cię stać ?? żucanie bezpodstawnych obelg i nie podpisywanie się pod nimi?? żal mi ciebie. No i nie pisz do mnie wielki, czy mały MISTRZU. Bo jak nie wiesz, a sądzę że wiesz, to nie jestem mistzrem GS. Ludzie w naszym bractwie nie potrzebują już "tatusia", opiekuna. Wszyscy niedorośli, bezmyślni szczęśliwie się wykruszyli (wtakich lub innych okolicznościach), co jest powodem naszej wielkiej radości. A jeśli chodzi o dwulicowość, to nie wiem do kogo to kierujecie,bo jak wszyscy wiedzą ja mówię wszystko otwarcie.I czarne nazywam czarnym nie owijając w bawełnę. Seilon-anna miała okazję sama się o tym przekonać podczas naszej ostatniej rozmowy "na żywo". Do pozostałych BRGS nadal istnieje i ma się całkiem dobrze pomijając fakt, że w/w i nasi dawni znajomi usilnie starają sie zatruć nam życie. Mam nadzieję że nie będę musiał już nic więcej tu pisać. Odpowiedz Link
selion Re: DRUŻYNA SOKOŁA 12.04.05, 21:40 Możesz mi mówić Panno Anno :D żartuję oczywiście Pytałam się na forum, bo wiem, że sam je czytasz i możesz odpowiedzieć, w końcu po to jest forum. Osobiście już się nie pytam od kiedy mi i Waldkowi nie odpowiedziałeś parę razy pod rząd na "cześć". "Chyba masz na tyle odwagi ??" , tu nie chodzi o odwagę, ale nie chce mi się jechać 100 km w jedną stronę, żeby Ciebie o to pytać, jeśli raczyłbyś się już odezwać :D Nie wiem w czym masz problem, piszesz jakbyśmy cię kamieniowali, choć z drugiej strony feniks też był trochę za ostry, proponuję swoje osobiste żale pisać na maila, jeśli ktoś nie zna mojego to już podaję: pirania.hmm@interia.pl tylko proszę nie spamować ;) Nasza ostatnia rozmowa "na żywo" (jak to ująłeś) była chyba w Świdwinie prawie dwa lata temu i wyglądała ona tak: (w sprwaie dlaczego Waldek dalej nie uczestniczył dalej w turnieju:) Ty:chyba coś nie wyszło (tutaj śmiech) Ja:Niestety Woli w bohurcie dostał mocno w kolano, a jutro ma zawody oszczepnicze i nie chce więcej ryzykować. THE END :D może chodzi o wcześńiejszą rozmowę, kiedy wyrzuciłeś mnie z bractwa? Ja:powiedz szczerze, dlaczego usuwasz mnie z Bractwa? Twoja obecn żona (odpowiedziała za Ciebie): Bo wszyscy polecieli za tobą jak psy za suką Koniec :) No dobrze, skończmy te idotyczne rozmóki, co było kiedyś, i kto jest kim teraz. Może niech reszta forumowiczów poczyta coś godnego czytania, napisz na przykład kiedy macie jakieś pokazy, albo czy organizujecie jakieś zjazdy etc. Myślę, że to może być interesujące Odpowiedz Link
rzapa1 Re: DRUŻYNA SOKOŁA 12.04.05, 22:11 Myślałem że nie będę już tutaj pisał a jednak muszę coś skrobnąć. Tak więc Panno Anno :) Jeśli chodzi o forum (to forum), to nie czytuję go, bo jaki jest sens czytania bzdur o sobie?? Szczególnie tych nie popartych przez żadne dowody, a na dodatek przez kogoś kto się nie przedstawia (chodzi mi o feniks63). Jeśli chodzi o mojego maila to sądzę że jest on znany. Szczególnie feniksowi, bo pisałem mu na priva, ale nie odpisał. Co do naszej rozmowy, to fakt chodziło mi o tą przedostatnią. mój błąd. Ale nie do końca tak było jak piszesz. Moja żona odpowiedziała nie tobie, ale któremuś z chłopaków, używając słów których zacytowałaś. A ja odpowiedziałem Tobie zupełnie inaczej. Ale nie czas teraz na przypominanie tego co było, a co staram się zapomnieć i co jak sądzę mi się udało. Co do cześć to odpowiedział bym wam gdybym tylko was widział i słyszał. Jednak moja linia widzenie jest trochę wyżej (chyba da się zauważyć), a niezwykłem rozglądać się do okoła. Tak więc jeśli chcesz znać liczbę osob to spytaj kiedyś przy okazji. Ja też uważam że dobrze by było skończyć te idiotyczne rozmówki, jak sama je nazwałaś. Już dawno tak uważałem. Jednak nie wiem czy będzie to możliwe, ponieważ są dalej tacy, którzy nie mogą żyć bez psucia innym krwi. I co ciekawsze masz ich obok siebie (nie piszę o Waldku). Nie wiem czemu ale oni nie potrafią żyć bez intryganctwa i udowadniania mi jak się mylę. W każdym bądź razie popieram pomysł. A co do tego co my robimy (pokazy, turnieje) to pewnie krążą już plotki. Ale nie będę ich negował ani potwierdzał. Sami sprawdźcie - tylko żetelnie :) Powodzenia Michał z Grodu Sokoła Odpowiedz Link
selion Re: DRUŻYNA SOKOŁA 12.04.05, 22:30 "Jeśli chodzi o forum (to forum), to nie czytuję go," a to ciekwe, to jak odpisujesz nie czytając postów ;) I to tak szybko! parę minut po tym jak ktoś napisze :D "Moja żona odpowiedziała nie tobie, ale > któremuś z chłopaków, " A bzdura i mogą potwierdzić to inne osoby, ja się ciebie pytałam i odpowiedziała Twoja żona, choć uważam, że to i tak mało ważne, a jaka była dalsza częśc rozmowy? Proszę bardzo: Ty: idzicie już stąd, wynocha, możecie sobie mówić, że jestem głupi itp Ja: Nie jesteś głupi, wręcz przeciwnie, jesteś bardzo intelignetny, tylko chory, bo dajesz sobą manipulować Koniec... I wszyscy gniewnie się rozeszli Ja mam doskonałą pamięć do rozmów :> "> Co do cześć to odpowiedział bym wam gdybym tylko was widział i słyszał. Jednak > moja linia widzenie jest trochę wyżej (chyba da się zauważyć), " No tak, w końcu masz prawie dwa metry, albo i ponad, jesteś wysoki jak żyrafa.. taaaaaki wielki.. tylko wydaje mi się, żę jednak musisz patrzyć w dół, bo Twoja urocza żona jest niższa, nawet od nas, ale wzrost o niczym nie świadczy, ja zauważam ludzi na ulicy :D "A co do tego co my robimy (pokazy, turnieje) to pewnie krążą już plotki. Ale > nie będę ich negował ani potwierdzał. Sami sprawdźcie - tylko żetelnie :)" Nic nie słyszałam, a chyba szykuje się coś ciekawego (tak mniej więcej z tego wynika), ale jeśli tylko ktoś coś będzie wiedział, to sprawdzimy to bardzo rzetelnie, obiecuję :) Odpowiedz Link
jleszcze Re: DRUŻYNA SOKOŁA 13.04.05, 06:11 Trudno się połapać w tym sporze. Jednak musicie z pewnością uzgodnić, czy sprawdzanie odbędzie się w sposób "rzetelny", czy też "żetelny" :)))) To taki żart pozdrowienia. Odpowiedz Link
rzapa1 Re: DRUŻYNA SOKOŁA 13.04.05, 12:49 witajcie ponownie jeśli checie to wierzcie a jeśli nie to nie, ale ja na prawdę nie czytuję tego forum, no chyba że ostatnio (od ostatniego wpisu finiksa). A informacje o tym forum przekazują mi moji znajomi. I robią to w ten sposób (tak dokładnie), że nie muszę go czytać, żeby odpowiedzieć. "Moja żona odpowiedziała nie tobie, ale któremuś z chłopaków " - to faktycznie słowa kierowane do ... - nie będę mieszał tu innych. Ja też mam doskonałą pamięć do rozmów, a także świadków na to jak było. Tak więc każde z nas ma swoją wersję wydażeń - ale przecież nie o to tu chodzi. Sprawa rozegrała się o fakty bierzące. Co do mojej żyrafowatości to uwierz mi że nie widzę tych niżej, a jeśli chodzi o moją żonę to faktycznie muszę spoglądać w dół i jeśli patrzę w dół to właśnie na nią. Nie będę się tłumaczył, bo i tak nie chcesz wierzyć, ale zdażyło się że minąłem własna mamę. A żeby sprawdzić mój punkt widzenia to musisz poprosić waldka o pomoc. Wskocz mu na "barana" i przejdźcie się po mieście :) Gwarantuję dobrą zabawę jak i to że zrozumiesz o czym mówię. Odpowiedz Link
selion Re: DRUŻYNA SOKOŁA 13.04.05, 13:00 Wskoczyć Waldkowi na barana? Ale Ty jesteś wyższy od Waldka o jedyne 20cm, to tyle ile masz rozpiętości między końcem kciuka a końcem wskazującego palca, kiedy maksymalnie rozchylisz od siebie te palce (w jednej dłoni) :) Szkode, że nie czyasz forum, są tutaj ciekawi ludzie i ciekwe tematy związane z Twoim rodzinnym miastem. Co do wskakiwania na barana.. znasz średniowieczną zabawę, pospolicie zwaną słoń? :) Odpowiedz Link
rzapa1 Re: DRUŻYNA SOKOŁA 13.04.05, 12:57 witajcie ponownie jeśli checie to wierzcie a jeśli nie to nie, ale ja na prawdę nie czytuję tego forum, no chyba że ostatnio (od ostatniego wpisu finiksa). A informacje o tym forum przekazują mi moji znajomi. I robią to w ten sposób (tak dokładnie), że nie muszę go czytać, żeby odpowiedzieć. "Moja żona odpowiedziała nie tobie, ale któremuś z chłopaków " - to faktycznie słowa kierowane do ... - nie będę mieszał tu innych. Ja też mam doskonałą pamięć do rozmów, a także świadków na to jak było. Tak więc każde z nas ma swoją wersję wydażeń - ale przecież nie o to tu chodzi. Sprawa rozegrała się o fakty bierzące. Co do mojej żyrafowatości to uwierz mi że nie widzę tych niżej, a jeśli chodzi o moją żonę to faktycznie muszę spoglądać w dół i jeśli patrzę w dół to właśnie na nią. Nie będę się tłumaczył, bo i tak nie chcesz wierzyć, ale zdażyło się że minąłem własna mamę. A żeby sprawdzić mój punkt widzenia to musisz poprosić waldka o pomoc. Wskocz mu na "barana" i przejdźcie się po mieście :) Gwarantuję dobrą zabawę jak i to że zrozumiesz o czym mówię. "Nic nie słyszałam, a chyba szykuje się coś ciekawego (tak mniej więcej z tego wynika), ale jeśli tylko ktoś coś będzie wiedział, to sprawdzimy to bardzo rzetelnie, obiecuję :)" - dałem znać jak sama piszesz o tym że coś się "święci". I pewnie sprawdzisz to RZetelnie, tylko dlaczego nie u źródła ?? przecież wiedząc, czy też przypuszczając że coś robimy mogłaś napisać na mojego maila. Chodzi mi o to że te rzetelne informacje zawsze są u źródła. Nie pytaj postronnych :) - ale to tylko moja rada, której nikt nie musi brać do siebe. Powodzenia w eksperymencie :) Odpowiedz Link
selion Re: DRUŻYNA SOKOŁA 13.04.05, 13:04 widzę, że poprawiałeś wiadomość kiedy ja na nią odpisywałam, więc możesz jeszcze przeczytać mojego posta, tego nad twoim. Nie mam pojęcia czy coś się święci, spytałam się Ciebie, czyli u samego źródła, czy coś planujecie, zazwyczaj bractwa rycerskie przynajmniej raz w roku planują jakieś pokazy, albo imprezy i fajnie by było gdyby inni Złocienianie o tym wiedzieli, więc pytam na forum. Odpowiedz Link
sircom2 Re: DRUŻYNA SOKOŁA 21.04.05, 02:03 Ale jazda ja proponuje jakąś partie qwaka albo nie wiem co teraz jest modne doom3?!? Tak do 20 fragów he he kto wygra ten ma rację :) Ja w odróżnieniu od niektórych często czytam te forum bo jestem w domu coraz rzadziej a gdzie jak nie tu wszystkie gorące ploteczki :P Ide poczytać dalej bo podobna ramy do bmw bedą u nas składać raczej spawać ;) Bawcie sie dobrze hej! Odpowiedz Link
arwald Re: DRUŻYNA SOKOŁA 14.05.05, 20:16 Witam! Sezon turniejowy już tuż tuż, a więc gdzie się wybieraja Złocienieckie bractwa na turnieje? Odpowiedz Link