Gość: pepe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 22:23 "Pani Kierownik, jest zima to musi byc zimno". Zapraszam do centrum Sztokholmu, jednie białe i sliskie i nikt nie narzeka. Porządne zimowe opony, a nie auta z demobilu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: szczecinianin Zima na ulicach - bzdury w gazetach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 23:38 ale bezdety! kto napisał ten artykuł? "Jechałam może 20 km na godz. i drżałam, żeby nikt przede mną nie zahamował" - zgroza! straszne! ja też się nie mogę pozbierać po przeczytaniu wstrząsającej relacji pani Teresy, hehe. przepraszam, ale czego innego można się spodziewać, jak jest zima. stłuczki są skutkiem braku wyobraźni u kierowców i nieumiejętności jazdy w takich warunkach. zawsze jest ich najwięcej na początku sezonu, zanim kierowcy zorientują się, że trzeba bardziej uważać i zakładać zimowe opony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dkpt Re: Zima na ulicach IP: 80.48.19.* 23.11.04, 00:07 Po pierwsze fajnie bylo rano zobaczysz w Szczecinie odrobine sniegu i miec mila pobudke z bialym puchem w tle wiec nawet podoba mi sie ze piaskarki i solarki i bog raczy jeszcze wiedziec co nie wyjechaly zeby odsniezac ulice. Pan z Rethamna ma racje a pani z gazety jak biora sie do pisania artykulu to albo niech nie umieszczaja uwarunkowan prawnych ale prosze zauwazyc ze same napisaly ze firma zapewnic ma droznosc i przejeznosc drogi do 4 godzin po wystapieniu opadu a nie w czasie gdy zaczyna padac. Wiec wszystko jest w porzadku. A pracownikiem firmy MPO czy Rethamn nie jestem. Wiecej sniegu i mniej urzadzen do jego ususwania na drogach jutro prosze. Dobrej nocy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bałwan śniegowy Re: Zima na ulicach IP: *.pl / 213.155.191.* 23.11.04, 00:33 Uważajcie ludzie,bo ślisko,załóż se bracie opony zimowe,do bagażnika załaduj trochę piachu i trochę soli,miej łopatę w pogotowiu i rękawice oraz dobrą czapkę z uszanką. Jedż pomału ,ostrożnie ,patrz przed sibie i uważaj żeby cię ktoś nie stuknął z tyłu. Jak dojedziesz do chaty,wypij herbatę z rumem i powiedz sobie : "aby do wiosny". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Zima na ulicach IP: *.bluecom.no 23.11.04, 09:00 to samo w Norwegii, nikt tu sie specjalnie nie przejmuje sniegiem na drodze. oprocz porzadnych opon zimowych trzeba jeszcze podkreslic ze oni potrafia jezdzic po lodzie (czasem mam wrazenie ze latem jazda idzie im gorzej). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: old.sailor Re: Zima na ulicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 09:04 zapomniales tylko dodac , ze w skandynawii wolno jezdzic na oponach z kolcami a u nas nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Zima na ulicach IP: *.bluecom.no 23.11.04, 09:34 to prawda choc na poludniu gdzie mieszkam coraz wiecej ludzi wybiera opony bez kolcow. nie ma tu az tyle sniegu a nie da sie ukryc ze komfort jazdy z kolcami jest wtedy duzo nizszy (halas). Odpowiedz Link Zgłoś
felix_edmundowicz to przecież 4 rok rządów lewicy 23.11.04, 09:38 czekamy na Nową Lewicę! Kiedy przestaną ludzie zamarzać jestśmy porzuceni i wyrzuceni. obecna władza potrzebuje mercedesów i pieniedzy , nie żyje potrzebami ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kong Re: to przecież 4 rok rządów lewicy IP: *.pl / *.atrax.pl 23.11.04, 19:52 Ale to logiczne, ze kazdy chce sie nachapac ile wlezie, bo nie wiadomo, kiedy taka fajna posadke znowu bedzie mial... I sadze, ze normalnych rzadow w Polsce nie bedzie dopoki kraj nie bedzie dostatni, bo wtedy nikomu juz nie bedzie sie chcialo kombinowac w mysl zasady "byle dla mnie, byle jak najwiecej".. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krust Re: Zima na ulicach IP: *.espol.com.pl 23.11.04, 09:53 Przed laty, na egzaminie z fizyki na PS, śp dr Marian Wabia miast pytać o wzory,definicje,pędy,popędy,etc, zapytał wyśmienicie przygotowane (tak mówiły) koleżanki tak: DLACZEGO LATEM JEST CIEPŁO A ZIMĄ ZIMNO ? Wynik -lufa. No, więc pytam : dlaczego zimą jest zimno? Odpowiedz Link Zgłoś
felix_edmundowicz Obejrzyj sesje sejmowe 23.11.04, 09:55 zobacz kto nami rządzi.Musi być zimno!to już 4 rok rządów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Zima na ulicach IP: *.bluecom.no 23.11.04, 10:20 takie sa odwiecznie prawa natury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kong Re: Zima na ulicach IP: *.pl / *.atrax.pl 23.11.04, 19:45 W ktoryms kraju skandynawskim mozna uzywac zimowek z kolcami, wiec gosciu nie pisz bzdur - porzadne zimowe opony (phi!), tak samo beda nieprzydatne na oblodzonej drodze jak opona np. Matadora czy temu podobne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hector Re: Zima na ulicach IP: *.inet.pl 23.11.04, 20:49 A propos firma Rethmann dba takze o to abysmy od zimy nie odwykli dzis w godzinach wieczornych, w okolicach ulic Jednosci, Niedziałkowskiego, Wielkopolska, jedzilo takie autko ze szczotkami i sprzatalo... w pewnym momencie chyba sie popsulo gdyz z tylo auta mocno wylewala sie woda, raczej przez dluzszy czas jazdy, gdyz na jezdni pozostal calkiem sympatyczny pas zmrozonej wody (temperatura i lodowaty wiatr zrobil swoje, po jakims czasie auto ruszylo juz bez wlaczonych szczotek, i jezdzilo jak za dawnych czasow chyba nabijajac wymagane kilometry... a nieswiadomi kierowcy zapewne sie poslizgaja szczegolnie na zakretach....gratuluje dobrego humoru i samopoczucia panu kierowcy auta sprzatajacego.... Odpowiedz Link Zgłoś