Dodaj do ulubionych

Royal Park SPA MIELNO / wesele

11.05.09, 18:53
Znalazlam bardzo fajne miejsce na wesele - Royal Park SPA w Milenie.
Czy ktos moze ma jakies doswiadczenia z tym miejscem?
Proponuja menu od 196zl/os, osrodek sam w sobie wyglada dosc
interesujaco, a sale weselne - zwlaszcza jedna, ta z okraglymi
przyozdobionymi na czerwowo stolami - sa piekne..
Dziekuje za info
Obserwuj wątek
    • hanwar Re: Royal Park SPA MIELNO / wesele 13.05.09, 09:56
      Ja byłam na weselu w tym hotelu w zeszłym roku.Było ciepło, więc większość gości
      'uciekała' na powietrze,bo w sali było za duszno.Jak włączyli klimatyzację, to
      się zrobiło chłodniej, ale ludzie, na których bezpośrednio wiało, zażyczyli
      sobie szybkiego wyłączenia, bo za zimno. Jedzenie było ok, ale...obsługa była
      młoda, niezgrana i chyba nowa, bo chłopakowi jednej nocy z tacy aż pięć razy
      spadły naczynia i goście wstrzymywali oddech z każdym jego przejściem.Jedzenie
      nie było podawane do wszystkich stolików (chodzi o sałatki, przystawki), co
      skutkowało tym, że goście z jednego stolika pożyczali jedzenie z innego.Zakładam
      jednak, że to był niewypał chwili.Jak dla mnie sala ze stolikami za mała.Wesele
      było na ok 100 gości, stoliki były upakowane i mi osobiście nie podobało się, że
      siedziałam bezpośrednio plecami do Państwa Młodych w odległości na wyciągnięcie
      ręki.W tym roku byłam na weselu z takimi stolikami w większym lokalu i było
      zupełnie inaczej.Klimatycznie.
      • asia_stajuda Re: Royal Park SPA MIELNO / wesele 13.05.09, 22:18
        ja będę tam za dwa tyg na ślubie znajomych, więc dam Wam znać jak
        tam jest
        • ewelinka_1986 Re: Royal Park SPA MIELNO / wesele 01.07.09, 16:34
          asia_stajuda napisała:

> ja będę tam za dwa tyg na ślubie znajomych, więc dam Wam znać jak
          > tam jest

Hej, troche czasu juz minelo, wiec jak jestes jeszcze czasem na
          forum to daj znac jak bylo.
          Co prawda juz wszystko zalatwilismy i oficjalnie bedziemy miec tam
          wesele w przyszlym roku, ale opinie chetnie poznamy :))
    • ewelinka_1986 Re: Royal Park SPA MIELNO / wesele 15.05.09, 20:11
      Dzieki sliczne, czekam wiec na jakies nowe info :)
      • dorciagr Re: Royal Park SPA MIELNO / wesele 01.07.09, 16:45
        ja tam bylam gosciem na weselu znajomych pare tyg temu i szczerze powiem, że
        TRAGEDIA!!!!!!! obsluga do bani, tlok, goraco a jedzenie tragedia, jedyna
        smaczna rzecz to lody. schabowy nie do przelkniecia, a szaszlyk to sam tluszcz z
        10% dodatkiem jakiegos miesa. NIE POLECAM
        • indra11 Re: Royal Park SPA MIELNO / wesele 09.07.09, 19:20
          My mamy wesele tam we wrześniu. Macie może jakieś fotki, chodzi mi o przykładowy wystrój sali, bo cały czas nie wiemy jak ja dekorować i szuakmy inspiracji.. Na maila gazetowego proszę i z góry dzięki.
          • meggi88 Re: Royal Park SPA MIELNO / wesele 10.07.09, 21:36
            Byłam na weselu w ub.roku u mojego siostrzeńca i niestety zawiodłam się.Na salę gdzie odbywało się wesele przechodziło się przez inną ,goście na papierosa wychodzili na zewnątrz obok kuchni i byłam świadkiem głośnych kłótni pani "kierownik" czy też właścicielki z obsługą , Jedzenie okropne , zimne talarki ziemniaczane , mięsa, sałatki zrobione wiele godzin wcześniej i niesmaczne, przystawki np. kabanos w kruchym cieście zimny i ociekający tłuszczem ,to samo szaszłyki,łosoś wędzony w grubych ciągnących się kawałach,małe porcje nie wystarczające dla całego ośmioosobowego stolika ,szkoda było wydać po 220 zł od osoby kiedy nad ranem wróciliśmy do domu głodni.Kawa i herbata na osobnym stoliku ,cały czas brakowało łyżeczek, nie było mleka lub śmietanki do kawy, brakowało cukru, a ciasto ... jak z czasów cienkich lat osiemdziesiątych .Generalnie nie polecam i jak czytam poprzedników to nie jestem odosobniona.
            • asia_stajuda Re: Royal Park SPA MIELNO / wesele 11.07.09, 15:31
              Sala pięknie przystrojona, znajomi mieli świetny zespół muzyczny, obsługa rewelacyjna, miła i taktowna-sama bym chciała mieć takich pracowników, kelnerzy po 40 stce, ale żadni młodzi im nie dorównają, ale niestety jedzenie jak na ta cenę tragiczne, ale być może jestem mało obiektywna jako właściciel stołówki, porcje surówek niezwykle malutkie, mało efektywne menu, ciasta pyszne,ale nie wiem czy to ich wyrób, na obiad golonka i jakiś mielony zawinięty w boczek...
              • ewelinka_1986 Re: Royal Park SPA MIELNO / wesele 11.07.09, 23:54
                teraz to mnie przestraszyliscie!! zaliczka wpłacona - w dodatku dosc
                wysoka sobie zazyczyli... a tu takie komentarze..
                rozmawialismy z pania dyrektor o mozliwosci znizki ceny menu po
                zrezygnowaniu z jednego badz kilku "smakolykow", ew. zamianie.
                niestety niezgodzila sie poniewaz nie chce aby jedzenia brakowalo..
                z przedstawianego menu w hotelu wynika ze jest ono naprawde bogate i
                powinno pieknie wygladac i pachniec.. czy ktos moze podeslac jakies
                zdjecia na gazetowego?
                chetnie zobacze jak tam jest w trakcie wesela.
                • indra11 Re: Royal Park SPA MIELNO / wesele 13.07.09, 13:20
                  no to jestesmyw tej samej sytuacji. Ja tez poproszę o zdjęcia na maila jeśli można.
                  Nie nastawiam się pesymistycznie. Licze na to, że cena i trzy gwiazdki zobowiązują. Jeśli coś bedzie nie tak, nie puszczę tego płazem.
                  • asia_stajuda Re: Royal Park SPA MIELNO / wesele 13.07.09, 18:52
                    Nie chcę Was straszyć, w ostatnim czasie byłam na 4 weselach i nigdzie nie zdarzyło się tak słabe menu i małe porcje Za tak duża kasę to ja bym mega zarcie mogła zrobic;]
                    • ewelinka_1986 Re: Royal Park SPA MIELNO / wesele 13.07.09, 19:27
                      z menu wynika iz po obiedzie jest chyba z 5 goracych posilkow do
                      tego po 10 roznich zimnych przekasek po 100g na osobe, wiec wychodzi
                      kilogram zarelka przekaskowego na osobe (oprocz cieplych posilkow),
                      wydaje mi sie ze to duzo...
                      pozostaje tylko zwrocic uwage pani dyrektor na ta szczegoly i
                      niezadowolenie klientow!!
                      • hanwar Re: Royal Park SPA MIELNO / wesele 13.07.09, 22:50
                        Byłam na kolejnym weselu w tym lokalu i mam wrażenie, że zmieniło się....szkoda
                        że na gorsze.Ale jak widzę nie jestem w tym odosobniona.
                        • indra11 Re: Royal Park SPA MIELNO / wesele 14.07.09, 08:17
                          ewelinka_1986, chyba trzeba poważnie pogadać z panią dyrektor. Ja bynajmniej nie zrezygnuję, bo zaliczka to dla mnie za dużo do stracenia. Myślę, że jak się jej zasygnalizuje, że krąży taka słaba, to się może kobita wysili. Ja się staram nie załamywać. Z menu wynika, że powinno być ok. Nie czepiałabym się ilości jedzenia, co najwyżej jego jakości. Myśle, że jesli będzie coś nie tak, to tak jakby warunki umowy nie zostały spełnione i można jakoś z tym walczyć. Ale ja licze na to, że będzie ok. Z opiniami różnie bywa.
                          • indra11 Re: Royal Park SPA MIELNO / wesele 14.07.09, 08:20
                            a jeśli chodzi o usadzenie gości, to nie można się czepiać hotelu, tylko panstwa mlodych. To ze jak jest upał, w sali jest gorąco to normalne, a usadzanie gości pod klimatyzacją bezpośrednio to średnio mądry pomysł. Nie widze w tym winy hotelu.
                            • asia_stajuda Re: Royal Park SPA MIELNO / wesele 14.07.09, 16:10
                              W ostatnim czasie byłam na 4 weselach i tylko tu spotkałam się z tragicznym jedzeniem tj jadalne,ale za taką cenę jaką płacicie to cuda można zdziałać, a tu żaden wysiłek Jak Wam to uzmysłowić płacisz cenę za mercedesa a dostajesz fiacika 126p lub płacisz za luksusowe jedzenie a dostajesz jakość jak w Osiedlance Mi by było wstyd takie coś oferować ludziom i powiedzcie tej kobiecie jasno, ze kraza złe opinie na temat jakości wyżywienia Niech cos zmienią
                    • majka_1982 jedzenie zawsze jest twoją główną atrakcją?nt 14.07.09, 16:05
                      • asia_stajuda Re: jedzenie zawsze jest twoją główną atrakcją?nt 14.07.09, 16:13
                        Słuchaj jedzenie i orkiestra/zespół/dj to podstawa wesela Ja się w pracy staram, zeby zawsze ludzie byli zadowoleni choć zdaję sobie sprawę, że zawsze znajdzie się ktoś komu coś nie będzie odpowiadało Ale skoro kilka osób miało podobne zdanie na temat tego miejsca to nikt sobie tego nie wymyśla
                        • majka_1982 Re: jedzenie zawsze jest twoją główną atrakcją?nt 14.07.09, 19:50
                          asia_stajuda napisała:

> Słuchaj jedzenie i orkiestra/zespół/dj to podstawa wesela Ja się w pracy staram
                          > , zeby zawsze ludzie byli zadowoleni choć zdaję sobie sprawę, że zawsze znajdzi
                          > e się ktoś komu coś nie będzie odpowiadało Ale skoro kilka osób miało podobne z
                          > danie na temat tego miejsca to nikt sobie tego nie wymyśla

Słuchaj - to możesz mówić do swojego męża. Trochę ordynarny sposób wypowiedzi.

Rozumiem, że się starasz. Ale nie musisz w każdym poście pisać, że masz
                          stołówkę, itepe. I że chętnie byś zarobiła i zrobiła.
                    • majka_1982 pytanie - do stajudy 14.07.09, 16:06
                      • indra11 Re: pytanie - do stajudy 14.07.09, 16:23
                        JA się przejęłam Waszymi opiniami, zwłaszcza że niebawem odbywa się tam nasze wesele i juz poinformowałam dyrektorke o tych opiniach. Mam nadzieje, że sobie kobieta weźmie to do serca i coś zmieni, bo jak mi schrzani wesele to przestanę być miła.

Tak to jest, zapłacić duzo wcale nie oznacza, że można wymagać. Polak potrafi.
                        • ewelinka_1986 Re: pytanie - do stajudy 14.07.09, 17:33
                          indra, mam nadzieje, ze twoje wesele sie uda i nie bedzie
                          zastrzezen, a po wszystkich opiszesz mi wszystko i moze podeslesz
                          jakies fotki :)
                          ps. skoro Pani dyrektor juz wie.. to mam nadzieje, ze nagle nie
                          pojawi sie mnostwo pozytywnych komentarzy :)
                          • indra11 Re: pytanie - do stajudy 14.07.09, 20:56
                            No ja też n a to licze. Na pewno dam znać. Nic teraz już nie poradze. Ale mnie forumowiczki zestresowały...

Tak czy siak. Wesele to nie tylko żarcie.
                            • ewelinka_1986 Re: pytanie - do stajudy 14.07.09, 23:12
                              indra napisalam Ci prywatnie na gazetowego
                • tadeuszkoszalin Re: Royal Park SPA MIELNO / wesele 19.07.09, 21:46
                  Serdecznie Pani dziekuję za wyrażoną dobrą opinię odnosnie obsługi
                  kelnerskiej.Jestem najstrszym kelnerem pracującym w Royal Park i
                  miło się czyta jak ktoś potrafi docenić fachowość i profesjonalizm
                  kelnerski. W Firmie ktorej pracuję staram się w wiekszosći
                  obsługiwać wesela, gdyż mogę zaprezentować gością weselnym dobrą
                  obsługę na najwyzszym poziomie opartą na dobrej oraganizacji
                  pracy,na wykorzystaniu swojego doświadczenia i wiedzy kelnerskiej.W
                  nakryciu stołów weselych mogą zaprezentować dla tych najbardziej
                  zniecheconych i krytykujących łamanie serwtek w 40 wzorach jakich
                  niegdzie się nie stosuje.Serce boli jak ktoś w sposób złośliwy i
                  arogacki podejmuje temat do którego nie ma zielonego
                  pojęcia.Wszystkim którzy pochlebnie wyrazili sie o mojej firmie
                  dziekuję Tadeusz/kelner
                  • ewelinka_1986 Re: Royal Park SPA MIELNO / wesele 23.07.09, 16:13
                    skoro juz znalazla sie osoba bezposrednio z Royal parku, to moze
                    szef kuchi juz wie, ze nie spelnia oczekiwan potencjalnego klienta.
                    liczymy na poprawe uslug!
                    a Panu kelnerowi zycze wytrwalosci :))
                    • tadeuszkoszalin Re: Royal Park SPA MIELNO / wesele 03.08.09, 06:47
                      moją rolą nie jest ocena kuchni lecz ona należy do oceny gościa.Ja
                      mam jedynie zapenić dobrą szybką, miłą i profesjonalną obsługę.
                  • ewelinka_1986 Re: Royal Park SPA MIELNO / wesele 23.11.09, 20:57
                    ponawiam, sa jakies nowe opinie?
    • bozenapart Re: Royal Park SPA MIELNO / wesele 05.09.09, 17:50
      Wesele sie udalo.Bylo pieknie ze wzgledu na wlasna dekoracje!!!
      Obsluga bardzo mila i wszystko byloby super gdyby nie nastepny dzien.
      Mielismy otrzymac zwrot nie skonsumowanych potraw.Niestety nie dostalismy
      praktycznie nic,a na stolach po weselu pozostalo sporo miesnych dan i ciast.
      UWAGA na Pania Dyrektor!!!
      Nie dosc,ze nie zareagowala na nasze skargi( chociaz w umowie jest punkt
      dotyczacy niezadowaolenia klienta), to dopisuje do rachunku wszystko co tylko
      jest mozliwe.
      Zamiast poprawin pozostal niesmak!!!
      • tadeuszkoszalin Re: Royal Park SPA MIELNO / wesele 05.09.09, 18:48
        dziękuję pani za pochlebne słowa odnośnie obsługi kelnerskiej,należy
        pamietać że dobra, sprawna ,fachowa obsługa kelnerska jest dobrą
        wizytówką każdego wesela jak i również ma dobre oddziaływanie na
        forum internetowym .Serce czasami sciska z radośći i nie raz zakręci
        się łezka w oku jak ktos obcy potrafii docenić cięzką pracę
        kelnera,A SMUCI TO ŻE PRACODAWCA U KTÓREGO SIĘ PRACUJE TEGO NIE
        ZAUWAŻA.(obsługiwałem wszystkie wesela w miesiącu sierpniu bez
        poprawin i domyślam się że chodzi o ostatnie wesele).pozdrawiam
        • tadeuszkoszalin Re: Royal Park SPA MIELNO / wesele 05.09.09, 19:16
          UWAGA MŁODZI:
          bez wzgledu na to czy wesela odbywają się w mojej firmie lub innym
          lokalu wybranym przez Was polecam swoją fachową obsługę
          kelnerską,mogę przygotować piękną dekorację stołów O wyższym
          standarcie przy doborze wzorów serwetek na życzenie ( znam ponad 40
          wzorów ).Należy pamiętać że przygotowanie zastawy ,szkła itp musi
          tworzyć symetrię a nie chos na stole,a całóśc wykończenia wraz z
          dekoracją musi stanowić UCZTĘ DLA OKA.W tym świecie nie ma nic za
          darmo więc co do ceny zawsze można się ugadać.Polecam się na
          przygotowanie i obsługę nie tylko wesel ale i bankietów,uroczystośći
          rodzinnych,osobistych,niebawem sylewster 2009/2010 ,pozdrawiam
      • ewelinka_1986 Re: Royal Park SPA MIELNO / wesele 09.09.09, 16:19
        bozenapart gratulacje to po pierwsze...
        a jesli mozna napisz cos wiecej, jak wygladalo ilosciowo i jakosciowo jedzenie
        czy gosciom smakowalo? Co masz na mysli, ze Pani Dyrektor dopisuje do rachunku
        wszystko co sie da? Moze moglabys podeslac kilka zdjec wystroju na maila
        gazetowego jesli to nie problem..

indra11 a ty juz po? czekamy na twoja relacje
        • indra11 Re: Royal Park SPA MIELNO / wesele 24.11.09, 08:44
          Ja już po. I jestem z mężem bardzo zadowolona. Wesele było piękne, zamówiliśmy wysokie dekoracje kwiatowe na stoły, sala była cudna. W sumie oprócz tych kwiatów i małych świeczników na tealighty nie robiliśmy dekoracji, i było ślicznie, bo nie było za dużo. Obsługa się znakomicie sprawdziła. Puste talerzyki znikały błyskawicznie, puste butelki nie stały na stołach, zanim były puste stały już następne. Obsługa świetna. Nakrycia doskonałe. Płonące szaszłyki- super atrakcja, wszystkim się podobało. Sporo jedzenie zostało i obsługa widząc, że nie wsyzstko będzie wyjęte na stoły, spakowali wszystko zanim ktokolwiek zapytał. Do rachunku zostało dopisane, to co więcej było zamówione- trochę zabrakło napojów. Ale skoro to wypiliśmy, to nie widze w tym nic dziwnego ze trzeba bylo zapłacić. Warto było, mimo dość wysokiej ceny. Jestem bardzo zadowolona.
          • ewelinka_1986 Re: Royal Park SPA MIELNO / wesele 24.11.09, 16:54
            indra11 ciesze sie bardzo, ze jestes zadowolona. moglabym cie prosic o
            przeslanie kilku fotek?
            ciekawa jestem waszego wystroju :)
            ps. czy goscie narzekali, ze siedza w innej sali niz tancza?
            • indra11 Re: Royal Park SPA MIELNO / wesele 24.11.09, 21:08
              Nie, nie narzekali. Nawet dobrze to wyszło, bo sale taneczną widzieli przez otwarte drzwi a mimo to mieli spokoj zeby pogadac.
              • ewelinka_1986 Re: Royal Park SPA MIELNO / wesele 16.06.10, 23:26
                ktos jeszcze bawil sie jeszcze w RP w Mielnie?
                indra, a gdzie nocowalas swoich gosci?
                • indra11 Re: Royal Park SPA MIELNO / wesele 17.06.10, 10:22
                  Gości nocowałam w Villa Dora. Fajny pensjonat niedaleko, dosyć nowy. Cena w Royal park byla za wysoka i dla nas i dla gosci. A tak wiele osób (wiele z daleka) zarezerwowalo sobie dodatkowe dni przed i po naszym weselu. No i tak naprawde troche balowali tam, jak sie zapoznali, jeszcze przed weselem. Fajnie wyszło. I atmosfera pensjonatu, rozłożenie bliskich osób blisko siebie, bardziej nam odpowiadała niż hotel. Polecam ten pensjonat. Właściciele są ok. Byli przejęci i pomocni.
    • jacekmielno Re: Royal Park SPA MIELNO / wesele 08.01.11, 22:34
      Fajny obiekt , tylko trochę daleko od morza. W tym roku pojadę do nowego spa w Mielnie czyli do Albatrosa. Wiem, że leży przy samej plaży, przy głównym wejściu na plażę. Zobaczyłem ostatnio ich stronę www.fwp.ta.pl - zapowiada sie obiecująco !!
    • caroline1011 Re: Royal Park SPA MIELNO / wesele 24.04.13, 22:24
      Witamy wszystkich ponownie w 2013r. :) czy macie tym razem jakieś pozytywne opinie dotyczące Hotelu Royal Park w Mielnie, bo planujemy tam weselicho w 2014? Prosimy o w miarę szybkie odpowiedzi... Jak jedzonko? czy coś się zmieniło od roku 2009, w którym tam mocno je krytykowano?
    • kostaffana Re: Royal Park SPA MIELNO / wesele 05.08.14, 13:55
      Bardzo polecam!

Mialam wesele tam w czerwcu i bylo super. Serwis i jedzenie bardzo polecam. Wszystko swieze , dobre, do smaku i ladnie podane. Kelnerki sprytne i szybkie.

Kosta
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka