Dodaj do ulubionych

zwolnić p.bolsunowską-natychmiast!

09.12.04, 13:53
w związku z powtarzającymi się ciągle,różnego kalibru aferami, związanymi z
mrms,w związku z faktem,że jej członkowie prześcigają się w
kłamstwach,bucie,chamstwie,w związku z podejrzeniem,że działalność w radzie
kłóci się z ich obowiązkami szkolnymi(brak podstawowej umiejętności
rozumienia czytanego tekstu,masowe błędy ortograficzne,brak umiejetności
wypowiedzenia własnych myśli w formie pisemnej)wnoszę,o najłagodniejszą
interpretację tych faktów,i przyjęcie wytłumaczenia,że całośc bierze się po
prostu z kompletnego braku nadzoru,oraz z nieumiejetności pracy z
młodzieżą;dlatego proszę forumowiczów o wpisy poparcia,oraz inne działania
mające na celu zwolnienie z obowiązków osoby odpowiedzialnej za ten stan
rzeczy.
Obserwuj wątek
    • Gość: słoneczko Re: zwolnić p.bolsunowską-natychmiast! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 14:27
      popieram, to kompromitacja i "rady" i osoby odpowiedzialnej.
      • ja_aska Re: zwolnić p.bolsunowską-natychmiast! 09.12.04, 14:32
        ana, mrsm jest samorządem uczniowskim, wybranym przez uczniów. wszystkie twoje
        zarzuty dotyczą szkół a nie P. Bołsunowskiej. Twór istnieje a ona go nie
        stworzyła tylko pilnuje. postulujesz na zasadzie kowala i cygana.
        • anamar Re: zwolnić p.bolsunowską-natychmiast! 09.12.04, 14:47
          ja_aska napisała:

> ana, mrsm jest samorządem uczniowskim, wybranym przez uczniów. wszystkie
          twoje
          > zarzuty dotyczą
          szkół...........................................................................
          asiu,nie szkół,raczej członków rady i ich
          działań...
          Twór istnieje a ona go nie
          > stworzyła tylko
          pilnuje.........................................................................
          chodzi właśnie o to,że NIE pilnuje.
          • ja_aska Re: zwolnić p.bolsunowską-natychmiast! 09.12.04, 14:49
            błędy ort, chamstwo, buta..... to wina szkoły która deleguje gó..arzy. za
            takie rzeczy szkoły trzeba rozliczać i rodziców.
            • anamar Re: zwolnić p.bolsunowską-natychmiast! 09.12.04, 15:01
              ja_aska napisała:

> błędy ort, chamstwo, buta..... to wina szkoły która deleguje gó..arzy. za
              > takie rzeczy szkoły trzeba rozliczać i rodziców.
              ................................................................................
              ..o,tak asiu!tu się z tobą zgadzam.nawet mam zamiar spróbować...
          • Gość: zab Re: zwolnić p.bolsunowską-natychmiast! IP: 217.153.6.* 09.12.04, 14:52
            anamar jest poprostu glupi!!! pani teresa jest kobieta wporzadku, sama z nia
            rozmawialam, ty porostu nie masz co powiedziec i mwoisz od rzeczy jestes chyba
            w ich wieku i zal ci cos sciska...
            • anamar Re: zwolnić p.bolsunowską-natychmiast! 09.12.04, 15:03
              Gość portalu: zab napisał(a):

> anamar jest poprostu glupi!!! pani teresa jest kobieta wporzadku, sama z nia
              >
              rozmawialam, ...................................................................
              ................................................................................
              fajny argument!chyba rozwiał wszelkie wątpliwości w sprawie poziomu członków
              mrms....(o ile ktoś je jeszcze miał...)
            • blackexit Re: zwolnić p.bolsunowską-natychmiast! 09.12.04, 16:25

> anamar jest poprostu glupi!!!

odmiana przymiotnikow juz byla? pozdrawiam black
          • Gość: zab Re: zwolnić p.bolsunowską-natychmiast! IP: 217.153.6.* 09.12.04, 14:53
            no bo ty wiesz dokladnie czy pilnuje czy nie jestes dla mnie imperatywnym
            malostkowym knypkiem i bierz przyklad z blacka, ktory wyraza swoje opinie ale
            nie w taki sposob jak ty. Idz sie edukuj...
            • ja_aska Re: zwolnić p.bolsunowską-natychmiast! 09.12.04, 15:05
              trzymam kciuki. tylko co z demokracją? skoro to uczniowie wybierają swoich
              przedstawicieli?
              • blackexit Re: zwolnić p.bolsunowską-natychmiast! 09.12.04, 16:26
                ja_aska napisała:

> trzymam kciuki. tylko co z demokracją? skoro to uczniowie wybierają swoich
                > przedstawicieli?

moze jeszce raz. "radnych" nominuje dyrekcja danej szkoly. pozdrawiam black
            • anamar Re: zwolnić p.bolsunowską-natychmiast! 09.12.04, 15:06
              proszę zab,napisz coś jeszcze!
              • Gość: zab Re: zwolnić p.bolsunowską-natychmiast! IP: 217.153.6.* 09.12.04, 15:08
                malo wiesz czlowieku idz pilnuj babci, kochany wnuczku.asiu usunac radnych moze
                wylacznie szkola bo tam odbywaly sie wybory do mrms ale dajmy im szanse juz
                chyba tyle nie dzwonia...
                • ja_aska Re: zwolnić p.bolsunowską-natychmiast! 09.12.04, 15:10
                  nie wiem czy szkoła też może zwolnić. do tego jakoś niedawno odbywały się nowe
                  wybory i chyba obecna rada nie narobiła jeszcze głupot jak poprzednia (chyba).
                  • Gość: zab Re: zwolnić p.bolsunowską-natychmiast! IP: 217.153.6.* 09.12.04, 15:13
                    z tego co wiem to jest nowa rada, plus jest ten ze w krotkim czasie zrobili
                    projekt preliminarzu, ktory zostal wysoko oceniony bo czytalam o tym gdzies, a
                    glupot na swoim koncie nie maja. sa mlodzi bledy tez popelniaja a tacy ludzi
                    jak anamar ich pograzaja... najlepiej to isc przed brame pic i nic nie robic to
                    bynajmiej nikt nie skrytykuje
                    • anamar Re: zwolnić p.bolsunowską-natychmiast! 09.12.04, 15:39

> z tego co wiem to jest nowa
                      rada,...........................................................................
                      rada nowa,członkowie i nadzór stary....a że się nic nie zmieniło,wystarczy
                      poczytac posty mielczarka lub twoje...
                      plus jest ten ze w krotkim czasie zrobili
                      projekt preliminarzu, ktory zostal wysoko
                      oceniony........................................................................
                      poprzedni preliminarz też był bardzo dobry...a,ze pieniądze poszły na cos
                      innego?to juz nie wina preliminarza(a nie
                      preliminarzu!)

najlepiej to isc przed brame pic i nic nie
                      robic ..........................................................................
                      to smacznego,byle za swoje,a nie jak ostatnim razem...
                      >
                      > bynajmiej nikt nie skrytykuje
                  • anamar Re: zwolnić p.bolsunowską-natychmiast! 09.12.04, 15:14
                    ja_aska napisała:

chyba obecna rada nie narobiła jeszcze głupot jak poprzednia (chyba).
                    ....wystarczy poczytać ich posty,żeby stwierdzić,że właśnie podąża tropem swych
                    poprzedników.rada się zresztą zmieniła,ale niektórzy członkowie nie...
                    • ja_aska Re: zwolnić p.bolsunowską-natychmiast! 09.12.04, 15:26
                      to tak jak z sejmem, senatem i radą miasta. raczej to nie jest wina
                      poszczególnych urzędników.
                      • blackexit Re: zwolnić p.bolsunowską-natychmiast! 09.12.04, 15:51
                        ja_aska napisała:

> to tak jak z sejmem, senatem i radą miasta. raczej to nie jest wina
                        > poszczególnych urzędników.

ci mlodzi ludize maja opiekuna i to on odpowiada za zaistaniala sytuacje. nie
                        jest to tez organ demokratyczny bo wniejsansny dla mine sposob czlonkowie sie
                        tam dostaja. idac twoim sladem za chamsttwo leppera i przekrety jakubowskich
                        tez odpowiada szkola i ich rodzice. pozdraiwam black
                  • blackexit Re: zwolnić p.bolsunowską-natychmiast! 09.12.04, 16:27
                    ja_aska napisała:

> nie wiem czy szkoła też może zwolnić. do tego jakoś niedawno odbywały się
                    nowe
                    > wybory i chyba obecna rada nie narobiła jeszcze głupot jak poprzednia (chyba).

rzecz w tym ze to jest dokladnie ta sama a z poprzedniej nikogo nie ukrano. sam
                    sens istnienia tego potworka jest pytaniem. pozdraiwam black
                    • Gość: Fugazi Re: zwolnić p.bolsunowską-natychmiast! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 17:38
                      blackexit napisał:
                      > sens istnienia tego potworka jest pytaniem. pozdraiwam black
                      powinno być :
                      > sam bezsens istnienia tego potworka jest pytaniem

bo też jego istnienie jest bezssensowne.
                      chyba, że chodzi o tzw "kuźnię kadr" do lokalnych koteryjek albo na stołki do
                      UM.
                      Wtedy istnienie uzasadnione. Nawet podziwiam proces wychowawczy.
                      Buta i arogancja na poziomie lokalnych kacyków.
                      Zero pokory. Nawet podziękowań za datki na komórki i podróże nie usłyszałem.
                      Jestem pod wrażeniem.

Pozdrawiam
                      Fugazi

• blackexit Re: zwolnić p.bolsunowską-natychmiast! 10.12.04, 10:26
                        Gość portalu: Fugazi napisał(a):

> Nawet podziękowań za datki na komórki i podróże nie usłyszałem.

jedno male sprostowanie to nie byly komorki tylko stacjonarne rozmowy na kilka
                        tys zl. a podziekowan bym sie nei spodziewal bo to sie im przecie znalezy bo
                        wspaniale dzialaja dla dobra mlodziezy. opozdrawiam black
        • blackexit Re: zwolnić p.bolsunowską-natychmiast! 09.12.04, 16:25
          ja_aska napisała:

> ana, mrsm jest samorządem uczniowskim, wybranym przez uczniów.

wybiera ich dyrekcja ciagle tych samych. dlatego z ejest glupia i nie wie cos
          ie dzieje czy moze celowo? pozdraiwam black
    • blackexit oczywiscie 09.12.04, 15:50
      zdecydowanie popieram. pamietam jak ta pani o wygladzie babci kwiaciarki
      opowiadala w tv ze no wprawdzie latali samolotmai i byly niedopatrzenia ale
      dzieki temu byli na czas w szkole. pozdrawiam black
    • blackexit o demokracji 09.12.04, 16:23
      na stronach mrms informuje mnie pan radny jak zostaje sie czlonkiem:

"W szkolach nie bylo jako takich wyborow tylko dyrekcja wytypowala 1,2 lub 3
      kandydatow(tak bylo u mnie)

Osob z poprzedniej kadencji jest chyba okolo 7 osob( nie wiem dokladnie)"

pozdrawiam black
    • Gość: rafal Re: zwolnić p.bolsunowską-natychmiast! IP: 217.153.6.* 09.12.04, 16:50
      Black my z Toba dyskutowac nie bedziemy- zapewne jestes starszy to i
      madrzejszy :D ale my poprostu udowodnimy, ze umiemy dzialac tak jak powinnismy
      i dalej byc znaczaca organizacja dla mlodziezy. Niedlugo sam sie o tym
      przekonasz. Akcje, ktore zaplanowalismy zrealizujemy, kladac nacisk na
      rozpowszechnienie podejmowanych przez nas dzialan
      Pozdrawiam
      • blackexit Re: zwolnić p.bolsunowską-natychmiast! 09.12.04, 17:27
        Gość portalu: rafal napisał(a):

> Black my z Toba dyskutowac nie bedziemy- zapewne jestes starszy to i
        > madrzejszy :D ale my poprostu udowodnimy, ze umiemy dzialac tak jak
        powinnismy
        > i dalej byc znaczaca organizacja dla mlodziezy. Niedlugo sam sie o tym
        > przekonasz. Akcje, ktore zaplanowalismy zrealizujemy, kladac nacisk na
        > rozpowszechnienie podejmowanych przez nas dzialan
        > Pozdrawiam

ktos wyjal przemowienie millera i zmiksowal z jakubowska. to podla nagonaka
        ktora ma ukryc szczytne cele i dzialania dla dobra narodu. prawda?
        pozdrawiam black
      • Gość: rafal Re: IP: 217.153.6.* 09.12.04, 17:29
        Black nic nie stoi na przeszkodzie( jedyną przeszkodą moze byc twoje
        nastawienie i brak checi poznania prawdy i stwierdzenia, ze jadnak sie
        pomylilem ) bys sie spotkal z Prezydium w milej tzn. normalnej atmosferze. Na
        spotkaniu moga byc oosby, ktore uwazasz za potrzebne( np. ksiegowa, ktora
        zajmuje sie finansami ), faktury i wnioski przedstawic rowniez mozemy tylko nie
        wiem po co jesli jest nowa kadencja, w ktorej zapewniam nie ebdzie podobnych
        przypadkow.
        • blackexit Re: 09.12.04, 17:34
          Gość portalu: rafal napisał(a):

> Black nic nie stoi na przeszkodzie( jedyną przeszkodą moze byc twoje
          > nastawienie i brak checi poznania prawdy i stwierdzenia, ze jadnak sie
          > pomylilem ) bys sie spotkal z Prezydium w milej tzn. normalnej atmosferze. Na
          > spotkaniu moga byc oosby, ktore uwazasz za potrzebne( np. ksiegowa, ktora
          > zajmuje sie finansami ), faktury i wnioski przedstawic rowniez mozemy tylko
          nie
          >
          > wiem po co jesli jest nowa kadencja, w ktorej zapewniam nie ebdzie podobnych
          > przypadkow.

rafale drogi ja wiem ze to wsyzstko zostalo zaakceptowane i przyklelpane przez
          ksiagowosc i wasza opiekunke dlatego wlasnie ten watek dotyczy jej odwolania. i
          nie powtarzaj ciegle ze kadencja jest nowa bo jest stara z toba na czele. a
          gdzie honor? oddales za samoloty panie mielczarek? wplacisz kase mozemy gadac.
          pozdraiwam black
          • anamar Re: 10.12.04, 10:14
            a co z wyjazdem do australii?
            • ja_aska Re: 10.12.04, 11:07
              nie jestem miłośniczką mrms ale zaczyna mi tu trącić (jak zawsze przy blekim)
              paranoją. jest nowa rada i niech się wykazuje a nie obrywa za starą. są radni
              (dorośli) i niech oni sprawdzą jakie nastąpiły rozliczenia poprzedniej
              kadencji. o ile się nie mylę jest to młodzieżowa rada więc ja się wiekowo nie
              mieszczę i mogę obserwować a nie się czepiać.
              • blackexit Re: 10.12.04, 12:41
                ja_aska napisała:

> nie jestem miłośniczką mrms ale zaczyna mi tu trącić (jak zawsze przy blekim)
                > paranoją.

mnie rowniez ogarnia niepokoj gdy ty czegos bronisz.

>jest nowa rada i niech się wykazuje a nie obrywa za starą.

na jej czele stoi osoba odpowiedzialna i korzystajaca z naduzyc poprzedniej.

są radni
                > (dorośli) i niech oni sprawdzą jakie nastąpiły rozliczenia poprzedniej
                > kadencji. o ile się nie mylę jest to młodzieżowa rada więc ja się wiekowo nie
                > mieszczę i mogę obserwować a nie się czepiać.

i co z tych obserwacji wynika? podoba ci sie? poprzednio bronilas mrms jako
                wykwitu demokracji dowodnilem ci juz ze z demokracja nie ma to nic wspolnego.
                nie idziez juz ta linia obrony? teraz obeserwujemy sobie jak dzieciaki
                marnotrawia 30 tys? pozdrawiam black
                • ja_aska Re: 10.12.04, 12:54
                  to zmuś radnych do kontroli (od tego są) a nie wyzywaj i szkaluj małolatów.
                  frazesami sobie dziub wycierasz a nie potrafisz okazać szacunku nikomu. jeżeli
                  są chamscy to przez kontakt z takimi osobami jak ty.
                  • blackexit Re: 10.12.04, 15:54
                    ja_aska napisała:

> to zmuś radnych do kontroli (od tego są)

a jak ja mam ich zmusic? tylko nasz spoleczny nacisk moze cos zmienic. stad
                    chwala anie za tytul watku.

>a nie wyzywaj i szkaluj małolatów.

hm a ty czytasz co oni pisza? ja nie jestem radnym moja swoboda wypowiedzi jest
                    wieksza. zadaje pytania oni mowia g. cie to obchodzi no to jak to rozumiec.
                    glaskac dzieciasczki po glowce jak ty?
                    pozdrawiam black
    • mlody.patriota Re: zwolnić p.bolsunowską-natychmiast! 10.12.04, 15:21
      moze doniesienie do prokuratury o razace zaniedbanie swoich obowiazkow i
      niegospodarnosc ?
    • Gość: tata gacha czas na restauracje IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 10.12.04, 15:55
      Szkoda ze mrms jako instytucja ktora ma odpowiednie srodki i mozliwosci
      organizuje tak nieciekawe akcje.Co do pytan blacka dolozylbym jeszcze rzecz w
      zasadzie podstawowa dla instytucji ktora wydaje okolo 20 000 zl
      rocznie:dlaczego NAJNOWSZE protokoly z zebran mrms przedstwaiane na stronie www
      pochodzily z 2002r?szukalem lecz nie znalazlem nic nowszego-czy mrmsowi nie
      zalezy na przejrzystosci?

Z mrms jak z polskim sejmem - jakosc i styl dzialania instytucji jest
      wypadkowa cech osob ktore w nim zasiadaja. Mysle ze czesc z nas miala w
      liceach kolegow/kolezanki ktorzy za wszelka cene chcieli "dzialac spolecznie"
      co bylo dla nich jedynie odskocznia do jak najczestszego prezentowania swojej
      osoby.Odpowiedzi ktore uzyskal black sa chamskie ,bo ludzie skupienie wokol
      mrms sa pozbawieni(a to widac po toczacej sie od ponad roku wymianie zdan z
      blackiem)elementarnych umiejetnosci dyskusji i kultury.

MRMS jest przezarta mlodymi dzialaczami dla ktorych hasla z pod szyldu TKM
      brzmia jak wyznanie wiary.Dopoki pobyt dla niektorych mlodziezowych radnych w
      mrms bedzie kursem kretactwa, kumoterstwa i kombinatorstwa(3xK:)nic sie nie
      zmieni.
      Wydaje mi sie ze sa jednak sposoby na to by cialo to choc troche uzdrowic-
      moznaby wlaczyc w sklad rady lub utworzyc przy niej organ ktory skladalby sie z
      przedstwaicieli mlodziezowych organizacj pozarzodowych(nie mam na mysli
      mlodziezowek politycznych!),warto by bylo wlaczyc w ten organ moze kilku
      studentow(???) Istnieja takie ciekawe organizacje jak :Stowarzyszenie
      inicjatywa mlodych,stowarzyszenie generacja nic, stowarzynie mlodych interakcja
      etc.-ich przedtawiciele mogliby stworzyc cos na ksztalt rady programowo-
      kontrolnej dla dzialan radnych.
      wiem ze zostanie to zaraz zbombardowane,ale pomyslcie
      bo istnie mrms ma sens, ale nie w takim jak obecny ksztalcie

p.s
      czy dlugi mrms w tiger pub zostaly juz splacone?wlasciciel twierdzi ze nie...
    • babciny_bambosz Re: zwolnić p.bolsunowską-natychmiast! 10.12.04, 17:01
      Babcia sie wkurzyla i powiedziala, ze pojdzie do tej calej Bolsunowskiej i powie
      jej co o niej mysli.

www.szczecin.pl/urzad/wydzialy/brm/
      Z-ca Dyrektora Biura Rady Miasta Szczecina

Teresa Bołsunowska tel 42 45 229 numer pokoju 1236/109
    • absztyfikant opor materii 10.12.04, 18:51
      Naturalnie popieram, ale samo zwolnienie Bolsunowskiej to za malo. Trzeba
      wypracowac nowa formule dzialanosci MRMS, albo ja zwyczajnie zlikwidowac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka