06.06.07, 17:26
Czy ktos z was bierze ten lek? i czy pomaga?
ja biore od paru lat i nie czuje zadnych skutków pozytywnych ani ubocznych.
czasem zapomne wziasc i nic.
Obserwuj wątek
    • ania_1609 Re: Trileptal 06.06.07, 21:54
      A co to znaczy, że nie czujesz skutków pozytywnych? To znaczy, że dalej masz
      napady? Ile lat go bierzesz? Bo jeśli nie masz napadów albo masz napady
      rzadziej niż wcześniej, to jednak skutki są dobre.
      Ja brałam najpierw tegretol, potem timonil i trileptal, ale niestety napady
      nadal występowały często, więc odstawiono mi ten lek "na rzecz" depakine.
      Pozdrawiam, Ania
      • aida71 Re: Trileptal 07.06.07, 13:37
        Hej. Nie nie mam napadów.Jest ok, mysle ze powinnan isc do neurologa i zmienic
        leki. Poza Trileptalem biore clonazepan a ten ponoc uzaleznia.
        Bralam kiedys Neurotop ale czulam sie fatalnie i mialam kilkanascie razy w
        ciagu dnia drgawki. u mnie jest ten problem ze ...nie wiadomo czy to jest epi.
        A jesli jest to polekowa.
        A jak Ty funkcjonujesz? co Ci wolono a co nie ? masz jakies przeciwskazania?
        Czy planujesz kiedys dziecko?
        Pozdrawiam,
        • ania_1609 Re: Trileptal 08.06.07, 10:41
          Moja epi jest trochę upierdliwa, ale staram się funkcjonować normalnie, jak
          zdrowy człowiek. To, co wolno, a co nie trzeba ustalić samemu, obserwując swoją
          chorobę i swoje reakcje na różne bodźce. Ja nie mogę pić za dużo kawy, zarywać
          nocy, fatalnie reaguję na stres (ale jak tu się nie stresować? :-)) ). Ale np.
          długie siedzenie przed komputerem zupełnie mi nie szkodzi, chyba, że na oczy
          (może to kwestia dobrego monitora, który mi małżonek kupił z okazji rozpoczęcia
          pisania pracy magisterskiej - wreszcie :-) )
          Chciałabym mieć dziecko i planuję, ale na razie próbuję zmodyfikować leki, żeby
          były jak najbezpieczniejsze dla dziecka i jak najbardziej skuteczne dla mnie.
          Pozdrawiam, Ania
          • aida71 Re: Trileptal 08.06.07, 14:37
            Hej:0
            No jak tez musze ostroznie z kawa(choc raz wypiłam 3 i czułam sie ok), przed
            komputerem nie zadługo ale to zalezy czy jestem przed miesiaczka(komunistka):),
            winka moge troche , zreszta po lampce jestem b. wesoła, mam słaba głowe.Ogolnie
            nie powinnam zarywac nocek i to wlasnie jest moje przykazanie. Choc najgorzej
            działa na mnie własnie stres
            Nie wiem jak z solarium bo sie wybieram. We wrzesniu slub. Piszesz ze jestes
            mezatka to moze jakies porady? jak z suknia? kupowałas czy pozyczałas? wesele z
            pompa czy kameralne? ja mam małego stesa, duzo tych spraw.
            Pozdrawiam
            • ania_1609 Re: Trileptal 08.06.07, 15:57
              Wiesz, w sprawie ślubu zajrzyj na forum "Ślub i wesele", tam znajdziesz różne
              porady i odpowiedzi na swoje pytania. Ja miałam ślub we wrześniu w zeszłym
              roku. Robiliśmy duże wesele.
              Bałam się trochę, bo wiadomo stres i tak dalej, ale organizm się
              zmobilizował. :-)) W ogóle w sytuacjach stresowych się mobilizuje, a
              wszystko "odbija się" później.
              Prosiłam tylko gości, żeby na wszelki wypadek nie pstrykali mi zdjęć w samym
              kościele, bo bałam się błysków. Posłuchali, był tylko fotograf. Na weselu już
              był luzik, nie zwracałam na nic uwagi, nawet jak coś nie wyszło.
              Najważniejsze, żeby nie skupiać się tylko na oprawie i nie zatracić przez to
              istoty tego wielkiego dnia.
              Pozdrawiam, Ania
        • gaudia Re: Trileptal 08.06.07, 15:07
          aida71 napisała:

> Hej. Nie nie mam napadów.Jest ok, mysle ze powinnan isc do neurologa i zmienic
          > leki. Poza Trileptalem biore clonazepan a ten ponoc uzaleznia.

clonazepam to jest swiństwo

uzaleznia bardzo, co ja się umęczyłam przez to
          skutki mam do dzis

pogadaj z lekarzem o tym, jak najszybciej
          • aida71 Re: Trileptal 15.06.07, 15:42
            Dzeki. Wybieram sie. Ale zmienie neurologa bo moj własciwe poświeci lattarka i
            tyle.
            Clonazepan biore juz 6-7 lat?nie pamietam nawet...
            Najpierw brałam Neurotop ale drgawki mialam kilkanasice razy dziennie i
            traciłam przytomnosc. Zmieniono mi na trileptal (nie wiem czy jest bezpieczny w
            ciazy?) i wlasnie dodano clona 2mg.
            Jesli go zapomne wziasc to po 5 h czuje brak leku. jesli zapomne trileptalu -
            nie czuje ze nie wziełam.
            A co Ci sie działo jak bralas clonazepan? jesli mozna wiedziec?
            i czy od lekow na epi mozna czuc sennosc, ciagłe zmeczenie? bo ja tak sie czuje
            • very.martini Re: Trileptal 15.06.07, 16:12
              > i czy od lekow na epi mozna czuc sennosc, ciagłe zmeczenie? bo ja tak sie czuje

Można, nawet niedawno zastanawialiśmy się, czy to możliwe, żeby problemy pojawiły się po kilku
              latach brania leku. Rozmawiałam o tym ze swoją panią doktor, według niej to jest możliwe tylko przy
              wprowadzaniu leku. Możemy mieć tendencję do przypisywania pewnych stanów lekowi, ale oficjalne
              stanowisko jest takie, że jeśli jakieś skutki uboczne się pojawią, to na początku. Nie wiem, na ile mnie
              to przekonało, ale staram się jej ufać, nie mam wyjścia za bardzo.

16%VOL
              22%VAT

--
              takie tam... forum homeopatia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka