Dodaj do ulubionych

ESPEBEPE upadło !!!

IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 14.05.02, 15:14
Ta największa szczecińska firma budowlana upadła. W końcu skończyła się jej
agonia.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kostia ESPEBEPE upadło !!! IP: *.xtra.pl 14.05.02, 21:54
      Napiszcie cos pozytywnego. Nie wolno tak. JOtttka, Franekkk, HSPS ! No
      pozytywnego cos , proszę.
      • jottka Re: ESPEBEPE upadło !!! 15.05.02, 00:00
        Gość portalu: Kostia napisał(a):

> Napiszcie cos pozytywnego. Nie wolno tak. JOtttka, Franekkk, HSPS ! No
        > pozytywnego cos , proszę.

Cieszymy się, że znów Cię widzimy wśród nas. Kto z kim przestaje, takim się
        staje :)))
        • hsps Re: ESPEBEPE upadło !!! 15.05.02, 00:05
          jottka napisał(a):

> Cieszymy się, że znów Cię widzimy wśród nas. Kto z kim przestaje, takim się
          > staje :)))
          Jottka - popieram Twój optymizm!

• Gość: uotr Re: ESPEBEPE upadło !!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 14.05.02, 21:58
      Powiem tyle:
      1. Zobaczymy na co jeszcze stac Malanowska
      2. Stracilismy jedyna szczecinska firme na gieldzie. Na 200 ilestam spolek nie
      ma zadnej ze stolicy Pomorza Zachodniego. :(((((((((((((((((((((((((
      • Gość: kopin Re: ESPEBEPE upadło !!! IP: *.kaliny.szn.pl 14.05.02, 22:16
        Co za tydzień !
        Najpierw Stocznia, potem ESPEBEPE a teraz jeszcze to :
        wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=835205&dzial=szs010100

• Gość: Kostia Napisalem cos optymistycznego IP: *.xtra.pl 15.05.02, 01:00
          Gość portalu: kopin napisał(a):

> Co za tydzień !
          > Najpierw Stocznia, potem ESPEBEPE a teraz jeszcze

Optymistycze :
          "Szczecin moj widze ogromny...." (Rujnowicz, Piechota , HSPS)

• koala_ Re: ESPEBEPE upadło !!! 15.05.02, 08:16
          Gość portalu: kopin napisał(a):

> Co za tydzień !
          > Najpierw Stocznia, potem ESPEBEPE a teraz jeszcze to :
          > <a href="wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=835205&dzial=szs010100"t
          > arget="_blank">wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=835205&dzial=szs010100</a
          > >
          >

A ja się pytam, dlaczego mają za to płacić szczecińscy podatnicy. Może wreszcie
          trzeba postawić pod sąd tych którzy łamią sobie bezczelnie wcześniejsze ustalenia
          zawarte między Zarządem Miasta a inwestorem, czyli ekipę pana Jurczyka oraz jeśli
          było to niekorzystne rozwiązanie dla miasta i ktoś to podpisał celowo i wziął
          kasę w kieszeń to i wcześniejszych decydentów!!!
    • Gość: T Re: ESPEBEPE upadło !!! IP: 217.153.5.* 15.05.02, 08:08
      Czy ktoś z forumowiczów/tropicieli afer może wie, jakie to rekiny szczecińskiej
      gospodarki i polityki związane były z SPBP ?
      Z tego co pamiętam praca w radzie nadzorczej SPBP była jednym z nielicznych
      doświadczeń zawodowych, oczywiście oprócz posłowania ;), naszej gwiazdy od
      gospodarki, Jacka Niezmotoryzowanego.
      • Gość: Tomik Re: ESPEBEPE upadło !!! IP: *.ncr.com 15.05.02, 08:22
        Dobre wiadomosci to nie są. Kostia - teraz liczymy na Twój optymizm :)))
        Upadłość, wbrew pogrzebowej nazwie, może być dla SPBP ...szansą. Oznacza bowiem
        z całą pewnością wstrzymanie narastania odsetek od niepłaconych zobowiązań, co
        zwykle takie spółki dobija. O ile syndyk będzie zarządzał racjonalnie i
        sprawnie - jakaś część firmy może przetrwać, realizując pozyskane kontrakty.
        Oby tak było... Ech, znów się rozmarzyłem... :))
        • Gość: Kostia Re: ESPEBEPE upadło !!! IP: *.xtra.pl 15.05.02, 18:48
          Gość portalu: Tomik napisał(a):

> Dobre wiadomosci to nie są. Kostia - teraz liczymy na Twój optymizm :)))
          > Upadłość, wbrew pogrzebowej nazwie, może być dla SPBP ...szansą. Oznacza bowiem
          >
          > z całą pewnością wstrzymanie narastania odsetek od niepłaconych zobowiązań, co
          > zwykle takie spółki dobija. O ile syndyk będzie zarządzał racjonalnie i
          > sprawnie - jakaś część firmy może przetrwać, realizując pozyskane kontrakty.
          > Oby tak było... Ech, znów się rozmarzyłem... :))

Ja nie wiem czy to jest pozytywne w Twoim odczuciu,ale upadlosc jest stanowczo
          zdrowa dla gospodarki.
          Tworzenie fikcji i tzw "pomoc" szkodzi Gospodarce. Pomagac mozna sektorom
          gospodarki, ale nie poszczegolym przedsiebiorstwom , zwlaszca prywatnym. Ja nie
          jestem taki kompetentny ekonomista jak MIKE 102. On wie nawet kiedy nalezalo
          oglosic te upadlosc. Ja wiem , ze ekonomia ma byc ekonomia i nie przylapie mnie
          nikt na odstepstwie od tej zasady w pogladach. ZERO DOTACJI i pollegalnej pomocy
          pt "dajmy im zlecenie (rzadowe przewaznie) bo oni slabo stoja i zatrudniaja
          robotnikow". Jak daje sie slabemu to przeciez silniejszy nie dostanie tego
          zlecenia. On tez ma pracownikow i byc moze przejmie tych z upadlego
          przedsiebiorstwa.
          A swoja droga wypowiedzcie sie jak to sie dzieje ze osoba (y), ktora(e) byc moze
          odpowiadaja za te upadlosc - Pani Malanowska oraz Pan Jankowski,oboje pracuja w
          Urzedzie Miejskim. Czyzby doprowadzenie do upadlosci firmy, czyli brak
          umiejetnosci menedzerskich byl czyms co kwalifikuje do pracy w Zarzadzie Miasta.
          Czy to nie jest odpowiedz na pytanie dlaczego jest zle w gospodarce
          szczecinskiej. Mike 102?

• Gość: Laufer 1 upadłość Szczecina też ? Tomikowi IP: *.xtra.pl 24.05.02, 06:35
          Gość portalu: Tomik napisał(a):

> Dobre wiadomosci to nie są. Kostia - teraz liczymy na Twój optymizm :)))
          > Upadłość, wbrew pogrzebowej nazwie, może być dla SPBP ...szansą. Oznacza bowiem
          >
          > z całą pewnością wstrzymanie narastania odsetek od niepłaconych zobowiązań, co
          > zwykle takie spółki dobija. O ile syndyk będzie zarządzał racjonalnie i
          > sprawnie - jakaś część firmy może przetrwać, realizując pozyskane kontrakty.
          > Oby tak było... Ech, znów się rozmarzyłem... :))

Proponuję upadłość Szczecina. Upadłość wbrew pogrzebowej nazwie może być szansą
          dla Szczecina. Da to wstrzymanie narastania odsetek od niepłaconych zobowiązań,
          co zwykle gminy dobija. O ile syndyk (Szczecina) bedzie zarządzał racjonalnie i
          sprawnie - jakaś część Szczecina może przetrwać, realizując pozyskane kontrakty.
          ...Ech, znów się rozmarzyłem.:) :)

• Gość: Tomik Re: upadłość Szczecina też ? Tomikowi IP: *.ncr.com 24.05.02, 08:05
            :)) Laufer, rozbroiłeś mnie całkowicie! :)) Nie wpadłbym na taki pomysł.
            Zapomniałeś tylko dopisać poczatku mojego posta, że nie jest to dobra
            wiadomość. A serio, wiesz, czemu tak napisałem? Ponieważ mleko pod tytułem SPBP
            już się rozlało. Cofnąć się tego nie da i trzeba ratować to, co jest jeszcze do
            uratowania. Smutno się uśmiecham :)))
    • mike102 Re: ESPEBEPE upadło !!! 15.05.02, 13:38
      SPBP bylo juz trupem wlasciwie od 4 lat (slynne zalamanie kursu gieldowego i
      pozniejsze spekulacje). Jako spolka gieldowa mialo obowiazek regularnie skadac
      sprawozdanie finansowe. Audytorom z E&Y z braku keszu placila oferujac darmowe
      biura.
      Ta upadlosc jest mocno spozniona - gdyby przeprowadzono ja wczesniej SPBP
      mogloby ozdrowiec. A potem (jako sucess-firma) by juz sobie tworzylo spolki
      coreczki nie placace podwykonawca jako to czynia rozne Budimexy i Mitexy...
    • Gość: zuza Re: ESPEBEPE upadło !!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 23.05.02, 14:29
      Pani Malanowska jest złodziejem takie insekty powinno się tępić, tępić i
      jeszcze raz tępić tylko w naszym państwie prokuratura i sądownictwo potrafi
      karać tylko drobnych przestępców a groźnych bandytów wypuszcza na wolność albo
      sami uciekają !!!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka