Gość: RURA IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 14.05.02, 15:14 Ta największa szczecińska firma budowlana upadła. W końcu skończyła się jej agonia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kostia ESPEBEPE upadło !!! IP: *.xtra.pl 14.05.02, 21:54 Napiszcie cos pozytywnego. Nie wolno tak. JOtttka, Franekkk, HSPS ! No pozytywnego cos , proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: ESPEBEPE upadło !!! 15.05.02, 00:00 Gość portalu: Kostia napisał(a): > Napiszcie cos pozytywnego. Nie wolno tak. JOtttka, Franekkk, HSPS ! No > pozytywnego cos , proszę. Cieszymy się, że znów Cię widzimy wśród nas. Kto z kim przestaje, takim się staje :))) Odpowiedz Link Zgłoś
hsps Re: ESPEBEPE upadło !!! 15.05.02, 00:05 jottka napisał(a): > Cieszymy się, że znów Cię widzimy wśród nas. Kto z kim przestaje, takim się > staje :))) Jottka - popieram Twój optymizm! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uotr Re: ESPEBEPE upadło !!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 14.05.02, 21:58 Powiem tyle: 1. Zobaczymy na co jeszcze stac Malanowska 2. Stracilismy jedyna szczecinska firme na gieldzie. Na 200 ilestam spolek nie ma zadnej ze stolicy Pomorza Zachodniego. :((((((((((((((((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kopin Re: ESPEBEPE upadło !!! IP: *.kaliny.szn.pl 14.05.02, 22:16 Co za tydzień ! Najpierw Stocznia, potem ESPEBEPE a teraz jeszcze to : wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=835205&dzial=szs010100 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kostia Napisalem cos optymistycznego IP: *.xtra.pl 15.05.02, 01:00 Gość portalu: kopin napisał(a): > Co za tydzień ! > Najpierw Stocznia, potem ESPEBEPE a teraz jeszcze Optymistycze : "Szczecin moj widze ogromny...." (Rujnowicz, Piechota , HSPS) Odpowiedz Link Zgłoś
koala_ Re: ESPEBEPE upadło !!! 15.05.02, 08:16 Gość portalu: kopin napisał(a): > Co za tydzień ! > Najpierw Stocznia, potem ESPEBEPE a teraz jeszcze to : > <a href="wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=835205&dzial=szs010100"t > arget="_blank">wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=835205&dzial=szs010100</a > > > A ja się pytam, dlaczego mają za to płacić szczecińscy podatnicy. Może wreszcie trzeba postawić pod sąd tych którzy łamią sobie bezczelnie wcześniejsze ustalenia zawarte między Zarządem Miasta a inwestorem, czyli ekipę pana Jurczyka oraz jeśli było to niekorzystne rozwiązanie dla miasta i ktoś to podpisał celowo i wziął kasę w kieszeń to i wcześniejszych decydentów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T Re: ESPEBEPE upadło !!! IP: 217.153.5.* 15.05.02, 08:08 Czy ktoś z forumowiczów/tropicieli afer może wie, jakie to rekiny szczecińskiej gospodarki i polityki związane były z SPBP ? Z tego co pamiętam praca w radzie nadzorczej SPBP była jednym z nielicznych doświadczeń zawodowych, oczywiście oprócz posłowania ;), naszej gwiazdy od gospodarki, Jacka Niezmotoryzowanego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomik Re: ESPEBEPE upadło !!! IP: *.ncr.com 15.05.02, 08:22 Dobre wiadomosci to nie są. Kostia - teraz liczymy na Twój optymizm :))) Upadłość, wbrew pogrzebowej nazwie, może być dla SPBP ...szansą. Oznacza bowiem z całą pewnością wstrzymanie narastania odsetek od niepłaconych zobowiązań, co zwykle takie spółki dobija. O ile syndyk będzie zarządzał racjonalnie i sprawnie - jakaś część firmy może przetrwać, realizując pozyskane kontrakty. Oby tak było... Ech, znów się rozmarzyłem... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kostia Re: ESPEBEPE upadło !!! IP: *.xtra.pl 15.05.02, 18:48 Gość portalu: Tomik napisał(a): > Dobre wiadomosci to nie są. Kostia - teraz liczymy na Twój optymizm :))) > Upadłość, wbrew pogrzebowej nazwie, może być dla SPBP ...szansą. Oznacza bowiem > > z całą pewnością wstrzymanie narastania odsetek od niepłaconych zobowiązań, co > zwykle takie spółki dobija. O ile syndyk będzie zarządzał racjonalnie i > sprawnie - jakaś część firmy może przetrwać, realizując pozyskane kontrakty. > Oby tak było... Ech, znów się rozmarzyłem... :)) Ja nie wiem czy to jest pozytywne w Twoim odczuciu,ale upadlosc jest stanowczo zdrowa dla gospodarki. Tworzenie fikcji i tzw "pomoc" szkodzi Gospodarce. Pomagac mozna sektorom gospodarki, ale nie poszczegolym przedsiebiorstwom , zwlaszca prywatnym. Ja nie jestem taki kompetentny ekonomista jak MIKE 102. On wie nawet kiedy nalezalo oglosic te upadlosc. Ja wiem , ze ekonomia ma byc ekonomia i nie przylapie mnie nikt na odstepstwie od tej zasady w pogladach. ZERO DOTACJI i pollegalnej pomocy pt "dajmy im zlecenie (rzadowe przewaznie) bo oni slabo stoja i zatrudniaja robotnikow". Jak daje sie slabemu to przeciez silniejszy nie dostanie tego zlecenia. On tez ma pracownikow i byc moze przejmie tych z upadlego przedsiebiorstwa. A swoja droga wypowiedzcie sie jak to sie dzieje ze osoba (y), ktora(e) byc moze odpowiadaja za te upadlosc - Pani Malanowska oraz Pan Jankowski,oboje pracuja w Urzedzie Miejskim. Czyzby doprowadzenie do upadlosci firmy, czyli brak umiejetnosci menedzerskich byl czyms co kwalifikuje do pracy w Zarzadzie Miasta. Czy to nie jest odpowiedz na pytanie dlaczego jest zle w gospodarce szczecinskiej. Mike 102? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laufer 1 upadłość Szczecina też ? Tomikowi IP: *.xtra.pl 24.05.02, 06:35 Gość portalu: Tomik napisał(a): > Dobre wiadomosci to nie są. Kostia - teraz liczymy na Twój optymizm :))) > Upadłość, wbrew pogrzebowej nazwie, może być dla SPBP ...szansą. Oznacza bowiem > > z całą pewnością wstrzymanie narastania odsetek od niepłaconych zobowiązań, co > zwykle takie spółki dobija. O ile syndyk będzie zarządzał racjonalnie i > sprawnie - jakaś część firmy może przetrwać, realizując pozyskane kontrakty. > Oby tak było... Ech, znów się rozmarzyłem... :)) Proponuję upadłość Szczecina. Upadłość wbrew pogrzebowej nazwie może być szansą dla Szczecina. Da to wstrzymanie narastania odsetek od niepłaconych zobowiązań, co zwykle gminy dobija. O ile syndyk (Szczecina) bedzie zarządzał racjonalnie i sprawnie - jakaś część Szczecina może przetrwać, realizując pozyskane kontrakty. ...Ech, znów się rozmarzyłem.:) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomik Re: upadłość Szczecina też ? Tomikowi IP: *.ncr.com 24.05.02, 08:05 :)) Laufer, rozbroiłeś mnie całkowicie! :)) Nie wpadłbym na taki pomysł. Zapomniałeś tylko dopisać poczatku mojego posta, że nie jest to dobra wiadomość. A serio, wiesz, czemu tak napisałem? Ponieważ mleko pod tytułem SPBP już się rozlało. Cofnąć się tego nie da i trzeba ratować to, co jest jeszcze do uratowania. Smutno się uśmiecham :))) Odpowiedz Link Zgłoś
mike102 Re: ESPEBEPE upadło !!! 15.05.02, 13:38 SPBP bylo juz trupem wlasciwie od 4 lat (slynne zalamanie kursu gieldowego i pozniejsze spekulacje). Jako spolka gieldowa mialo obowiazek regularnie skadac sprawozdanie finansowe. Audytorom z E&Y z braku keszu placila oferujac darmowe biura. Ta upadlosc jest mocno spozniona - gdyby przeprowadzono ja wczesniej SPBP mogloby ozdrowiec. A potem (jako sucess-firma) by juz sobie tworzylo spolki coreczki nie placace podwykonawca jako to czynia rozne Budimexy i Mitexy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: ESPEBEPE upadło !!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 23.05.02, 14:29 Pani Malanowska jest złodziejem takie insekty powinno się tępić, tępić i jeszcze raz tępić tylko w naszym państwie prokuratura i sądownictwo potrafi karać tylko drobnych przestępców a groźnych bandytów wypuszcza na wolność albo sami uciekają !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś