Dodaj do ulubionych

Forumowicz Roku

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.05, 19:47
Szanowni Państwo
Na Forum Kraj pojawił się wątek zatytułowany "Forumowicz Roku".
Podaję więc stosowny link, gdyż myślę, że i na tym Forum są internauci godni
nominowania do takiego tytułu, choć tylko wirtualnego
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=19010019&v=2&s=0
Pozdrawiam noworocznie szczecińskich forumowiczów.
Obserwuj wątek
    • pudrowany_pieknis Re: Forumowicz Roku 01.01.05, 22:54
      Zglaszam Antyknajaka i Studenta1. Za wielosc wcielen. Prawdziwi z nich artysci.
      Zmieniaja nicki czesciej niz Teresa Lubinska kapelusze.
      • Gość: gorol Re: Forumowicz Roku IP: *.example.net / *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.05, 00:01
        Bronka-gelda można uznać jedynie za największego kretyna 2004 roku.
        żasrawa wszystkie fora od Szczecina do Przemyśla, tym bełkotem hanyskim. Uznał
        się za nowego wieszcza śląskiego.Jest to żenujące i świadczy o niskim poziomie
        intelektualnym tego osobnika. Za potwierdzeniem tego faktu przemawia jego list
        otwarty w którym opisuje swój zbawienny wpływ na forum "Ruda Śląska"
        Forum, które jest kompletnie nie czytelne z powodu niemożności przebrnięcia
        przez bełkot Bronka -gelda w każdym temacie. Z powodu tego powstało inne forum
        "Ruda Śląska bez Bronka-gelda" Napisał ktoś, że Bronek reprezentuje kulture
        śląską. Bronek reprezentuje jedynie głupotę śląską i prezentuje jej najniższy
        poziom,..bełkot.
        • ciupazka Re: Forumowicz Roku - Broneknotgeld! 02.01.05, 00:15
          Cha cha cha ale fajnie robisz reklamę Bronkowi! Przedni fraszkopisarz z
          Bronkanotgelda! Rzeczywiście , a niemoty mu zazdroszczą. Ten "goro" to ma
          obsesję obleciał już całą Polskę, hehe... Spamuje na każdym Forum!
          • Gość: Marian Paździoch Re:mam inną propzycję, bo ta to... IP: 62.69.200.* 02.01.05, 11:08
            . na jaką pamiątkę komu jest porzebna?
            może lepiej folksdojcz roku? tu miałbym kilka kandydatur z szansą na czołowe
            miejsca.

pozdrawiam serdecznie kandydatów! oni wiedzą o kogo chodzi.

mp.
            • Gość: mimi Re:mam inną propzycję, bo ta to... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 02.01.05, 15:45
              KOMUCH roku

1 Marian Pazdzioch
              2 Marian Jurczyk

wieczorek i napierd.alski za wami
              • Gość: Marian Paździoch Re:mam inną propzycję, bo ta to... IP: 62.69.200.* 02.01.05, 16:26
                dziękuję uniżenie mr. mimi, jak będzie wybierany ,palant roku', masz mój głos.

pozdrawiam serdecznie w nowym roku 2005.

mp.
                • Gość: mimi Re:mam inną propzycję, bo ta to... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 02.01.05, 16:47
                  alez moja przyjemnosc
                  sam sobie doloze jeszcze ortograf roku
                  a co do palantow, nie ma wiekszych niz komuchy
                  ale to jest nie jest problem nazywania, to jest problem mozgowania
                  i na to nie ma lekarstwa, chocby i roku
                  oj nie ma!
                  szkoda, nie?
                  zycze milego i owocnego pol nowego roku
                  • Gość: Marian Paździoch Re:mam inną propzycję, bo ta to... IP: 62.69.200.* 02.01.05, 17:02
                    jasne mimi, a tego 'palanta' chciałem podkreślić wężykiem, że to żart, tylko
                    nie wiedziałem jak to się robi.
                    mam cichą nadzieję że nie wziąłeś tego poważnie, odwrotnie jak ja.

pozdrawiam z podziwem szczerym! mp.
                    • Gość: abc Marian P. IP: *.espol.com.pl 02.01.05, 17:14
                      A kogo bys dal na folksdojcza?
                      • Gość: Marian Paździoch Re: Marian P. IP: 62.69.200.* 02.01.05, 17:23
                        gdy będzie ogłoszony konkurs, wtedy podam swoje 'typy'
                        teraz byłoby to przedwczesne.
                        mp.
                      • Gość: mimi Re: Marian P. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 02.01.05, 17:23
                        no widzsz marianku, jak szybko sie dogadalismy
                        jak komuch z niekomuchem
                        milego pol roku, jak zwykle
                        • Gość: Marian Paździoch Re: Marian P. IP: 62.69.200.* 02.01.05, 17:26
                          nic nie dzieje się przypadkiem.
                          dzięki i jak zwykle.

pozdrawiam serdecznie!mp.
    • broneknotgeld Re: Forumowicz Roku 03.01.05, 08:48
      Duch Goduli czyńsie forum
      Joch go niy znoł ze humoru.
      ....
      • broneknotgeld Re: Forumowicz Roku 03.01.05, 21:14
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=19087289
        Szukom kandydatow do taki Komisyji.
        • albert_c Re: Forumowicz Roku, Fugazi i inni:) 05.01.05, 14:10
          tak sobie przyjme takich prywatnych kategorii dla tego tytulu Forumowicz Roku:

Forumowicz Roku:

1. w kat podstawowej: Fugazi: szczegolnie za zawsze (no prawie) merytoryczne
          wypowiedzi i wnoszace sporo do tematu, szczegolnie takze za watek dot
          szczecinskich kamienic. super.

2. Absztyf: za caloksztalt:)

3. za najlepsza muzyke: Penderecky: bardzo sympatyczna osobowosc:)

4. za charakteryzacje i kostiumy: Antykanjak: mniej sympatyczna osobowosc, ale
          nie mniej bardzo barwna.

5. za role drugoplanowa: mike102: za rzadko na forum!

6. za zdjecia: babciny_bambosz:))))))

7. za montaz: XYZ zdecydowanie, sporo montuje:)

8. za efekty specjalne: Mr Black: najlepsza zmiana oblicza:)))

9. za najlepszy scenariusz: mimo wszytsko Swar i Aska za ten najdluzszy watek;)

10. za rezyserie: Gazeta:)

Tych ktorym chcialbym przyzanc Anty pomine i pozdrowie:D

• swarozyc Re: Forumowicz Roku, Fugazi i inni:) 05.01.05, 14:13
            11. Albert_c, za wladzidupstwo i amorfizm.
            • albert_c Re: Forumowicz Roku, Fugazi i inni:) 05.01.05, 14:30
              Swar, dzieki mlokosie.

Dalbym Tobie wiecej niz jeden tytul, ale jak juz rzeklem za Anty nie daje.

ps. slyszalem ze u Was w slowianskiej Szwecji ostatnio sporo pastorow w
              tivi...jak sobie z tym radzisz mlokosie?
              • swarozyc Re: Forumowicz Roku, Fugazi i inni:) 05.01.05, 14:59
                albert_c napisał:
                Dalbym Tobie wiecej niz jeden tytul, ale jak juz rzeklem za Anty nie daje.
                ''''''''''''''''''''
                Dalbym ci jeszcze za chamstwo ale jako sie rzeklo za anty nie dajesz...
                • albert_c Re: Forumowicz Roku, Fugazi i inni:) 05.01.05, 15:37
                  swarozyc napisał:

> albert_c napisał:
                  > Dalbym Tobie wiecej niz jeden tytul, ale jak juz rzeklem za Anty nie daje.
                  > ''''''''''''''''''''
                  > Dalbym ci jeszcze za chamstwo ale jako sie rzeklo za anty nie dajesz...

* dajesz za chamstwo?

za kultura poganska...
                  • swarozyc Re: Forumowicz Roku, Fugazi i inni:) 05.01.05, 15:39
                    Kultura poganska - kultura rzymian i grekow...
                    --

Pomagaj Dadźboże i Koło Swaroże!
                    W Polsce bedzie normalniej kiedy dorobimy sie antyklerykalnej i areligijnej
                    prawicy.
                    • albert_c Re: Forumowicz Roku, Fugazi i inni:) 05.01.05, 16:06
                      ...cos mi sie o uszy obilo.

...ale nie slyszlem o tym, ze w Grecji lub Rzymie tanczono wokol ognia i ze
                      jedzenie chowano do ziemi dla jakis bogow, no ale j/w mi sie tam to tylko o
                      uszy obilo.

Szwecja nie Olimp.
                      • swarozyc Re: Forumowicz Roku, Fugazi i inni:) 05.01.05, 16:09
                        nigdy nie posadzalem cie o nadmiar wiedzy. Teraz jestem pewny.
                        • albert_c Re: Forumowicz Roku, Fugazi i inni:) 05.01.05, 16:10
                          a ja Ciebie o nadmiar kultury. Tez juz jestem pewien.
                          • swarozyc Re: Forumowicz Roku, Fugazi i inni:) 05.01.05, 16:14
                            Barbarzynstwo nie jest powodem do wstydu, a glupota jest...
                            • albert_c Re: Forumowicz Roku, Fugazi i inni:) 05.01.05, 16:28
                              swarozyc napisał:

> Barbarzynstwo nie jest powodem do wstydu, a glupota jest...
                              >
                              *...wiec od dzis powinienes zaczac sie wstydzic.
                              • swarozyc Re: Forumowicz Roku, Fugazi i inni:) 05.01.05, 16:31
                                nie ty chlopysiu bedziesz mi mowic z czego mam sie wstydzic.
                                • albert_c Re: Forumowicz Roku, Fugazi i inni:) 05.01.05, 16:37
                                  swarozyc napisał:

> nie ty chlopysiu bedziesz mi mowic z czego mam sie wstydzic.
                                  >
                                  * mlokosie sam zes to o sobie powiedzial. to dla wyjasnienia sprawy.
                                  nie goraczkuj sie tak, bo jeszcze zylka lub co innego peknie.
                                  • swarozyc Re: Forumowicz Roku, Fugazi i inni:) 05.01.05, 16:50
                                    widac nie rozumiesz co sie do ciebie pisze. To inkryminowana glupota ma byc
                                    powodem do wstydu.(:-
                                    • albert_c Re: Forumowicz Roku, Fugazi i inni:) 05.01.05, 17:03
                                      no to przestan pisac mlokosie, bo sie widac tylko przemeczasz w tym aby sklecic
                                      jedno normalne zdanie.
          • Gość: Fugazi Re: Forumowicz Roku, Fugazi i inni:) IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 05.01.05, 14:45
            Wypada podziękować drogi Albercie.
            Popłakałem się ze szczęscia. Pierwszy raz w życiu ktoś powiedział coś dobrego o
            mnie.
            Tam bardziej mnie dziwi ten fakt i to że pokręcone nieco wywody zostały
            docenione.

Z ostatnich wątków polecam ten o kasach fiskalnych.
            Zebrałem niezbyt pochlebne opinie szczególnie od samej socjalistki Romero i jej
            człowieka.
            Tym bardziej poprawiłeś mi humor.
            Dzieki z nadzieją że do wątku o partiach wrócimy.

Pozdrawiam nie-socjalista
            Fugazi
            • albert_c Re: Forumowicz Roku, Fugazi i inni:) 05.01.05, 14:51
              Gość portalu: Fugazi napisał(a):

> Z ostatnich wątków polecam ten o kasach fiskalnych.

* dzis go poszukam i zerkne wen:)

> Dzieki z nadzieją że do wątku o partiach wrócimy.

* niech no tylko jakas program pokaze:)))))

>
              > Pozdrawiam nie-socjalista
              > Fugazi

* pozdrawiam, 'ja tez', albert_c
              • ja_aska albercik 05.01.05, 15:02
                przez ciebie wyszło jak "lubię". dłuuugo:-)
                pozdrawiam
                socjalistka A
              • Gość: Fugazi Re: Forumowicz Roku, Fugazi i inni:) IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 05.01.05, 15:03
                Żebyś się nie męczył.
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=18763214
                Specjalnie na użytek tego wątku przestudiowałem VI dyrektywę UE na której
                opierana jest niby-argumentacja SLD-SDPL.
                I twierdzę, że jej interpretacja i rozszerzanie grup obejętych przez
                pomysłodawców jest na szkodę nas obywateli. Nie tylko bezpośrednio
                zainteresowanych zawodów. Pomysł fiskalizowania (przez kasy) wszystkiego co się
                da bez względu na chociażby odprowadzanie VAT lub przyzwoity poziom obrotu jest
                dla mnie nie do przyjęcia.
                Tak czy owak służę dokumentacją i opiniami ekspertów n/t.
                Aż mnie kusi aby założyć osobny wątek na temat: fiskalizmu i podatków w III RP
                ale obawiam się że chętnych do merytorycznej dyskusji nie będzie.

Pozdrawiam
                Fugazi
                • swarozyc MYCHA 05.01.05, 15:31
                  W ubieglym roku pojawil sie na forum osobnik o pseudonimie MYCHA (z duzej
                  litery oczywiscie!)wygladajacy na kobiete z przeszloscia, z ust ktorej padlo
                  intrygujace wyznanie "szukalam w SLD socjalizmu a la W. Brandt"
                  wlasnie za to wystawiam jej kandydature do miana forumowicza roku..
                  ..a gdyby komus bylo za malo to dodam ze zycie MYCHY bylo jeszcze bardziej
                  intrygujace; Glodujaca MYCHA z protestanckiej rodziny ze sluzba, wstepuje do
                  SLD szukac niemieckiej socjaldemokracji i pisze o nieistniejacej polityce
                  morskiej 3RP...
                  • felix_edmundowicz MYCHA,tak to dobry kandydat! 05.01.05, 15:41
                    Pani MYCHA to dobry kandydat!
                    Mr swarozyc ,to dobry propozycja.
                    tylko po co ten sarkazm?
                    pani MYCHA, jest pani OK, lubie czytać pani wypowiedzi.
                    niewatpliwie są jedną z żywszych i inteligentbiejszych tkanek forum
                    a sarkazm swarka rozumiem,ale kobietom się wybacza że błondzą czasami
                    ale po co to ciongonąć?
                • albert_c Re: Forumowicz Roku, Fugazi i inni:) 05.01.05, 16:04
                  Fugazi, dzieki:)

odnosnie fiskalizmu: niby wydaje sie ze wiadomo powszechnie ze nasze panstwo
                  jest bardzo fiskalne, czasem az nazbyt gorliwe w tym temacie, ale tak nie
                  bardzo wiadomo skad sie to bierze (podstawy prawne). No i czesto szuka kasy nie
                  tam gdzie w pierszej kolejnosci powinno, no ale zestawy do minigolfa przeciez
                  nie malo kosztuja, zeby wziac tylko ostatni przyklad.
                  • Gość: Fugazi taki tam post, ale jaki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 16:54
                    Ku uciesze forumowiczów zacytuję pewien tekst z innego forum, bardziej w
                    temacie jak sądzę (tego w którą stronę zmierzamy).
                    Mam nadzieję, że autorka/autor tego sarkastycznego i z pewnością
                    przejaskrawionego obrazu za kilka lat (taki wątek też kiedyś był tylko dotyczył
                    Szczecina) mi wybaczy ale pasuje jak ulał do idei soc-fiskalizmu w wydaniu
                    naszych polityków; niestety rządzących.

W imię rowności i sprawiedliwości społecznej powinno być tak : zakład wypłaca
                    wam całą pensję, (nie pobierając od niej podatku). Ten przychód ewidencjonujesz
                    na swojej kasie fiskalnej. Jeżeli uda ci się kupić coś w promocji n.p. o 20 zł
                    taniej-to te 20 zł również jest twoim przychodem i masz obowiązek jego
                    zafiskalizowania (na podstawie paragonu otrzymanego w sklepie na którym musi
                    być kwota rabatu, twój NIP i nazwisko(wszystkie kasy w Polsce podłączone będą
                    do centralnego komputera Min.Fin. tak że niczego nie uda ci się ukryć). Jeżeli
                    pojechałeś do rodziny i parę dni żresz i śpisz za darmo-też ewidencjonujesz to
                    na kasie jako przychód(wg ryczałtu-ustalonego przez Min.Fin.za diety i noclegi-
                    trzeba by wprowadzić obowiązek informowania Urzędu Skarbowego i policji o
                    każdym swoim wyjeździe). Powinien istnieć ustawowy obowiązek przedłożenia we
                    właściwym Urzędzie Skarbowym listy osób(wraz z terminami) które będziesz
                    odwiedzał z okazji imienin, urodzin i.t.p. okazji. Udział w takiej imprezie też
                    będzie twoim przychodem ustalanym wg tabeli stawek zryczałtowanej wysokości
                    przychodów ustalanej przez Min.Finansów.(imieniny np. 100 zł, urodziny 70
                    zł, "parapetówa"- 60 zł, wesela po 300 zł. i.t.d). Jeżeli nie wziąłeś udziału
                    w którejś z takich imprez-twoja strata-przychód (domniemany) musisz i tak
                    zaewidencjonować(zwolnienia lekarskie nie będą honorowane). Ostatniego dnia
                    miesiąca będziesz miał obowiązek sporządzenia miesięcznego raportu okresowego z
                    kasy fiskalnej - oczywiście w obecności przydzielonego ci Kontrolera Osobistego
                    (z Urzędu Skarbowego-wprowadzi się taki rodzaj urzędników). Dopiero wtedy, od
                    łącznej sumy wynikającej z raportu, najjaśniejszy Pan Kontroler obliczy ci(i
                    skasuje) podatek. Przy okazji Kontroler Rodzinny sprawdzi aktualny stan
                    posiadanych przez ciebie rzeczy(według sporządzonego i co miesiąc
                    aktualizowanego "Spisu z natury" rzeczy będących twoją własnością). Jeżeli
                    stwierdzi rozbieżności (n.p.dokupiłeś parę gaci) to musisz mieć na to
                    dokument, bo inaczej uznane to zostanie za twój przychód, a ponieważ nie został
                    on zaewidencjonowany na kasie fiskalnej-ukarany zostaniesz wysoką grzywną (co
                    najmniej od 5000 zł w górę-jako że będzie to traktowane jako przestępstwo
                    skarbowe) . Rozważane jest również wprowadzenie obowiązku posiadania kas
                    fiskalnych przez dzieci-wszak w Polsce mamy konstytucyjny zapis o równości
                    obywateli wobec prawa, zatem sprawiedliwość społeczna wymaga, aby i ich
                    przychody(kieszonkowe, prezenty) były traktowane tak samo. Tutaj można by - w
                    ramach plityki prorodzinnej i troski o dzieci, jaka dominuje przecież w naszym
                    państwie - wprowdzić ulgę podatkową w postaci możliwości odliczenia od przychodu
                    (może nawet-od podatku) połowy wartośc kasy nabytej dla niemowlaka(odliczenie
                    przsługiwało by dziecku i póki co zaliczane byłoby na poczet jego przyszłych
                    należności podatkowych). Szanowni obywatele ! Dopiero wtedy Polska stanie się
                    krainą mlekiem i miodem płynącą czego Wam(a przede wszystkim sobie) szczerze
                    życzę.
                    P.S. Nie będę ukrywał, że uważam was za przygłupów.

Pozdrawiam
                    Fugazi
                    • albert_c Re: taki tam post, ale jaki! 05.01.05, 17:08
                      Bareja by tego nie wymyslil:))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka