Dodaj do ulubionych

Najlepsze Liceum itd...

IP: *.teleton.pl 13.01.05, 09:47
Trwa wyścig szczurów. Ranking, klasyfikacja i punkty za IQ. A mi się marzy po
prostu fajna buda, do której człowiek wraca po latach nie po to by oglądać
swoje zdjęcia i listy gratulacyjne na korytarzach. Szkoła z kochanymi
belframi, wspaniała paczką przyjaciół, zwariowanymi akcjami, zrzędliwą woźną
i wojną o obuwie zastępcze. Czy aby właśnie szkoła, która uczy, bawi i
wychowuje a nie produkuje, byłaby tą najlepszą ? Za moich czasów nie było LO
XIII mimo, że była wówczas ścisła czołówka liceów, nikt nie martwił się
żadnym rankingiem i jakoś wszystkim wyszło na zdrowie. Większość chodziła do
szkół, które były najbliżej domu, po prostu...
Obserwuj wątek
    • pejsik Re: Najlepsze Liceum itd... 13.01.05, 11:32
      Chodzilam do najlepszego swego czasu liceum i tak na prawde to te rankingi
      podbijalo kilka osob, ktore wygrywaly olimpiady. Reszta zyla wlasnym zyciem. I
      gdyby nie kilka wyjatkow ktore skutecznie zatruly mi te 4 lata (a raczej jednej
      osobie:) ) to ta szkole wspominalabym z jeszce wiekszym sentymentem. A podobno
      za mojej kadencji juz nie bylo to co kiedys. Wczesniejsze rocznmiki uchodzily
      za alternatywe szczecina. U na zaczelo juz byc gorzej - ale klimat nadal byl. A
      teraz - jak play napisal, wyscig szczurow i gra o nic - bo co daje ranking?

Kogo za kilka lat bedzie interesowala - moja szkola byla na Iwszym miejscu?
      Czcze przechwalanie sie. Ale zabawnych historii i anegdot kazdy wyslucha z
      przyjemnoscia.
    • blackexit rozwiazuje problem 13.01.05, 14:37
      najlepszym liceum w zachodniopomorskim a moze i w calej polsce i swiecie jest
      LO II.
      pozdrawiam black
      • Gość: play Re: rozwiazuje problem IP: *.teleton.pl 13.01.05, 14:45
        a kiedy byłeś tam ostatni na lekcji ? Jesteś pewien, że od tamtej pory nic się
        nie zmieniło ?
        • blackexit Re: rozwiazuje problem 14.01.05, 13:45
          Gość portalu: play napisał(a):

> a kiedy byłeś tam ostatni na lekcji ? Jesteś pewien, że od tamtej pory nic się
          > nie zmieniło ?

jesli sie zminilo to raczje nie na gorsze bo z tego samego rankingu wynika iz
          zajmuje 22 miejsce w polsce. odzeszka pani r od fizyki ktora miala cos nie tak z
          mozgownica i dawno powinna byc wyrzucona. slyszalem tez o wyczynach pani d na
          studniowce ale to powiedzmy wypadek przy pracy poza szkola. reszta trzyma sie
          mocno. pozdrawiam black
          • Gość: mamoniowa Re: rozwiazuje problem IP: 212.244.77.* 14.01.05, 14:14
            Czy pani R. miala na imie Jadwiga ?? :-)
            • pejsik Re: rozwiazuje problem 14.01.05, 14:43
              Gość portalu: mamoniowa napisał(a):

> Czy pani R. miala na imie Jadwiga ?? :-)

tak mi sie wydaje, o ile dobrze pamiatam. slynne "czylly" zamiast "czyli"
              • Gość: mamoniowa Re: rozwiazuje problem IP: 212.244.77.* 14.01.05, 14:52
                ha ha ha, tak, czyly, jezely, dziecko co to za wzor , no i kropki!!!
                Zgadza sie, stawiala duzo ocen niedostatecznych, ale byla jedna z nielicznych
                osob, ktore ocenialy faktyczna wiedze. Nawet ja mialam u niej jedna piatke, he
                he.
                • pejsik Re: rozwiazuje problem 14.01.05, 15:42

> ha ha ha, tak, czyly, jezely, dziecko co to za wzor , no i kropki!!!
                  > Zgadza sie, stawiala duzo ocen niedostatecznych, ale byla jedna z nielicznych
                  > osob, ktore ocenialy faktyczna wiedze. Nawet ja mialam u niej jedna piatke,
                  he
                  > he.

to fakt. a nie wiesz moze.. albo nie. czekaj, zaloze nowy watek i tam sie
                  ciebie zapytam.
                • blackexit Re: rozwiazuje problem 14.01.05, 16:57
                  ale byla jedna z nielicznych
                  > osob, ktore ocenialy faktyczna wiedze. Nawet ja mialam u niej jedna piatke, he
                  > he.

wiedze? jaja sobie robisz? jak widziala ze w dzienniku mas z2 paly to jak nic
                  postawila ci trzecia albio i od razu czwarta. zero pojecia. nie pozwlala dosc do
                  wyniku innymi metodami niz jej znane (nie o sobie mowie rzecz jasna) pytala z
                  tego z czego dostalo sie przed 1 sekunda pale na sprawdzianie.
                  gdybym byl wowczas bardziej dojrzaly to bym ja wyklopal z nauczania jak nic.
                  strajk demonstracja glodowka itd. pozdrawiam black
              • blackexit Re: rozwiazuje problem 14.01.05, 16:54
                pejsik napisała:

>
                > tak mi sie wydaje, o ile dobrze pamiatam. slynne "czylly" zamiast "czyli"

tak tak. no zlamka po prostu. pozdrawiam black
            • blackexit Re: rozwiazuje problem 14.01.05, 16:54

> Czy pani R. miala na imie Jadwiga ?? :-)

nie wiem miala klase po prawej stronie. dramat po prostu dramat.
              pozdrawiam black
          • pejsik Re: rozwiazuje problem 14.01.05, 14:42
            blackexit napisał:

> jesli sie zminilo to raczje nie na gorsze bo z tego samego rankingu wynika iz
            > zajmuje 22 miejsce w polsce. odzeszka pani r od fizyki ktora miala cos nie
            tak
            > z
            > mozgownica i dawno powinna byc wyrzucona. slyszalem tez o wyczynach pani d na
            > studniowce ale to powiedzmy wypadek przy pracy poza szkola. reszta trzyma sie
            > mocno. pozdrawiam black

no wiec ja piszac o liceum pisalam o LO II. I ze wszystkim masz racje. A pani
            R. byla spoko. Wspominam z szeeeeeeeerokim usmiechem:) :) :)
            Ale i tak na innym przedmiocie wiecej pal zebralam do kolekcji :)
            >
    • Gość: K_ LOzOI IP: *.pl / 62.233.173.* 13.01.05, 14:51
      przy lodogryfie... fajnie jest ;]
      lozoi.home.pl
      mi akurAT klasa nie trafila sie jakas szcezgolnie dobra ale szkola jest
      super. ;p chodze tu od tego roku
      • Gość: absolwentka LOzOI- Re: LOzOI IP: *.globalconnect.pl 31.07.13, 10:46
        Szkoła i klasa beznadziejne! Szkoła niby specjalna nastawiona dla uczniów niepełnosprawnych, a w rzeczywistości jest to jedna wielka BZDURA, dla niepełnosprawnych MAKABRA!!! Nie polecam!
        • Gość: Lozojanka Re: LOzOI IP: *.static.espol.com.pl 26.09.13, 17:23
          Człowieku to najlepsza szkoła na świecie !
    • Gość: play Re: Najlepsze Liceum itd... IP: *.teleton.pl 14.01.05, 08:14
      No i proszę, nasz wątek doczekał się pozytywnej kontynuacji jako "skandalik
      oświatowy...". Co zrobić, ja naprawdę wolę normalną budę niż labolatorium
      hodowlane. Pozdrawiam wszystkich, którzy z sentymentem wspominają swoje
      szkoły.
    • Gość: mamoniowa Re: Najlepsze Liceum itd... IP: 212.244.77.* 14.01.05, 10:00
      Ukladajac takie rankingi z pewnoscia nikt nie bierze pod uwage atmosfery, jaka
      tam panuje, jakie sa relacje uczen-nauczyciel czy uczen-uczen, czy tak jak z
      kiedys propagowanym haslem "szkola twoim drugim domem". Licza sie efekty,
      udzialy i wygrane w olimpiadach czy odstetek tych, ktorzy dostali sie na
      studia. Pewnie jest to jakims miernikiem. Mnie sie to tez nie podoba. Odnosze
      wrazenie, ze to liceum to nawet nie kuznia naukowych talentow,ale jakies
      wyspecjalizowana farma hodowlana.
      Moj ogolniak wspominam z ogromnym sentymentem, bardzo cieplo, chociaz trafilam
      tam po kadencji dyrektora, ktorego starsi koledzy wspominali z ogromnym
      szacunkiem. Za moich czasow glownym kryteruim wyboru byla raczej odleglosc,
      chociaz zgadza sie , glowne uderzenie szlo na "pobozniaka", "piatke", "szostke".
      Wybralam "dwojke", bo mialam najblizej, ale nie bede sie upierac, ze to
      najlepsza szkola. Inaczej, zawsze cieszyla sie ogromnym zainteresowaniem, zdaje
      sie, ze nadal tak jest.
      • pejsik Re: Najlepsze Liceum itd... 14.01.05, 14:45
        tak, tyko jak wczesniej napisalam - jest coraz gorzej jesli chodzi o panujaca
        tam atmosfere. zaczyna sie robic jak w innych najlepszych liceach. dobrze ze
        pozostaja chociaz takie inicjatywy jak WPMFT. Bo to na prawde jest kwiatek
        jesli chodzi o przedsiewziecia mlodziezowe.
    • Gość: meko Re: Najlepsze Liceum itd... IP: *.xdsl.centertel.pl 20.06.14, 16:30
      lmao nie idzcie do lozoja, w lozoju zapomnijcie o wycieczkach (nawet do kina), w szkole ciemno jak w piwnicy. nawet temat integracji to tam tragedia. szczerze, żałuje trzech lat które tam spędziłam. mogłam wybrać lepiej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka