daql4ever 27.02.05, 14:33 Słyszałem, że w naszym ukochanym mieście P ma powstać market Lidl. Czy ktos z Was może wie gdzie i kiedy i czy ten news jest prawdziwy, czy to tylko histeryjka wyssana z serdecznego palca... pozdro Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mmruk Re: LIDL w Policach? 27.02.05, 22:47 Najprawdopodobniej bedzie, jadąc w kierunku szczecina, mniej więcej po prawej stronie przed wiaduktem (dawne tereny spółdzielni "Ogrodnik"). Co by tu jeszcze, może Geant! Kiedy w końcu pojawi się w Policach jakas konkretna inwestycja?! Nie liczę infraparku, bo ten temat trzeba traktować integralnie z Z.Ch. "Police". Dobrze, że są bo inaczej........eeeh Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz.ufniarz Re: LIDL w Policach? 28.02.05, 08:36 słyszałem w miare pewne info ze lidl ma powstać na piłsudskiego ale blizej krzyzowania, tam obok nowych domków jednorodzinnych z tego co wiem jeden z bogatszych przedsiębiorców polickich sprzedał swoj grunt lidlowi w planach jest market z jednej strony a stacja paliw z drugiej strony ulicy w związku z tym wyjeżdzając z polic bedziemy mieli szanse na zakupy i tankowanie w 2004 roku do polic pukali różni marketowcy również ikea ale nie ma zgody na super czy hipermarket w policach moim zdaniem bilans jest niekorzystny bo mimo wielu miejsc pracy i nowej infrastruktury taki market to duze zagrozenie dla małych sklepów, najczesciej rodzinnych Odpowiedz Link Zgłoś
daql4ever Re: LIDL w Policach? 28.02.05, 15:56 Dzięki za re! Przy okazji moim skromnym zdaniem ani Lidl, ani Netto nie są małymi sklepikami i defacto one bedą stwarzać zagrożenie dla ryneczku( z wcale to niemałymi cenami) jak i innych małych sklepików rodzinnych. Uwarzam więc, że Ikea byłaby optymalnym rozwiązaniem i zdecydownie lepszym niż "pomniejsze" Netta, Lidle, Lprice'y, itp. Przyciągnęłaby innych inwestorów oraz klientów z miasta Sz i okolic, którzy zostawialiby swe ciężko zarobione pieniądze również w przybytkach serwujących jadło i nie tylko. Inwestycje i nowe miejsca pracy, a przecież wszystkim o to własśnie chodzi(no może nie wszystkim). Moim zdaniem powstanie hipermarketu w Policach lub okolicy jest tylko kwestią czasu i pieniędzy jakie ktoś wyłoży a inny ktoś przyjmie... PEACE Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz.ufniarz Re: LIDL w Policach? 02.03.05, 08:34 nie mam przekonania do hipermarketu w Policach wiecie ile mamy sklepów meblowych w Policach? kiedyś nawet mówiło się żartobliwie o zagłębiu meblowym taka ikea rozłoży te sklepy w pół roku 5-6 sklepów razy 5-6 osób pracujących w każdym to już bolesne ikea to nie tylko stary sklep ale i pewien styl życia(tak sie przynajmniej dzieje w Poznaniu) nie bardzo wierze w taką możliwośc ze któryś z włodarzy gminnych wpuści do polic hipermarket bo dostanie w łapę Police to mała gmina i wszystko widać nie da się niepostrzezenie wprowadzić na nasz rynek takiego giganta poza tym - wszystkie ugrupowania politytczne w Policach mają na swych sztandarach zakaz hipermarketów w gminie bo takie jest oczekiwanie mieszkańców jak sądzę pozdrawiam PS - prostuje moje info - lidl ma powstać bliżej centrum, przy piłsudskiego na wysokości stacji DUO(obecnie chyba LOTOS) - przepraszam za złe informacje wcześniej Odpowiedz Link Zgłoś
deeem Re: LIDL w Policach? 02.03.05, 14:05 grzegorz.ufniarz napisał: > nie mam przekonania do hipermarketu w Policach Proszę nie zapominać, Policzanie mają hipermarkety, ok 40 minut jazdy autobusem, w Szczecinie !!! > nie bardzo wierze w taką możliwośc ze któryś z włodarzy gminnych wpuści do > polic hipermarket bo dostanie w łapę............... Ciepło pozdrawiam wwłodarzy Polic :-) Odpowiedz Link Zgłoś
parkowy Re: LIDL w Policach? 02.03.05, 21:09 Jeśli jedynym lekarstwem na bezrobocie w Polsce ma być stawianie wciąż nowych hipermarketów,to ja wysiadam,mam w nosie taki kraj.Mam w nosie lokalnych decydentów,którzy za solidną łapówę zezwalają na budowę marketów.Czy naprawdę nsze pieniądze mają być wywożone w postaci zyskow za granicę? Wdzięczny jestem naszym lokalnym włodarzom,że nie zezwalają na budowę wielkopowierzchniowych sklepów w Policach.Obawiam się jednak,że lokalni kacykowie,którzy wykupywali przed laty za bezcen ziemię nie poddadzą się tak łatwo. Odpowiedz Link Zgłoś