Dodaj do ulubionych

Budżet przeszedł

23.03.05, 23:10
Diagnoza
Szalik mych ramion nie otula,
nie chadzam w stadzie, jak szympansy,
nie poturbuję byle ciula,
staruszce nie odbiorę szansy;
w trans mnie nie wtrącą hymnów tony,
lecz Kibic jestem - Zawiedziony.

Nie budzę grozy na ulicy
brwi wypukłością, krojem szczęki,
nie różnię się w zasadzie niczym
od towarzyszy mej udręki:
choć z ust nie toczę wściekłej piany,
to Kibic ze mnie - Sfrustrowany.

Nikt o mnie nie dba, nie dopieszcza,
miłego nikt nie powie słowa,
życie mi dzień po dniu się streszcza
w serię ponurych rozczarowań.
Wielem już różnych widział akcji
- daleko mi do satysfakcji.

Wciąż słyszę szumne zapowiedzi,
w które uwierzę - wbrew pamięci,
bo taki frajer we mnie siedzi,
którego każda ściema kręci.
Potem winnego szukam buca,
bo przecież sobie nie nawrzucam!

Polska nie umie, Polska kluczy,
Polska, w co gra, to byle jak,
z Polską się nie da zwycięstw uczcić,
więc czci się klęski. Laurów brak.
Chciałbym się cieszyć - ssie mnie złość!
Najwyższy czas powiedzieć - dość!

Pragniesz spełnienia? Chcesz tryumfować?
Masz dosyć odchodzenia z niczym?
To - mówią - przestań kibicować,
a zacznij wreszcie uczestniczyć!
Pokiwam na to łbem obłudnie:
Na siebie liczyć mi - najtrudniej...

Gdybym mógł sobą się zachwycać,
tobym nie robił za Kibica...

Jacek Kaczmarski
Osowa, 25.9.2003
Obserwuj wątek
    • Gość: Jaro Re: Budżet przeszedł IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 24.03.05, 01:45
      "Wielkie inwestycje to nie postawienie altanki na działce."

Noo, akurat co do tego nasz hajperrobociarz rzeczywiście może się wypowiadać.

Wielkie inwestycje to może nie są, ale za to niemałe przekręty :p
      • Gość: Marszałek Koniew Nieskuteczny Sławuś Nitras IP: 193.19.146.* 24.03.05, 09:58
        Jako wielbiciel najbardziej "nakreconego" szczecińskiego???? polityka Słwusia
        Nitraska, zastanawiam się po co tak bardzo się starał i krzyczał i machał
        krótkimi rączkami i nóżkami. Naubliżał Mirkowi, głosił ,ze nie pozwoli na
        grabież a tu Piotruś Kęsik pokazał chłopczykowi z Połczyna jak się robi w
        Szczecinie politykę. Wracaj Sławuś do Koszalina i tam kręć lody z Retmanem.
        Jesteś bardzo nieskuteczny i niewiarygodny jako polityk, brak Ci elementarnej
        politycznej konsekwencji. Popatrz na radnych PiS, Prawo i Sprawiedliwość nie
        darło paszczy i nie ublizało wszystkim dookoła, co powiedzieli to zrealizowali.
        Jak przyszło do głosowania stać ich było na (merytorycznie uzasadnioną)
        konsekwencję, ucz sie Sławuś (jeżeli potrafisz) od mądrzejszych.
        • Gość: zawiedziony tomasz Re: Nieskuteczny Sławuś Nitras IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 10:22
          Nie Sławuś jeden pyszczył Bartosz mega agent też pyszczył i kupa nic a nic to
          0. Nawet sie nie wypowiedział. Może obaj niech się idą uczyć? Albo niech budują
          wspólnie samorządową koalicje krzykaczy nieudaczników.
        • xyz-xyz Re: Nieskuteczny Sławuś Nitras 24.03.05, 10:31
          Jak przyszło do głosowania stać ich było na (merytorycznie uzasadnioną)
          > konsekwencję

(:- merytoryczną? Wczoraj w radio słyszałem radna Masłowska nie poparła
          budżetu, bo nie miasto nie tworzy nowych miejsc pracy. Usłużna Wybiórcza
          podretuszowała wypowiedź bo blond radna wyszła na... U cha!:)))))))))))))))))))
          • zaczepialski xyz mów co chcesz ale radna Masłowska to jedyny 24.03.05, 11:35
            człowiek z "jajami" w tej radzie. Wychodzi na to że PO i Od Nowa krytykowały budżet jak wynika z głosowania jakby pod publiczkę :-))) byli przeciw ale jakby odwagi zabrakło na koniec (wstrzymali się)
            • xyz-xyz Re: xyz mów co chcesz ale radna Masłowska to jedy 24.03.05, 11:47
              Mówię co chcę:))) Jednak nawet Juliusz S. nie wygłupił się nigdy tak bardzo jak
              Pani Masłowska zarzucając Magazynierowi, że nie tworzy miejsc
              pracy. :))))))))))))))))))))))))
        • Gość: wf Re: Nieskuteczny Sławuś Nitras IP: *.iscnet.pl 24.03.05, 14:18
          Nie denerwuj się tak pisiorku
    • Gość: Marszałek Koniew Jedynie PiS jest wiarygodny!!!!!! IP: 193.19.146.* 24.03.05, 12:52
      Jako jedyni nie kupczyli i nie darli z tych 14 mln nic pod publiczkę. A ten
      czerwony oszołom który zarzuca Masłowskiej niekompetencję niech się WALI (jak
      mówi jego czerwony kolega Zdrojewski). Prace nad Budzetem nie powiniy polegać
      na rozdawincwtu pienbiędzy Kęsikom i innym czerwonym radnym. Ten budżet z jego
      głównym założeniem (przejadania wszystkiego co jest do wyrwania) bedzie
      skutkował dalszą degradacją naszego miasta. Ale to czerwonym radnym niestety
      dynda. Boli tylko ,że Ci którzy mienili się odpowiedzialnymi politykami (PO i
      OD NOwa) dostali pare Fantów i WSTRZYMALI SIE OD GŁOSU!!!!!!. A wspomniany
      Sławuś Nitras jakoś zamilkł. Czyżby Sławku bolała Cię Pupka bo Towarzysze po
      raz kolejny Cie rozrobili. Na nic Twoje starania, nie wyszedłeś na męża
      opatrznościowego szczecińskich finasów tylko na wydutkanego harcerzyka.
      • xyz-xyz Re: Jedynie PiS jest wiarygodny!!!!!! 24.03.05, 13:05
        A ten
        > czerwony oszołom który zarzuca Masłowskiej niekompetencję niech się WALI (jak
        > mówi jego czerwony kolega Zdrojewski).
        Jakaś Masłowskiej rodzinka? A to całuje rączki:)))))))))))) Szkoda tylko, że
        Marian ma tworzyć miejsca pracy z budżetu Gminy. :))))

A ten twój PiS od Pokurczów jest tak samo wiarygodny jak pan Ius et Lex co to z
        kasy państwowej chciał szmal na szkółkę dla syna wyłudzić. O Kaczoromorganie i
        olimpiadzie w Warszawie nie wspomnę. Takie Konusy wiarygodne:))))
        A skoro lubisz cytaty, to ja ci zacytuję Kurdupla: "Spieprzaj dziadu!";)
        • Gość: Marszałek Koniew Re: Jedynie PiS jest wiarygodny!!!!!! IP: 193.19.146.* 24.03.05, 13:24
          Czerwony Pajączku w jednym z watków napisałes bodajze ,że wolisz umiarkowanych
          złodzieji pokroju Pęczaka od oszołomów pokroju Kaczyńskiego. I widzisz Ty z
          Kęsikiem tutaj w Szczecinie postrzegacie rzeczywistość naszego mista tak jak
          Wasi partyjni koledzy w Łodzi. A ja wolę taki sposób uprawiania polityki jaki
          prezentuje Masłowska. Ona zanim trafiła do polityki, jako chirurg uratowała
          wiele dziecięcych istot. A co osiągnął w swoim zawodowym życiu Twój kolega z
          rady??? Bycie partyjnym działaczem jak druh Jacek albo Grześ Dobra Rada, że nie
          wspomnę o dyrektorze książnicy Jędrzeju jakoś nie przekonuje mnie jako wyborcy.
          Masłowska nie jest moją krewną tak samo jak Kaczyński a spierzać obawiam
          się ,że będę musiał(za chlebem) jeżeli Jurczyk z poparciem SLD nadal będzie
          zarządzał moim miastem. Kończę Czerwony Pajączku i chociaż pewnie nie jesteś
          zbyt religijny zyczę Ci Wesołych Świąt, mimo wszystko wierzę, że ten Świety
          czas Wielkiej Nocytakże w Twoim życiu przyniesie owoce.
          • xyz-xyz Re: Jedynie PiS jest wiarygodny!!!!!! 24.03.05, 13:44
            Czerwony Pajączku w jednym z watków napisałes bodajze ,że wolisz umiarkowanych
            >
            > złodzieji pokroju Pęczaka od oszołomów pokroju Kaczyńskieg

Napisałem, że wolę umiarkowanych złodziei, niż chorych z nienawiści ułanów.
            Tak z kronikarskiego obowiązku.

A ja wolę taki sposób uprawiania polityki jaki
            > prezentuje Masłowska.

Nadal wolę umiarkowanych kompetentnych złodziei, niż niekompetentnych
            nieudaczników z buzią pełną wartości psujących wszystko co wezmą w łapki.

Ona zanim trafiła do polityki, jako chirurg uratowała
            > wiele dziecięcych istot.

Chwała jej za to. Nie umniejszam jej zasług na niwie chirurgii. Stwierdzam
            jedynie, że jest marnym politykiem. Małysz jest świetnym skoczkiem, ale
            sztangistą żadnym. To nic złego. Źle jest wtedy, gdy Małyszowi nagle uroi się,
            że chce być sztangistą.

A co osiągnął w swoim zawodowym życiu Twój kolega z
            > rady???

Umów się w Biurze Rady i zadaj mu to pytanie. Czy może nie masz odwagi?

Bycie partyjnym działaczem jak druh Jacek albo Grześ Dobra Rada, że nie
            >
            > wspomnę o dyrektorze książnicy Jędrzeju jakoś nie przekonuje mnie jako
            wyborcy.

Mnie zaś nie przekonuje świetny chirurg w roli marnego działacza.

> Masłowska nie jest moją krewną tak samo jak Kaczyński a spierzać obawiam
            > się ,że będę musiał(za chlebem) jeżeli Jurczyk z poparciem SLD nadal będzie
            > zarządzał moim miastem.

Cóż ci mogę rzec. Jeżeli od miasta oczekujesz pomocy w znalezieniu zajęcia, to
            powodzenia życzę. Pani Masłowska tez oczekuje od Gminy by tworzyła nowe miejsca
            pracy. Problemem dla miasta nie jest Jurczyk ani SLD. Problemem są wojownicy
            NIMBA (o ile wiesz kim są). Oni torpedują każdą inicjatywę.

Za życzenia dziękuje i mimo, iż nie jestem wierzący, życzę ci by dla ciebie te
            Święta były czasem szczęśliwym.
    • zaczepialski Student1 - dlaczego radna MJW wstrzymała się? 24.03.05, 13:43
      podobnie jak mocno tyrająca Jurczyka Tereza - jak sądzisz? a może wiesz z pierwszej ręki
      • student1 do sraczepialskiego 24.03.05, 20:19
        chyba już domyślasz się że nawet jak wiem to tobie nie powiem
        • Gość: pieszy . IP: *.fnet.pl 24.03.05, 21:20
          kto też obejmie dyrektorski stołek po panu T.?
        • zaczepialski sRudent ty się cofasz :-))) 24.03.05, 22:14
          • student1 eee 24.03.05, 22:48
            a gdzie to ja się cofam panie sraczepialski
            do tyłu czy do przodu
            a czy w bok to też cofanie
            • zaczepialski nie chciałem tego pisać ale ty poprostu głupiejesz 24.03.05, 22:52
              grzecznie zapytałem jedynie o motywacje wstrzymania się od głosu a ty mnie "obsrywasz". Może masz trudne dni?
              • student1 Re: nie chciałem tego pisać ale ty poprostu głupi 24.03.05, 23:59
                obsrywam cię z bardzo konkretnego powodu
                a jeżeli nie wiesz jakiego to znaczy że nie masz właśnie trudnych dni
                po prostu całe twoje życie jest trudne
                a i myślenie też sprawia ci trudność
      • Gość: andreas ja Ci odpowiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.05, 21:26
        Ci co sie wstrzymali to sie wstrzymali,
        bo konkretnie sami juz nie wiedzieli co maja robić!
        Tak bywa!
        Czasami człowiek tak sie zapedzi, ze sam juz nie wie...

Wiesz tak sie szamocą , raz tak, raz nie,
        to znowu tak, potem nie, no i nie wiedzieli
        nie wiedzieli czy tak, czy nie!

Bo wiesz te układy sie rozłozyły
        troche tak, a troche nie!
        • student1 Re: ja Ci odpowiem 24.03.05, 22:50
          znowu grypsujesz
          • Gość: andreas Re: ja Ci odpowiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.05, 23:10
            troszeczkę...
          • Gość: andreas ale IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.05, 23:13
            prawda taka jest!
            że sama pani profesor Lubinska powiedziała,
            że zrobili jakis szach-mach z budżetem, bo nie było na oświate,
            a nagle sie znalazły pieniądze,
            czyli własnie tak jak zagrypsowałem
            juz sama nie wiedziała co i wolała się wstrzymać!
    • Gość: pieszy Re: Budżet marzenie IP: *.fnet.pl 24.03.05, 23:00
      GW: Wszystkie inwestycje (budowa dróg, boisk, modernizacje szkół itd.) - 240
      mln zł (23 proc.)

Pomoc społeczna - 154 mln zł (15,2 proc.)

(proinwestycyjny prospołeczny

marzenie - jak na socjalistyczny)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka