Dodaj do ulubionych

Madonna w Galaksy

IP: 217.153.6.* 03.06.05, 22:51
Matka karmiaca piersia dziecko to widok ktory nie powinien szokowac.Jednak
gdy odbywa sie to w wielkim centrum handlowym - dziwi.
Czy doczekamy sie pomieszczen do kopulacji?
Czy moze wstawine zostana lozka do spania w szerokich korytarzach?
A moze szkoly przeniesiemy do hiper-sklepow?
Sluby i wesela tez moglyby sie tem odbywac?
Chrzciny?
Ale przebojem moglby byc np.zaklad pogrzebowy?
Hospicjum dla nieuleczalnie chorych?
Kaplica?

Co jeszcze moze zaszokowac czlowieka waszym zdaniem w XXI-wieku?Moim zdaniem
skala zaweza sie dramatycznie!!!!

Prawda,dla czlowieka jest tym,co czyni z niego czlowieka
Obserwuj wątek
    • Gość: e.beata Re: Madonna w Galaksy IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.05, 22:58
      a robiła to siedząc na kasie?
      Bo jż. dyskretnie w kącie, to dziwne jest że jeszcze kogoś to dziwi.
      • Gość: Gryf Re: Madonna w Galaksy IP: 217.153.6.* 03.06.05, 23:04
        Gość portalu: e.beata napisał(a):

> a robiła to siedząc na kasie?
        > Bo jż. dyskretnie w kącie, to dziwne jest że jeszcze kogoś to dziwi.

Przechodzilo w poblizu "madonny" kilkadziesiat osob na minute.

• Gość: H56 Re: Madonna w Galaksy IP: *.comnet.krakow.pl 03.06.05, 23:01
      nie zartuj,ze zszokowała Cię karmiąca kobieta, przecież dziecku nie powie ,ze
      nie da mu jeść. Kaplice już sa w niektórych supermarketach, w kościołach
      kawiarnie. Teraz nic mnie już nie jest w stanie zaszokować.
      • Gość: pieszy Re: Madonna w Galaksy IP: *.fnet.pl 03.06.05, 23:03
        hipcie to dom,
        a w domu wszystko jest na miejscu

(i tyle)
    • Gość: Galax Re: Madonna w Galaksy IP: *.arkonskie.v.pl 03.06.05, 23:04
      A trzeba bylo w robocie siedziec a nie do Galaxy sie szlajać :-)

W wielu krajach jest to widok bardzo normalny

A czesto jest to wrecz widok calkiem estetyczny ;-))
      • Gość: ktosik Re: Madonna w Galaksy IP: 62.69.200.* 03.06.05, 23:24
        Ty Gryf to chyba z innej epoki jesteś i dzieci małych nie masz. Jak ma matka
        wytłumaczyć małemu np. trzymiesięcznemu dziecku - gziekolwiek by była że nie
        poda mu piersi bo takim głupim panom sie to nie podoba. Puknij się w łep. Ja
        swoje dziecko krmiłam również w Galaxy. Owszem jest tam pokoik dla noworotków
        ale zimą bez ogrzewania. I zawsze gdy widzę karmiącą matkę, to ja podziwiam i
        sie do niej uśmiecham.
        • kurde.felek Re: Madonna w Galaksy 03.06.05, 23:33
          Dziewczyny, nie napadajcie na Gryfa, on przyzwyczajony, że jak goły cyc do albo
          reklama stanika, albo wejście do sex shopu.
          A w Galaxy zobaczył nagą pierś w nowej roli, bo sam zapomniał jak cycka ciągnął
          u swoje mamy. No jest zaszokowany. A że mu się damskie "mleczarnie" kojarzą z
          jednym, zaraz byla wzmianka o pokoju do kopulacji.
          Głodnemu chleb (oh, pardon) cycek na myśli i inne pieszcochy.
          Oj Gryfciu, Gryfciu, starzejesz sie, skoro tak reagujesz na widok karmiącej
          matki.
          Mnie tam kobiece "baloniki" nie szokują, wręcz wyglądają...smakowicie.
          • xyz-xyz Re: Madonna w Galaksy 06.06.05, 14:17
            :))))))))))))) Mandantka byłaby dumna:))))))))))))))))))))))))))))))) Tekst
            jest odjazdowy:) Ledwo w klawisze z e smiech trafiam:))))))))))))))))))))))))
    • Gość: Ilka Re: Madonna w Galaksy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.05, 23:50
      Też mnie to razi, prawdę mówiąc...
      • kapeador Możecie też sadzać dzieci publicznie na nocnik-to 03.06.05, 23:56
        takie naturalne.Wiejskie maniery...
        • kapeador ....Najlepiej,oczywiście,obok jedzących....a co 03.06.05, 23:59
          tłumaczyć maluchowi, że nie może zrobić kupki?
        • kurde.felek Re: Możecie też sadzać dzieci publicznie na nocni 04.06.05, 00:37
          Nie muszą, mają z reguły pampersy i rżną w pieluchy nawet ci pod nosem. Toalety
          też są.
    • blackexit karmienie 04.06.05, 09:04
      Gość portalu: Gryf napisał(a):

> Matka karmiaca piersia dziecko to widok ktory nie powinien szokowac.Jednak
      > gdy odbywa sie to w wielkim centrum handlowym - dziwi.

z jednej strony to zrozumiale ze musiala nakarmic skor dziecko bylo glodne. z
      druguieij karmienie w centrum handlowym jest niedobre dla dziecka bo go
      stresuje tyle ludzi no i chyba krepujace dla samej kobiety. moze nie miala
      gdzie pojsc. pozdrawiam black
      • Gość: M. R. Re: karmienie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.05, 11:01
        Mam trójkę dzieci. Nigdy nie karmiłam publicznie piersią. A też robiłam jakieś zakupy, jeździłam tramwajami itd. To jest niesmaczne.
        • Gość: ktosik Re: karmienie IP: 62.69.200.* 04.06.05, 13:01
          NIESMACZE. Bardziej bezmyślnego epitetu nie mogłaś wyszukać.
          Sądząc po wpisach mamy do czynienia z zatwiardziałymi ksenofobami urodzonymi w
          zapadłej wsi. Których cechuje zero tolerancji. jak wam przeszkadzają ciągnące
          pierś maluchy to spadajcie do lasu na drzewo.
          • Gość: kalamburyna Re: karmienie IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 04.06.05, 14:12
            Moim zdaniem to jest kwestia nie tyle estetyczna, co 'wstydu' kobiety. Jeżeli
            się nie krępuje, to niech karmi piersią nawet w kościele, ale każdy ma swoją
            granicę tolerancji estetycznej, i matka powinna sobie z tego zdawać sprawę. Bo
            chyba nie musi tego robić jadąc na przykład ruchomymi schodami, czy stojac
            przy 'Castelarii'. W takich przypadkach to moze być niesmaczne (kolega mi
            podpowiada: "zalezy jeszcze jaką kto ma pierś" :P), dlatego karmiące matki
            powinny pomysleć czasem o innych. Dziecko nie umrze z głodu, jeżeli matka
            odejdzie pare kroków dalej.

Aha. I pozdrawiam wszystkie mamy karmiące piersią- podziwiam i popieram
            głęboko :)
        • Gość: e.beata Re: karmienie IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.05, 22:01
          to co robiłaś jak w końcu pojawił się wyczekany tramwaj, zaczęło padać,
          wsiadłaś a tu maluch miał ochotę na papu, wysiadałaś?!
          Nie wiem ile czasu karmiłaś piersią, ale trudno mi uwierzyć że przy trójce,
          karmiąc np. tylko przez rok, nie karmiłaś nigdy publicznie. Szczególnie u nas.
    • Gość: ka Re: Madonna w Galaksy IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.05, 16:11
      popieram!!!
      ja tez jestem za tym ,zeby całe to dziadostwo z centr handlowych pogonić!
      Co takie matki bedą cyckami machać.
      I jeszcze wprowadziłabym zakaz wstępu tzw.brzemiennym. Bo jeszce taka urodzi i
      to publicznie - to dopiero zniesmaczyłoby rasowego kilenta. A do tego one(te
      przemienne) pokraczne są i pękate. Razi tak,ze czlowiek frytek piwem popić nie
      moze- bo taki zniesmaczony.
      I pozamykac te wszystkie luwry na koniec- bo sie ta wiejska cholota
      napatrzyla tam pewnie na golizne i teraz obraza poczucie smaku i estetyki.

• Gość: !!! Re:Do ka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.05, 21:40
        Hołota pisze się przez samo H. No, ale jak hołota się na forum rozpisuje...
    • Gość: mamoniowa Re: Madonna w Galaksy IP: 62.69.200.* 04.06.05, 16:30
      Jestem zaskoczona tym, ze widok karmiacej matki bulwersuje, ale kobiety w
      bialych biodrowkach , stringach, czyli praktycznie golym tylkiem, nie.
      • Gość: e.beata Re: Madonna w Galaksy IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.05, 22:07
        bo to mamoniowa wybiórczość wzrokowa ;-)
        Nagość się wylewa na ulicach, kioskach z prasą itp. ale niektórzy się czepią
        gołej pupy na wystawie ;-)
        Są osoby przeciwne homoseksualistom, ale filmiki z zabawiającymi się panienkami
        lubią oglądać ;-)
        Inni jak zobaczą kawałek biustu matki karmiacej to się czują zniesmaczeni, ale
        idąc ulica to kobitki wzrokiem rozbierają ;-)

Każdy widzi co chce zobaczyć.
      • xyz-xyz Re: Madonna w Galaksy 06.06.05, 14:26
        Zazdrość przez was przemawia inżynierowo, zazdrość:)))))) Ja tam wole te gołe,
        czy wstringowane tyłeczki, niż 100-kilowe baby w leginasach. To jest dopiero
        bulwersujące!;))))))))
        • northstar Re: Madonna w Galaksy 06.06.05, 14:56
          Chcialam zwrocic uwage na to, ze nie tylko tyleczki uzywaja stringow, ale i
          ogromne dupska. No nie wiem czy mam czego zazdroscic.
          • xyz-xyz Re: Madonna w Galaksy 06.06.05, 15:14
            Na szczęście nie doświadczyłem takich traumatycznych przeżyć. I jeszcze jedno,
            mamoniowa to norhstar?:)))))))))))))))))))
            • northstar Re: Madonna w Galaksy 06.06.05, 15:20
              W takim razie tylko pozazdroscic tak selektywnego wzroku he he
    • xyz361 Re: Madonna w Galaksy 05.06.05, 19:17
      Gość portalu: Gryf napisał(a):

> Matka karmiaca piersia dziecko to widok ktory nie powinien szokowac.Jednak
      > gdy odbywa sie to w wielkim centrum handlowym - dziwi.
      > Czy doczekamy sie pomieszczen do kopulacji?
      > Czy moze wstawine zostana lozka do spania w szerokich korytarzach?
      > A moze szkoly przeniesiemy do hiper-sklepow?
      > Sluby i wesela tez moglyby sie tem odbywac?
      > Chrzciny?
      > Ale przebojem moglby byc np.zaklad pogrzebowy?
      > Hospicjum dla nieuleczalnie chorych?
      > Kaplica?
      >
      > Co jeszcze moze zaszokowac czlowieka waszym zdaniem w XXI-wieku?Moim zdaniem
      > skala zaweza sie dramatycznie!!!!
      >
      >
      >
      >
      >
      >
      Wiesz co Gryf Ty moze lepiej siedz w domu i nawet nie odpalaj kompa bo moze Cię
      coś zaszokować a szkoda by było tak rezolutną i obrzydliwą postać stracić
      • onyx78 Re: Madonna w Galaksy 06.06.05, 14:09
        Az zal sluchac cie gryf...
    • xyz-xyz Re: Madonna w Galaksy 06.06.05, 14:14
      Co jeszcze moze zaszokowac czlowieka waszym zdaniem w XXI-wieku?

Może fakt, iż dorosły homo sapiens jest zażenowany widokiem matki karmiącej
      swoje dziecko.
      • ja_aska gryfciu PRZESADZIŁEŚ 06.06.05, 16:56
        • Gość: Gryf Madonna w Galaksy IP: 217.153.6.* 06.06.05, 21:18
          Pieknie dziekuje za wszystkie wpisy dotyczace "Madonny w Galaksy"

• Gość: !!! Re: Madonna w Galaksy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.05, 21:43
            Ludzie, o co wam chodzi? Człowiek powiedział, że mu się to nie podoba. Razi go. Koniec. Kropka. Wyraził swoją opinię. Paru innych też. I co? Został obrzucony błotem. A co, nie może mu się nie podobać, czy nie może o tym mówić?
            • sid15 Re: Madonna w Galaksy 06.06.05, 22:35
              Tutaj niedługo będzie strach cokolwiek powiedzieć,bo towarzystwo znerwicowane
              zamiast skupić się na rzuconym temacie ,od razu rusza do rozbierania klienta na
              czynniki pierwsze.
              • Gość: mamoniowa Re: Madonna w Galaksy IP: 62.69.200.* 06.06.05, 22:46
                bez paniki panowie ! Jesli czlowiek na forum zadaje temat, znaczy, ze oczekuje
                odpowiedzi. To chyba naturalne, ze sa tak zroznicowane.
                Gryfa szokuje widok karmiacej matki, ktora zapewne specjalnie w tym celu nie
                udala sie do centrum handlowego. Zdarza sie. Dorosly poczuje glod, kupi
                pasztecika.
                Jemu sie to nie podoba, ok, dla innych to calkowicie zrozumiale i naturalne.
                Nie wydaje mi sie, aby kogokolwiek cokolwiek badz ktokolwiek tutaj ograniczal.
                • sid15 Re: Madonna w Galaksy 06.06.05, 22:53
                  Ja np dowiedziałem się od jednego ze stałych bywalców forum,że jestem
                  antysemitą,o czym sam o tym dotąd nie wiedziałem i co napełniło mnie
                  zdumieniem.Co prawda poprosiłem ,żeby wskazano mi na podstawie którego tekstu
                  powstała taka dogłębna analiza,ale się nie doczekałem.Gryfie,straszny z ciebie
                  ryzykant.Nawet nie chcę zgadywać co ty możesz usłyszeć na swój temat.
                  • Gość: mamoniowa Re: Madonna w Galaksy IP: 62.69.200.* 06.06.05, 22:57
                    kto by sie czyms takim przejmowal...
                  • Gość: Gryf Re: Madonna w Galaksy IP: 217.153.6.* 06.06.05, 23:18
                    Polska bedzie taka jakie mlodziezy chowanie

Prawda,dla czlowieka jest tym,co czyni z niego czlowieka.
                • Gość: !!! Re: Mamoniowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.05, 23:25
                  Mamoniowa, może i Gryf oczekiwał odpowiedzi, ale czy "spadajcie na drzewo" to jest wogóle odpowiedź? Opinia?
                  Chodzi mi o to, że mnóstwo forumowiczów (nie wszyscy!) dzieli poglądy na własne i mylne. A jesli ktoś się ośmieli mieć te mylne jest po prostu obrażany.
                  • sid15 Re: Mamoniowa 06.06.05, 23:32
                    Bardzo trafnie ujęte.Jeżeli robią tak okazjonalni forumowicze,to potrafię to
                    jeszcze zrozumieć.Ale dziwię się ,że najbardziej napastliwi są w gronie tych
                    stałych bywalców forum.Najgorsze jest to,ze człowiek czasami zmuszony jest
                    zniżyć się do ich poziomu i potem ma moralniaka.
                  • Gość: mamoniowa !!! IP: 62.69.200.* 06.06.05, 23:54
                    Gość portalu: !!! napisał(a):
                    Chodzi mi o to, że mnóstwo forumowiczów (nie wszyscy!) dzieli poglądy na własne
                    > i mylne. A jesli ktoś się ośmieli mieć te mylne jest po prostu obrażany.

niestety masz racje
                    • ja_aska Re: !!! 07.06.05, 07:51
                      bardziej mnie razi widok facetów (mężczyzn, chłopców, staruszków) którzy latem
                      prezentują chude łydki (włochate) chude torsy (włochate) i czarne stopy (nie
                      mylić z książką) wystające z "sandałków". prezentują swe wdzięki wszędzie. bez
                      ograniczeń. razi mnie ale nie pluję na ich widok, nie komentuję, nie reaguję.
                      • Gość: :)) Re: !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.05, 11:55
                        Bo ty nie lubisz mężczyzn...
                        • sid15 Re: !!! 07.06.05, 11:58
                          Kopernik też była kobietą.
                          • Gość: :)) Re: !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.05, 12:03
                            I może jeszcze Skłodowska?!
                            • sid15 Pssst!!! 07.06.05, 12:07
                              Cholera,żebyśmy się za daleko nie posuneli.Wiesz,ORMO czuwa!
                        • ja_aska Re: !!! 07.06.05, 12:09
                          nie lubię syfiarzy. lubię fajne ciałka.
                          • Gość: Treo Re: !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.05, 12:11
                            ja_aska napisała:

> nie lubię syfiarzy. lubię fajne ciałka.

Uuu, to własnego - nie??
                            • ja_aska Re: !!! 08.06.05, 09:07
                              lubię. opisałam jakich nie lubię. wydaje mi się, że się łapiesz.
                          • Gość: mamoniowa Re: !!! IP: 62.69.200.* 08.06.05, 00:10
                            ja_aska napisała:
                            lubię fajne ciałka.

ale panom tez nie wypada paradowac po ulicach z obnazonymi torsami !
                            • ja_aska Re: !!! 08.06.05, 09:07
                              przeczytaj wyżej inzynierowo zanim coś skomentujesz.
    • Gość: Zuza Re: Madonna w Galaksy IP: *.astro.net.pl 08.06.05, 07:19
      Ja także karmiłam piersią ale jakoś nigdy nie musiałam tego robić publicznie
      ,każda matka potrafi wyczuć że bobo będzie niedługo głodne i myślę że tak jak
      wiele innych mam można zorganizować sobie tak czas na zakupy lub miejsce aby
      nakarmić dzidzi nie koniecznie wywalać cyca publicznie ,a jeśli już tak się
      zdaży a zdażyć się oczywiście można cyca przykryć pieluszką tylko czystą i po
      problemie.
      • ja_aska Re: Madonna w Galaksy 08.06.05, 09:08
        lepiej ubrać kombinezon narciarski by nic nie było widać.
        • dyrgosia Re: Madonna w Galaksy 08.06.05, 09:40
          Ale WIELKI PROBLEM...
          Troje dzieci wykarmiłam( jednego nawet jeszcze karmię)i nie myślałam ,że to
          może stanowić jakiś problem.
          Co do wywalania cyca, to chyba jednak nie widzieliście karmienia. Dziecko ma
          brodawkę w buzi a głową zasłania pierś. Kobiety raczej nie karmią na stojąco
          czy chodząco , tylko siadają gdzies z boku, aby zapewnić spokój dziecku i sobie.
          Moim zdaniem jest to widok wzruszający. Na wielu obrazach znanych artystów jest
          portret Matki Boskiej karmiacej Jezusa i chyba nikogo ten widok nie obraza,
          nawet katolików, poniewaz te obrazy wiszą w kosciołach.
          A co do gustów zgadzam się z jaaska, panowie z obnazonymi zarośniętymi torsami
          są niesmaczni, podobnie jak młode tłusciutkie panienki obnazajace fałgy
          brzuszne i stringi.
          Gryfuś a jak Ci się podobają panienki z wielkim dekoldem i odsłoniętymi aż po
          sutki piersiami ?
          • Gość: *** Re: DEKOLDEM :))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.05, 10:12
            A cóż to takiego? Masz na myśli dekolt???
            • dyrgosia Re: DEKOLDEM :))) 08.06.05, 10:17
              he, he ,he...znów bez czapeczki...
        • Gość: Zuza Re: Madonna w Galaksy IP: *.astro.net.pl 08.06.05, 09:54
          Nie oczywiście lepiej gołym dupskiem świecić wszystkim po oczach
          • Gość: wizytka Gryf IP: *.teleton.pl 08.06.05, 14:48
            Nie dotrzymujesz słowa !!! Co ze szczeniakami ? Już poza domem ? U kogo ? Miała
            być saga, a Ty karmiących się czepiasz. Spróbuj się przełamać, pojedz sobie do
            lasu, wykrzycz się na tą naszą rzeczywistość i nie chodz więcej do Galaxy tylko
            rób zakupy w małych osiedlowych sklepikach, albo na "Manhatanie" tam to dopiero
            masz widoki i to jakie swojskie :)
            Pozdrawiam serdecznie
    • Gość: Jacek36 Re: Madonna w Galaksy IP: *.chello.pl 08.06.05, 16:27
      na wstępie jedno dla jasności: nie szokuje mnie karmiąca matka, ale na wszystko
      jest miejsce i czas, na pewno takim miejscem na karmienie piersią brzdąca nie
      jest market . Nie bądźmy aż tak na siłę tolerancyjni, jeśli spróbowała by to
      zrobić u sears`a w NY to ochrona by ja wygruziła w try miga, a jeśli byliby
      złośliwi to wezwą jeszcze cop`a! Nie przeginajmy.
      • Gość: e.beata Re: Madonna w Galaksy IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.05, 19:14
        Masz rację, mogła wyjść na chodnik.
        Jeszcze jakieś drobne by jej wpadły od miłosiernych ;-)
        Niemowlę to nie 5 latek który może zaczekać, albo zatkać się bułką.
        Wytłumacz, co ty robisz w takim przypadku z własną rodziną, wyrzucasz żonę z
        dzieckiem ze sklepu? ;-)
      • dyrgosia Re: Madonna w Galaksy 08.06.05, 19:44
        na pewno takim miejscem na karmienie piersią brzdąca nie
        > jest market .

Ja mam problem ze zrozumieniem, czy ona karmiła w markecie czy w Galaxy ?
        O ile mnie pamięć nie myli to Galaxy to centrum handlowe z dużą ilością
        galerii, miejsc do odpoczynku, ławeczek, a nawet mini placem do zabawy dla
        dzieci...Co innego gdyby karmiła w kolejce do kasy w Geanie... choć mnie akurat
        by to nie raziło.
    • Gość: wizytka Re: Madonna w Galaksy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.05, 20:25
      Jeszcze jedna refleksja, ogólna. Czy potrzebujemy przeklasyfikowania doznań,
      uczuć ? Nie. Ponieważ te raczej rzadko ulegają weryfikacji, pojawiaja się
      poza "rozumem", poza zdolnością pojmowania. Są sferą trudno refolmowalną :)
      Sama posiadam dwoje dzieci, w sumie ok. dwa lata karmienia piersią, już trochę
      czasu minęło, nie było pampersów, podkładek do piersi, specjalnych staników,
      majtek, zasypek, ba nawet o tetrę było trudno. Nie karmiłam w "takich
      miejscach". Ale powiem Wam, że jakoś teraz mi to zwisa, co i kto i dlaczego.
      Gryf właśnie o te granice się nas zapytał, może chce nas sprowokować ? A my ?
      No cóż. Myślę sobie tylko tak - jeżeli kogoś z jakiś tam powodów razi widok
      kobiety karmiącej piersią, widok jak najbardziej powiedzmy "naturalny", piękny,
      budujący .. to jak reagujemy na np bardzo grubą osobę w szortach i obcisłym
      podkoszulku. Wzdrygamy się ? jesteśmy oburzeni? Obrzydzeni? Rozbawieni? Jak
      reagujemy na ciało 80-letniej staruszki lub starca w takich samych króciutkich
      szortach i powiedzmy podkoszulku jak najbardziej modnym , powiedzmy rózowym, na
      ramiączkach ? Ano prawie nie reagujemy, poniewaz mało mamy w kraju okazji do
      zobaczenia takich "widoków". U nas to nie przystoi. Ba, starsze panie nawet dla
      zachowania estetyki i dobrego smaku rezygnują z krótkich rekawków, bo im skóra
      u ramion pofałdowana wisi, bo wszystko trzęsie się jak galareta ... A jak
      zareagowalibyśmy powiedzmy w upalny dzień na widok starszej pani, kruchej,
      malutkiej staruszki, na wózku inwalidzkim, po amputacji nogi, z zagojonym
      kikutem, w krótkich spodenkach, z wystajacym pampersem i w cienkim podkoszulku,
      bez stanika, z zarysem starych, obwisłych piersi ? Będziemy, zgorszeni,
      zniesmaczeni, oburzeni ??? Jak kochani zareagujemy na starość, chorobę, otyłość
      lub przerażającą chudziznę ? Jak zareagujemy na to, że jesteśmy po prostu
      ludźmi, nie zawsze pięknymi, młodymi, zdrowymi.
      • ja_aska Re: Madonna w Galaksy 09.06.05, 09:02
        niektórzy agresją a niektórzy może i splunięciem.
        • Gość: wizytka Re: Madonna w Galaksy IP: *.teleton.pl 09.06.05, 10:03
          No właśnie. Niestety, w większości chyba tak właśnie. Dlatego długa jeszcze
          droga przed nami - społeczeństwem. Dopóki nie uda nam sie zrozumieć, że ktoś z
          mojej poprzedniej wypowiedzi idzie sobie bez kompleksów, obaw, wstydu, wolny od
          domysłów, spojrzeń ... szczęśliwy, bezpieczny, wolny, dopóki ... Gryfciu,
          będzie Ci "nieswojo". Mamy zasze wybór i pozwolmy na ten wybór innym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka